Ugrás a kommentre

Tarzaan

Kitiltott
  • Összes hozzászólás:

    370
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Tarzaan összes hozzászólása

  1. Tarzaan

    A Star Wars jövője

    A te "fajtád" bármilyen moslékra rábukik, amit Star Wars-ként öntenek elé, az én "fajtám" ettől igényesebb.
  2. Tarzaan

    A Star Wars jövője

    Hát akkor ennyit a Star Wars jövőjéről:
  3. Tarzaan

    Filmek

    Léghajósok - The Aeronauts Ez egy nagyon-nagyon-nagyon jó és nagyon látványos film. Jó hasonlat, hogy ez a Gravitáció 19. században játszódó verziója. Abuszolút mozivásznon kellene nézi - amúgy Amazon mozi - 3D-ben ott lenne a helye az Avatar és a Gravitáció mellett, de 2D-ben is üt. És persze a film is jó, a színészekkelegyütt. Még (Cunci századost is felfedezni véltem benne). Nálam benne van az idei Top4-ben (Alita, Joker, Az aszfalt királyai) 9,5/10 9/10
  4. Tarzaan

    Marvel

    Ha belegondolsz, hogy ezeknek a mutánsoknak/szuperhősöknek milyen képességeik vannak, eddig is csak a profitmaximalizálás - korhatár - miatt nem voltak ilyen típusú filmek.
  5. Tarzaan

    Marvel

    Úgy tűnik csak kijön mozikban is az utolsó Foxos X-men mozi. Nem tudom mennyire lett újravágva/forgatva a Disney miatt. Eredetileg több folytatást is terveztek neki (ahogy a Deadpool 2-t is több X-Force mozi követte volna).
  6. Tarzaan

    DC Universe

  7. Tarzaan

    Filmek

    Drakulics elvtárs Az alapötlet jó, a történet gerince is működhetne, de megvalósítás már kevésbé sikerült. Ami jó, az a képi világ, a jelmezek, a díszletek, az apró easter egg-ek, ebből a szempontból profi munka. A film stílusban picit Wes Anderson-os, amolyan komoly komolytalanság, de ezt nem tudják olyan jól csinálni, mint Wes Anderson. Ennek egyik oka szerintem a casting. Nagy Ervin kiemelkedik a mezőnyből, Kerekes Éva és Thúróczy Szabolcs még oké, de a többiek elég jellegtelenek. Viszont van benne pár mozzanat és poén ami tényleg hangosan nevetős volt. A vámpír mítosz elemei elég jól megvoltak, egy kivétellel, amit viszont hibának tartok. Összességében nem bántam meg a jegyárat, de nem is lesz klasszikus a filmből. 6,5/10
  8. Tarzaan

    Filmek

    Terminátor - Sötét végzet Még szombaton, angolul, felirattal. A trailerek alapján egy Genetis szintű mozit vártam, ehhez képest hatalmas érezhető pozitív csalódás. Egy szórakoztató akciómozi, ami elfogadható egy lehetséges T2 folytatásnak (a Genezys is elfogadható lenne ha jobban megcsinálják), de nem vált ki olyan érzéseket, mint az eredeti T filmek, izgulni különösebben egyszer sem izgultam. Sok eleme kifejezetten tetszett. Mackenzie Davis és Gabriel Luna a trailerrel ellentétben elfogadhatóan hozta a filmbeli karakterét. Natalia Reyes sem volt túl rossz. Hamilton és Arnold is elfogadhatóan hozta azt amit. Az akció is alapvetően jó volt, kivéve a vége felé, ahol azért néhány dolog már túlzás volt. A Luna féle Terminátor működött amikor Luna emberi arccal szerepelt, de a "csontváz" verzió szvsz kevésbé működött, mint a T1-T2-T3-Salvation Terminátorai. Összességében a T1-T2-T3-Salvation idővonal egy számomra hitelesebb, kerekebb és szórakoztatóbb idővonal. Ezt kellett volna folytatni, főleg azon a vonalon, amit a képregény is ír. Összességében ez a film kap tőlem egy 7/10-et. Ehhez tudni kell, hogy nálam a T2 az 10/10, a T3 az 8,5/10, a Salvation 9/10, a Genezys 6/10. Minden film, amit végignézek minimum 5 pontos.
  9. Tarzaan

