Ugrás a kommentre

Darth Revan9

Tag
 • Összes hozzászólás

  11.261
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Darth Revan9 minden hozzászólása

 1. Képregények

  Ide jöhetnek a képregények. Állítólag a Marvelesek már elmentek tárgyalni a Lucasfilmhez. Annyit hallottam, hogy több ongoing jellegű sorozatról van szó. Meglátjuk igaz.-e?
 2. Sorozatok 7.0

  Gotham 4. évad 11. rész Várós lesz a folytatás.
 3. A Star Wars Saga jövője

  A Birodalom vége című regény pedzegette, hogy alakulóban vannak új politikai mozgalmak, pl. valami új szeparatisták, illetve egyéb szervezetek. Akár ilyen konfliktusokat is feldolgozhatnak A Jedi visszatér és Az ébredő Erő között.
 4. Képregények

  Nem számítottam volna arra, hogy a Poe még mindig menni fog.
 5. SW könyvek 3.0

  A túlélők keresése és a Kirajzás esetében beragadtak a folyamatok a jogtulajdonossal. Nem biztos, hogy tavaszra összejön az újra kiadás.
 6. SW könyvek 3.0

  Nálam pl. a Pengeélen sokkal jobb lett mint a Thrawn kötetei. Egyébként inkább arra gondoltam, hogy sokan azok közül, akik régóta olvasnak SW regényeket, képregényeket már kezdik unni a Luke-Leia-Han kalandokat, vagy azok egy részér. Az Approaching Storm-ot én is sajnálom, ez lemaradat. Annak idején nagyon örültem A megtévesztés leplének, már lemondtam róla, hogy magyarul olvashatom. Azt még nagyon jónak tartom, hogy idén az utolsó Régi Köztársaság idejében és a Köztársaság kora előtt játszódó regények kijönnek. Legalább ez a sor teljes lett. És ahogy látom elértük a 4000 hosszászólást a SW könyvek 2.0-ban, meg lehet most már nyitni a 3.0-át.
 7. Képregények

  Itt lehetne beszélni mindenféle képregényről, legyen az szuperhősös, fantasy, sci-fi, horror, történelmi, európai, magyar, amerikai, távol-keleti, stb.... Az elmúlt években nálunk is rengeteg különféle képregény megjelent, és meg fog jelenni jó pár. Úgy gondoltam, megérne egy külön témát a Könyvekhez, Filmekhez, Sorozatokhoz hasonlóan.
 8. SW könyvek 3.0

  A Jedi gyógyítóban
 9. Könyvek

  Gáspár Andrástól olvastam fantasy-t. A MAGUS könyvei elég lírai hangvételűek és tele vannak versekre jellemző költői leírásokkal.
 10. Könyvek

  Agatha Christie: Gyilkosság a golfpályán A regény más kiadó gondozásába más fordítással Az ijedt szemű lány címmel jelent meg. Érdekes és csavaros gyilkossági eset volt. Főleg a szereplők valódi kiléte kavarta meg a dolgokat. Az elején még túlságosan is egyszerűnek is tűnt az eset. Ahogy Poirot fokozatosan felvázolja az esettel kapcsolatos összefüggéseket, egyszerűen bámulatos. Az egyik pontnál végre valahára ki tudtam találni egy apróságot, de ez semmi volt ahhoz képest, hogy hová futott ki az ügy. Mikor már a sokadik személy került a gyanúsítottak körébe azt hittem, hogy szépen lassan lezárul a sztori, de Agatha Christie képes volt még egy hatalmasat csavarni a fejleményeken. Hihetetlen csavarok és fordulatok sora gazdagította a történetet, újra megtudtuk, hogy Poirot a világ egyik legnagyobb elméje, Agatha Christie pedig az egyik legjobb író. Ötös.
 11. 4x08 - DUME

  Szomorú hangulat lengte be az epizódot. Ami jó volt. Kanan áldozatát még jobban hangsúlyozták. Price alaposan benézte a dolgokat, Thrawn elég dühös a kormányzó hibája miatt. Egyértelmű, hogy a főadmirális úgy véli, Kanan halála nem ért annyit, hogy elveszítsék az üzemanyagot, ami a projekt megtorpanásához vezet. Ezra álma, a farkasok és a Jedi Templom rejtélye tovább fokozódik. Ez a szál érdekel a legjobban.
 12. 4x07 - Jedi Night

