Ugrás a kommentre

pb69

Tag
 • Összes hozzászólás

  3.269
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hozzászólások Írta pb69


 1. Nem tudom volt-e már erről szó korábban, de számomra van egy érdekesség az egyik jelenetben. Abban, amikor Rey kikapja Kylo kezéből a fénykardot, a fiú megfogja az Erővel, majd mindketten próbálják magukhoz húzni. Arról már beszéltünk, hogy milyen erők szabadulhatnak fel, illetve hogy kicsit furcsán kettészakadt a kard. Nekem kifejezetten úgy tűnik, hogy a kardban lévő kyber kristály izzik fel, majd végül az dobja ketté a fegyvert.

  Mintha Rey és Kylo nem is igazán a fénykardra összpontosítanának, hanem a benne lévő kristályra. Elvégre az rezonál az Erővel, így ott lehet a leghatékonyabban megragadni a fénykardot, amire mindketten rájönnek. Ahogyan pedig az erejüket a kristályra fókuszálják, az elkezd felizzani, ami át is világítja a kardot, fokozatosan megolvasztja a fémet maga körül,majd a kard kettéválik.

  • Tetszik 3

 2. @Kenobi tábornok

  Nyilván ezek nem érdeklik Kylot. Neki van családja, ismeri is őket, miért lenne kíváncsi rájuk? Elvileg amúgy is csalódott bennük. Szerelme meg testvére nincs, úgyhogy nincs kit féltsen. Kylo pont ezért igazán veszélyes, mert senkihez nem kötődik szeretettel, pozitív gondolatokkal. Másképp nyilván igen, hisz pl. a szüleiddel ott egy kikezdhetetlen "biológiai eredetű" kötelék, ami ellen pl. tudatosan harcol is. Olyan viszont nincsen a buliban, akihez jó érzéssel érzelmileg kötődne.

   

  @Donát

  Nálam mindkettejük kapcsán ugyanúgy beleférne, hogy vegyesen használja a világos és a sötét oldalt. Azt se mondanám, hogy Reyben ne lenne sötétség. Extrém esetben még az is lehet, hogy mindketten erre a sorsra jutnak. Ahogyan minden eszközzel próbálják majd a másikat megtörni és legyőzni rájönnek, hogy mindent be kell vetni, a "másik oldal" eszköztárát is. Már ha egyáltalán lesz ilyen iránya a 9-nek.

   

  Nekem leginkább az tetszene Kylo kapcsán, ha sikerrel járna, végleg legyőzné magában a világosságot, a végére befejezné az útját a sötét oldal felé, révbe érne. De nem úgy, ahogy Sidious vagy Snoke, hogy öntelt lesz, túl hiú és óvatlan, hanem úgy, hogy közben letisztul a gyerekes hirtelensége és dühe. Egy olyan nagy hatalmú gonosz lesz, aki nem tartja magát tökéletesnek, tisztában van a gyengeségeivel, de már legyőzte ezek zömét, tán az összeset. De ez mégsem teszi önhitté.

  Mindezek ellenére mégis elbukna, amikor már ő is és mindenki azt hinné, hogy révbe érhet. Ekkor kapná a pofont és derülne ki, hogy így sem győzhet, mert egyszerűen a vegytiszta sötétség sem elég ahhoz, hogy végleg sikerrel járjon. Ha nem is lesz olyan erős, mint Sidious vagy Snoke (bár nem tudjuk mennyire volt erős), vagy akkora stratéga, mint előbbi, de a sötét oldal túlzott gőgjétől és egyéb hibáitól mentes lehet. Ilyen téren pedig meghaladhatja az "elődeit", de ez sem lesz neki elég, mert valami miatt ő is elbukik.


 3. 6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

  Mert az öngyilkosság lenne a sith-ek részéről ha a saját kreálmányuk irtaná ki őket. Ráadásul a Jedik ismerik a próféciát amit nem hiszem, hogy a sith-ek írtak.

  Nyilván nem azért "teremtettették" volna, hogy aztán kiirtsa őket. Az Erő gyermekében hatalmas potenciál lakozhat, amit ha képesek kiaknázni, akkor azzal nagyon nagy sikereket érhetnek el. Ha Palpinak annyira fontos volt Anakin és akkora lehetőséget látott benne, akkor simán elképzelhető, hogy ha valakinek módjában állt egy ekkora lehetőségekkel kecsegtető figura megszületését elősegíteni, akkor az élt is vele. Sidious lecsapott az adódó lehetőségre, Plagueis viszont megteremtette magának.

   

  A Próféciát meg miért kellett volna a sitheknek írniuk? Igazából ez a két dolog ilyen téren teljesen független egymástól. A jedik Próféciája csak annyit mond, hogy jön majd egy Kiválasztott. A sithek meg ettől tök függetlenül szerepet játszottak abban, hogy az Erő teremtsen egy élőlényt. Ez sehol nem mond ellent a Próféciának, de önmagában nem is támasztja azt alá. Ezek működhetnének egymástól külön is, de történetesen egybe is eshetnek, ehhez egyik félnek sem kell ismerni a másik oldalt.


 4. 1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

  ez csak az egész kiválasztott mítoszt, azaz az SW lelkét herélné ki

  Miért? A Prófécia tudtommal arról szól, hogy egyszer lesz majd egy Kiválasztott, aki képes lesz egyensúlyt hozni az Erőbe. Arról nem volt szó, hogy ez az entitás hogyan jön létre. Ráadásul erre megint azt tudom mondani, amit arra is, hogy Snoke összekötötte Kylot és Reyt az Erővel. Nem tudjuk milyen mértékű beavatkozásra volt ehhez szükség.


 5. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

  Luke érdekesen mesél pl. Vaderről. Azt mondja, hogy egy jedi felelős Darth Vader létrejöttéért. Azért ez így távolról sem fedi a valóságot. Úgy látszik a szellemekkel ezt nem beszélték át. 

  Luke itt kiábrándultságában és csalódottságában egyértelműen hülyeségeket beszél. Olyan, mint egy durcás kisgyerek, akinek elvették a játékát a homokozóban. Az ő élete nagyon sokáig mentes volt a konkrét kudarcoktól. Nyilván érte néhány hatalmas trauma, de ezek nem az ő hibájából fakadtak, igazából ő bármihez nyúlt, abból lényegében arany lett. Elég idős korában kellett először szembenéznie azzal, hogy bizony ő is hibázhat hatalmasat, és őt is megérintheti a belső sötétség.