    Trailer

    Kétszer néztem meg a trailert, de nem ég bennem a vágy, hogy újra és újra megnézzem (az RO előzeteseknél ez bőven megvolt). Trolljohnson "jó munkát" végzett. Sokkal jobban érdekelt volna egy Snoke vs Luke találkozás, mint egy a halálból visszakukázott Palpatine. JJ-től a trailr és minden egyéb alapján egy tisztességes iparosmunkát várok, mint a TFA volt, ami valamit helyrerak RTJ és KK el**ásán, bár a lovaglós rész elbizonytalanít ebben. A vízből kiemelkedő romboló ugye a Star Trekben is megvolt. Nem tudom a trailer alapján Thor-Loki párost csinálnak-e Rey-ből és Kyloból. Mármint hogy a nagy ellenség ellen összefognak.
  10. Tarzaan

    Trailer

    A látvánnyal nem lesz gond, bárt a lovaglás too much. A leak akár még igaz is lehet.
  11. Tarzaan

    Filmek

    Minden szkepticizmusommal együtt várom ezt a mozit, még azzal együtt is, hogy a Salvationt keleltt volna folytatni (bár ugye a Kyle-t alakító Anton Yelchin sajnálatos módon meghalt).
  12. Tarzaan

    Filmek

    Zombieland 2 Akinek tetszett az első rész, az ezt is szeretni fogja, akinek nem tetszett az első rész, az meg úgysem ül be rá. Voltak benne hangosan nevetős poénok - főleg az egyik új karakter kapcsán - és volt benne olyan fordulat is, amire abszolút nem számítottam. Szinkronnal néztem, ami nem tűnt rossznak, de ugye nincs viszonyítási alapom. Pontszámilag amit az elsőre adnál -1 (a frissesség tényező ugye eltűnt).
  13. Tarzaan

    Marvel

    Bár már azóta megnézhette az olvtárs a filmeket, de szerintem mindenképp az eredeti elkészítési sorrend javallt (ahogy az SW-nél is - de ha nem is, mindenképp a legelső X-men-el, a kívülállókkal kellene kezdeni - mert végülis az vezeti be a nézőket a mutánsok világába. + Szerintem a zárójeles filmek sem kihagyhatóak, mindegyikelégi legalább a szórakoztató kategóriát és hozzátesznek a sztorihoz (főleg,h ogy Logan a legfontosabb ill. közönségkedvnc X-men karakter) Ja, és a két Deadpool film is belatartozik a sorba.
  14. Tarzaan

    DC Universe

    Joker feliratosan Elég erős atmoszférája van a filmnek - persze nem olyan, minta volt egyszer egy Hollywoodnak, vagy az Amerikai irkafirkáknak, hanem inkább, mint a Hetediknek vagy egyes Lynch moziknak. Phoenix hatalmasat játszik, ijesztően hitelesen hozza a saját őrülete és a környezet őrülete alatt fokozatosan összeroskadó karaktert. A főszereplő fokozatosan sodródik a "Jokerség" felé, és sodródása során hol sajnálatot lehet érezni iránta, sokszor jogosnak tarthatjuk cselekedeteit, máskor pedig nézőként is kellemetlen feszengést érezhetünk a moziszékben, de a film végére megszületik Joker. Ja, és a Batman cameok is nagyon jók, ha Leadger játszotta volna a mostani Jokert, és Phoenix a Sötét Lovagosat, akkor ez a film lehetne a Nolan trilógia Zsivány Egyese... Nagyon más film mint, bármelyik képregényfilm (és ebbe még a Logan-t vagy az Őrzőket is bele lehet érteni). A 10/10 csak azért erős, mert az atmoszférája miatt nem az a film, amit az ember olyan sűrűn vissza akarna nézni, úgyhogy inkább 9/10. Érdekelne milyen lett a szinkronja.
  15. Tarzaan

