Ugrás a kommentre

Palpi

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    704
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Palpi profilja

  • Születésnap: 1990-10-16

Profil információ

  • Nem
    Férfi
  • Lakhely
    Budapest

Legutóbbi látogatók

3.142 profil megtekintés

Palpi eredményei

Padawan

Padawan (2/6)

50

Közösségi hírnév

  1. Palpi

    A The Clone Wars animációs sorozat

    Mi volt az ok, amiért le kellett cserélni a karakterét?
  2. Palpi

    Cikkek a Star Wars-ról

    Nem tudom hova írjam, ez a topic tűnt a legideálisabbnak. A segítségeteket szeretném kérni, hogy tudtok-e olyan magyar vagy angol nyelvű könyveket, vagy esetleg szakszerű internetes portálokat, ahol részletesen írnak a Star Wars-ban a névadásról (személynevek, járművek, egyebek). A nevek jelentése valamint eredete érdekelne elsősorban, illetve ezekhez magyarázatok, persze rengeteget én magam is ismerek, csak olyan forrás kéne, amit le tudok hivatkozni, ugyanis az egyetemen a Star Warsos névadásról fogok írni egy 10 oldalas szemináriumi dolgozatot, ehhez lenne szükségem a segítségre. Filmeken kívül a sorozatokhoz, könyvekhez, képregényekhez kötődő is jöhet, minél több, annál jobb.
  3. Palpi

    Egyéb fontos

    Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a köszöntést! Régóta nem vagyok már aktív, az időm nem igazán engedi, viszont amikor tudom követem a fórumot és nagyon jól esik, hogy ennyien gondoltatok rám!
  4. Palpi

    Teaser trailer

    Én arra is gondoltam Palpatine kapcsán, hogy ha nem is klasszikus értelemben tér vissza akkor esetleg egy hologram üzenetet találnak tőle, amiből kiderül esetleg, hogy miként biztosította be a Birodalmat a halála utánra, vagy esetleg egy holokron is képbe kerülhet.
  5. Palpi

    Teaser trailer

    Hűűűűűű te jó ég ez mekkora volt!!!!! :O A végén Palpatine nevetésénél brutálisan kirázott a hideg. Már csomoszór megnéztem és mindig próbálok figyelni a szövegre a végén, de annyira lekötnek a képkockák, hogy képtelen vagyok észlelni Zseniális teaser, nem mutat sokat, de amit igen az mind elképesztően szuper, a végén azzal a nevetéssel pedig bebiztosították, hogy hónapokig legyen miről beszélni, engem legalábbis biztosan nem hagy nyugodni a filmig, hogy Palpatine visszahozását miként oldják meg, nem tudom elképzelni egyelőre a módját, de piszkosul örülök most neki
  6. Palpi

    A The Mandalorian sorozat

    Nagyon hangulatos ez a kép és bizalommal tölt el a rendezők listája, különösen Filoni! Jelenleg az epIX-et leszámítva ezt várom a legjobban.☺ A Boba és Jango nem mandalore-i doghoz: nekem 2005 elején lett internetem, addig a filmeken és pár képregényen kívül (amik nem foglalkoztak a Fettekkel) nem volt más tájékozódási felületem így a starwas.hu-n találálkoztam először a mandalore-i páncél kifejezéssel Boba kapcsán. Leesett rögtön, hogy egy bolygót takar, azonban automatikusan nem gondoltam arra, hogy a Fettek onnan származnának, bennen az volt, hogy csak a páncéljuk onnanvalósi. Mára már bennem is talán az alakult ki, hogy mandiknak tartom őket, azonban ha példát kéne mondani a bolygó szülötteire biztosan nem őket hoznám fel, a TCW és a Rebels számos olyan karaktert vonultatott fel, akik sokkal jobban megtestesítik ezt az identitást (a Fetteknél ez nem is került elő soha). Szóval, ha Jango és Boba nem mandalore-ról származnak szerintem egyáltalán nem baj, sőt így szerintem a karakterek is érdekesebbek, sokszínűbbé teszi őket, hogy egy olyan páncélt viselnek ami egy tőlük független nép szimbóluma. De a lényeg, hogy szerintem bármennyire is azt hitték sokan, hogy ők mandik, ez sosem volt lényeges eleme a karaktereknek, tehát, nem hiszem, hogy ez le kéne, hogy romboljon bárkiben bármit róluk.
  7. Palpi