  Át kellett esnie azon a folyamaton, amin a legtöbben már fiatalkorukban átesnek. Hogy teljesen elveszítik a hitüket, az önbizalmukat, ezt pedig kivetítik a világra. Hirtelen minden és mindenki rossz lesz, minden hiábavaló volt, mindenki tévedett, hagyni kell mindent a fenébe, a világ megérett a pusztulásra. Az sem véletlen, hogy az apját Vaderként emlegeti fel. Szerintem ebben benne van, hogy már rá sem tekint megmentett hősként, benne is csalódott, az ő megtérítését is semmisnek veszi.


 6. @Dzséjt

  Szerintem senki nem beszélt arról, hogy azt szeretné, hogy Kylo megtérjen a végén. Én is csak azt mondom, hogy szerintem még nem abszolút menthetetlen. Ez nem jelenti azt, hogy bárki meg is fogja menteni, ahogyan azt sem, hogy én ezt szívesen látnám. Nem kell ahhoz már most "antikrisztusi" gonosznak lennie Kylonak, hogy a 9-re/9-ben azzá válhasson. De ott és igazából soha sem kell azzá válnia ahhoz, hogy egyedi útja legyen és a sötét oldalon végezze be, ellentétben Anakinnal. Miért kéne neki mindenáron rendíthetetlen és velejéig romlott figurává válnia? Szerintem renegeteg egyéb módja is van annak, hogy saját sorsa legyen.

   

  Rey már aligha fogja megpróbálni jobb útra téríteni Bent. Egyszer hatalmasat kockáztatott ezért, mindent megtett, de nem jött össze. Igazából Kylo még csak nem is mutatott hajlandóságot. Ezek után nem látnám értelmét, hogy Rey ezzel kísértse a sorsot. Ahogy valószínűleg Kylo sem fogja már ezzel piszkálni Reyt. Őszintén szólva engem már kifejezetten idegesítene is, ha továbbra is ez a huzavona menne. Egyre izzadtságszagúbb az, hogy mindig mindenki meg akar téríteni valakit. Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig marad meg köztük ez az Erőbeli kapocs, illetve mit hoznak ki belőle, de győzködni már ne akarják egymást.

  • Tetszik 2

 7. Én abszolút el tudom fogadni, hogy a midikloriánok életet teremtsenek (igazából ez biztosan igaz is, ha hiszünk Shminek), ahogyan azt is, hogy erre egy hatalmas Erőhasználó is kényszerítheti őket. És azt is, hogy ezt egy sith megteszi, ha módjában áll és érdeke úgy kívánja. Sőt, én a mai napig hiszek abban, hogy Anakin is így fogant.

  1 órával korábban, Yoda József írta:

  Ezt egy halott/haldokló személy esetén úgy kell érteni szerintem, visszahozza a halálból. Nem megakadályozza a halálát, hanem a holtakat vissza tudja hozni, hogy életet teremt a holttestbe.

  Ez viszont szerintem egy teljesen más dolog, amiről így konkrétan nem volt szó tudtommal soha, a kánonban legalábbis. A holtak "visszahozásával" az a gond, hogy ahhoz vissza kell hozni a "lelkét", a "szellemét", a jellemét, szóval minden belső tulajdonságát. Nekem az élet teremtése azt jelenti, hogy kvázi a semmiből létrehoz egy teljesen új és "tiszta" élőlényt.

  Anakin alapján tudjuk, hogy lehetséges lényegében a megtermékenyítést helyettesíteni azzal, hogy az Erő a midiken keresztül belép a képbe. Ugyanakkor a folyamat innentől kezdve természetes módon zajlik és sok tényezőre szükség van a sikeréhez. Ugyanúgy kell egy egészséges nő, aki kihordja, megszüli stb.. Aztán pedig gondoskodik róla, szoptatja, felneveli.

  Azt nem igazán tudom elképzelni hogyan történne, hogy egy holttestbe valahogyan az Erő életet lehel, de ha lehetséges is, akkor is az is egy teljesen új élőlény lenne, csak abban a testben. Ha valaki meghal, akkor beleolvad a kozmikus Erőbe és megszűnik egy ebből a "masszából" elkülöníthető entitásként létezni. Ez alól csak nagyon speciális kivételek voltak eddig, egy átlagemberre (mint pl. Padmé) biztosan nem érvényesek. Az eggyé válást követően pedig már mi alapján lehetne képes bárki/bármi is újra visszakeresni és összerakni az illető darabkáit?


 8. 10 órával ezelőtt, Donát írta:

  bőven van a VIII-ban olyan vonal, ami azt erősíti, hogy Kyloban továbbra is van jóság, és jóval komplexebb figura annál, mint amilyen Palpatine valaha is volt jóság/gonoszság terén.

  Elmélkedni lehet, sőt érdemes is. Viszont egyelőre az a helyzet, hogy Sheevről nem tudjuk, hogy milyen volt fiatalon, Kyloról pedig azt nem, hogy milyen lesz később. Egyiknek a múltja, másiknál a jövője hiányzik, így a sötét oldalon futott karrierjükre vonatkozóan most még nehéz hosszabb párhuzamokat vonni. (Ezt most nyilván nem konkrétan Donátnak írom, csak az ő idézett gondolata kapcsán.)


 9. 1 órával korábban, Kenobi tábornok írta:

  Anakin miután Vaderré vált feladta a halál feletti uralmat? Azaz hogy vissza hozza Padmét? 

  Válasszuk ezt ketté. A halál feletti uralmat szerintem nem. A sors furcsa fintora, hogy ezt végül is sikerült is elérnie.

   

  Padmé esetét viszont szvsz elengedte. Szerintem eleve nem az volt a célja, hogy majd visszahozza a halálból, feltámassza valahogy, hanem hogy ne hagyja meghalni, megmentse. Ráadásul tól sok haszna se lett volna belőle. Padmé még jóval korábban szembesítette vele, hogy ha ezt az utat követi, akkor el is felejtheti, mert a kapcsolatuknak vége. Ezen aligha segített, hogy ezt követően Anakin lehazugozta, elkezdte fojtogatni, majd hozzásegítette a halálhoz, Vader tudomása szerint a gyermekükkel együtt.

