Ugrás a kommentre

Sztike

Tag
 • Összes hozzászólás

  34
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

11 Semleges

Sztike tevékenysége

 • Születésnap 1989-04-13

Profil információ

 • Nem
 • Lakhely
  Dunaújváros
 • Érdeklődés
  Teológia, rajz, könyvek, sci-fi...főleg star wars
 1. Szerintem viszont nem árt összességében nézni az egészet. A sequel egy önálló trilógia, de ugyanakkor folytatás is, amiről sokan elfelejtkeznek...persze, hogy vannak utalások, vannak párhuzamok a régi filmekkel, de nem azért, mert semmi eredti nem jutna a rendezők eszébe...ezek nem véletlenül vannak ott. A star wars-nak van egy mélyebb mondanivalója, a jó, a rossz harca, erkölcsi kérdések, hogy mi a helyes és a helytelen...és ezek a kérdések végighúzódnak mindegyik trilógián, összességében nézve a képet, pedig igenis van értelme az ismétléseknek is. Az sem igaz, hogy nem halad sehová a sztori. Én pl. anno utáltam a TFA-t, nagyobbat star wars filmben még nem csalódtam mint a TFA-ben, a TLJ-t csak Hamill miatt néztem meg, semmi másért. Pont ez volt a véleményem, hogy olcsó copy, és temettem a sequelt. Viszont a TLJ-t nagyon szerettem, és a 2 film összefüggéseibe nézve, igenis teljesen eredeti úton halad, és nem a régiek lemásolása egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy ahogy egy trilógiát 1 film alapján nem lehet megitélni, úgy 2 film alapján sem...biztos vagyok benne, hogy a 9. részben egy eredeti, ütős, lezárást fogunk kapni, ami értelmet ad annak, hogy az események miért úgy haladnak, ahogy...Ha pl az OT-ból csak a ANH és a TESB létezne, mennyivel más lenne a story, nem? De pont a lezárás adott egy teljesen más értelmet az egésznek trilógiának...Szerintem ezzel a trilógiával is számithatunk hasonlóra. Vagy ott a PT, ami a jedikről alkotott képet rúgta fel rendesen, és ha a PT nincs, a történetnek ezt az oldalát megint máshogy látnánk...Nem árt az egészet egy összefüggő egészként kezelni, mert nem egy különálló értelmetlen történet az új trilógia, hanem igenis van célja.
 2. SW könyvek 3.0