    Filmek

    Volt egyszer egy... Hollywood - Once Upon a Time ... in Hollywood Péntek este megvolt. Angolul, felirattal. Részemről csalódás. Először azt hittem lassan indul be a történet, de igazándiból nincs is nagyon történet. Tarantino leggyengébb filmje. A látvány (kamera, díszletek, jelmez, vágás) profi munka, a casting is remek, de kb. ennyi. 1 + két fél akció van benne, maradandóbb párbeszédből is talán csak kettő, poénból se sok, bár tény, hogy annyirasoha nem untam, hogy fel akarjak állni. A jó színészi teljesítmény és a profi kivitelezés miatt jobbnak tűnik a film, mint amilyen + a vége is dob rajta. Amúgy a film három legemlékezetesebb alakítását Brad Pitt, a hippicsaj és a kislány hozta. A hippicsaj Andy MacDowel lánya. 6,5-et ér nálam. enyhe spoiler: Nekem a kedvenc Tarantino filmem amúgy a Kill Bill és a Ponyvaregény. Megosztott bronzérmes a Tiszta Románc és az Alkonyattól pirkadatig (ezeket is Tarantino mozinak tekintem) célfotóval lemaradva az első kettőtől. Nagyon erős még a Brigantik és a Django. Az Aljas nyolcas sem rossz film. A Jackie Brawn és a Halálbiztos valahogy nem fogott meg, bár előbbit tervezem újra nézni. Ez a mozi valahol az Aljas nyolcas és a Jackie Brawn-ék közt van.
  16. Tarzaan

    Marvel

    Gondolom nagyvonalakban el fgják majd mondani valamikor. Kapcsolódó: Még a főszereplő sem tudja, hogy mi van az X-Men: The New Mutants filmmel https://www.gamestar.hu/masvilag/x-men-new-mutants-fox-maisie-williams-261256.html korábbi cikkek a tervezett folytatásokról: https://www.gamestar.hu/masvilag/21st-century-fox-x-men-marvel-mcu-253885.html Chaning Tatum Gambit-ja https://www.gamestar.hu/masvilag/gambi-channing-tatum-2019-238697.html A Multiple Man-re Jams Franco-t tervezték castingolni. https://www.gamestar.hu/masvilag/james-franco-szuperhos-film-x-men-multiple-man-240615.html most nézem, hogy a Gambit filmnek most csütörtökön kelettvolan kijönni, de az már ugye kasza lett: https://www.gamestar.hu/masvilag/x-men-dark-phoenix-sotet-fonix-fox-keses-253929.html X-23 mozit is terveztek https://www.gamestar.hu/masvilag/logan-spinoff-x-23-forgatokonyv-james-mangold-239125.html https://www.gamestar.hu/masvilag/disney-fox-felvasarlas-marvel-cinematic-universe-241447.html Az Új mutánsok trilógia lett volna: https://www.gamestar.hu/masvilag/the-new-mutants-trilogia-fox-x-men-238728.html James McAvoy véleménye az MCU-s mutánsokról: https://www.gamestar.hu/masvilag/x-professzor-x-men-james-mcavoy-258365.html
  17. Tarzaan

    Marvel

    Az új mutánsok kész van, de persze simán benen van, hogy nem mutatják be. Még a Disney-Fox egyesülés előtti hírek alapján ez a casting sem ezzel a filmmel zárult volna.
  18. Tarzaan

    Marvel

    Örülök, hogy neked is tetszett. Elvileg még van/lesz egy foxos X-men mozi, az Új mutánsok. A trailer már 2017 ősszel kijött, és több mintegy éve már moziba keleltt volna kerülnie, de vélhetően a fúzió miatt ez még mindig nem történt meg. Egy darabig úgy volt, hogy most augusztusban mozikba kerül, de most megint eltolták a dátumot 2020-ra. Nem tudom mit baromlna kmég rajta. Elvileg az a film is egy trilógia első mozija lett volna, egy új mutáns generációt mutatott volna be, + lettvolna még pár X-Force film a Deadpool-os csapattal, ehhez kapcsolódott volna a Gambit mozi. Sajnálom,h ogy a Disney nem engedte ezt tovább vinni, mert szeritnem a Fox szépen leválasztotta a mutánsokat a többekről, és a párhuzamos univerzumosdit leszámítva elég nehéz lenne őket beépíteni az MCU-ba és az alapvetőej remek Fox-os casting miatt a magam részéről annyira nem is érdekelne.
  19. Tarzaan