  Na meg ugye közben Anakinból lett egy félrobot roncs. Ezek után nem tűnt túl csábítónak azon elmélkedni, hogy Padmét visszahozza. Ekkor már praktikusabb volt felhasználni az ezzel kapcsolatos bánatát, dühét és tehetetlenségét a sötét oldalban való elmerülésre, és hogy hatalmasabbá, erősebbé válhasson. Főleg, hogy Sidious is erősen efelé tolta.


 10. 20 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Ahogy Leia meggyilkolására is utasítást adott - tudom, hogy ezt sokat ismételgetem, de szerintem ez egy kulcsmomentum. Amikor egy gyermek engedélyt ad az anyja megölésére, ráadásul nem sokkal azután, hogy meggyilkolta az apját, abban nincsen jóság. Egy szikrányi sem.

  Én ennek nem tudok ennyire hatalmas jelentőséget tulajdonítani. Eleve nem tudjuk milyen viszonyban voltak az anyjával. Lehet, hogy nem is jelentett neki annyit, ez esetben a korábbi gyengesége, amikor képtelen volt meghúzni a ravaszt, még inkább felerősödik. De még ha nem is így van, akkor is "látatlanban" kiadott egy parancsot, ami a főellenség maradék tagjai mellett történetesen az anyját is érintette. Őszintén szólva, én még abban sem vagyok biztos, hogy Kylonak akkor és ott egyáltalán az eszébe jutott az anyja. Főleg amilyen állapotban volt.

  Hant meg már csak azért sem keverném ide, mert ha valamire jó utalás, akkor pont arra, hogy a megöléséből egyáltalán nem következett, hogy Kyloban nincs jóság, végleg a sötétségé lett volna stb.. Az apjával szemtől szemben állt, szerintem nagyságrendekkel nagyobb és gonoszabb tett volt a megölése. Eredmény? Totális elbizonytalanodás önmagában, elgyengülés. Már ha hihetünk Snoke-nak, bár ugye Kylo sem cáfolta. De ha nekik nem, akkor higgyünk annak, hogy a 8-ban pl. Leiánál nem húzza meg a ravaszt.

  Azaz, ahogyan Te is mondod, a 8-ban még nem tartod reménytelenül gonosznak, csak a végére. De ha az apja szemtől szembeni megölése nem kötelezte el végleg, akkor az anyja ellen "vakon" kiadott parancsa miért lenne ehhez képest akkora mérföldkő?

  19 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Ha már ilyen példát használsz, akkor inkább a szeparatista tanács lemészárlása, vagy az Obi-Wan elleni harc legyen az, mert a buckalakóknál Anakin még a Világos Oldalon állt, sokkal-sokkal több jó volt benne, mint Kylóban akkor, amikor szembe került Luke-kal. Nem ér egy Világos Oldalon álló figura gyűlöletének következményeit összemérni egy eleve a Sötét Oldalon álló figura gyűlöletével.

  Nem véletlenül ezt hoztam példaként. ;) Hanem pontosan azért, mert Anakin ott totálisan kifordult magából, átszellemült, teljesen eluralta a sötét oldal. Ez pont arra példa, hogy ez hiába történik meg, nem ragadja el ettől végleg a sötétség. Abban igazad van, hogy Anakin ekkor még jedi, de ez már egy kicsit más aspektus. Ugyanakkor azt hozzátenném, hogy az aláhúzott részben én nem lennék annyira biztos. Az tuti, hogy jobb volt akkor Anakin, mint a 8-as Kylo, de nem vennék rá mérget, hogy sokkal-sokkal jobb. Számodra ez nyilvánvaló, hisz abból indulsz ki, hogy ekkorra Ben már tökéletesen elveszett és szikrányi jó sincs benne.

  25 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Vader a Mustafaron Obi-Wannal szemben lehetett hasonló helyzetben, mint Kylo Luke-kal szemben.

  26 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Ha már ilyen példát használsz, akkor inkább a szeparatista tanács lemészárlása, vagy az Obi-Wan elleni harc legyen az,

  Ha ennyire szeretnéd, akkor kiindulhatunk ezekből is. :) Végleg elragadta Anakint a sötét oldal és nem maradt benne egy szikrányi jó sem? Nem. Erre lehet mondani, hogy Anakin abszolút kivételes volt ilyen téren, de ez már igencsak erőteljes feltételezés, amit nemigen támaszt alá eddig semmi.


 11. Én továbbra is el tudom képzelni, hogy ezt nem feltétlenül szó szerint kell értelmezni, hanem képletesen volt szemtanúja a Birodalom felemelkedésének és bukásának. De tegyük fel, hogy nem.

   

  Ott a lehetőség, hogy távolról, egy ismeretlen területről szemlélte az eseményeket. Ahogy Vaderről mesél, az erősen túlzó, mítikus tálalás, ráadásul hatalmas csúsztatás is. Nekem ebbe pont annyira belefér az is, hogy nem tudott annyit róla, inkább csak legendaként ismeri, mint ahogy az, hogy akár személyesen is találkoztak. Az meg, hogy van egy olyan biszbasz a nyakába? Maul fél teste valahogy elkeveredett egy isten háta mögötti szeméttelepre. Luke fénykardja meg Maz kocsmájába. Vader megégett sisakja meg Kylohoz. Ezek alapján én nem vonnék le messzemenő következtetéseket az ilyen "ereklyékből". ;)

   

  De tegyük fel, hogy tényleg ott volt a mindenki által ismert területeken. Én még a másik végletbe is el tudok kalandozni. Azaz mi van, ha sokáig olyannyira ott volt a sithek látókörében, hogy konkrétan a tanítványuk volt? Mi van, ha egy eltűnt inkvizítor? Megint csak Maul példáját tudom előhozni. Lehet, hogy Snoke anno egy küldetésen súlyos sérüléseket szenvedett, mindenki azt hitte meghalt, talán rövid ideig tényleg meg is halt, aztán valahogy megtalálták, megmentették és elkeveredett egy már mások által ismeretlen helyre.

  Aztán itt összeszedte magát, erőre kapott, akár felfedezett ősi Erővel kapcsolatos dolgokat stb.. Lényeg, hogy alaposan megerősödött és várt a lehetőségre, direkt nem fedte fel magát. De az is lehet, hogy amíg Sidious élt, nem is foglalkozott az Erővel, csak passzívan követte az eseményeket. Majd a sithek kihalása után kezdte el újra aktívan használni az Erőt és ténykedni.

