Jump to content

caseyjones

Tag
 • Összes hozzászólás

  223
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Everything posted by caseyjones

 1. Derek Landy: Skrupulus Fondor Már legalább 7-8 éve megvan ez a könyv, de valahogy sosem bírtam rávenni magam, hogy elolvassam. Azt gondoltam, valami ZS-kategóriás ifjúsági regény. Nem az. Nagyszerű, magával ragadó kötet, kellemesen csalódtam benne. A történet főszereplője Skrupulus Fondor, aki egy egy agyafúrt csontváz, egy detektív-varázsló. A másik főszereplő a 12 éves Stephanie, aki Skrupulus mellé szegődik. Feladatuk: a gonosz varázsló, Vipra megállítása, akinek az a terve, hogy az Ősök Jogarát felhasználva elpusztítsa a világot. A szereplők egytől egyig nagyon kidolgozottak és szerethetőek, legfőképpen a címszereplő. Mellesleg maga a regény felettébb izgalmas, megfűszerezve némi humorral. Ami gazán tetszett benne, az Skrupulus és Stephanie párbeszédei. Ajánlom mindenkinek. A fantasy- és kalandregény keveréke, sok-sok humorral és izgalommal. Nem mondanám ifjúsági regénynek, mert rengeteg olyan elemet tartalmaz, ami nem igazán tinédzsereknek való. Örülnék neki, ha megfilmesítenék, de a karakterek és a történet szempontjából én leginkább egy animét tudnék hozzá elképzelni. 10/10
 2. Karl May: A Gran Cacho kincse Az első könyvem, amit olvastam Karl May-től, az A miztékák kincse volt, és annak ellenére, hogy nem vagyok egy western-őrült, meglehetősen tetszett. Izgalmas, magával ragadó regény volt, és úgy döntöttem, elolvasom a szerző egy másik művét, A Gran Cacho kincsét is. A történet elég hosszadalmas, a lényeg, hogy egy bizonyos Geronimo Sabucót keresnek a főhősök, egy Gomez nevű fickó pedig vezetőül akarja őt. Sabuco birtokában van néhány értékes kipunak és tervrajznak, utóbbit viszont képtelen megfejteni, a főszereplőről (akinek mellesleg nem tudjuk meg a nevét) pedig kiderül, hogy meg tudná fejteni, és ezért alkut köt az úgynevezett sendadorral, Sabucóval. A regényt hazugságok, titkok, cselszövések és remek párbeszédek jellemzik, sok-sok kalandot élhet át az olvasó. May mellesleg profin ábrázolta a vadnyugati tájakat, ami nem meglepő, hiszen ő tudtommal nemcsak író, hanem egy igazi szakértője is volt egyben a vadnyugatnak. Annak ellenére, hogy 269 oldalas kötet, igencsak tartalmas és hosszú a történet. Ha megfilmesítenék egyszer, szerintem nem férne bele minden egy részbe. Hibák vannak azért a könyvben, de ez a nem a szerzőt sújtja, hanem a kiadót: amíg a borítón, illetve az első lapokon Gran Cacho szerepel, addig a regény során egyfolytában Gran Chaco (utánajártam, utóbbi a helyes). Szóval a kiadónak sikerült a könyv címét rendesen elrontani. Amúgy ajánlom mindenkinek, olyanoknak is, akik nem kedvelik különösebben a vadnyugati sztorikat és az indiánokat. Nagyszerű könyv. Ötös.
 3. Az MCU filmjeit alapvetően én is jobban kedvelem, a TOP 5-ös szuperhősfilm listámon négy kizárólag Marvel-film. Én a régi, az univerzumépítés előtti filmeket is csípem: Pókember-trilógia, Daredevil, Fantasztikus Négyes 1-2. De a Hulk nem tetszett.
 4. Tudom, de leírtam a kommentem végén, hogy egységesen tekintek ezekre a filmekre. Elvégre ugyanabba a képregényes univerzumba tartoznak, mindnyájan DC-hősök. De ha már DCEU, akkor én a Suicide Squadot, illetve a Wonder Womant nevezném meg a legjobbnak, a legrosszabnak pedig a Man of Steelt. A BvS nálam "elmegy" kategória.
 5. A sok DC-filmes csalódás ellenére én is bizakodó vagyok a Justice League-et illetően. Remélem, a Sötét Lovag - Felemelkedés után ez lesz a második DC-s film, amire 10/10-et adhatok. Bár tudom, az a film nem tartozik bele az univerzumépítésbe, de én egységesen szemlélem ezeket a filmeket.