    Marvel

    X-men - Sötét Főnix Jó film volt. Féltem őle, hogy mennyire látszik meg rajta, hogy egy nem kívánt gyerek volt (mármint a disney részéről), de végül kellemesen csalódtam. A megnézése után érthető miért tolták a premierjét a Marvell kapitány utánra, bizony elég sok a dramaturgiai hasonlóság. Nyilvánvaló volt, hogy nem az MCU-s filmet forgatják újra, ezért tolták el inkább ezt. Pozitívum: A sztori alapvetően jó volt (bár nekem nem tetszett a földönkívüli szál (lásd lentebb) A film megtartotta az X-men filmek velejáróját, a komorabb, sötétebb tónust. A karakterek motivációi érthetőek, a színészi játék is jó volt. Az akciók jól lettek kivitelezve, a díszletek és a kosztümök is kellően színvonalasak voltak. Pár akciójelenet valóban "badass"-re sikeredett. Negatívum: Az eddigi összes X-men mozi (kivéve poén szinte negy Deadpool karakter) a földön tudott maradni, vagyis úgy alakították ki a Fox mutáns univerzumát, hogy ne mvolt semmi földönkívüli meg mágikus bizbaz, simán a mutáció tehetett a szupererőkről. Sajnos ez a hagyomány most megtört. Kár. Elfért volna még 15-20 perc játékidő. spolieres negatívum: Látszik a filmen, hogy nem egy univerzum lezárására készítették. Sajnálom, hogy a Disney nem hagyott lehetőséget, hogy legalább a megkezdett X-Force és New Mutants trilógiákat rendesen megcsinálják, főleg, hogy az MCU-ba amúgyis későbbakarják bevonni a mutánsokat. Visszatérva a Sötét Főnixre: jó film volt, kap tőlem egy 8/10-et, de kicsit keserédes volt az "ezzel vége" tudatában. Az Alita után az idei legjobb moziélmény. Sajnos ez egy elég standard fordítói hiba.
  20. Tarzaan

    Marvel

    Mondjuk mivel a háromból kettő teljesen eltérő témájú, így nem igazán látom értelmát összevonni őket, de ha neked jól esik, törölkd.
  21. Tarzaan