  Hihetetlenül érzelem dús volt ez az epizód. A legdrámaibb, a legmeghatóbb rész, amit eddig a sorozatban láttam. Valahogy éreztem, hogy itt lesz tragédia. Amikor Hera végre bevallotta az érzéseit, az gyönyörű volt. Valahogy éreztem, hogy ezután jön majd a baj. Kanan áldozata és halála nagyon megható és jelentőségteljes. Megmentette a szerelme és a barátai életét. Jedihez méltó módon távozott. Bekerült a legnagyobb Jedik sorába. Az áldozata nem volt hiábavaló. Az utolsó jelenetek közben a könnyeim is kicsordultak. Abban valahogy biztos vagyok, hogy ez volt az utolsó ilyen főszereplő halál. Érdekes, hogy Kanan áldozata részben Revan áldozatára emlékeztetett, igaz a körülmények több ponton eltérnek, de mindketten a cselekedetükkel új reményt adtak a szerelmük és mások életének.
 13. Képregények

  Hú, ezek tényleg nagyon szép rajzok.
 14. Könyvek

  Ma kaptam friss hírt. Ez alapján a The Last Shot és a Most Wanted magyar megjelenésére leghamarabb idén év végén, vagy 2019-ben lehet számítani.
 15. Szívből remélem, hogy így lesz. Regényeket is olvasnék róluk.
 16. Sorozatok 7.0

  Gotham 4. évad 10. rész. És végül is sejteni lehetett: két hét múlva nem lesz Gotham nálunk, szünet lesz.
 17. Egyéb fontos 10.0

  Boldog szülinapot Norbi!
 18. Könyvek

  Kár, hogy ilyen későn jelentették be őket. A képeskönyvek megjelenéséről nem tudok mit mondani, az a Kolibri asztala. A két regény viszont jelen állás szerint leghamarabb év végén jöhet nálunk. Vagy csak 2019-ben.
 19. SW könyvek 3.0

  Michael Reaves és Steve Perry: Medstar II.: Jedi gyógyító A dulógia méltó befejezése. A végkifejlet, pedig felvezeti a következő szériát, a Coruscanti éjszakákat. A Jedi gyógyító, a Harctéri sebészekhez hasonlóan inkább az érzelmekre, a karakterekre és a drámára fókuszál a nagy csaták helyett. Továbbá nagyon jól ábrázolják a kémek, ügynökök tevékenységét. Ismét kapunk jó adag Jedi filozófiát. A sötét oldallal való kapcsolatot ezúttal a függőség keretében vizsgálják meg a szerzők. A házasság, és a különös társadalmi szokások szintén előtérbe kerül. Nem kevés olyan jelenettel találkozunk, melyek a Vészhelyzet című sorozatra emlékeztetik az olvasót. A kémek tevékenysége nagyon jó, meglepően fordulatos és részletes. Humoros pillanatokban is bővelkedünk. A vége felé egyre feszültebb lesz a légkör. A cselekmény egyenesen halad a robbanásszerű végkifejlet. felé. Ezt is éppúgy élveztem, mint az előző kötetet. A dráma mély volt, az érzelmek ábrázolása kitűnő – főleg a szerelemé és a hatalomvágyé. A figurák emlékezetesek és egyediek. Mindkét kötet kiváló példája annak, hogy lehet drámai, érzelem dús, háttérben zajló eseményekről is csodás történetet írni. A folytatás, a Coruscanti éjszakák sorozat, viszont már nagyszabású, sok eseményt felvonultató, hagyományosabb sztori lesz. I-5 és Den sorsa ott folytatódik, az emlegetett Jax Pavan pedig főszereplő lesz. A Jedi gyógyító egy kitűnő könyv. Ötös. Várós lesz a folytatás is.
 20. Könyvek

  Idén nem, mert a tavalyi nyomdaváltás miatt a tavalyra tervezett könyveik majdnem fele idénre csúszott át. Úgyhogy idén a tavalyi évet pótolják nagyrészt. Sajnos ezét sok könyv sorozat csúszni fog. Erikosn is, Salvatore Démonháborúja is, a Rúnalovagok is.... stb.
 21. Könyvek

  A Timeless című regénnyel egy másik kiadónál folytatódik a Drizzt legendája sorozat. Nem tudom, hogy csinálták, de örülök neki.
 22. Sorozatok 7.0

  Igen, most örülök igazán, hogy a Prime-on megy a Gotham.
 23. Rebels 2.0

  Ez nagyon jó hír, köszönjük.
 24. Marvel

  Én úgy tudom, hogy a 2000-től a 2009-ig tartó X-men filmek egy univerzum. Az elsők, Az eljövendő múlt napjai, az Apokalipszis, a Dark Phoenix pedig egy másik univerzum. A 2013-as Rozsomák film esetében nem tudom, hogy melyik vonalhoz tartozik. A Deadpool-ról azt hallottam, hogy Az elsők vonalához tartozik. A Logan-ről már korábban hallottam, hogy egyik univerzumhoz sincs köze. Az Új mutánsok esetében bizonytalan vagyok, azt hallottam, hogy ez is Az elsők sorozathoz tartozik, majd és 90-es években játszódik.
 25. Solo spoileres topik

  Tényleg szembetűnő a különbség. A harccal kapcsolatos elképzelés nagyon jónak tűnik.
×

Fontos információ