Ugrás a kommentre

Pildi

Tag
 • Összes hozzászólás

  9.046
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Pildi minden hozzászólása

 1. Nekem nagyon tetszett a finálé így, ahogy volt. Ezra gyakorlatilag ártalmatlanná tette Thrawnt, meghozta ezt az áldozatot a többiek, Lothal és az egész galaxis érdekében. Sabine úgy vált el tőle, mintha testvérek lennének, de már nem a kisöccseként kezelve a fiút, hanem egyenrangúként. Sabine nyugodt hozzáállásában benne volt a remény, hogy Ezra nem csak hogy tudja, mit csinál, de él, és még visszatérhet - ahogy ezt az utolsó jelent meg is erősítette. Jó volt látni, hogy mindenki megtalálta a maga helyét, és noha felbomlott a csapat, ami Kanan halálával kezdődött, de mégis mindenki jó helyen kötött ki végül. A legmeghatóbb jelenet számomra is az volt, amikor Zeb elvitte Kallust Lira San-ra, ezzel a régi birodalmi ügynök minden korábbi bűne megbocsáttatott. Hihetetlen, hogy hová vezetett az a kényszerű közös kényszerpihenő azon a holdon... Melch majdnem-halála valóban kissé Disney-s megoldás volt, de számomra ennyi volt az össz negatívum, amin könnyen túlléptem. Őszintén, most végig fogom nézni magyarul is az évadot, és már alig várom!
 2. Nekem ez a jelenet azért tetszik, mert rövid idő alatt két lényeges dolgot megtudunk: BB-8 pont olyan fontos mellékszereplő lesz, mint anno R2, és egyre inkább kiderül, hogy még elődjénél is kedvesebb kis droid, valamint hogy a rohamosztagosoknak sem könnyű, valamint, hogy a film egyik főszereplője egy nem mindennapi rohamosztagos lesz. FN-2187 már attól a pillanattól szimpatikussá válik, amint látszik, hogy megdöbbenti az akció, amibe került. Itt még nyilván nem tudjuk, hová fog fejlődni a karakter, mégis ebben a pár képkockában már megvan a csírája a későbbi ellenállónak, aki nem akar az elnyomók közé tartozni.
 3. Harry Potter

  Az biztos, hogy most kapcsolódva az eredeti sztorihoz jóval több embert fog megfogni, mint az első film. Az nekem is tetszett, de valóban hiányzott belőle valami, amitől igazán emlékezetes lehetett volna. De majd most....
 4. Harry Potter

  Úgy tűnik, az első rész csupán bevezető volt, a körítés, mert az igazi történet most fog elkezdődni. Engem is megfogott ez az előzetes.
 5. Egyéb fontos 10.0

  Valóban névnapom volt, de nem érdekes, jó kívánság mindig jól jön. Köszönöm a köszöntést, majd elrakom októberre.
 6. Egyéb fontos 10.0

  Boldog szülinapot, Csoli! Donát, Rog, Pécsi: köszi szépen!
 7. Sorozat fordító

  Köszönök én is minden feliratot, ami ebben a négy évadban készült!
 8. Egyéb fontos 10.0

  Köszi szépen Nektek is!
 9. Egyéb fontos 10.0

  Boldog Zoltán napot!
 10. Egyéb fontos 10.0

  Köszönjük szépen!
 11. Számítástechnika

  Ezt nekem is meg kellene csinálnom, mert már 4 éves a laptopom, de még nem volt takarítva. Télen nem gond a túlmelegedés, de nyáron volt már, hogy kikapcsolt, szerintem emiatt. Viszont nem mernék hozzáfogni magam...
 12. Rebels 2.0