   

  Szóval megannyi lehetőség van itt. Egyelőre nem érzem úgy, hogy aggódni kéne azon, mennyire lesz bugyuta vagy hiteltelen magyarázata Snoke eredetének. Sok jó opció van, bízzunk benne, hogy az alkotók se fognak mellényúlni. ;)

  17 perccel korábban, Nabopolasszar írta:

  Kylo száját, akkor kente el, amikor akarta

  Konkrétan egyszer, amikor Kylo dühösen és meggondolatlanul felpattant, Snoke pedig megszórta egy kis villámmal. Az eset nagyon hasonló Dooku és Anakin "bemutatkozásához". A pszichés manipulációs kísérlete meg végül abba torkollott, hogy Kylo leölte.

  19 perccel korábban, Nabopolasszar írta:

  A TFA-ban a nagyképűség, hogy ő majd megtöri Rey elméjét, és a TLJ-ban, ahogy tényleg meg is töri.

  Egyáltalán nem törte meg Rey elméjét, "csak" információkat szerzett belőle. Akkor törte volna meg, ha Rey komolyabban elbizonytalanodik magában, emberileg összeroppan, nem képes már önmaga lenni és hasonlók. Ilyen egyáltalán nem történt. Reyt a 8-ban még Kylo is jobban "megtörte", mint Snoke, pedig hát az sem volt egy díszes siker.

  22 perccel korábban, Nabopolasszar írta:

  nekem az az érzésem, hogy a film elég nagy májernek akarja sugallni

  Nekem is. De még inkább az, hogy maga Snoke akarta magát igen nagy májernek bemutatni.


 12. 19 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

  Én ezt nem mondanám. Szerintem a látszat ellenére Vader gyengébb lábakon állt a sötét oldalon mint Ben.

  Attól függ mikor. Szerintem ilyen időszak csak egy nagyon rövid ideig lehetett, ha a két figura viszonylatában tekintjük a helyzetet.

  12 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Szerintem Vader addig állt nagyon stabilan a Sötét Oldalon, amíg rá nem jött, hogy van egy fia (ez ugye nem sokkal az ep4 után történt). Ezután nagyjából mintha elfűrészelték volna a szék lábait, a bespini párbaj után meg kirúgták az egészet a lába alól. Kylo meg szerintem pont az ellentéte. Az ep7-ben, de még az ep8 elején is instabilan áll a Sötét Oldalon, de az ep8 végére teljesen elkötelezte magát.

  Nagyjából egyetértek, csak kicsit árnyaltabban látom. Vadernél szerintem a Bespinen még csak belevágtak annak a bizonyos széknek a lábaiba, amik aztán egyre csak repedeztek. Kb. az Endoron lettek elvágva azok a lábak, végleg meg Sidious rúgta ki alóla, amikor elárulta, majd meg akarta ölni Luke-ot.

  Vaderben a 6 környékére ébredt fel igazán az a vívódás, ami Kyloban hosszú-hosszú éveken át jelen volt. Kylo talán, de nagyon csak talán, a 8 végére juthatott el egy olyan szintre, mint az elbizonytalanodni kezdő Vader. Én nem hiszek abban, hogy Kylo teljesen elkötelezte volna magát a 8 végére.

   

  Én is úgy látom, hogy Snoke megölése nagy lépés volt a sötétség felé, jobban sikerült, mint mondjuk Han megölése. Reynél még nem látszik rajta a totális elborulás, valószínűleg a lánnyal vallott újabb kudarca is egy lökés volt a gonoszság felé. Utána viszont már csak Luke-kal szemben látjuk ténykedni, ami valóban elborult jellemet mutat. Viszont itt jön be, amit korábban már beszéltünk itt, én is írtam, most pedig Donát jegyezte meg:

  11 perccel korábban, Donát írta:

  Amugy a Luke felé tanusított viselkedéséből nem szűrnék le sokat. Ha volt ember a galaxisban, akit szívből gyűlölt (érthetően) az Luke. Nem csodálom, hogy így elvesztette az önuralmát.

  Ha valakit, akkor Luke-ot tényleg gyűlölhette. Ő maga mondta, hogy az apját nem gyűlölte. Láttuk, hogy az anyját se. Snoke-ot is aligha. Na Luke-ot minden bizonnyal igen. Persze, hogy vele szemben abszolút elkötelezettnek tűnt és átadta magát a negatív érzelmeinek, a sötét oldalnak. Ez kb. olyan, mint amikor Anakin lemészárolta a buckalakókat. Mégsem jelenthetjük ki, hogy akkor és ott végleg elkötelezte volna magát a sötétségnek.

  Az igazi erőpróbája Kylonak ilyen téren még csak most jön. Maradt az édesanyja és Rey, más már nincs, akihez úgy kötődne érzelmileg, hogy próbálja általuk a sötét oldalra terelni magát. A 8-ban mindkettejük megölésére volt lehetősége, akkor egyik esetben nem volt képes meglépni egyiket se. Csak Han után nemigen tudom elképzelni, hogy Leia esetleges megölése akkora jelentőséggel bírna Kylonak a sötétségben való elmerülés terén. A nagy vízválasztó Rey lehet, ugyanis hozzá tényleg úgy tűnik, hogy annyira elkezdett kötődni, hogy többet számíthatna a megölése.


 13. 18 perccel korábban, Nabopolasszar írta:

  Tarkin meg azóta a SW része, hogy világ a világ, így háborogni az ő esetében azon hogy "honnan bukkant elő"  szerintem nem érdemes. Vele kapcsolatban a PT végzett rossz munkát, hogy egy ilyen prominens szereplő csak a háttérben tűnik fel egy pillanatra

  Szerintem Tarkin pozíciója (a PT és az OT idejét tekintve egyaránt) tökéletesen indokolja azt, hogy ne hiányozzon a PT filmjeiből. Azokban a sorsfordító eseményekben egyszerűen neki nem volt akkora szerepe akkor (vagy ha netán mégis, akkor abszolút a háttérben), hogy értelme legyen mutogatni.

  21 perccel korábban, Nabopolasszar írta:

  Az a könyvből tudjuk, hogy tanúja volt a Birodalom felemelkedésének és bukásának, szóval a transz teória kilőhető.

  Pontosan mi van a könyvben leírva? Mindig csak ezt olvasom, hogy "tanúja volt a Birodalom felemelkedésének". Lehet most meg én vagyok túl spirituális, szimbolikus gondolkodású (vagy nem tudom minek nevezzem ezt), de nekem ebbe sok minden belefér. Az is, hogy akár le volt fagyasztva közben.