    Értékeld a filmet

    Ma végre én is megtekintettem a filmet és nagyon tetszett, teljes mértékig elégedett vagyok. :) A film eleje még nem igazán fogott meg, de Chewie színrelépésétől kezdve már teljesen jó volt minden. Chewbacca most először rendesen ijesztő volt ebben a jelenetben, még paráztam is tőle a moziban. :D A színészek mind jók voltak, különösen, aki Landót alakította, a film után mondtam is a haveromnak, hogy kedvem támadt kártyázni egyet. :D Ami különösen tetszett még, az ahogyan elvarrták Qi'ra szálát, hogy miként válnak szét az útjai Hannal. Az is nagyon ellett találva ahogy bemutatták az alvilágot, eddig mindig csak az igazán nagy eseményeket láthattuk, de most végre kláttuk, hogy "kicsiben" sem babra megy a játék. Nagyon örültem Darth Maul behozatalának, sajna azonban meglepetésként nem ért, mert bár abszolút nem spoilereztem semmit a filmmel kapcsolatban, már a premier után 1-2 nappal megjelentek a hírfolyamokban olyan cikkek, amik ugyan nem nevezték nevén a dolgot, de a cím és a hozzátársított kép (Visszatérő karakter, mellé pedig Maul TCW-s megjelenése...) mindent elárult. Pedig ezeket az oldalakat nem is követem, ugyanezt csinálták az új bosszúállóknál, csak ott már gyorsabban túl voltam a filmen szerencsére, na de ez csak mellékes, ennek nem itt van a helye. Ami Maulnál külöjösen tetszett, az Sam Witwer hangja, ahogy megidézte a TCW-t és a Rebelst, illetve, hogy láthatóan figyeltek rá, hogy öregedett. Az olyan apró csemegék is, mint Aurra Sing említése, valamint a Teras Kasi (ami egy nagyon régi playstation játék és sokan gyűlölték, de én 8-9 évesen imádtam) említésre kerültek, de még lehetne sorolni. :) A lényeg viszont, hogy a film maximálisan elnyerte a tetszésemet és tökéletesen passzol a Star Wars világába, örülök, hogy elkészítették.
  8. Palpi

    Trailer

    Király ez az előzetes, már a teaser is nagyon tetszett, egyre jobban várom a filmet. Lando az előzőben nem igazán tetszett, de most ezek után már nagyon bizakodó vagyok vele kapcsolatban is, a film atmoszférája pedig előreláthatóan zseniális lesz.
  9. Palpi

    Snoke fővezér az EP8-ban

    Nálam a legélesebben a Snoke és Palpatine közötti különbség annál a mondatánál jött ki, mikor élvezettel beszél arról, hogy ha megtalálják Luke bolygóját, hogyan fognak elpusztítani ott mindenkit és, hogy szinte már áhítozva mondja Reynek, hogy a lehető legkegyetlenebb módon fog végezni vele. Palpatine-t nem érdekelték az ilyen szadista élvezetek, persze kegyetlen volt és Luke-ot lassan próbálta megölni, de ezt inkább büntetésnek szánta és elbizakodott volt, ennek ellenére nem volt egy szaditsa, csak a cél érdekelte. Snoke viszont láthatóan kifejezetten örömét leli a kegyetlenkedésben, nekem a tróntermi jelenet alapján gonoszabbnak tűnt mint Sidious.
  10. Palpi

