Jump to content

Nute Gunray

Moderátor
 • Összes hozzászólás

  7,379
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Everything posted by Nute Gunray

 1. Windu mélypontja az volt, amikor Ahsoka meghurcoltatása után "kárpótlásként" felajánlotta a lovagi címet. Az összes magasztos elv, amit mindig is hangoztatott Anakinnal szemben, akkor érdekes módon nem számított. Én egyébként rá szavaztam, mert érdekes karakter, a Jedi-rend válságának kortünete.
 2. Erről lecsúsztam, de Huxra szavaztam volna, így örülök, hogy ő nyert.
 3. Most, hogy az "új" Expanded Universe külön szekciót kapott, javaslom, hogy az Amerikában jövőben megjelenő könyvekről, az EU sorsáról és annak következményeiről itt essék szó, a másik Legends fórum pedig maradjon meg a Szukits megjelenéseknek illetve a korábbi, immár nem az EU-hoz tartozó könyvek, képregények, videojátékok stb. gyűjtőhelyének. Tehát, jelenleg a SW Univerzum (canon) a következő filmekből, könyvekből stb. áll, május 4-én: - A 6 film - TCW sorozat és a bevezető film (valamint az ebből készült, Karen Traviss által jegyzett könyv) - Darth Maul: Death Sentence Son of Dathomir képregény - Paul S. Kemp: Lords of the Sith - J. J. Miller: A New Dawn - Kevin Hearne: Heir to the Jedi - James Luceno: Tarkin Valamint a készülő Rebels és a sequel trilógia.
 4. Sajnos Tarkin nagyon is valóságos figura, a legrosszabb opportunista háborús bűnösöket idézi fel az alakja. Rá szavaztam, Dooku ugyanis nálam mindig a levegőben lógott kissé (túl keveset tudunk az előéletéről, illetve a szakadár mozgalom kezdeteiről, az első színre lépéséről stb.)
 5. Közülük Watto a legösszetettebb karakter. Ment is rá a szavazatom. Unkar Plutt számomra nagyon fantáziátlan és SW-idegen volt.
 6. Kallus (keresztneve Alexsandr). Hát ez egy kétszemélyes párharc lett.
 7. Nekem a Jedi Power Battles PS1-es game óta Plo Koon a kedvenc Jedim, pedig akkoriban még azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán képes beszélni.
 8. Nehéz választás volt, mert én egyébként C3PO-t kedvelem, az egyik legfőbb humorforrás az original trilógiában (a prequel láthatóan nem tudott vele mit kezdeni). De mégis, K-2SO már legelső megjelenésével oly kultikus droid lett, gondolva itt főleg az egysoros beszólásaira, a hangsúlyokra valamint a RO végén könnyfakasztó önfeláldozására, hogy nem is kérdés, kire adom a voksom.
 9. Jabbára szavaztam, a stílusos lakberendezéshez kitűnően ért, ezt mégiscsak honorálni kell.
 10. Mindkét karaktert nagyon bírom, de Chewbacca azért mégiscsak Chewbacca
 11. Bodhi karaktere az egyetlen, akivel nem voltam maradéktalanul megelégedve a RO nézése közben (motivációiról szinte semmit nem tudunk meg, nincsen semmilyen emlékezetes momentuma, talán ő a leginkább szürke, jellegtelen főszereplő). Így viszont Poe győzelme nem is lehet kérdéses.
 12. Hera és Kanan között vacilláltam, végül az előbbi mellett döntöttem. De itt bárki továbbjuthat, talán Zebet kivéve, akivel a készítők sajnos sokszor mostohán bántak, és kevés üdítő kivételtől eltekintve (ld. a kényszerű rostokolás Kallus-szal a Bahryn-on) csak filler epizódokban került előtérbe.
 13. Az újdonság varázsánál nálam most erősebb volt a nosztalgiafaktor. Hajrá R2!
 14. Szerintem egyébként az EP1 egyik leghatásosabb jelenete, amikor az indítvány elfogadása után döbbent arccal visszaül a székébe. Remélem, egyszer a sorsát is megismerhetjük.
 15. Én a yavini csatára szavaztam. Hiába grandiózusabb és látványosabb a scarifi és coruscanti, annak hangulatát, feszességét és személyes drámákkal teletűzdelt jellegét egyiknek sem sikerült visszaadnia számomra. Ha sorrendet kellene állítanom 1. yavini 2. scarifi 3. coruscanti 4. endori 5. naboo-i
 16. Nagyon örülök, hogy ez a kánon része lett. Panaka egyáltalán nem volt negatív figura az EP1-ben, csupán a rendkívüli időkben alkalmatlannak bizonyult. Amire predesztinálták (testőrparancsnok egy békés, senki által nem háborgatott bolygón), arra megfelelő figura volt. Bizony, a lakosság nagy része egy kialakuló totalitárius rendszerrel szemben nem lázongó, hanem nagyon is megalkuvó, ki így, ki úgy, megpróbálva alkalmazkodni az új helyzethez.
 17. Nagyon jó, az EP1 és EP2 közötti 10 év egyébként is egy feltáratlan korszak.
 18. Beth Revis: Rebel Rising Az USA-ban már megjelent a könyv, ezért megnyitom a topikot. Aki nem várja meg a magyar fordítást, és elolvassa eredeti nyelven, ne fojtsa magában a véleményét. A könyv Jyn Erso lázadók között eltöltött életét meséli el akkortól kezdve, hogy Saw kimenekítette őt a Lah'mu-ról. A szerző Beth Revis, eddig ifjúsági regényeket írt, magyarul egy könyv olvasható tőle: Across ​the Universe – Túl a végtelenen.
 19. Köszi a véleményt, meghozta a kedvemet. Nekem is nagy a lemaradásom, de akkor ezt előbbre teszem a képzeletbeli listámon.
×

Important Information