Ugrás a kommentre

Frenkie

Tag
 • Összes hozzászólás

  12.994
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

136 Nagyon kedvelt

Frenkie tevékenysége

 • Születésnap 1972-01-28

Elérhetőség

 • Weboldal címe
  http://

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés
  STAR WARS, MI MÁS?

Legutóbbi látogatók

10.752 profil megtekintés
 1. Értékeld a filmet

  Two Tubesról videójátékosnak szerintem egy ugorhat be , a Quake 2 rosszfiúi a Stroggok. Nagyon hasonlitanak egymásra. Igaz Dzséjt?
 2. Miért? A képregények ,könyvek szerint ez a csata bővebb?
 3. Hacsak annyiban nem hogy Kylo Rent folyamatosan alázza a képességeivel aki meg nem piskóta az Erőben. Bár Kylo is "csak" a lézersugár megtartását tudja felmutatni plusszként
 4. Én mindenképp megvárom a lemezt. Azt akarom először látni. SW-t nem töltök le.
 5. Box Office

  Ezért nem megy Kinában. Engem is meglepett bár logikus. https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/01/09/kinaban_a_kutyat_nem_erdeklik_a_jedik/
 6. Vásároltam egy 5.1-es H/K házimozirendszert. Valaki tudna segíteni hogy kell ezt normálisan beállítani? A neten többféle és egymásnak ellentmondó beállítási lehetőségek vannak. Összekötve jól van, gyönyörűen szól. Viszont pár beállítás érdekelne. Szóval a Crossoverről(keresztezési frekvencia) lenne szó. A mélynyomón 50 és 150 Hz között lehet állítani. Azt olvastam hogy a legmagasabbra kell állítani azaz itt 150 Hz-re. Igaz ez? Vagy kikapcsolni mert az erősítőn úgyis be lesz állítva. Aztán ott vannak a hangsugárzó csoportok, konkrétan a Front bal/jobb, a Center, a Hátsó bal/jobb és maga a mélynyomó. Az erősitő menüjében ezen csoportok crossoverét lehet állítani. Namost itt sok helyen azt írják hogy a hangsugárzókat Smallra állítsam, a mélynyomót meg 80 Hz-re. Igenám de nekem nincs Small lehetőség. Ezek vannak: 40,60,80,100,120,150,200 Hz, Large(erre ugye nem jó mert ez akkor kell ha nincs mélynyomó a rendszerben). Mind a 4 csoportnál ezek a lehetőségek vannak. A kérdésem az lenne hogy ezekből a frekvenciákból mire állítsam a hangsugárzókat és a mélynyomót, illetve fizikailag a mélynyomón mire állítsam az 50 és 150 közötti skálán? Van a mélynyomón egy Phase kapcsoló is azt normálon hagytam a ,illetve a hangerejét kb 60 %-ra állítottam. A célom az hogy elsősorban a filmeknél normálisan halljam a beszédhangot, ugyanakkor a mély hangok a robbanások lövések ne legyenek nála durván hangosabbak. Szombaton megnéztem a Dunkirk-öt a BD.isot szedtem le, 100 Hz-re voltak állítva a hangsugárzócsoportok, a mélynyomó meg 80 Hz-en volt, fizikailag meg a mélynyomón 150 Hz-re volt állitva. A beszéd ok volt de mikor elszállt Tom Hardy repülője azt hittem kiszakadnak a falak szó szerint remegett a szoba. Azt hittem jönnek a szomszédok, de nem volt ilyen, de engem is baromira zavart a túlzott hangerő. Ja igen egy panellakás 15 négyzetméteres szobájáról van szó.
 7. Átolvasva a beszélgetést, az a kérdés merült fel bennem hogy hogyan menne ez a gyakorlatban? A jövőbeni Jedik hogyan használnák a sötét oldalt? Harcban eltörnék valakinek a nyakát aztán visszamennek a Templomba meditálni? Mikor páran azt írtátok a megfelelő topicban hogyha Luke az EP6 végén megöli az öreget akkor a sötét oldalra kerül, és Anakin meg megdelejeződött akkor ezekben az esetekben miért nem érvényes hogy használták a sötét oldalt majd lenyugodtak és elmentek kávézni? Luke-nál plussz teher lenne mondjuk hogy az apját ölte meg. Szóval a lényeg az hogy évekig azon ment az érvelés hogy Jedi semmiképp nem használhatja a sötét oldalt mert onnan nincs visszaút(kivéve Anakin, de hát ő a Kiválasztott), most meg el van fogadva hogy mégis lehet? Én mindig is úgy gondoltam hogy ha vissza tudsz jönni a dühből és nem követsz el jóvátehetetlent akkor Jedi maradhatsz. Pl Kenobi az EP1-ben igencsak dühből esett neki Maulnak mégsem lett Sith. A kérdés hogy most miért fogadjátok el hogy a Jedik úgy legyenek egyensúlyban hogy mindkét Erőt használják? Mi garantálja hogy az egyiknek nem borul el úgy az agya hogy lemészárol egy falut béketeremtés közben. Ahhoz hogy ezt kontrollálni lehessen,pszihésen nagyon erős egyedek kellenek.
 8. Egy kérdés merült fel. Hogy került R2 az Ellenálláshoz? Mikor Luke kikászálódik a romok alól Kylo gyújtogatása után, akkor R2 mellette van. Ach-Ton már nincs. Elvitte R2-őt az Ellenálláshoz először aztán lépett le?
 9. Benicio Del Toronak különben mindig ez a színész magyar hangja.
 10. Canto Bight