  De amit már régebben is sokat pedzettem, lehetett tényleg csak passzív megfigyelő. Miért lenne elképzelhetetlen az, hogy Snoke olyan helyen élt, amiről pl. a sithek és jedik nem tudtak, ő viszont ismerte az általunk is ismert galaxist? Ehhez még az Erő sem kell.

  De még az is simán lehet, hogy tudtak Snoke-ról vagy az elődeiről (ha voltak neki, meg ki tudja volt-e korábban valami szektája stb.) a sithek és/vagy a jedik is, csak nem tulajdonítottak neki akkora jelentőséget. Nem érezték akkora veszélyforrásnak. Talzin is simán megvolt, tudtak róla, aztán nem törődtek vele. Pedig (csak hogy kicsit előreszaladjak) látszólag ő is felvehette volna a versenyt Yodával vagy Palpival, a mutatottak alapján. Aztán mégis tudjuk, hogy igazából messze volt ő tőlük, nem is tekintett rá és az éjnővérekre tényezőként senki.

  30 perccel korábban, Nabopolasszar írta:

  Hát nekem a filmek alapján erősen az az érzésem, hogyha nem is tudná lenyomni az öreg Sheevet, de méltó ellenfele lenne. Egyedül a fénykarddal való jártasságára nem láttunk példát, egyébként kb. mindenre képes volt, amire Sidious is

  Nekem erősen más az érzésem. ;) Dooku is fényévekkel tűnt erősebbnek Anakinnál a 2-ben, pár év múlva meg már lefejezi a srác. Ugyanez az Anakin megint csak sokkal erősebbnek tűnt Obi-Wannál, mégis csúnyán megrakták a Mustafaron. Vadert egy tök képzetlen Luke elég könnyen legyőz a 6-ban. Kanan vakon hülyét csinál Maulból. Luke semmi különlegeset nem csinál az Erővel, a 8-ban mégis előhúz egy olyan trükköt, amit eddig (ebben a formában) még soha senkitől nem láttunk.

  Nagyon nehéz következtetéseket levonni ezekből annak kapcsán, hogy ki mennyire erős. Snoke szerette fitogtatni az erejét, aztán lehet, hogy egy Winduval is meggyűlt volna a baja. Persze, lehet, hogy méltó ellenfele lenne akár Sidious-nak is, de ez a filmekből eddig nekem nem valószínűbb, mint egyéb esetek. Azzal is arcoskodott, hogy tökéletesen látja Kylo gondolatait, ill. hogy mire készül, aztán láttuk mi lett a vége. :D


 14. Én annak örülnék leginkább, ha Kylo se Vader, se Sidious útját nem követné igazán, hanem abszolút egyedi sorsa lenne. Ami persze nyilván itt-ott egyik, máskor másik "előde" útjára emlékeztethet, de összességében legyen egyszeri és különleges.

  3 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta:

  Elképzelhető hogy Snoke volt az, aki Vader látomásokat vagy hangokat generált Kylo-nak?

  Érdekes felvetés. Egyelőre számomra az egyik legnagyobb probléma a sequellel, hogy nagyon rosszul kezeli Anakin emlékét. Folyton arról szól minden, hogy mekkora gonosz volt, milyen hatalmas sith, miközben 32 éven át az volt a Saga végkifejletének a legfontosabb eleme, hogy a végén Anakin mégiscsak megtért.

  Mi van akkor, ha Kylo azért tekintett az ultimate gonosz példaképként Vaderre, azért fohászkodott hozzá, hogy mutassa meg neki a megkérdőjelezhetetlen és leghatalmasabb sötétséget, mert Snoke egy ilyen képet sugallt neki Vaderről? Kylo nem érezhette meg a teljes igazságot Anakinról, mert Snoke csak a sötétséget engedte láttatni.

  Kylo vagy Anakin, vagy mindkettő, vagy az ők kapcsolatuk (kinek mi a szimpatikusabb értelmezés) viszont kellően erős volt ahhoz, hogy sokszor "kilógjon a lóláb". Kylo pedig azért is érezte a fényt, a világos oldal hívószavát, mert maga a szent példaképe sem volt tökéletesen gonosz, sőt elvileg megtért hősként vált eggyé az Erővel.

   

  Ez nekem még azért is lenne jópofa irányvonal, mert egyben egy személyes hiányérzetemet is orvosolhatnák ezáltal. Nevezetesen, hogy baromira szeretném látni Anakin szellemét. Ha már Luke-nak nem jelenik meg, akkor is csak láthassam valahogy. Snoke halálával pedig erre lehetőség nyílhat.

  Ha pl. feltételezzük, hogy Anakin azért nem tudott nyíltan megjelenni Kylonak és felvilágosítani, hogy igencsak nagy tévhitben él, mert Snoke erre nem adott lehetőséget. Olyannyira manipulált a fiút és uralta a gondolatait, hogy a világosság és a megtért Anakin csak a kétséget és a bizonytalanságot tudta kiváltani Benből, egy ösztönös késztetést a fény felé fordulásra.


 15. 2 órával ezelőtt, Donát írta:

  szerintem a "Találkozunk még kölyök" is arra utal, hogy nem mondott ő még le róla teljesen. Most szellemként visszajöhet huhogni egy sort körülötte, de sokkal több értelme lenne, ha próbálna még hatni rá valahol.

  Abban egyetértünk, hogy Luke Benre célzott, amikor Leiának mondta, hogy senki nem tűnik el végleg. Abban is, hogy Luke szerint Ben nem abszolút menthetetlen, csak épp ő nem tudja megmenteni. Viszont a "találkozunk még kölyök" kijelentés később nem ennek szól. Luke mondja korábban, hogy ha Kylo lecsap rá, akkor örökké vele lesz. Én úgy vélem, hogy az "elköszönés" ennek a megerősítése.

  Nem elég, hogy csúnyán megvezette Kylot, de még véletlenül se nyugodjon bele abba a fiú, hogy most akkor Luke eltűnik onnan, sőt "meghal". Megerősíti a fejében elültetett magot, miszerint soha nem fog tőle megszabadulni. Vésse jól az eszébe, hogy bármikor és bárhol felbukkanhat az öreg Luke, hogy kvázi kísértse őt a fény képében.