    Marvel

    A hivatalos magyar rangjelzés ezáltal a helyes fordítás már igen régóta százados.. Rendfokozati hierarchia a mai NATO felosztés alapján, - körőjellel utánuk a rendfokozatok archaikus megfelelője: Rank Army Hungary NATO code Hungarian rank name - literal translation English rank name according to HMoD OR-1 Honvéd (hv); Közkatona (kk.) - Home(land)-Defend(er); Common-Soldier Private (PV1) Tisztesek: OR-2 Őrvezető (őrv) Guard-Leader, Patrol Leader OR-3 Tizedes (tiz) - káplár Squad (leader), Decurion OR-4 Szakaszvezető (szkv) Platoon-Leader Tiszthelyettesek: OR-5 Őrmester (őrm) - strázsamester Guard-Master OR-6 Törzsőrmester (tőrm) Staff Guard-Master OR-7 Főtörzsőrmester (ftőrm) - Chief Staff Guard-Master Sergeant First Class Zászlósok: OR-8 Zászlós (zls) - kornétás Flagbearer, Ensign OR-8 Törzszászlós (tzls) - adjutáns Staff Flagbearer, Staff Ensign OR-9 Főtörzszászlós (ftzls) Chief Staff Flagbearer, Chief Staff Ensign Officers - Tisztek NATO code Hungarian rank name literal translation Altisztek: OF-1 Hadnagy (hdgy) Lieutenant OF-1 Főhadnagy (fhdgy) Chief Military-Major OF-2 Százados (szds) - kapitány Captain, Squadron (leader), Centurion Főtisztek: OF-3 Őrnagy (őrgy) - főstrázsamester Major OF-4 Alezredes (alez) - viceóbester Junior Regiment (leader), Junior Regimentist OF-5 Ezredes (ezds) - ezredkapitány/óbester Colonel Tábornokok: OF-6 Dandártábornok (ddtbk) - brigadéros Brigadier, Brigadier General OF-7 Vezérőrnagy (vörgy) - generális-főstrázsamester, hadosztálytábornok Major General OF-8 Altábornagy (altbgy) - helyettes tábornagy/hadtesttábornok Lieutenant General, Vice field marshal OF-9 Vezérezredes (vezds) - hadseregtábornok/fegyvernemi marshall General, Colonel General Tábornagy - marshall/főfegyvernemi marshall General of the Army, Army general, Field Marshall Hadseregek tábornoka Marshall, General of the armies És kb., ez a helyzet. a hadseregek szervezeti egységeivel, zárójelben az aechaikus elnevezés. alakulat angolul alatta létszám (kb.) vezető angolul örs (tűzcsoport): fireteam 4 fő őrvezető (járőrvezető) vagy tizedes (káplár) raj: squad/section/patrol 16-20 fő tizedes (káplár) vagy őrmester (tűzmester) corporal or private first class or sergeant szakasz: platoon/flight 2 raj 40 fő hadnagy esetleg zászlós, törzszászlós second lieutenant or warrant officer század (üteg; szárny) company/battery/troop 2 szakasz 100 - 250 fő százados (kapitány) v. főhadnagy captain or first lieutenant zászlóalj (osztály) battalion/squadron több(4) század 320 - 1000 fő őrnagy, önálló zászlóalj esetén alezredes major ezred regiment több (2-4) zászlóalj 1000 - 2 400 fő ezredes (ezredkapitány, óbester) colonel dandár: brigade/group/wing több (2-4) ezred v. zászlóalj 2400 - 6400 fő dandártábornok (brigadéros) * brigadier hadosztály: division/legion 2-4 dandár vagy ezred 6400 - 24 000 fő vezérőrnagy (hadosztálytábornok)** major general hadtest: corps 2 hadosztály vagy 4 dandár 30 000 - 60 000 fő altábornagy (hadtesttábornok)*** lieutenant general hadsereg: army 4-5 hadtest 80 000 - 160 000 fő vezérezredes (táborszernagy, hadseregtábornok)**** army general hadseregcsoport: army group/front 5 hadsereg 240 000 - 480 000 fő tábornagy ***** general of the army Ilyen nincs. Megvana magyar cikk linkje: Újra kellett forgatni az X-Men: Sötét Főnix végét egy vicces baki miatt https://port.hu/cikk/mozi/ujra-kellett-forgatni-az-x-men-sotet-fonix-veget-egy-vicces-baki-miatt/article-59538 Csütörtöktől jön.
  22. Tarzaan

    Marvel

    Munkahelyen olvastam, hogy a Sötét Főnixet azért kelett újraforgatni ill. elhalasztasni a bemutatóját, mert túlságosan hasonlított volna a Marvel Századosra... Sajnos nem találom a linket.
  23. Tarzaan

    Filmek

    Ami számomra különösen váróssá teszi a filmet, hogy a két főszereplőt Tarantino gyerekkorom két ászáról *Burt Reynoldról (Leo) és Hal Needham-ről (Brad) formázta meg. * Az Ágyúgolyó futam 1 és 2 Hal Needham filmje, akáárcsaka Smokey és a bandita, bár nálam leginkább az Ágyúgolyó számított mély nyomot hagyó gyerekkori élménynek.
  24. Tarzaan

    Marvel

    Nemsokára Sötét Főnix, addig is alternatív befejezés:
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.