Ugrás a kommentre

Nute Gunray

Tag
 • Összes hozzászólás

  7.483
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Nute Gunray minden hozzászólása

 1. Könyvek

  Most, hogy az "új" Expanded Universe külön szekciót kapott, javaslom, hogy az Amerikában jövőben megjelenő könyvekről, az EU sorsáról és annak következményeiről itt essék szó, a másik Legends fórum pedig maradjon meg a Szukits megjelenéseknek illetve a korábbi, immár nem az EU-hoz tartozó könyvek, képregények, videojátékok stb. gyűjtőhelyének. Tehát, jelenleg a SW Univerzum (canon) a következő filmekből, könyvekből stb. áll, május 4-én: - A 6 film - TCW sorozat és a bevezető film (valamint az ebből készült, Karen Traviss által jegyzett könyv) - Darth Maul: Death Sentence Son of Dathomir képregény - Paul S. Kemp: Lords of the Sith - J. J. Miller: A New Dawn - Kevin Hearne: Heir to the Jedi - James Luceno: Tarkin Valamint a készülő Rebels és a sequel trilógia.
 2. Annyi volt belőle, hogy gondoltam, megnyitom ezt a topikot.
 3. Könyvek

  Én is így vagyok ezzel.
 4. Solo spoileres topik

  Ő lesz a meglepetés.
 5. Star Trek

  Bátorkodtam saját topikot nyitni a franchise-nak, mert egyrészt többen is vagyunk a fórumon, akik szeretjük a Star Treket, másrészt 2017 első felére új sorozatot jelentettek be, amelynek fejleményeit itt lehetne időközönként megosztani. A Harry Potter, LOTR és Alien témák mellett szerintem eme topiknak is van létjogosultsága. Itt lehet beszélgetni az egyes sorozatokról, a filmekről, vagy akár a nem-kánon művekről (bevallom, itt nagyon korlátoltak az ismereteim), illetve arról, hogy ki miért és ki miért nem szereti a Star Treket stb.
 6. Solo spoileres topik

  Sokkal jobban áll neki ez a hajszín.
 7. Könyvek

  Már azt hittem, 20 év után másodjára is őt bízták meg ezzel a "nemes" feladattal.
 8. Bolygók

  Az oly sokat emlegetett Corellia (vagy régi fordításban Korélia) végre debütálhat a filmvásznon. Ezt kimondani is nagyszerű. Politikai és kulturális értelemben is az egyik legfontosabb bolygó a Galaxisban: ezzel összhangban én is remélem, hogy nem csak a viszonylag kietlen sarkköri térséget mutatják meg nekünk, hanem láthatunk nyüzsgő metropoliszt is, még ha csak pár másodperc erejéig is. A Blade Runner-érzés a trailer más jeleneteiben is előbukkan, remélem ez tudatos merítés és koncepció, és nem csak mi érezzük így.
 9. Box Office

  Igen, nekem is ez jutott eszembe. Azért valljuk be, ez kellően abszurd lenne.
 10. Teaser trailer

  A trailer maradéktalanul háttérbe szorította minden rossz érzésemet. Mind a színészek, mind a látvány pazarnak ígérkezik. Amikor Glover elmosolyodik az asztalnál, egy másodperc alatt megidézi Billy Dee Williams-t. De nem lesz gond Aldennel sem, az eddigiek alapján Han méltó megformálója. Az SW-hangulat csak nyomokban volt felfedezhető; de ez nem is gond, egy antológia filmnek pont az a feladata, hogy merjen elrugaszkodni az eddig látottaktól. Egy hamisíthatatlan űr-westernt várok, annak minden vagányságával és mocskosságával. A képkockák azt tanúsítják, hogy ezzel nem lesz gond. Sok-sok alvilág, lebuj, kantin, és e téren már csak egyetlen óhajom van: Jabba! Ha ő is szerephez jut, illetve a látványos akció és kellő csibészség garantálva van, akkor számomra ez már egy tökéletes film lesz.
 11. SW könyvek 3.0

  Így érthető.
 12. Képregények

  Sikolyok Fellegvára
 13. Teaser trailer

  Nem volt rossz, de nem is ájultam el tőle. De szinte minden teaser-rel így vagyok, nekem előzetes kell, hogy átkapcsoljak felfokozott SW-váró üzemmódba. Néhány észrevétel: - a kozmikus viharból (?) felbukkanó csillagromboló látványa pazar. Látható, hogy ez egy nagyon hatásos jelenet lesz. - az elején meg se ismertem Emilia Clarke-ot Kicsit félek az ő alakításától, szvsz a GoT leggyengébb színésze Kit mellett - A Han Solo-átlényegüléssel nem lesz gond (de ezen eddig se aggódtam). Lando viszont egyelőre még furcsa nekem. - Jó jel, hogy láttunk twi-lekeket azon a furcsa partin: csak jöjjenek a többiek, rodiaiak, weequay-ek és társaik. Azt hiszem, minden eddigi baljós hír ellenére, ezzel a filmmel sem lesz gond. Amit elvárunk tőle (tömör kaland és SW-hangulat), azt hozni fogja.
 14. Teaser trailer