 6. Zöld Lámpás (2011) Nem tudom, mikor láttam utoljára ennyire hitvány képregényfilmet/szuperhősfilmet. Konkrétan Tim Robbinson kívül semmi értékelhetőt nem találtam benne. A karakterek egytől egyig gagyik voltak szerintem, a látvány abszolút felejthető volt, a történet se tetszett, a főgonosz megjelenése pedig akaratlanul is megmosolyogtatott - nem bírtam komolyan venni, ahogyan az egész filmet se. Ryan Reynolds se alakított valami nagyot, a Deadpoolban fényévekkel értékelhetőbb volt az alakítása. Szvsz ennél a förtelemnél még Joel Schumacher 1997-es Batmanjét is ezerszer szívesebben nézném meg a jövőben. Továbbra sem meggyőző a DC filmes univerzuma, egy-két kivételtől eltekintve. Pedig szerintem remek szuperhőseik vannak, akikben van sok potenciál. 10/2
 7. Aha, értem. Mondjuk engem az új Kánon könyvei nem igazán keltették fel az érdeklődésem, nem is sokat olvastam közülük, talán egyet-kettőt. Pl. Christie Golden Clone Wars-regénye, a Sötét tanítvány egész jó volt. Én a Legendákat sokkal jobban kedvelem, még ha azok már csak valamilyen szinten képezik a részét az SW-univerzumnak.
 8. Igen. Mondjuk egy rendes, igazi, egész estés brickfilmnek is örülnék, viszont az leírhatatlanul sok meló. Tudom, hisz anno én is próbálkoztam vele. Napokig dolgoztam vele, végül lett egy 3 perces filmecske. Amúgy a YouTube tele van az ilyenekkel, és van köztük meglepően profi is. (Star Warsból is találni nagyon jópofákat.)
 9. A Jedi próba, amely nemrég jelent meg, és amit nemrég olvastam, ilyesmi. Bár nincs benne fénykardpárbaj, de elég fontos szerephez jut benne két Jedi, Anakin Skywalker és (számomra) egy új teljesen új, Neeja Halcyon, aki mellesleg szerintem egy szenzációs karakter, nagyon passzolt Anihoz.
 10. A megtévesztés leple nekem nagyon tetszett, habár véleményem szerint elég bonyolult, összezavaró a története. Nagyon kell figyelni, hogy el ne veszítsd a fonalat. Luceno amúgy irtózatosan jól fogalmazott minden egyes résznél. Egyébként én alapvetően a sok Jedi-harccal megfűszerezett regényeket kedvelem, de ez a kötet egyáltalán nem erről szólt. De szeretem másfelől a Star Wars politikai részét is, amit ez a regény zseniálisan állít be, no meg persze remekül felvezeti a Baljós árnyakat.
 11. LEGO Batman - A film Felettébb mulatságosnak és szórakoztatónak találtam, pedig nem éppen az én korosztályom volt megcélozva ezzel a filmmel. Egy remek paródiát csináltak a Batmanből. És a legjobb, hogy az egész LEGO-ból készült. Én csípem a brickfilmeket, már A LEGO-kaland is nagyon tetszett (kivéve a "Minden szupi szuper" kezdetű betétdalt, mert attól a falat kapartam). Tetszett, hogy más, a Batman világától teljesen eltérő univerzumok jellegzetes alakjai is feltűntek, mint például Voldemort a Harry Potterből, King Kong vagy éppen A szem a Lord Of The Ringsből. Ezek a tényezők csak még komikusabbá tették az egész filmet. A főhős szuper volt (mindkét értelemben), nagyon eltalálták az ő karakterét, dőltem a kacagástól egyes megszólalásainál, megmozdulásainál. Ráadásul amikor levette a maszkját, a LEGO-figura tisztára Christian Bale-re hasonlított - nyilván róla mintázták. De a legmurisabb az egészben szerintem az volt, hogy az eddig megjelent összes Batman-filmből (1966-2016) előkerült néhány képkocka.
 12. Egyetértek, én kimondottan kíváncsi lennék Yoda múltjára. Én az a fajta vagyok, aki nem szereti, ha egy műben vajmi keveset tudni egy igen jelentős karakterről. Ugyan fentebb már ki lett tárgyalva, hogy egy Yoda-központú sorozat óriási összegeket emésztene fel az animáció miatt, így szinte majdhogynem esélytelen az egész. De én akár egy izgalmas regény formájában is szívesen megismerkednék a kis zöld lény múltjával.
 13. Hm, furcsa, hogy nem eresztették össze őket a sorozatban. Pedig szerintem klassz lett volna egy Ani vs. Grievous. De nyilván Anakin kijelentése a Sith-ek bosszújában gátolta ezt meg.
