Ugrás a kommentre

Tarzaan

Tag
 • Összes hozzászólás

  237
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

-7 Gyenge

Tarzaan tevékenysége

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 1. Na szóval. Én alapvetően azért fórumozok, mert szeretek fórumozni, és nem azért, hogy másoknak megfeleljek. Ha itt olyan szintű gyerekes vallási fundamentalistaként toljátok a dolgot, hogy már egy pici "elhajlás" sem tolerálható akkor tedd meg amit meg akarsz tenni, de ne oktass(atok) ki, mert nem én szorulok kioktatásra, és ne fenyegetőzz, mert a fenyegetőzés úgysem vezet semmire. Mint írtam, én azért fórumozok, mert szeretek fórumozni, és ha itt nem lehet normális körülmények közt fórumozni - mert ez a mindent leszabályozni akaró stílus minden, csak nem normális - akkor mindenkinek egyszerűbb a DEL. Nekem is. Mert további kioktatásokra megfenyegetőzésekre nem vagyok kíváncsi.
 2. Nem mindenben értek vele egyet, desok igazság van benne: https://www.filmtekercs.hu/kritikak/star-wars-az-utolso-jedik-kritika
 3. Tulajdonképp ez a film az Ep5 és 6 és Ep3 egybegyúrása, azzal a különbséggel, hogy itt a lázadó flottanem tud meglépni, Vader/Kylo egy hasnló tróntermi küzdemlem után itt korábbi mestre helyébe lépve gyakorlatilag teljesen uralma alá vonja a galaxist(ep3), és a lázadóknak kb. a reménykedés marad. Még a befejező jelenet is az Ep3 tatuini jelenetére hajaz.
 4. A Star Wars Saga jövője

  Ez az indexes hozzászólással sajnos nehezen tudok vitába szállni: Azt hiszem egyébként, hogy ez a film a Disney hadüzenete a régi fanoknak, amit Kylo Ren szájába is adnak: El kell törölni a múltat! Ezentúl Marvel filmeket kell rendezni Star Wars logóval, az Erővel bármit meg lehet tenni, a karakterek bárhogy felhasználhatók... http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146216531&t=9021814 Főleg, ogy még a kritikusok is ilyeneket írnak: https://www.vogue.com/article/star-wars-the-last-jedi-review-backlash "In a world of reboots and re-imaginings, where bright young directors are tasked with interpreting intellectual property that has existed for decades, the only real way to put your stamp on something is to destroy the existing rules. Childhood hopes may get caught in the crosshairs, but it makes for something more interesting than a retread. Every onscreen risk is cause for debate and dialogue, and with a massive box office, all signs point to the possibility of even greater departures down the line. For a franchise that has in recent months taken heat for reigning its talent in and stifling potentially creativity, the move away from the standards is a bold and necessary one. May the force be with Johnson as he continues to torch the house that George Lucas built."
 5. Csak ne nevess, mert még lehet, hogy megfogja.... Mondjuk ha már aszellemeknek ennyi ereje van, akkor igazán gondoskodhattak volna Snoke-ról meg az Első Rendről.
 6. https://www.gamestar.hu/masvilag/star-wars-the-last-jedi-kivagott-jelenetek-rian-johnson-241403.html Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a könyv változat tartalmazta a kivágott jelenetek legalább egy részét.
 7. Elég nagy spíler ő. Kylot úgypöcköli arrébb amikor az tesz egy rossz mozdulatot, hogy ihajj, és utána Rey-el is úgy játszik, mint egy rongybabával, semmit nemtud tenni ellene, pedig ekkor már kapott egy gyorstalpalót. Látta, hogy mire készül Kílo, csak az nem esett le, hogy ő az a bizonyos legnagyobb ellenség. Kylo úgytűnik tanult valamit tőle az évek során.
 8. Egy másik fórumn írták még bő fél éve, hogy az R1 könyvben le van írva, hogy Profundyti - a lázadó vezérhajó - fedélzetén mindenki aki nem tudott elmenekülni öngyilkos lett, elkerülve a fogságba esést ill. hoogy ígyszedjenek ki belőle információkat. Ezt meg tudja erősíteni valaki? Nyilván aki olvasta a könyvet.
 9. Temiri Blagg Ez a neve a canto brigt-i srácnak. Talán nem véletlen, hogy ismerjük anevét...
 10. Akkor egyben válaszolnék. Az eddigi filmek alapján evidens döntések is sokszor jókora késéssel születnek meg a katonai parancsnokok fejében. Birodalmi oldalról pl. csak Krennictől láttunk gyors és jó döntéshozatalt. Az admirálisok ill. A scarrifi parancsnokság csak lestek, amikor elkezdtek robbanni a bombák ill. megérkezett a flotta, de ugye Hoth-nál is túl közel léptek ki a hiperűrből. Az Endornál sem Ackbarnak jutott eszébe, hogy menjenek közel a flottához. Raddus és a szeméylzet elvileg öngyilkos lett, hogy ne tudják kivallatni őket. Nem tudhatod, hogy Hux miért nem foglalkozott vele, csak feltételezed. Hux sem volt akkora májer. A suőpremacy elpusztult. Nem robbant atomjaira, de mint hajó elpusztult. Igen, sokan el tudtak róla menekülni, mert a létfenntartó rendszer a hajóegyes részein bizonyára még egy darabig kitartott, de abban kb. biztos vagyok, hogy vissza már nemigen ment rá senki. Ha egy picit jobb helyen megy át rajta a Raddus, akkor gondolom Snoke-éknak is annyi. A Zsivány Egyes tagjai is mártírok, pedig nemigen tud róluk senki. Lehet.
 11. Zene