  Pozitívan csalódtam, én is 25-30 mp-re számítottam.
 15. SW könyvek 3.0

  A Reaves-könyvet már hosszú évek óta várom. Végre.
 16. Mindhárom könyv nagyon jól kibővítette a Rogue One-t, ebben a tekintetben ezt a filmet kényeztették el a leginkább. Ha rangsorolnom kéne, akkor A Lázadás hajnala szerintem is egy pöppet jobb regény. Itt néha azért nekem egy-két rész meglehetősen száraz volt, még úgy is, hogy Luceno nekem no.1 kedvenc. Most már nem is tudom, hogy a Halálcsillag építkezésének részleteit lehet-e már tovább fokozni. Itt a politikai, gazdasági és tudományos vonalakból is jó sokat kaptunk.
 17. James Luceno: Catalyst

  Megnyitom a topikot, hiszen Amerikában már nov. 15-én megjelent, és hamarosan magyarul is olvasható lesz (jelen állás szerint január 30-án jelenik meg). A könyv a Rogue One előzményének tekinthető, története a Klónháború éveiben kezdődik, majd már a Birodalom megalakulása után fejeződik be. Valószínűleg több utalás is lesz a Tarkinra, így mellé azt a könyvet is érdemes elolvasni. A könyv magyar leírása a szukits.hu oldalán: "A háború szaggatta galaxisban a köztársaságiak és a szeparatisták egyaránt félelmetes, új technológiák kifejlesztésén dolgoznak. Orson Krennic azt a feladatot kapja, hogy hozzon létre egy szuperfegyvert, még mielőtt az ellenség teszi meg ugyanezt. És ehhez régi barátja, Galen Erso, a zseniális tudós lehet a kulcs... Galen szakterülete az energia fókuszálása, és az eredményeivel nem csupán Krennic figyelmét hívja fel magára, hanem az ellenségét is, így a galaktikus konfliktus egyik döntő fontosságú alakjává válik. Miután Krennic kiszabadítja az Erso családot a szeparatista emberrablók fogságából, a tudós Krennic adósa lesz. Krennic ekkor rendkívüli ajánlatot tesz neki: folytathatja a kutatásait úgy, hogy minden létező támogatást és forrást megkap a munkájához. Galen és felesége, Lyra hisznek abban, hogy az eredményeiket jó célra fogják felhasználni, azonban Krennicnek más tervei vannak. A tudós segítségével végre valósággá válhat régi álma: a Halálcsillag... A kutatónak és feleségének fel kell fejtenie Krennic megtévesztésből és csalásból szőtt hálóját ahhoz, hogy életben maradhasson és megmentse a galaxist..."
 18. Egyéb fontos 10.0

  Utólag is boldog születésnapot Frenkie!
 19. Beth Revis: Rebel Rising

  Beth Revis: Rebel Rising Az USA-ban már megjelent a könyv, ezért megnyitom a topikot. Aki nem várja meg a magyar fordítást, és elolvassa eredeti nyelven, ne fojtsa magában a véleményét. A könyv Jyn Erso lázadók között eltöltött életét meséli el akkortól kezdve, hogy Saw kimenekítette őt a Lah'mu-ról. A szerző Beth Revis, eddig ifjúsági regényeket írt, magyarul egy könyv olvasható tőle: Across ​the Universe – Túl a végtelenen.
 20. Szerintem meg a Birodalom bűneit igenis be kell mutatni, hiszen a filmekben - érthető okokból - nem mindig van erre lehetőség. Szerencsére, úgy látszik, a jelenlegi EU sokkal inkább konzisztens ezen a téren, mint a korábbi kiadványok voltak. Tapasztalható egy központilag meghatározott koncepció, amit az írók következetesen végig is visznek. A könyvről pedig mindenképp írok, csak mostanában nem sok időm volt.
 21. A Lázadás hajnala szerintem is jobb regény lett.
 22. Alexander Freed: Rogue One

  Az imént kaptam kézhez a könyvváltozatot, első ránézésre igényesebb alkotásnak tűnik, mint a Foster-féle Ébredő erő.
 23. Nem hiszem, hogy akár csak egy díjat is fog nyerni a korábbiakból kiindulva, de a Star Wars-nak nem is az Oscar a megfelelő fokmérő.
 24. SW könyvek 3.0

  A Vesztegzár esete is jól mutatja, miért kell megvenni minden SW-könyvet, még ha az ember nem is olvassa el rögtön.
 25. Könyvek

  Ezt majd a Kolibri úgy is kiadja.
×

Fontos információ