Ugrás a kommentre

Minden aktivitás

Ez az adatfolyam automatikusan frissül     

 1. Elmúlt óra
 2. 4x08 - Dume

  Nekem ennyire nagy bizodalmam nincs a birodalmi technikai kütyükben. De ha nagyon akartak volna ilyen vadászgépeket épiteni akkor még nyugodtan belevághattak volna. Elvégre még egy második Halálcsillagra is volt pénz. Ami rávilágit a problémák gyökerére: miközben a Birodalomnak elemi érdeke lenne felszámolni a jedi rendet valahogy mindenkinek van ennél fontosabb dolga. A jedik felszámolása kulcs kérdés, és látszólag ezt tudják a birodalmiak is, de aztán valahogy ezzel senki nem foglalkozik. Az meg a másik hogy a Ghost csapat képességei messze felülmúlják bármelyik átlag lázadóét: ez a pár figura ugy jár ki-be a különféle birodalmi helyőrségekbe, központokba mint ahogy más a sarki boltba ugrik le. A Birodalom egyszerüen az esetek túlnyomó részében képtelen volt bármilyen formában útjukat állni. Épp ezért legalább egyikük-másikuk kinyirására igazán fordithattak volna több figyelmet. Ehelyett ha el is kapnak valakit a csapatból azzal is csak azt bizonyitják hogy még a saját fogjaik őrzésére is képtelenek. Teljesen jogos. Ha a Birodalom egy olyan katonai gépezet lenne amelyik képes igazi nagy hősöket megölni akkor ez egy nagyonis súlyos érv lenne Pryce megmozdulása mellett. De ezzel szemben az a helyzet hogy maga a tény hogy legalább Pryce belelőtt valamibe amitől legalább egy Ghost csapattag odaveszett máris sokkal többet tett le az asztalra mint a Birodalom túlnyomó része úgy kb. az ezt megelőző pár évben. Vader például ott volt karnyújtásnyira párszor Kananéktól és ennyit se tudott produkálni. Pryce megmozdulását nem azért dicsérem mert a megmozdulását mesterinek tartom hanem mert neki hála végre kicsit fenyegetőnek érzem a Birodalmat. Eddig fel se merült bennem hogy a Ghost csapatnak ártani tudnának és már lélekben készültem rá, hogy majd jön a végén valami magyarázat hogy miért maradt mindenki életben. De most? Most végre kicsit izgulok Ezráért. Ezért pedig köszönet Pryce-nak.
 3. Egy ideje már nem vagyok aktív de ezt látnom kell! Hol lehet elérni?
 4. 4x08 - Dume