    Egyéb fontos

    Nagyon boldog karácsonyt kívánok minden fórumozónak!
  11. Palpi

    Értékeld a filmet

    Én azt figyeltem meg a Star wars kapcsán, legyen szó bármelyik filmről, hogy nagy számban vannak olyanok, akikről tudni lehet és ki is jelentik, hogy nem rajongók, de amint lehetőség van valamibe belekötni Quarron szinten nyomatják, hogy mennyire meggyalázták az eredeti trilógiát. Most a 8. rész kapcsán már ugyanezek jönnek azzal, hogy már visszasírják a prequel trilógiát... Néha komolyan megdöbbent, hogy az emberek az értelmetlen gyűlölködés kedvéért képesek magukból hülyét is csinálni. A másik meg az, hogy akár rajongó valaki akár nem, a Star warsot nem tudják elintézni annyival, hogy nekik nem jött be, hanem mindenképp győzködni akarnak, hogy miért sz*r vagy, akik nem is léttak mg egy filmet sem próbálják lehúzi a rajongásomat vagy valaki másét. Ha valakinek nem tetszik én tiszteletben tartom, de sokszor nagyon felhúz, hogy ugyanezek nem képesek tiszteletben tartani, hogy én szeretem és nekem az ep8 is tetszett. Olyannyira, hogy bár nem merem ezt kijelenteni, de talán ez lesz az elsőszámú kedvencem az összes özül, noha mindig igyekeztem egy filmként kezelni minden részt, ha ki kellett volna emelnem a kedvencemet, mindig az ep3-at mondtam volna, de most méltó kihívóra lelt. Amúgy van olyan barátom, aki amúgy intelligens srác, de borzasztó primitíven áll az ep8-hoz. Mikor megnéztem a premieren után írtam neki mennyire jó volt, meg, hogy másmint a többi és emészteni kell, de jó értelemben. Olvasott már előtte kritikákat, amik mind istenítették a filmet, aztán másnap olvasott egyet, ami mérsékelten negatívan írt a filmről és onnantól kezdve neki már csak az a vélemény számítottm, mert hogy az volt a negatív. Aztán megnézte és tetszett neki a film. Másodszorra is megnézte és akkor már azt mondta nem tudja eldönteni, hogy bejön-e neki, és én erősen gyanítom, hogy azért, mert sokaknak nem tetszett és ez befolyással volt rá... Azt végképp elképzelhetetlennek tartom, hogy a film valakit elsőre megfogjon másodjára meg már ne tetszen neki... Viszont mások meg, akik nem rajongók, és csak egy jót sórakozni ültek be a filmre azt mondták, hogy nekik nagyon bejött a film és őket nem befolyásolja, ha másnak nem. Ne haragudjatok, hogy ennyire belemerültem, csak amit tapasztalni lehet a film fogadtatása körül az nagyon felbosszant, nem az, hogy valakinek nem tetszik, mert ez ízlés kérdése és én abszolút elfogadom, meg úgyis az számít nekem tetszett-e, de amit ezen felül leművelnek már nagyon idegesítő. Én pl. nem tudom elképzelni, hogy lehetséges, hogy valakinek ne tetszen, de mégsem kezdek meggyőző hadjáratokba. Az is vicces, hogy olyanok is rajongónak mondják magukat, akik már a Jedi visszatért is szentségtörésnek tartják (ez már egy nagyon torz forma, de sok ilyennel találkozni), azt meg mondani sem kell, hogy az utána kijövő filmeket még jobban gyalázzák. Na de tényleg leállok, bocsi még egyszer, hogy túlzottan belemélyültem.
  12. Palpi

    Értékeld a filmet

    Én is hasonlóképp cselekedtem, a film így is zseniális, és nem bírom megállni, hogy ne nézzem újra legalább a kedvenc jeleneteimet (amiből jó sok van).
  13. Palpi

    Luke Skywalker, a remete

    https://www.youtube.com/watch?v=U1Jg4lfyJwA Ezt a videót láttam nem rég a fénykardok színéről, amivel az új kánonban magyarázzák.
  14. Palpi

    Luke Skywalker, a remete

    Tetszik ez az elmélet Luke kék fénykardjáról. Nekem is van egy, meg is osztom veletek: az új kánon szerint a zöld fénykard azt jelenti, hogy a használója harc közben inkább az erőre támaszkodik, mint a fegyverére, a kék pedig épp ellenkezőleg, ott a használónál inkább a kardforgatás dominál. Én úgy képzeltem el, hogy mikor Luke az erőn keresztül megjelent, akkor Kylo számára úgy kellett tűnnie, mint aki párbajozni akar vele, ezért az erő a kivetülést így értelmezte és ennek megfelelően társított hozzá egy színt. És ha már kék fénykard, a markolat nem is lehet más, mint amihez Luke kötődött. Tudom kissé nyakatekert, de látok benne rációt.
  15. Palpi

    Értékeld a filmet

    Ez a film annyira fantasztikus, hogy elmondani nem lehet!!!!!! Én is megnéztem másodjára és igaza van Dzséjtnek, idegesítő, hogy nem lehet folyton újranézni, így hogy már tudatosan figyel az ember sok mindenre. Nem csak az apróságokra, de így, hogy már vannak kedvenc jeleneteim és tudom melyikeket várom leginkább, ha lehet még jobban átélem mint első nézésre, pedig mondanom sem kell, hogy az sem volt piskóta. Imádom, egyszerűen nem bírok betelni vele!
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.