  Nekem az jutott eszembe mikor a városban játszódó jelenetek peregtek le, hogy ezek itt mulatoznak szórják a pénzt, közben pár fényévvel odébb szó szerint élet-halál harcot vív pár maroknyi lény az Első Rend ellen. Hogy mekkora a kontraszt. A kaszinó vendégeinek max annyi próblémájuk lehet hogy nem elég hideg a pezsgő, vagy másnap meddig alszik. Ez nagyon tetszett. Nagyszerűen bemutatja ezt egész szürreális világot az hogy főhőseinket azért zárják börtönbe mert tilosban parkoltak. Hogy mi van? Létszükséglet - szó szerint a Galaxis szempontjából - hogy Finn és Rose visszaérjen a kódtörővel, erre egy nyomorult tilosban parkolás miatt bukhat az egész? Na az ilyen pillanatokért is imádom a filmet és Johnson rendezését, mert azért ilyet nem sok filmben látunk.
 11. Filmek 12.0

  Elvileg a Dunkirk.
 12. Egyéb fontos 10.0

  Boldog új évet kívánok. Áprilisban EP8 BD, májusban Solo-film. Jó lesz az új év első fele.
 13. Mondjuk nálam ő is egyfajta kedvenc. A Luke, Leia, Han trió egyenrangú hősök. Gyerekorom hősei. Imádom őket egyformán. Mindhárman, tetteikkel segítettek lerombolni a Birodalmat. Nálam Leia az örök hercegnő aki, dacolt Vaderrel, Tarkinnal, aki összehangolta a menekítést a Hoth-on, aki beleszeretett egy csempészbe és végignézte ahogy befagyasztják, aki megmentette Luke-ot a Bespinen, aki segített kiszabadítani Hant Jabba karmai közül, aki önként ment szárazföldi küldetésre az Endoron. Ráadásul ez a hercegnő végtelenül jó ember volt, soha nem ingott meg a demokráciába és szabadságba vetett hite. Csak nem Padméra ütött? Fiatalkoromban az OT idején nagyon szerettem mindhármukat, és most sem halványult el ez az érzés. Nekem ez a kép és a hozzátartozó jelenet mindent elmond Leia hercegnőről. Ebben a képben benne van minden ami ő.
 14. Videjó játékok 2.0

  Már meg is rendeltem. Kedden megyek érte. Megvettem a Uncharted: The Nathan Drake Collectiont is. Lesz mivel játszani az év elején az biztos.
 15. Videjó játékok 2.0

  Most psstore-on az Uncharted™: The Nathan Drake Collection 5465 ft. Utánanéztem hogy ez az első 3 részt tartalmazza ráadásul felújjítva. Jól értelmezem? Mert ennyiért nagyon jó ár. Ha jól tudom az Uncharted 4 részes. A 4. rész most 6800 ft. Mondjuk ez sem vészes. Jó ez a karácsonyi időszak a játékosoknak. Magyarán megérik az árukat? Meg találtam egy ilyet hogy Uncharted: The Lost Legacy. Ez elvileg egy spin-off és a legújabb. De akkor ez teljes játék vagy DLC? A Last of Us sajnos 12 000 ft. Megvárom hogy lemenjen 5-6000 ft-ra, illetve hátha lesz akcióban valamikor. Persze tudom újonnan 20 000 ft is lehetett ,de nálam egy játék tényleg max 5-6000 ft-ot ér. Ugyanez van az Until Dawn-al és a Horizon Zero Dawn-al. Kivárok. Ez a türelem annyira durva nálam, hogy a Tomb Raider 2013-as nálam megosztozik az első helyen a Half-Life-al. Imádtam minden ms-ét. A folytatás megjelent tavaly januárban lassan 2 éve. Akkor nem volt rá pénzem, sőt több mint egy éve fel is törték, fent van torrenoldalakon. Viszont én annyira imádom az első részt hogy fizetve érte szeretném végigvinni. Tehát nem szedtem le a törtet és nem játszottam vele. Most néztem Steamen és 16 euro, 67 %-os engedménnyel.. Igenám de Steamen meg 10 euronál nem vagyok többet adni egy játékért. Azaz lehet megint egy évet várok rá hogy játsszak vele, illetve ha nyáron lemegy 10 euro-ra akkor megveszem. Mondhatjuk elég türelmes vagyok.
×

Fontos információ