   

  Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy Luke nem tartja kizártnak Ben valamilyen értelemben vett megtérését. Többféleképp is lehet értelmezni, hogy senki nem tűnik el végleg. Nekem pl. Anakin ugrott be. Vader lett belőle, Sidious el akarta törölni Anakint, sőt saját maga is el akarta törölni korábbi önmagát, Obi-Wan és Yoda is azt mondták, hogy Anakin nincs többé. Mégis volt egy fia, aki azért akart jedi lenni, mert az apja egy hős jedi volt.

  Kenobi sajátos nézőpontból mesélt sztorija Anakinról igencsak necces, de az vitathatatlan, hogy Luke-ot ez indította el a jedik útján. Luke egy hatalmas hőst látott, érzett az apjában, miatta akarta a jediséget. Olyannyira ráérzett erre az Anakinra, hogy még amikor a legsötétebb esküdt ellenségéről kiderült, hogy valójában ő az apja, ő volt egykor Anakin, még akkor is megérezte benne a pozitívumokat, az egykori jedit és hőst.

  Szóval hiába tett úgy mindenki, mintha Anakin soha nem létezett volna és végleg elragadta volna a sötétség. Jött a fia, aki amúgy még csak nem is ismerte, soha nem is találkoztak, mégis végül visszahozta Anakint. Fogalmazhatjuk úgy is, hogy Anakin bizony nem tűnt el nyom nélkül, az ő pozitív lenyomata volt az, ami alapján Luke hitt benne, amit megragadott és aminek segítségével megtérítette. Azt a Vadert, aki amúgy sokkal stabilabban állt a sötét oldalon, mint Kylo valaha.


 16. 11 órával ezelőtt, Nabopolasszar írta:

  Snoke ellenben a filmek alapján végig ott volt a háttérben az OT alatt (talán a PT idején is).

  Nem tudjuk, hogy hol az az "ott". Ne feltétlenül úgy képzeljük el, hogy Snoke lazán éldegélt valahol az OT (pláne már a PT) idején és páholyból nézte a sithek és Sidious felemelkedését, miközben tobzódott az Erőben. Az is lehet, hogy valami teljesen ismeretlen helyen tanyázott. Attól, hogy valahonnan nem kerülnek ki infók, még ellenkező irányba megtörténhet. Az is lehet, hogy Snoke nem is volt aktív az 1-6 idején, akár valamilyen hibernációba is lehetett.

   

  Rengeteg variáció van. Az engem is zavarna, ha kiderülne, hogy csak úgy ott volt az OT idején, aktívan ténykedett is, csak senki nem foglalkozott vele. Bár azt se felejtsük el, hogy pl. Talzin és az éjnővérek is simán elvoltak a PT érában is, senki nem törődött velük egy jó ideig. Aztán Maul már felépített egy alvilági birodalmat, mire bárkinek is feltűnt. Persze Snoke komolyabb figurának tűnt (fontos, hogy egyelőre csak tűnt), így ha aktívan dolgolódott, akkor kevésbé valószínű, hogy pl. a sithek ne érezzék meg, de most még nem tudjuk hol volt és mit csinált.

  11 órával ezelőtt, Nabopolasszar írta:

  közel Sidious szintű májer

  Ezt sem tudjuk, csak egy feltételezés.

  11 órával ezelőtt, Nabopolasszar írta:

  Amennyiben kapunk értelmes magyarázatot, akkor el tudom fogadni a létét, de most így a levegőben lóg az egész karakter, amit az én gyomrom nem igazán vesz be...

  Szerintem pár éven belül kapni fogunk. ;)


 17. 3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

  Rey és Kylo kapcsolata miért maradt fenn Snoke halála után?

  Snoke kapcsolta össze őket az Erő segítségével, de arról szó sem volt, hogy utána is aktívan részt kellett vennie a kapcsolat fenntartásában. Szerintem az onnantól már magától működik. Meg amúgy azt se tudjuk, hogy Snoke-nak önmagában mekkora szerepe volt ebben.

  5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

  De a kocka...szerintem Luke szelleme akkor távozott végleg abból a világból amikor a kocka eltűnt.

  Lehet úgy volt vele az öreg Luke, hogy még egy fricska belefér az "öcskösnek". :D


 18. Nem hiszem, hogy Daisy véleményéből ilyen szempontból messzemenő következtetéseket lehetne levonni. Anakinnál pl. belekeveri azt is, hogy a sötét oldalon állt. Anakinnál hatalmasabbnak tartja Reyt, Obi-Wannál egyértelműen nem, ill. ott van még, amit Sidious-ról mond... Szóval nem tűnik annyira összeszedettnek ez a gondolatsor, pláne, hogy inkább csak egy kis játékos szócséplés volt. :)

  • Tetszik 1

 19. Bennem ez a robotkéz-dolog fel sem merült. Nem akarom elviccelni a dolgot, de ennyi erővel akkor Anakinból elég sok minden maradt volna hátra, szellemként meg láttunk volna majdhogynem egy torzót. Vagy szellemként legyen ép és egészséges, de azért a művégtagok maradjanak meg utána? Meg amúgy is, van ennek bármi jelentősége? Szerintem elég hülyén festett volna, ha Luke után marad egy fémkéz... Ahogy a (köpenyen kívül a) ruhák is eltűnnek, úgy az egyéb mesterséges dolgok is, ennyi, ezt szerintem kár túlgondolni. ;)

   

  Engem sokkal jobban izgatnak a kockák. Luke projekciójával semmi bajom nem volt, de őszintén szólva a kockák már kicsit túlzóak voltak. Az egy dolog, hogy kivetítette oda, de Leia és Kylo meg is tudták fogni, sőt még Luke halála után is tartott a projekció, egészen odáig, amíg Kylo a kezébe nem vette. De mitől tűnt el akkor?

  Amúgy korábban itt is, meg sok egyéb helyen is, fel szokott merülni kérdésként, hogy vajon Leia tudta-e, hogy Luke csak illúzió. Számomra a tekintete és a gesztusainak egy része is arra enged következtetni, hogy tudta, érezte. A kockák viszont szerintem egyértelműsítik. Ha Leia elhitte volna, hogy Luke tényleg ott van, és tényleg az utolsó ajándéka lett volna az a csecsebecse (amit ráadásul Hantól hozott el a Falconról), akkor tuti nem dobja le a földre és hagyja ott.


 20. 10 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Valószínűtlen, amire rákoncentrálsz: épül egy fegyver, ami egyszerre képes öt vagy még annál is több bolygót egyszerre elpusztítani több száz vagy ezer fényévről.