 14. Bár már pár hozzászólással feljebb leírtam a véleményem ezzel a Star Wars-os tévésorozattal kapcsolatban, de most azt kiegészíteném. Mivel Yodáról tudtommal édeskevés információnak vagyunk birtokában (legjobb tudomásom szerint ismeretlen a faja, meg azt se tudjuk, honnan jött ő), és mivel ő egy eléggé jelentős, központi karaktere a SW-univerzumnak, mindenképpen megérdemelne mondjuk egy 13 részes minisorozatot, mint ahogy például a Marvel/Netflix csinálta Luke Cage-dzsel (bár annak talán lesz 2. évada). De egy róla szóló hosszabb sorozatnak is nagyon örülnék, bár lehet, hogy elég lenne neki kb. 10 (plusz-mínusz 2-3) epizód.
 15. Feltűnt egy érdekes dolog, csupán egy apróság a ROTS-ban. Amikor Obi-wan és Anakin találkozik Grievousszel a filmben, Anakin gúnyosan megjegyzi a tábornoknak, hogy alacsonyabb, mint hitte. Ebből a megszólalásból azt a következtetést vontam le, hogy ő most találkozott vele először személyesen. És akkor itt eszembe jutott A klónok háborúja televíziós sorozat. Nem emlékszem pontosan, de a 121 epizódban (azt hiszem, ennyi van) nem volt példa olyanra, hogy ők ketten harcoltak volna? Mert nekem úgy rémlik, hogy összefutottak ők már a TCW-ben, és akkor így, ebben az esetben Anakin megjegyzése a ROTS-ban értelmetlen.
 16. Ma megnéztem A Sötét Lovag - Felemelkedést, mivel - bármily meglepő - korábban még nem láttam. Ez annak tudható be, hogy bár nagy képregény-őrült vagyok, de én olyannyira Marvel-párti vagyok, hogy csak azokat a filmeket néztem világéletemben már a kezdetektől fogva, így DC-filmeket illetően súlyos lemaradásban voltam. Így történt, hogy Nolan Batmanjeit csak most láttam először. Őszintén megvallva, nekem a TDK-trilógia első két része nem tetszett annyira. Ezt úgy kell érteni, hogy ötös skálán mindkettőre négyest adtam. Viszont a harmadik rész valami borzasztóan kafa lett, ki merem jelenteni, hogy ilyen jó szuperhősös filmet még életemben nem láttam! Sokkal jobban bejött, mint az előzmények (még Tim Burton Batmanjeit is megelőzi nálam, pedig azok a kedvenc Batman-filmjeim). Akciódús volt, látványos, és szerintem Wayne-nek nem volt még ilyen zseniális ellensége. Bár Heath Ledger remekül alakította Jokert, nekem Tom Hardy Bane-ként sokkal ütősebb volt. De igazán maga a karakter, Bane tetszett jobban, mint Joker.
 17. Gyilkosság az Orient expresszen
 18. Az már megfordult a fejemben, hogy több ilyen űrhajó is létezik, sőt egyértelmű volt a kezdetektől fogva. Csak amikor a Promi végén lezuhant a hajó, én azt hittem, így kapunk választ A nyolcadik utas: a Halál legnagyobb rejtélyére. Erre mégsem.. Tehát összességében azt továbbra sem tudjuk, hogy az LV-426-ra hogy került az a gép. Pedig amikor megtudtam, hogy előzményt csinálnak az Aline franchise-nak, erre voltam a legkíváncsibb.
 19. A Prometheusszal/Aliennel kapcsolatban nekem nagyon-nagyon nem tiszta valami. A nyolcadik utas: a Halálban ugye az a helyzet, hogy Ripley-ék egy bolygóra tévednek, egészen pontosan az LV-426-ra, ahol megtalálják egy földönkívüli hajó roncsát, amiről nem tudni, hogy került oda. Erre 2012-ben jön az előzményfilm, a Prometheus. Az a film ugye úgy végződik, hogy lezuhan az a kifli alakú űrhajó. És nekem már így össze is állt a kép arra vonatkozóan, hogy miképp került az LV-426-ra az a roncs. Igen ám, de többszöri megtekintés után kiderült, hogy a Promi végén az a gépezet nem az LV-426-on, hanem az LV-223-on zuhant le! Most akkor mi van?