  https://www.szukits.hu/coruscanti-ejszakak/4179-michael-reaves-star-wars-a-jedik-alkonya-konyv-004155.html https://www.szukits.hu/klonhaborus-jatszmak/4177-karen-miller-star-wars-arnyak-kozt-konyv-004156.html https://www.szukits.hu/fejvadasz-haboruk/4176-k-w-jeter-star-wars-boba-fett-kelepceje-konyv-004154.html Szerintem ezek még nem voltak. Új legends regények, amik előrendelhetőek. Ha voltak már, akkor bocsi. Most nézem, hogy volt
 3. Mégegy? o.O hát unatkozni nem fogunk egy darabig
 4. https://nerdtavern.hu/film/uj_sw_trilogia_es_sorozat-1039 Én egy ilyet találtam ... Elvileg vmi rendes sorozat ha erről van szó...
 5. Ez mondjuk lehet, hogy hülye kérdés, de nekem a háború és egyensúly dologról feljött egy olyan kérdés, hogy ha kirobban egy háború, amiben egyáltalán nem vesznek részt erőhasználók, az vajon hatással van-e egyáltalán az Erő egyensúlyára? Mert eddig ugye csak olyan háborúkat láttunk, amikben az erőhasználóknak fontos szerepük volt.
 6. Great Holocron, de ez legends, nem kánon. így nem számít lényegében, de attól még lehet érdekes
 7. Ezt tovább fűzve mi van akkor ha a jedik pusztulása is bele volt foglalva a próféciába? És akár a jedik maguk tüntették el a prófécia nyomait jó régen.
 8. Nekem még ez érdekes, bár legends, de tetszik: "Fully defeated by just anyone, the dark side cannot be, but only by the Chosen One. And who might be this Jedi? Know I do not, but not yet born is he or she. This much, sense I can. A vessel of pure Force the Chosen One will be, more powerful than any Jedi in history." - Yoda
 9. Különben erős bennem a gyanú, hogy az egyensúly téma is egy olyan dolog, ami mögé minimum valami hatalmas misztikumot várnánk, a végén meg kiderül, hogy annyira pofonegyszerű a magyarázat rá, hogy senkinek eszébe sem jut.
 10. De mi van ha nem is egy nagy kozmikus egyensúly a lényeg első körben, hanem, hogy az erőhasználók önmagukban találják meg ezt az egyensúlyt, és azáltal ha az erőhasználók ezt az egyensúlyt magukban megtalálják az kozmikus szinten is egyensúlyt hoz, mert az erőhasználók egyensúlyban vannak így az Erővel.
 11. De a béke és az egyensúly nem ugyanaz. Attól lehet egyensúly, hogy nincs béke, és lehet béke úgy, hogy nincs egyensúly, viszont a 2 dolog közt összefüggés biztos van. Ami nekem mindig is furcsa volt ezzel kapcsolatban, hogy a TPM előtt 1000 évig sitheknek híre-hamva sincsen. Virágzik a köztársaság, és a jedi rend, és ez az időszak egy béke időszak. Bár kisebb háborúk biztos lehettek, de a sithek nem sok vizet zavartak. A jedik is csak legengaként gondoltak rájuk, el se akarták hinni, hogy visszatérhettek. De akkor mit gondoltak? Hogy kihaltak? De akkor meg mi van a próféciával? És ugye ezt az 1000 éves időszakot sem ítélték egyensúlynak, különben akkor minek kellett volna a kiválasztott? Ez hogy erről hogy gondolkodtak, milyen logika alapján nekem nem nagyon áll össze.
 12. Darth Sidious

  Simán kiderülhetett, hiszen bizonyíték volt rá. És nem az volt a cél, hogy ez titokban maradjon, hanem, hogy a galaxis lakói megtudják miféle alak uralkodott felettük. Hogy ez kit érdekelt, az más kérdés. Nyilván egy istenhátamögötti bolygón élő egyszeri parasztot pont hidegen hagyta ez a tény. De ott volt pl az Erő Egyháza és hasonló titkos erőhasználó csoportok még biztos voltak. Őket gondolom azért érdekelhette.
 13. És ezt hogy gondolták? Technokol Rapiddal összeragasztja magát? De amúgy jó sokan nem bírják elfogani, hogy kipurcant.
 14. Ezek szerint Plagueis csak azt kötötte Sidious orrára, hogy teremtett valakit, de hogy kit és hová, azt nem? Ez miért lett volna logikus? Nem épp azt éri ezzel el, hogy Sidious elkezdi kutatni, hol lehet ez a valaki? Legalabbis én ezt tartanám logikusnak.
 15. Ez nyilvánvaló. Én csak azt mondtam, ha a sithek valóban képesek voltak ezzel kapcsolatban elérni valamit ( és nem Anakin megteremtése, mert azt nem hiszem, hogy Anakint Plageuis teremtette), hanem tőle tök függetlenül bármilyen életforma, vagy bármi megalkotása. Szóval magának a teremtés elvének a megértése. Ez a képesség, ha tovább fejlesztik nagyon is veszélyessé válhatott volna. És ha valóban tudott hasonlót, ez az Erőnek okot adhatott, hogy a Kiválasztottat megteremtse. De azt nem veszem készpénznek, hogy Plageuis erre képes volt, de nem utasitom el élből, hogy képes lehetett valamiféle életforma megalkotására. És kicsit ezt gondoltam tovább.
×

Fontos információ