  Az ég világonsemmi nem maradt meg a zenből. Ar R1-nél hetekig a fülemben volt legaláb 3 téma. A "Your father must be proud", Chirrut témája meg picit Krenniké. A TFA-nál is jó volt Kylo témája és Rey témája is. Zene szempontból még a PT is rendben volt, viszont itt ez nem sikerült túl emlékezetesre.
 12. Ez nem a Star Trek, ekkora hajót nem biztos, hogy le tudnak tapogatni. Másrészt lett volna rá mondjuk 15-20 másodpecük a gondolat megfogalmazódásától az eredmény megismeréséig és a következtetések levonásáig és megosztásáig, és látható volt, hogy abban a pillanatban messze nem az volt a legfontosabb dolguk, hanem hogyvalahogy megússzák. De ezze legyütt ugye nemtudták, hogy tudnak arról, hogy a hipertérben is követve vannak, szóval ha elugrik a Raddussal és ezután megynekik még simább a dolog. Másrészt pont a hajó névadója a példa a kollektív öngyilkosságra, de említhetünk egybizonyos pörölyfejű korvettet is. Vagyis nemtudtak róla, hogy vannak álcázott hajóik. Semmiképp nem hasznavehetetlen hiszen ha megsemmisül a Supremacy ill. esetleg maga Snoke és Kylo, akkor a maradék Első Rend már talán nem is tűnik majd akkora félelmetes ellenségnek. Gyávának sem nevezném, mert csak az amúgy is biztos halál idejét változtatja meg egy picit és teszi azt nem hiábavalóvá. Áldozatból mártírt csinált volnabelőlük. Mintha lett volna szó róla, hogy csak a nagy hajókat tudják így követni. Viszont ha első menetben nekiugrik az üres Raddus a Supremacynak, második körben már senki nem követi a kisebb hajókat.
 13. Az Ep7 szerintem nem rontott el semmit. A legáltalánosabb kritika vele szemben pont az, hogy nem volt elég bátor, nagyon ragaszkodott ragaszkodott a meglevő dolgokhoz. Lehet, hogy csak piáért mentek.
 14. Leia? A CSH-ban ő a leghatározottabb karakter. Igen, Ridley valóban egy tünemény. Az arca is, az akcentusa meg főleg. Egyszerűen imádom ahogy beszél. Ha iylen kiejtése lett volna 25 éve az angol tanáromnak meg a kazettáin a szövegmondóknak hamarbb lett volna nyelvizsgám.
 15. Honnan tudták volna, hogy leléptek, és nem követtek el kollektív öngyilkosságot, mikor abban a tudatban követték őket, hogy pár órán belül elfogy az üzemanyaguk, és nem tudnak lelépni. + ugye álcázva voltak. Amíg DJ nem köpött, azt sem tudták, hogy vannak iylen hajók. Abban a helyzetben abszolút logikus lépés lett volna egy "naakkor szolgáim lesztek a másvilágon" féle kamikaze akció, főleg ami potenciálisan Snoke és Kylo vesztével is fenyeget. Mondjuk a két kisebb hajónak illett volna megpróbálnia két különböző irányba elugrania, hogy legalább azokat mentsék.
×

Fontos információ