Ugrás a kommentre

Tarzaan

Tag
 • Összes hozzászólás

  237
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Tarzaan minden hozzászólása

 1. Na szóval. Én alapvetően azért fórumozok, mert szeretek fórumozni, és nem azért, hogy másoknak megfeleljek. Ha itt olyan szintű gyerekes vallási fundamentalistaként toljátok a dolgot, hogy már egy pici "elhajlás" sem tolerálható akkor tedd meg amit meg akarsz tenni, de ne oktass(atok) ki, mert nem én szorulok kioktatásra, és ne fenyegetőzz, mert a fenyegetőzés úgysem vezet semmire. Mint írtam, én azért fórumozok, mert szeretek fórumozni, és ha itt nem lehet normális körülmények közt fórumozni - mert ez a mindent leszabályozni akaró stílus minden, csak nem normális - akkor mindenkinek egyszerűbb a DEL. Nekem is. Mert további kioktatásokra megfenyegetőzésekre nem vagyok kíváncsi.
 2. Nem mindenben értek vele egyet, desok igazság van benne: https://www.filmtekercs.hu/kritikak/star-wars-az-utolso-jedik-kritika
 3. Tulajdonképp ez a film az Ep5 és 6 és Ep3 egybegyúrása, azzal a különbséggel, hogy itt a lázadó flottanem tud meglépni, Vader/Kylo egy hasnló tróntermi küzdemlem után itt korábbi mestre helyébe lépve gyakorlatilag teljesen uralma alá vonja a galaxist(ep3), és a lázadóknak kb. a reménykedés marad. Még a befejező jelenet is az Ep3 tatuini jelenetére hajaz.
 4. A Star Wars Saga jövője

  Ez az indexes hozzászólással sajnos nehezen tudok vitába szállni: Azt hiszem egyébként, hogy ez a film a Disney hadüzenete a régi fanoknak, amit Kylo Ren szájába is adnak: El kell törölni a múltat! Ezentúl Marvel filmeket kell rendezni Star Wars logóval, az Erővel bármit meg lehet tenni, a karakterek bárhogy felhasználhatók... http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146216531&t=9021814 Főleg, ogy még a kritikusok is ilyeneket írnak: https://www.vogue.com/article/star-wars-the-last-jedi-review-backlash "In a world of reboots and re-imaginings, where bright young directors are tasked with interpreting intellectual property that has existed for decades, the only real way to put your stamp on something is to destroy the existing rules. Childhood hopes may get caught in the crosshairs, but it makes for something more interesting than a retread. Every onscreen risk is cause for debate and dialogue, and with a massive box office, all signs point to the possibility of even greater departures down the line. For a franchise that has in recent months taken heat for reigning its talent in and stifling potentially creativity, the move away from the standards is a bold and necessary one. May the force be with Johnson as he continues to torch the house that George Lucas built."
 5. Csak ne nevess, mert még lehet, hogy megfogja.... Mondjuk ha már aszellemeknek ennyi ereje van, akkor igazán gondoskodhattak volna Snoke-ról meg az Első Rendről.
 6. https://www.gamestar.hu/masvilag/star-wars-the-last-jedi-kivagott-jelenetek-rian-johnson-241403.html Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a könyv változat tartalmazta a kivágott jelenetek legalább egy részét.
 7. Elég nagy spíler ő. Kylot úgypöcköli arrébb amikor az tesz egy rossz mozdulatot, hogy ihajj, és utána Rey-el is úgy játszik, mint egy rongybabával, semmit nemtud tenni ellene, pedig ekkor már kapott egy gyorstalpalót. Látta, hogy mire készül Kílo, csak az nem esett le, hogy ő az a bizonyos legnagyobb ellenség. Kylo úgytűnik tanult valamit tőle az évek során.
 8. Egy másik fórumn írták még bő fél éve, hogy az R1 könyvben le van írva, hogy Profundyti - a lázadó vezérhajó - fedélzetén mindenki aki nem tudott elmenekülni öngyilkos lett, elkerülve a fogságba esést ill. hoogy ígyszedjenek ki belőle információkat. Ezt meg tudja erősíteni valaki? Nyilván aki olvasta a könyvet.
 9. Temiri Blagg Ez a neve a canto brigt-i srácnak. Talán nem véletlen, hogy ismerjük anevét...
 10. Akkor egyben válaszolnék. Az eddigi filmek alapján evidens döntések is sokszor jókora késéssel születnek meg a katonai parancsnokok fejében. Birodalmi oldalról pl. csak Krennictől láttunk gyors és jó döntéshozatalt. Az admirálisok ill. A scarrifi parancsnokság csak lestek, amikor elkezdtek robbanni a bombák ill. megérkezett a flotta, de ugye Hoth-nál is túl közel léptek ki a hiperűrből. Az Endornál sem Ackbarnak jutott eszébe, hogy menjenek közel a flottához. Raddus és a szeméylzet elvileg öngyilkos lett, hogy ne tudják kivallatni őket. Nem tudhatod, hogy Hux miért nem foglalkozott vele, csak feltételezed. Hux sem volt akkora májer. A suőpremacy elpusztult. Nem robbant atomjaira, de mint hajó elpusztult. Igen, sokan el tudtak róla menekülni, mert a létfenntartó rendszer a hajóegyes részein bizonyára még egy darabig kitartott, de abban kb. biztos vagyok, hogy vissza már nemigen ment rá senki. Ha egy picit jobb helyen megy át rajta a Raddus, akkor gondolom Snoke-éknak is annyi. A Zsivány Egyes tagjai is mártírok, pedig nemigen tud róluk senki. Lehet.
 11. Zene