  Nem erre koncentráltam rá. ;) Hanem arra, hogy megtörténik bármi olyan, ami annak a helynek a pusztulását vonja magával, ahol mindenem van. Nem kell ehhez Csillagpusztító, elég lett volna egy gyengébb fegyver is. Nyilván egy ilyen fegyverrel gyerekjáték volt az egész, de a tragédia bekövetkezhetett volna máshogyan is, csak nehezebben.

  10 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Valószínű, amivel kényelmesen nem számolsz: egy hatalmas flotta kivágódik a hipertérből a főváros fölött, és mivel a flottád nagyját nem ott állomásoztatod, az összes hajódat bedózerolják és hülyére bombázzák a fővárost az egész vezetőséggel együtt, mire a távol lévő hajók egyáltalán reagálni tudnak.

  Nem a flotta nagyjáról volt szó, hanem gyakorlatilag a teljes flottáról. Állítólag az ÚK hadserege volt a legnagyobb a galaxisban. Lehet én vagyok hülye, de nekem akkor se tűnne valószínűnek, hogy az ellenségem adott ponton fog támadni, ha ott ennek az irgalmatlanul nagy haderőmnek csak mondjuk a felét tartom ott. De inkább legyen minden a főváros körül, mert biztos nem lennének elterelő hadműveletek, nem próbálnák elcsalni onnan a főerőimet, miközben az összes többi területem gyakorlatilag védtelen, de nyilván nem ott támadnának, hanem nekirontanának a fővárosnak.

  11 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Hogy mennyire gyakorlatias megközelítés, hogy a fő flottát a fővárosban tartod, azt remekül szemléltette a coruscanti csata. Légy erős, de a Köztársasági Nagy Hadsereg combosabbik fele a Coruscanton állomásozott

  Nem az a baj, hogy az ÚK katonai és politikai vezetésének a "combosabbik fele" egy helyen volt, hanem hogy lényegében az egész. Amúgy a coruscant-i csata idején nem javában dúlt a Klónháború? Combosabbik fél ide vagy oda, gondolom a KNH jelentősnek mondható része már csak azért sem lehetett a főváros körül, mert épp valahol máshol csatáztak. Azt nem kétlem, hogy a "szabad" erők zöme Coruscant-on vagy fölötte volt, de messze nem akkora hányada, mint az ÚK esetében.

  14 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Ugyanígy jól jöhet egy bazi nagy flotta, ha egy Halálcsillag lép ki a hipertérből. Lehet nem tudod megállítani, de lelassíthatod és talán még meg is tudod rongálni.

  Egy bazi nagy flotta jól jöhet, de ha a teljes haderőm csak mondjuk felét tartom ott, az nem bazi nagy flotta? Persze, jobb, ha minél nagyobb flotta van ott, csak adódik a kérdés, hogy ér-e annyival többet a nagyobb flotta, mint amekkora kockázat. Ugyanis ha váratlanul megjelenik egy HCs és egyetlen lövéssel szétzúzza a bolygót és a flotta egy részét, akkor vajon mi ér többet? Hogy ezt követően egy nagyobb flottával tudom lassítani és rongálni, vagy hogy valahol máshol a haderőm mondjuk fele sértetlenül megvan. Tehát emlékeztetőül: a főváros és a politikai vezetés már mindenképp bukó ekkorra.

  19 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Egy államban a legfontosabb célpont a főváros, pontosan azért, mert ott vannak a politikai és katonai vezetők. A valóságban sem véletlen védik a fővárosokat a legnagyobb erőkkel. Ráadásul békeidőben pláne több hajó áll a "kikötőkben", hiszen nincs front, ahová ki kell vonulniuk.

  Ez teljesen jogos. Viszont tudtommal a "legnagyobb erőkkel" való védelem nem azt jelenti, hogy a haderő teljesen elhanyagolható része van csak máshol. Még békeidőben sem. ;)

  21 perccel korábban, Dzséjt írta:

  És nem is lett volna itt semmi gond, ha az Első Rendnek nincs egy mesebeli szuperfegyvere, aminek létezése a tudomány akkori állása szerint lehetetlenség volt, legalábbis a köztársasági tudósok szerint.

  Vagy ha az ER-nek ugyan nincs ilyen "mesebeli" szuperfegyvere, ami a tudomány akkori állása szerint lehetetlen, csak mondjuk egy olyan, ami épp valamivel fejlettebb, mint azok a szuperfegyverek, amik már a 30+ évvel azelőtti technológiai állás szerint is lehetségesek voltak. ;)

  24 perccel korábban, Dzséjt írta:

  Abban hibázott, hogy nem figyelte szigorú tekintettel az Első Rendet és tojt Leia intő szavára. Ha a Köztársaság az Első Rend irányában komoly és tartós kémtevékenységet folytat, ha több hajó járőrözik a határon, ha odafigyelnek a szóbeszédekre, ha megnézik, mi is folyik a Köztársaságon kívül eső, de az Első Rend által bekebelezett bolygókon, magyarán: ha nem sz*rják le jó nagy ívben az Első Rendet, akkor nem lett volna ekkora katasztrófa. Mert akkor valószínűleg a Csillagpusztító léte is előbb kiszivárog, és ahogy a Halálcsillagok, úgy ez ellen is lehetett volna megelőző csapást indítani.

  Ezzel viszont minden további nélkül egyet tudok érteni. ;)


 21. Sokszor előkerül itt az Ismeretlen Régió. Értem én, hogy ismeretlen meg jó nagy is. De nekem annyira bazári lenne, ha az sülne ki ebből az egészből, hogy akkor szedjük össze azokat a karaktereket, akiket nem akarunk megölni, de el kell tüntetni őket valahova, és dobjuk át az IR-ba. Oda, ahol azok a szereplők is tanyáznak, akiknek meg még az eredetét nem magyaráztuk meg.

  Jobban örülnék neki, ha az IR megmaradna alapvetően Snoke titkos kis játszótere, nem pakolnának oda rögtön 3 jedit meg még ki tudja kiket, hogy aztán a ST előttre hatalmas meglepetésként előkerüljön onnan egy akkora hatalom, mint az ER.