  Azzal a drága katonai projekttel lehet, hogy el lehetett volna meszelni a Lázadást. A Halálcsillag szép nagy lufi volt, ki is pukkant, de egy ilyen hatékony vadászgép bizony sokat dobott volna az űrcsatákban a Birodalom esélyein. Mert a TIE/ln-nel az esélytelenség a Birodalom legnagyobb baja. A vén A-szárnyú és az új, csúcsmodern X-szárnyú is kenterbe veri. Az Interceptor valamivel többet ér, de abból is igen kevés van, ráadásul csak fegyverzetben és sebességben jobb a hagyományos TIE-nál. Előbbit kompenzálja az X-szárnyú, utóbbit az A-szárnyú. Szerintem túl nagy ár volt az összképet tekintve Kanan ily módon történt kiiktatása, ráadásul mennyivel vannak ezzel beljebb a birodalmiak? Semennyire. Pryce megnyert egy elvesztett küldetést a Lázadóknak, a TIE Defender projektnek ezzel valószínűleg vége, vagy ha mégsem, durva késéseket és többletköltséget szenved el. Akárhogy is, egy olyan projektet nem tudnak véghezvinni, ami nagyon nagy előnyt biztosítana nekik a csatatéren. Most képzeld el, ha a Halálcsillagot nem a céltáblának használható TIE/ln-nek, hanem Defender rajok védik, amiből egy szétcincált egy X-szárnyú rajt. Ugyanerre a TIE/ln-ből egy század kéne. Thrawn meg szerintem eleve nem törte magát azért, hogy kifejezetten a Jediket vadássza le, az nem is az ő feladata. Ő a teljes lázadást akarja leverni mindenestül, ehhez pedig a Defenderek fontosak lehetnek, tekintve, hogy a Lázadók egyre jobb vadászgépeket vonultatnak fel. Így végképp nem csoda, hogy begurult Pryce-ra, amiért az egy emberért szétlőtte az egész tervét. És mint fent írtam, a lázadók nem először mondhatnak köszönetet Pryce ténykedéséért. Azt meg már csak csendben jegyzem meg: nehéz lett volna a leszálló csapatszállítóba belelőni? Meg sem mozdult, a lépegetőket észre sem vették. Simán lelőhették volna az égről, és akkor pápá Sabine Wren és Ezra Bridger. Máris két ember ment egy helyett a levesbe, és még Thrawn házi projektje is kisebb eséllyel pusztul meg - mert ha a robbanás elkapja a tartályokat, vagy a roncsok egyenesen ráesik az egyikre, akkor ugyanúgy bekövetkezhet a robbanás, de akkor pusztul Hera és Kanan is, és máris egy Jedi helyett két Jedit, Syndulla tábornokot és a mandalore-i lázadás egyik vezető alakját mutathatja fel eredményként Pryce. Szerintem a Birodalom szemszögéből ez megfizethetetlen ár volt Kananért. A Sith-ek szemszögéből viszont valószínűleg megérte, legalábbis Vader tuti megdicsérte volna, sőt talán még Sidious is gratulált volna, de nem a Sith Nagyurakkal, hanem Thrawnnal került szembe, az ő játékát tette tönkre. És bizony a Defenderek hosszú távon sokkal jobbak lennének a Birodalom számára, mint a Halálcsillag. Például egy Defender lehet, hogy Luke-ot is le tudta volna lőni a yavini csatában.
 5. Azt hiszem, elkészült jelen korunk legfontosabb, a magyar amatőrcsillagászattal foglalkozó filmje.
 6. Most megfogtál, úgyhogy utánanéztem. Akkor a pontos sztori: Alfred Newman 1933-ban elkészíti az eredeti Fox fanfárt. 1953-ban kiegészíti a fanfárt a CinemaScope logó miatt, ez lett a CinemaScope extension, ami először 1954-ben hallhatott a nagyközönség River of No Return alatt. 1977-ben Alfred testvére, Lionel Newman újra elkészíti George Lucas kérésére a teljes fanfárt (eredeti + CinemaScope extension). Williams is a Fox fanfárhoz igazította a nyitózenét. Ez azért jelentős, mert ebben az időszakban már alig-alig használták. Innentől kétfajta Fox fanfár hallható a filmek előtt: az eredeti Alfred Newman-féle és az új Lionel Newman-féle. 1983-ban John Williams újra felvette az egész fanfárt az ep5-höz, de ezt a változatot később csak az ep6-nél és az ep1-nél használták, máshol nem. 1993-ban Elliot Goldenthal újra felveszi a teljes Fox fanfárt, de a végét átdolgozza, hogy belesimuljon az Alien3zenéjébe. 1997-ben Alfred fia, David Newman újra rögzíti a teljes Fox fanfárt, ezután többé már nem is használják a rövidebb változatot. 1999-ben a Star Wars: Episode I The Phantom Menace Ultimate Edition soundtrackhez újra elkészíti Williams a teljes Fox fanfárt, de arról nem találtam infót, hogy ezt filmekhez használták-e valaha. Tippre azt mondanám, hogy talán az ep2-3 alatt, de lehet ott sem. Mindennap tanul újat az ember.
 7. Ma
 8. Gyűjtemények

  Csak az legyen benne, ami a dobozán.
 9. 4x08 - Dume

  Viszont akkor ez a beszélő farkas lehet kapcsolatban Kanannal.
 10. 4x08 - Dume

  Ekkora egész biztosan nem volt
 11. Box Office

  Kedd domestic: $65,094 Összes domestic: $618,264,433
 12. No, már egy jó ideje meg van a br, de még mindig original csomagolásban. Egyrészt, sajnálom kibontani, másrészt még/már nincs br lejátszóm (váltam, költöztem, exnél hagytam, újat meg még nem vettem), a jelenlegi tv-m is tök ócska már (majdnem 15 éves, hdready). Nyár dereka lesz, mire be tudunk költözni az új házba, amibe már egy új tv is jön, illetve egy br lejátszó is (házimozi hangzás egyelőre még nem lesz, azt majd később fejlesztem fel). Szerintem a TLJ br is előbb lesz, így mind a 3 disney sw-t egy hétvégén lezavarom.
 13. 4x08 - Dume

  Érdekes amit Filoni mond, de a Rebel Assaultban mintha lett volna már ilyen nagy farkas. Bár lehet, hogy keverem a trailerrel?
 14. 4x08 - Dume

  Az egy nagyon jó kérdés, hogy miért voltak agresszívek vele. Nem szánt szándékkal vezette a sitheket a lothali jedi templomhoz. Ha egyáltalán ez volt az oka, nem pedig egészen más. A következő részek minden bizonnyal meg fogják magyarázni, vagy nem.
 15. Gyűjtemények