  Az ég világonsemmi nem maradt meg a zenből. Ar R1-nél hetekig a fülemben volt legaláb 3 téma. A "Your father must be proud", Chirrut témája meg picit Krenniké. A TFA-nál is jó volt Kylo témája és Rey témája is. Zene szempontból még a PT is rendben volt, viszont itt ez nem sikerült túl emlékezetesre.
 12. Ez nem a Star Trek, ekkora hajót nem biztos, hogy le tudnak tapogatni. Másrészt lett volna rá mondjuk 15-20 másodpecük a gondolat megfogalmazódásától az eredmény megismeréséig és a következtetések levonásáig és megosztásáig, és látható volt, hogy abban a pillanatban messze nem az volt a legfontosabb dolguk, hanem hogyvalahogy megússzák. De ezze legyütt ugye nemtudták, hogy tudnak arról, hogy a hipertérben is követve vannak, szóval ha elugrik a Raddussal és ezután megynekik még simább a dolog. Másrészt pont a hajó névadója a példa a kollektív öngyilkosságra, de említhetünk egybizonyos pörölyfejű korvettet is. Vagyis nemtudtak róla, hogy vannak álcázott hajóik. Semmiképp nem hasznavehetetlen hiszen ha megsemmisül a Supremacy ill. esetleg maga Snoke és Kylo, akkor a maradék Első Rend már talán nem is tűnik majd akkora félelmetes ellenségnek. Gyávának sem nevezném, mert csak az amúgy is biztos halál idejét változtatja meg egy picit és teszi azt nem hiábavalóvá. Áldozatból mártírt csinált volnabelőlük. Mintha lett volna szó róla, hogy csak a nagy hajókat tudják így követni. Viszont ha első menetben nekiugrik az üres Raddus a Supremacynak, második körben már senki nem követi a kisebb hajókat.
 13. Az Ep7 szerintem nem rontott el semmit. A legáltalánosabb kritika vele szemben pont az, hogy nem volt elég bátor, nagyon ragaszkodott ragaszkodott a meglevő dolgokhoz. Lehet, hogy csak piáért mentek.
 14. Leia? A CSH-ban ő a leghatározottabb karakter. Igen, Ridley valóban egy tünemény. Az arca is, az akcentusa meg főleg. Egyszerűen imádom ahogy beszél. Ha iylen kiejtése lett volna 25 éve az angol tanáromnak meg a kazettáin a szövegmondóknak hamarbb lett volna nyelvizsgám.
 15. Honnan tudták volna, hogy leléptek, és nem követtek el kollektív öngyilkosságot, mikor abban a tudatban követték őket, hogy pár órán belül elfogy az üzemanyaguk, és nem tudnak lelépni. + ugye álcázva voltak. Amíg DJ nem köpött, azt sem tudták, hogy vannak iylen hajók. Abban a helyzetben abszolút logikus lépés lett volna egy "naakkor szolgáim lesztek a másvilágon" féle kamikaze akció, főleg ami potenciálisan Snoke és Kylo vesztével is fenyeget. Mondjuk a két kisebb hajónak illett volna megpróbálnia két különböző irányba elugrania, hogy legalább azokat mentsék.
 16. Igen, az nyilvánvaló, hogyegyfelől egyszimbólum, devajon lesz-e neki dramaturgiaiszerepe. Az szvsz szinte biztos, hogy az ep8 és ep9 közt lesz egy kis időbeli szünet - ne feledjük, Luke felemelkedéseko Lor San Tekka talán ha egy hete halott. Elvileg lehetséges, hogy akár 5-8 évet is ugranakk az időben, ahogy az ep1 és 2 közt történt.
 17. Ez igaz, de ugye megsemmisíti a Supremacy-t, a menekülők meg álcázva voltak.