 22. @Jar-Jar Binks

  Értem, amit írsz, valahol igazad is van, csak szerintem túl sok szubjektivitást viszel bele. Én úgy látom, hogy a 8 nem a 7-tel megy szembe, hanem a saját elvárásaiddal és prekoncepcióiddal, amit a 7 sugallt Neked. És ezzel nem vagy egyedül, sőt valószínűleg nagyon sokan vannak, akiknek teljesen mást vetített elő a 7, mint ami végül történt a 8-ban. Sokkal többen, mint azok, akik erre számítottak. Pont ezért volt meglepő és bátor a 8. Követi a 7 irányvonalát, csak épp "rosszul" azonosítottuk ezt az irányvonalat. Persze fikarcnyi kétségem sincs afelől, hogy mindez tudatos volt az alkotók részéről.

   

  Huxból mit látunk a 7-ben? Azt, hogy egy fanatikus őrölt, aki mindennél jobban vágyik az ÚK elpusztítására. Ezen kívül meg annyit, hogy utálja Kylot, rivalizálnak Snoke hátsójának nyalogatásában. Ezen kívül semmi nem derül ki róla, szóval miért is kell úgy megdöbbenni a 8-on? Csak azért, mert mást vártál. Tartott egy hitleres beszédet, emiatt mindenki azt gondolta, hogy biztos más téren is olyan hitleres.

  Amúgy is, attól még, hogy valaki elővezet egy ilyen szónoklatot, simán lehet akár szánalmas bohóc is. Ugyanúgy, ahogy tekintélyes és ügyes vezető. Arról nem is beszélve, hogy bármennyire hülyére vette Poe az elején, még mindig kompetensebb volt, mint a film végén Kylo vagy a trónteremben Snoke. Most arról nemigen tehet, hogy egy Snoke vagy Kylo szintű Erőhasználó úgy kúrja a földhöz/falhoz, mint vmi rongybabát. :D

   

  Vagy ott van Snoke. Na róla semmit nem tudunk meg a 7-ben, csak annyit, hogy ő vezeti az ER-et, meg valahogyan látta a Birodalom felemelkedését. Kylo és Hux nyalját a farát és ennyi. Ahogy korábban írtam is, azt ne a 8-tól várjuk, hogy majd egy 7-ben behozott szereplő múltjáról meg eredetéről regél. A jelene pedig számomra rendben van. Simán zsebre teszi Huxot, Kylot és Reyt is egy-egy mozdulattal.

  Nekem a 8-ban mutatottak alapján tökéletesen érthető miért vezetheti ő az ER-et. Most az, hogy aztán a sötét oldali gőg és óvatlanság az életébe kerül? Hát ennyi erővel Sidious is csak egy bohóc az OT-ban. Az pedig megint csak sehol nem volt benne a 7-ben, hogy itt majd Snoke lesz a főgonosz, akit a trilógia végén lehet majd csak legyőzni, ami meghozza a végső sikert. Ezt megint a nézők látták bele a karakterébe, mert az ilyen figurák sokszor ilyen szerepben szoktak lenni.

  • Tetszik 2

 23. 2018. 01. 13. - 23:21, Dzséjt írta:

  Pb, írtam már, de ha még nem, akkor most leírom: örülök, hogy te soha az életben nem leszel a vezetőm katonai helyzetben, mert az "ellenség" téged tuti hatszor hátba lőne előrenyomulás közben. ;) Te pontosan olyan civil vagy, mint Mon Mothma. Annyit görcsölsz a valószínűtlenen, hogy belezavarodsz a jelenbe és közben a valószínű pusztít el téged és minden beosztottadat.

  Miért is? Csak mert szerintem nonszensz elgondolás a politikai és katonai erőm 99%-át egyetlen helyen tartani? Mi az, hogy a valószínű pusztítana el, mert a valószínűtlenre gondolok? Mi lenne itt a valószerűtlen? Az, hogy ha egy helyen van minden létező erőm, akkor az ellenség oda fog csapni, ha kellően erős ahhoz, hogy ezt megtegye? Vagy hogy akkor eközben mindenhol máshol sokkal sebezhetőbb vagyok? És mi lenne az a valószínű, ami elpusztítana, ha nem így tennék?

  2018. 01. 14. - 14:30, Dzséjt írta:

  Szerintem Kylo hatalmára jelenleg Hux jelenti a legnagyobb veszélyt.

  Úgy látom, hogy valójában mindketten tökéletesen alkalmatlanok a vezetésre, pláne egy ekkora hataloméra. Kylo végül pozícióba kerül, de igen hamar bizonyítja is alkalmatlanságát. Kérdés, mennyire képes lehiggadni és néha kicsit gondolkodni is, mielőtt cselekszik. Anno a nagyapjának sikerült, aki így legalább jó katonailag jó vezérré vált, még ha a politikáról lövése sem volt. Persze kellemetlen, hogy az ER vezetéséhez azért nem ártana, ha az illető politikailag is érdemes lenne.

  Huxból meg nem sokat láttam eddig, de ritka nagy bohócot csináltak belőle a 8-ban többször is. Belőle meg pont azt nézném ki, hogy politikailag tudja úgy forgatni a köpönyegét, hogy mindenből hasznot húzzon és kigolyózzon másokat. Csak ő meg katonailag erősen megkérdőjelezhető. Ha jól együttműködnének ők ketten, akkor valószínűleg nagyon jól elboldogulnának, csak hát egyikük személyisége sem teszi ezt lehetővé. Arról nem is beszélve, hogy emellett még látványosan rühellik is egymást.

   

  Egyelőre úgy látom, hogy az ER veszte pont ez a kettejük közti rivalizálás lehet. Olyan súlytalan maradt az Ellenállás ereje az ER-hez képest, mintha kb. a Birodalommal egyedül a Főnix sejtnek kellett volna felvennie a harcot. Előkerülhetnek még innen-onnan lázadók, de hatalmas problémának kell felütnie a fejét a másik oldalon ahhoz, hogy itt reális esély legyen a legyőzésükre. Pont ilyen lehetne egy egyre fokozódó és nyíltabb hatalmi harc az ER élén.


 24. 2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

  Konkrétan nem tudni, még nem igazán részletezték, annyi derült ki csupán, hogy a kyber kristályoknak van szerves része, ezért tudnak kapcsolatot teremteni az Erővel.

  Én úgy képzelem el, hogy a kristályszerkezetben szerves erek futnak vagy valamilyen szerves mag van.

  Én ezt úgy képzeltem el, hogy a kyber kristályokban is élnek midikloriánok, azok teremtenek kapcsolatot az Erővel, miközben nyilván kapcsolatban vannak a kristály anyagával is.

×

Fontos információ