  Gondolom meg is vetted.
 16. 1953 óta szól a "teljes" zene a logo alatt. Illetve: nem értem, mert utána se mindig, stb. Dzséjt?
 17. Gyűjtemények

  Én ezt találtam a Tescóban ma 3200-ért. ez kb az árának 1/3-a.
 18. 4x08 - Dume

  Filoni mondatai alapján azok a farkasok a valódiak,élők. Szóval nem a bűntudata miatt látta őket olyannak.Egyébként én se találtam rá magyarázatot miért voltak agresszívak vele.De még koránt sem tudunk mindent. Amit viszont én anno Ahsoka kapcsán gondoltam,végül talán Kanannál valósult meg.Nevezetesen ez a farkas képében reinkarnálódás vagy rajta keresztüli kapcsolatteremtés a hozzá közel állókkal.
 19. EPVII elemzése

  Nem pont így volt, Dzséjt javított az EPIV topikban.
 20. 4x08 - Dume

  Legalábbis egy szöget beütött a koprsójába. A jövőbeli események tudatában nem nehéz kikövetkeztetni mi lesz a projekt sorsa...
 21. 4x08 - Dume

  Tekintve hogy se Vader, se Tarkin se Thrawn se a birodalmi hadsereg nem tudta hüvösre tenni Kanant -holott az egész sorozat azzal kezdődik hogy Vader szerint az Erő gyermekeit le kell vadászni és ez most egy fontos prioritás-, Pryce szerintem jól döntött. Egy drága katonai projekt egy jediért? Ha valaki még villantott volna ilyen hatékony akciót az ep.4 után akkor a Craiten nem lett volna senki aki megmentse az Ellenállást az Első Rend haragjától. Ha egyáltalán Luke nélkül ki lehetett volna iktatni a Birodalmat. Akárhogyis Pryce lépése szerintem birodalmi szemszögből jó volt. Persze ahhoz hogy ezt beismerjék a Birodalomnak (Vadert is ide értve) előbb be kéne látnia, hogy eddig milyen elképesztően hatékonytalanak voltak az "Erő gyermekeinek" az eltüntetésében.
 22. Banyek, de naaagy, ezt nem tudtam. Ilyet... köszi.
 23. 4x08 - Dume

  Szerintem simán mondhatjuk. Eleve egy hajszálon függ a költségvetés, Thrawn azért ment, hogy pénzt kunyizzon az Uralkodótól, mert az inkább a Stardust-projektre áldozna (azért úgy tűnik, kezd kifogyni a birodalmi kassza). Erre Pryce szétrobbantja az üzemanyagtartályokat, amik újjáépítése valószínűleg még megdobná a Defender-projekt árát. Pryce helyében sem lennék, de Thrawn helyében sem, akinek fel kell vázolnia az Uralkodónak a megemelkedett költségvetést. Amúgy nem csoda, hogy Thrawn begurult, rövid időn belül ez már a harmadik dolog, amit Pryce csúnyán elszúrt. Az Atollonon mellette menekültek el a Lázadók (és neki még az a kifogás sem jöhet szóba, hogy egy nagy hatalmú entitás a természet erejével rájuk támadt), tőle szökött meg Kallus, most meg elcseszi Thrawn házi projektjét... Kevesebb hibával is ment már levesbe birodalmi tiszt.
 24. 4x08 - Dume

  Figyelembe véve az okozott kárt, illetve azt a tényt, hogy később egyetlen részben sincsenek Tie Defenderek, akár mondhatjuk azt is, hogy Pryce végérvényesen elszabotálta Thrawn projektjét, nem?
 25. Filmek 12.0

  És tényleg, van egy második sziget is tele dínókkal.
 26. Pontosabban átírásra került az ANH-ra az eredeti, Alfred Newman által 1933-ban komponált Fox fanfár (ekkor alakult át a Fox Film Twentieth Century Picturesszé, majd 1935-ben ebből a cégből lett a 20th Century Fox), de nem Williams, hanem Alfred testvére, Lionel Newman végezte az átdolgozást. Ez Lucas személyes kérése volt, mert neki nagyon tetszett a zene és a logó egyben (amúgy a fanfárt a '70-es években ritkán használták, de Lucas ragaszkodott hozzá, hogy az ep4 azzal induljon). Williams pedig már ehhez igazította a nyitózenét. Így lett az ep1-6-ban a Fox fanfár az SW zene szerves része. Érdekességként, itt az 1935-ös első 20th Century Fox logo:
 27. 4x08 - Dume

  Látványban is úgy tűnt. Vicsorogtak rá.
 1. További aktivitások betöltése
×

Fontos információ