Ugrás a kommentre

Tony Baritoon

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    10
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Profil információ

  • Nem
    Férfi

Tony Baritoon eredményei

Ifjonc

Ifjonc (1/6)

0

Közösségi hírnév

  1. Sziasztok! Először is BÚÉK, mert 2016-ban azt hiszem ez az első hozzászólásom a fórumon. Na és akkor a topik kérdésére válaszolva: Több bátorságot, több saját ötletet várok/szeretnék. Van itt ötlet önöknél kedves Disney, csak nem kellene a második trilógia negatív visszhangja miatt parázni és gyáván hanyagolni minden újítást. Mert ugyanis nekem ez volt a nagy bajom. Túlságosan is az első SW-re hasonlított megspékelve pár Birodalom és Jedi momentummal. Nem rossz az összhatás, ugyanakkor mégis levon az élvezeti faktorból és elmarasztalja a katarzis érzetet, ha egy kis hang végig azt súgja a fülemben: "Láttam én ezt már." Amit még szeretnék- Phasma kapitány ne szenvedjen Boba szindrómában. Tudjunk meg minél többet a csajról, kapjon egy kicsivel nagyobb szerepet.Több karakterisztikát, több akció jelenetet neki! Mélyítse el még jobban ezt a hatalmas Univerzumot a film. Fajokkal, új űrhajókkal, az erő egy másfajta megközelítésével, de mutassa meg a film egy olyan szegletét ennek a csodálatos világnak, amit a régebbi filmek hanyagoltak vagy nem adtak át rendesen. És amit nagyon szeretnék- visszatérni egy esemény erejéig a Kashyyykra. Gyönyörű bolygót alkottak a készítők az ep. 3-ban. persze ennél többet várok a filmtől, de hirtelen ezek az alaptézisek jutottak eszembe.
  2. Tony Baritoon

    A szereplők

    Igen, voltak más női rohamosztagosok is, de az nem volt számomra annyira érdekes, vagy sokkoló. ugyanis más az, ha feláldozható, agy mosott bábuként tartanak egy két nőt is és megint más az, amikor egy nő ebben a közegben domináns és meghatározó valaki lesz.
  3. Tony Baritoon

    A szereplők

    Tudjátok melyik az a karakter, akit én szívesen megismertem volna jobban is? Phasma! Tudjátok én annyira kerültem a spoilereket és a hype hullámot (bár utóbbi elég nehéz egy játékboltban), hogy azt se tudtam, hogy Phasmát az általam nagyon is kedvelt Gwendoline Christie így és a kapitány első mondatainál szembesültem azzal a ténnyel, hogy ő egy nő. És ez a számomra eddig is érdekes külsőt még érdekesebbé tette. Az Első Rend a Birodalom szellemi öröksége, ugyanúgy soviniszta és rasszista, az ember és azon belül is a férfi az ász. És engem kifejezetten érdekel, hogy hogy tudja elérni egy nő, egy ilyen szellemi közegben, hogy tiszteljék. Ő az, akit nem egy kódként emlegetnek, hanem a nevén szólítják. Ő az, akinek már a rohamosztagos páncélja is különleges és figyelemfelkeltő. Mindezt elérte egy űr-náci közegben, amely férfi centrikus. Engem kifejezetten érdekel, hogy vajon hogyan csinálta? Mit tud ez a hölgy? Nagyon felkeltette a karakter az érdeklődésemet, de sajnos a filmben alig van szerepe. Remélem a következő epizódban nagyobb szerepet fog kapni és nem csak pár mondatos Boba Fettre hajazó karakter lesz.
  4. Tony Baritoon

    Snoke

    Ebben mondjuk igazat kell adnom neked. És remélem Snoke is hasonlóan jól fog elsülni.
  5. Tony Baritoon

    Kylo Ren

    Na köszönöm, ez számomra kimaradt, ugyanis tudatosan kerültem minden cikket, nehogy spoilerbe fussak. Ez azért így más, hogy hivatalosan közölték is. Meg persze nem úgy értettem, hogy innentől kezdve azok értékelhetetlenek hiszen ez nem így van. Csak nyilván innentől kezdve máshogy kell kezelni az E.U. eseményeket. de nem rosszból írtam, mielőtt bárki félreértené.
  6. Tony Baritoon

    Kylo Ren

    Nyilván nem, de ha a film és az E.U. nem keveredik ellentmondásba, akkor nyilván nem halott az a világ, attól függetlenül, hogy eme szereplők és szervezetek azokban nem szerepeltek.
  7. Tony Baritoon

    Snoke

    Snoke az egyetlen negatív karakter az új filmben, akire azt mondom, hogy semmi szükség. Egyelőre nem látom át, hogy kylo, Hux, Phasma trió vezette Első rend miért igényelne egy (számomra egyelőre) gyönge Palpatine utánzatot. Szívesebben ismertem meg volna jobban a kapitány asszonyt, hallgattam volna Hux náci-fasiszta diktatúrákba illő beszédjét és ismertem volna meg az utat, amin Benből Kylo lett, mintsem bámuljam, hogy Snokenak jelentik az eseményeket töltelékként. Persze ez a személyes véleményem. De számomra ő volt a leggyengébb a gonoszok között, még úgyis, hogy Phasma nem kapott se dramaturgiailag fontos momentumot, se elég játékidőt.
  8. Tony Baritoon