  Ez nagyon jól hagzik!
 13. Rebels 2.0

  Nagyszerű sorozat lett a Rebelsből, én is sajnálom, hogy vége lesz mindjárt. Remélem, ősszel jön az új SW sorozat, így hamar mondhatjuk: meghalt a király, éljen a király!
 14. Szerintem amit látunk, az nem időutazás, hanem az időtlenség világa, ahonnan kapuk nyílnak a múltba, a jelenbe, vagy akár a jövőbe. Ez az Erő világa. A kapuk nem arra szolgálnak, hogy bárki ugráljon az időben, ki-be sétálva a kapukon, hanem inkább arra, hogy tudást szerezzen általuk, csupán a szemlélődés útján. Hogy Ezra áthúzta Ahsokát, valszeg nem volt szabályos, bár meg lehetett tenni - azért, hogy az, aki bent van, megértse, miért nem szabad beleavatkoznia. Ahsoka szerencsére tudta ezt, így nem történt galiba, sőt, talán mindez azért történhetett meg, hogy Ezra tanuljon belőle. Ha előbb látja meg Kanant meghallni, mint hogy Ahsokát megmenti, biztos közbeavatkozik, hiszen csak a lány tartotta vissza. Vagyis mindebből én arra következtetek, hogy mindenkinek azok a kapuk (vagy ha a szemlélődés a cél, akkor még inkább ablakok) nyílnak meg, ami neki releváns, és olyan sorrendben, ahogy kell. Sidious nem illik bele Ezra világába, így ő valódi betolakodó, aki Sith mágiával megerőszakolta a rendszert. A rész egyébként varázslatos volt. Imádtam minden percét, az elhangzó suttogások tisztára megborzongattak, annyira tetszett, hogy ezzel érzékeltették ezt az időtlenséget, és az is, hogy így kapcsolták össze a filmeket és a sorozatokat. McDiarmid pedig még mindig a csúcs! Biztos ő is élvezte, hogy ismét belebújhatott minden idők egyik leggonoszabb teremtményének bőrébe.
 15. Hát igen, nem tűnt túlzottan bosszúsnak a következő részben, és ez abszolút érhető azok alapján, amit írtál. Ezen szerint nem értelmeztem félre.
 16. Csodálatos epizód volt, és ezt úgy mondom, hogy már láttam a következőt is! A freskó a falon önmagában is egy remekmű, de ahogy az átjáró megnyílt Ezra segítségével, az valami eszméletlenül látványos volt, s hozzá még az a zene.. Méltó Mortishoz, ahogyan most viszontláttuk legalább utalás szintjén. Szerintem ez már egyértelművé teszi, hogy Mortis a kulcs a az Erővel kapcsolatos tudáshoz, és ezek a templomok, mint valamennyi potenciális kapu az átjáróhoz, léteznek. És az alapján, ahogy a TCW-ben eljutott Anakin és Ahsoka a Motisra, nekik ez újdonság volt, ezek szerint a Jedik erről már ebben a korban nemigen tudtak. Nagyszerű volt egyébként a Rebels és a TCW ilyen szintű összekötése. A TCW-ben a Mortis volt az egyik legkedvesebb történetszálam, örülök, hogy beleszőtték a Rebelsbe is. És vajon mi volt ez a küldetés? Hogy Kanan zárja be az átjárót, mert veszélyben van? Mert ha igen, akkor Sidiousnak inkább örülnie kellett volna, hogy ez meghiúsult. Vagy ő félreértelmezte Kanan szerepét? Vagy én értelmezek félre valamit... Teljesen egyetértek.
 17. Ez külön öröm. Nekem a ROTS könyvváltozata nagyon tetszett, nem-kánonként is (bár amikor olvastam, erről még fogalmam sem volt), de azért úgy az igazi, ha egy jó filmregény hivatkozási alap is lehet. Mint pl. a Rogue One esetében.
 18. Ez nagyon biztató, és remélhetőleg egyébként is élvezetes olvasmány lesz, mert végül is az számít a legjobban.
 19. Filmek 12.0

  A Három óriásplakát Ebling határában engem is érdekel. Az ódák nálam is stimmelnek...
 20. Filmek 12.0

  Kiemelkedően jónak én sem mondanám, A király beszéde pl. sokkal jobban tetszett.
 21. Filmek 12.0

  Tudtátok, hogy A legsötétebb óra c. Churchill-ről szóló filmben Ben Mendelsohn játssza VI. György királyt? Nekem nagy meglepetés volt. A történelem iránt érdeklődőknek tudom ajánlani a filmet, érdemes megnézni. Nem csak Gary Oldman volt remek Churchill, hanem Ben Mendelsohn is királyként. Többek között az is tök jó volt benne, hogy a tavalyi Dunkirk után ugyanazt a témát ez a film is tárgyalja egy másik szemszögből.
 22. 4x08 - DUME

  Ezen először én is fennakadtam. Ugyan miért haragudtak rá? A Rebelt Assault végén úgy tűnt, hogy pontosan ők győzték meg Kanant arról, hogy fel kell áldoznia magát, de legalábbis arról szóltak neki, hogy meg fog halni. Vagyis nem Ezra valamiféle baklövésének köszönhető a halála. Egyrészt Kanan maga adta át Ezrának a parancsnoki pozíciót, másrészt Ezra terve jó volt, az hogy Kanan meghalt, Pryce-nak köszönhető egyedül, aki bármi áron likvidálni akarta őket. Aztán az jutott eszembe, hogy talán a haragjuk nem Ezra ellen szól, hanem a helyzet ellen, amibe a Jediség került. Ezért kell mennie Ezrának, hogy megmentse a lothali templomot. A farkasok dühe csak arra szolgált, hogy felrázzák az apátiából, amibe Kanan halála miatt került, arra, hogy érzékeltessék vele, nem késlekedhet.
 23. 4x07 - Jedi Night

  Szerintem igen. Ez a rituálé része lehetett, amivel megbékélt a gondolattal, hogy az, aki eddig volt, megszűnik létezni.
×

Fontos információ