 18. Nyilváénvalóan ne mvolt időm tegnap este óta átolvasni mindenhozzászólást, de az feltűnő volt, hogysenkinél nem futottam bele a film utolsó jelenetének értékelésébe. A söprögető rabszolgasrácra gondolok, aki ott bizonyelég egyértelműen az erő segítségével vette magához a söprőt. Vajon ezt csak afféle metafóraként vitték vászonra, hogy lesz itt még jedi, vagy tényleges szerepe is lehet a srácnak, hiszen hajól számolom legalább 3 jelenetben is felbukkant.
 19. No igen. A film poe-n keresztül isjól bemutatja, hogy egy hadsereg akkor lehet sikeres, ha jól szervezett, rátermettek a vezetők és az alárendeltek követik az utasításaikat. Azok az aláírendeltek, akik nem így tesznek, azok akár többet is árthatnak a seregnek, mint az ellenség.
 20. Még mindig nem tudok napirendre térni fölötte. Ha a 9-ik részben történik adolog, akkor oké. De ez így túl korai. Jó lenen ha sok jelenete lenne a 9-ik részben, mégha nem is akció jelenetek. Rey továbbképzése ill. néha megjelenni Kylonak mint afféle kínzó lelkiismeret.
 21. Ő is tipikusanaz a karakter, akivel kapcsolatban előzetesen jól megvezették a népeket. Főleg az ugyea szexuális jellegű infóra gondolok. Persze nagyon is elképzelhető, hogyegy korai scriptvázlatban voltak ilyesmik, de szerencsére nem lett belőle semmi. Viszont szerintem amit a végén csinált, azt Leiának keleltt volna csinálnia. Persze tudom, nemszámoltak Fisher halálával, de ismerve a színésznő életmódját legalább bizonsági okokból le keleltt volna forgatni vele is azt a pár jelenetet. Igaz akkor elmaradt volna Luke és Leia taálkozása. szóbval összességében jó karakter volt, jó vezető lett volna belőle aki képes gyorsan és racionálisan dönteni. Mondjuk aszembefordulósdit megléphette volna amint távoznak a transzportok, mert asaját túélésére úgysem lett volnaesélye. Vagy ugorhatott volna egyet, hogy elcsalja a flottát a bolygórendszerből és ott nekimenni a Supremacynak.
 22. Örülök, hogy állt át. Pedig szinte az összes teória meg "bennfentes infó" arról szólt, hogy átáll. Ráadásul így, hogy nincsSnoke, csakő meg Kylo erőhasználat terén sincskétségbeejtő lemaradásban + őt már szellemek is trenírozhatják + ugye csinált egy bölcs biztonsági mentést.
 23. Snoke, mint az erő használója. A filmből nekem abszolútaz jött le, hogy legalább oylan szinten ismeri és használja az erőt, mint a filmekből ismerhető legerőpősebbek - Yoda és Sidious. Korából adódóan nyilván volt ideje eljutni erre aszintre. Snoke mint karakter A 7-ik epizódból egy meglepően konstruktív vezető képe jött le, ebben a részben viszont egy igazi öntelt hatalom mániás***i Nem az a nyers sátáni gonosz, mint sidious, de egy igazi mániákus zsarnok. Ez az önteltsége lett a veszte, mert amúúgy szemtől szemben nyilvánvalóan Kylo és Rey együtt sem tudta volna legyőzni, viszont át tudták verni. Végülis a földi történelemben is elégsok példa van rá, hogy egy nagyhatalmú zsarnokot vagy vezetőt hasonló módon győznek le. Ami meg aSkywalkertől való félelmé illeti, az szerintem nem gyengeségre utal. Palpatine is félt Luke-tól ill. attól, hogy ténylegesen jedivé válik.
 24. Aranybogárnak az OT-ben azért volt elég sok szállóigévé vált beszólása, a JV-ben pedig dramaturgiailag is fontosszerepet játszott.
×

Fontos információ