 20. Ma kivégeztem a J. R. R. Tolkien meséi című könyvet, mely talán valamikor a 2000-es évek elején, közepén jelent meg a Szukits kiadó gondozásában. Három hosszabb mesét - A sonkádi Egyed gazda, A levél, A wootoni kovácsmester - tartalmaz, illetve tengernyi versikét, melyek többsége Bombadil Tomáról szól. Mit ne mondjak, elég érdekes kis történetek voltak. A sonkádi Egyed gazda nagyon tetszett, amolyan igazi Tolkien-mű, A levél viszont picit furcsa volt nekem, és nem is igazán nyerte el a tetszésem. A wootoni kovácsmesterre meg azt mondom, hogy nem rossz, sőt egész jó, csupán egy picit követhetetlen volt. A versikéket meg egyáltalán nem élveztem, ami annak tudható be, hogy nem szeretem a verseket. Bár azért akadt egy-két jópofa közöttük. Még olyannal is találkozhattam, amelyik A gyűrűk ura-trilógiában is benne volt. Pl. az Olifánt című költemény, ami talán A két toronyba került be. A fordítással kapcsolatban: nevetséges, hogy a hobbitokat babóknak fordították a könyvben. Nem tudom, kinek a fejéből pattant ez ki, de szerintem nagyon rossz. A hobbit sokkal jobban hangzik; még az a jó, hogy a trilógiát, valamint A hobbitot illetően már a normális fordításhoz volt szerencsém.
 21. Én kíváncsi vagyok erre a Tatuin szelleme könyvre, a következő Szukits-rendelős pakkomban lehet, hogy benne lesz. A Kenobit is el szeretném olvasni (az még jobban érdekel), A gonosz útvesztőjét, a Sötét nagyúrt, illetve a Thrawn-trilógiát is, és ezek mellett még a Tatuin szellemét. Hát, nem tudom, hogy fogom mindezt beszerezni, anyagilag egyszerre nem hinném, hogy megérné. Szerintem először inkább lecsapok A gonosz útvesztőjére, a Sötét nagyúrra meg a Thrawn-trilógiára, mert ezeket hosszú idő után most először lehet kapni a kiadónál, és emiatt van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy jó ideig megint nem lehet majd őket... Úgyhogy szerintem a Tatuin szellemével meg a Kenobival várok egy kicsit. De lehet, hogy meggondolom még magam. Ahj, a bőség zavara.
 22. Nekem a Csodálatos Pókember nagyon tetszett! A második része már kevésbé, de az se volt rossz. Az első viszont az egyik kedvenc képregényfilmem. Én a Spider-Man: Homecominggal nem tudok dűlőre jutni. Az valami förtelem szerintem, még paródiának is rossz. Én nem tudtam komolyan venni. Ha már marveles mellényúlásokról tárgyalunk, akkor én mindenképpen megemlíteném a Spider-Man: Homecomingot. A F4 is egy borzalmasan gyenge film lett, én az eredeti duológiát preferálom. Az egy szerethető, szórakoztató duológia meglátásom szerint, még a nem éppen jól életre keltett kőemberrel is - értem ezalatt azt, hogy nem animációs volt. Nekem még a 2003-as Hulk is negatívum, szerintem az szintén elég pocsék alkotás, a 2008-as már lényegesen klasszabb, még ha Edward Norton nem is éppen volt a szerepbe illő. X-Men-filmeket nagyon dicsérik, de engem valahogy sosem tudtak érdekelni. A legeslegelső részét egyszer megnéztem, az mondjuk tetszett, meg az idei Logant is láttam, az egy elég kemény mozi volt. Elektrát pedig még nem láttam, de több helyen is hallottam, hogy gyenge.
 23. Elolvastam a Szukits honlapján a tartalmát, és elég abszurdnak tűnik nekem a sztori, de egy picit felcsigázta az érdeklődésem. Ha neked tetszik, biztos jó lehet. Mennyire olvasmányos, izgalmas?
 24. Én mindig is kíváncsi voltam egy élőszereplős SW-sorozatra. Szerintem nagyon jót tenne a Sagának, csak színesítené. Már csak az lenne a kérdés, hogy pontosan mikor játszódna? Én annak örülnék leginkább, ha a Baljós árnyak előtti idők lennének terítéken, egy The Old Republic sorozat például marha sikeres lenne szerintem!
 25. Köszönöm szépen, de a Bleach igazán nem volt annyira érdekfeszítő számomra, hogy tűvé tegyem érte az egész internetet. Egyelőre beérem a Bakugannal, meg a '80-as évekbeli Tini Nindzsa Teknőcök sorozattal (nagy fan vagyok, a nicknevemből gondolom nem volt nehéz rájönni ). Aztán majd a Code Geass című animét kezdeném el. Egyszer már belekezdtem az indavideón, csak véletlenül rossz sorrendben néztem a részeket, így megzavarodtam. De amúgy tetszett, mindenképpen nekifutok majd még egy alkalommal.
×

Important Information