    Kylo Ren

    Csoli, ez a kép hatalmas! Érdekes kérdés, hogy Ben mennyire dönthette el, hogy akar-e tanulni vagy sem? Szerintem a szülei azt gondolták- ez értelmet ad az életének. Önvédelmet tanul. Egy gyönyörű vallást ismer meg, megtanulja használni az Erőt, kontrollálni a gyűlöletet stb.- Anno a szüleim engem is elvittek birkózni tanulni. Ez később remek alapot adott az egyik hobbimnak, aminek köszönhetően amolyan második családra tettem szert, számtalanszor segített önvédelemben és mindenkit lenyűgözök, mikor a túlsúlyom ellenére kézen-átbillenek vagy lemegyek állásból hídba. megvan a maga jó oldala, az erénye, hogy ezt tanultam. De megvan a hátulütője is- sokszor nem jöttem ki jól az edzőimmel, a különc viselkedésem sokszor elviselhetetlen volt mások számára és talán jogosan, talán nem, de utáltak. A sportnak köszönhetően már általánosban jelentkeztek olyan derék problémák nálam, amik másoknál csak vénségükre jön ki. Ja igen és mindig is karatézni vagy kung-fuzni akartam kicsinek. Na de mit is akartam ezzel mondani? Ki tudja Kylo, hogy élte meg az oktatást, mennyire volt kényszer, mit kellett kiállnia, milyen lehet egy jedi edzőtábor, főleg egy lelkes reformer keze alatt? Valószínű inkább a szülők erőltettek, akiknél pedig Luke erőlködött. Egyébként csak engem sújtott le a moziban, hogy Han nem a Jacen nevet üvöltötte, hanem azt, hogy Ben? Érdekes kérdés Kylo kapcsán, hogy akkor ez azt jelenti, hogy az E.U.-mon belül a Legends részt tekinthetjük végérvényesen halottnak?
  9. Tony Baritoon

    Jar Jar Binks

    Jar-Jarral egyetlen egy probléma van: Sok. Az SW Univerzumában nem ő az első, dramaturgiailag nélkülözhető, csak a plusz játékokért legyártott szereplő. A közutálat mégis őt falja fel. Ennek oka az, hogy túl sokat szerepel szegény a Bajlós Árnyakban. Bőven elég lett volna negyed ennyi hülyéskedés és az a fingós poén igazán felesleges volt. Ki tudja? Talán ha egy-két poénnal kevesebbet kapott volna, talán sokak legnagyobb kedvence lenne. Habár így is van, akinek az.
  10. Tony Baritoon

    Kylo Ren

    Köszönöm! Ez egy csillagos ötös karakterelemzés, ami pontosan leírja, hogy Kylo mitől működik. Épp egy olyan topikot kerestem, ahol megírhatom első okoskodó, debütáló írásomat és belebotlottam ebbe a gyöngyszembe. Like. Számomra így sokkal fogyaszthatóbb, mintha erőltetetten Vadert akarták volna újraalkotni. Imádom Darth Vader karakterét, de minden karakter attól szép, hogy egyedi és e tág univerzumban nincs belőle még egy. kylo így tökéletes, ahogy van. Amivel én még talán kiegészíteném, hogy Kylo tragédia faktora lehet a megfelelő példakép hiánya. Van egy apja, aki ex csempész, nem éppen tiszta múlttal. Mindenki hősként emlegeti, holott anno huttokkal üzletelt, fejvadászokkal viaskodott, nem élt tiszta életet. Aztán ott van a mester, Luke. Luke (gondolom) erőltetetten próbált meg feltámasztani egy olyan rendet, melyet ő maga sem ért teljesen. Hisz valljuk be, már Anakinra azt mondták, hogy túl idős 10 évesen, vajon pár év alatt, hogy lehet Skywalkerből olyan jó jedi, főleg úgy, hogy legtöbb tudását ösztönösen szerezte önfejlesztés útján Yoda és kenobi tanításai alapján, hogy feltámasszon egy ilyen rendet. De ott van nagyapa. Az idealizált nagyapa, akit csak a legendákból ismert. A nagyapa, aki erős volt. A nagyapa, aki már 10 évesen fogatversenyeken indult. A nagyapa, aki sok száz klónnal az oldalán háborúkat nyert. A nagyapa, aki a szerelméért szembeszállt saját elveivel is. A nagyapa, aki "egymaga" kiirtotta a jediket. A nagyapa, aki létrehozott és fel A nagyapa, akit miután legyőztek, nem adta fel és életben maradt, szénné égve, végtagok nélkül és évekkel később legyőzte mesterét. A nagyapa, aki a császárt félkézzel felemelte és elpusztította, mindenféle párbaj nélkül. nagyapa, akinek neve az emberek egyik felében rettegést, a másik felében pedig tiszteletet szül. Valljuk be egy autodidakta "kontár" és egy háborús hősként kezelt ex bűnöző mellett ki ne istenítene egy ilyen nagyapát? Nagyapa szent, nagyapa az Erő. Kylo olyan akar lenni, mint a nagyapja. mert ő a példaképe. Az egészséges példakép hiánya és Vader téves értelmezése és fényezése szülte azt a gondolatot a fejében, hogy ő ilyen akar lenni. Szerintem.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.