Jump to content

Bomarr

Moderátor
 • Összes hozzászólás

  11,541
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

26 Nagyon kedvelt

Bomarr tevékenysége

 • Birthday 05/01/1983

 • http://napibudapest.blog.hu

 • Nem
  Férfi
 • Érdeklődés
  SW... és még sok-sok más :)

Legutóbbi látogatók

8,160 profil megtekintés
 1. Huxra ment a szavazat. A fanatizmusa sajnos nem annyira idegen a mi világunktól. Talán ettől olyan ijesztő.
 2. Qui-Gonra ment a szavazat. Nemcsak azért mert ő testesít meg mindent, ami jó a jedi rendben, hanem mert Liam Neesonnak elképesztő orgánuma van. Ha a babfőzelék receptjét olvasná fel, az is menőn hangzana.
 3. Az Erő-elszivás szerintem gagyi. De a csatorna amit idéz a Youtube-videós vevő minden marhaságra úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy ez felmerült. Az eddig infók alapján ami sokkal valoszinübb azaz életerőelszivás. Csak igy magában semmi Erő-elszivással párositva. Az életerőelszivás egy régi mese elem. Nem a '99-es Múmia találta ki. Az egyik leghiresebb ebben a témában ugye pont Báthory Erzsébet legendája, amely szerint a hölgy szűzek vérében fürdött hogy fiatalon tartsa magát. Aztán ez a motivum több helyen visszatért: Neil Gaiman is használta például a Csillagpor megírásánál: ott három öreg boszorkány van, akik megtudják fiatalitani magukat Yvaine brutális feláldozásával. Azt eltudom képzelni, hogy az életerő-elsziváshoz Snoke részben az Erőt használja. De hogy valakitől magát az Erőt szivja el? Ennek igy nem igen lenne értelme.
 4. Elvileg ezt mondja: "So good to have you back". Gondolom Finnhez beszél.
 5. Ha nem csak az ep.6-ot nézzük akkor egyetértek: a TCW mozifilm Jabbáját a büfögö fiacskájával én se tudom komolyan venni. Az ep.6-os Jabba viszont más tészta. Abban a Jabbában -ellentétben Grivivel- semmi humorfaktort nem érzek. Ő egy űroperás gengszter és nem egy gengszter paródiája (mig Grivi olyan mintha állandóan önmaga paródiája lenne). A Sagaban igazából ő képviseli a legjobban az alvilági vonalat. Azt a vonalat amit azóta más művek elég jól kiegészitettek (fura hogy ugyanakkor pont Jabbával mintha nem tudtak volna mit kezdeni). Igazából jómagam a Solo filmet sem Solo hanem az alvilág miatt várom és ez nem kis részben az ep.6-os Jabba érdeme. Az egész miliő ami körbeveszi Buja Féreggel, Bib Fortunával, B'omarr pókrobotokkal, a rancorral meg a szörnyet sirató gazdájával -és a felsorolást még hosszan lehetne sorolni- nagyon el lett találva.
 6. Grivi eleve nagyon hátul van nálam -bár gondolom direkt koncepció volt hogy ne lehessen komolyan venni, de valahogy ez az esetében nálam nem igazán működik-, Jabba meg az egyik kedvenc igy nem is volt kérdés, hogy kire megy a szavazat. Annyi hogy Jabba szerintem azon ritka figurák közé tartozik akit a felbukkanása vagyis az ep.6 óta nem sikerült jól kezelni.
 7. Lando nekem nagyon semleges. A Rebels és a Battlefront 2 kampánya kicsit szinesitette, de Chewie-t igy se éri utol. Chewbacca néha viszont szó szerint egy állat: Han befagyasztása előtt úgy dobálja a rohamosztagosokat mintha rongybabák lennének. Amikor pedig lekerül a bilincs Lando hiába jófejkedik a vuki rögtön a torkának esik. És mint tudjuk ha veszit akkor mellesleg letépi az ellenfelei kezeit. Egyébként viszont néha vicces is tud lenni: mint amikor ott nyűszit a Halálcsillag hulladékzúzójának az ajtajában vagy amikor az ep.7-ben a legnagyobb baja a Starkiller bázison -épp mikor kiderül hogy az egész terv dugába dölhet- hogy fázik. Ha a kutyák némi plusz értelmet és erőt kapnának olyasmik lennének mint Chewie. Nem egy észlény, de aki a barátja lesz ahhoz roppant hűséges.
 8. Ment Chirrutra a szavazat. Baze inkább csak afféle kiegészítője volt Chirrutnak. Ha ő nem lett volna akkor egyrészt kevésbé lett volna hihető Chirrut karaktere másrészt a "vak karatemesternek" nem lett volna kire reagálnia. Jól kiegészítették egymást, de úgy érzem itt főleg Chirruton volt a hangsúly és nem véletlenül. Annak idején nagyon tartottam a figurától, de adtak neki egy kis humort és kedvességet, ami kellemesen meglepett az első megtekintésnél. Nem hiszem hogy a mostani versenyen túl messzire jutna -ahhoz az SW túlságosan is zsúfolásig van emlékezetes figurákkal- de érdekes színfoltja volt az RO-nak.
 9. Eleve ki se tesz tiz percet az amit leírt. És azóta megjelent egy másik leírás -szintén a 10 perces bemutatóról- ami teljesen másról szól. Viszont a TV spotok alapján fake-nek tűnik. Érdemes számba venni hogy rengetegen ismerik a Star Warst és nagyon sokaknak van fölös szabadidejük. Jó eséllyel egyik leírás se igazi. Bár mindkettő nagyon óvatos. Amit leírnak azt igazából bárki kitalálhatja az eddig infók alapján.
 10. Szerintem Hera Zeb után a legegysíkubb tagja a Ghost csapatának. Rendre emlékeztet rá hogy ez a műsor főleg és elsősorban gyerekeknek készült. Ez persze nem feltétlenül negatívum: Hera tipikusan az a figura, aki egy gyereknek példakép lehet. Én viszont sajnálom, hogy nem igazán hoztak ki semmit a múltjából: azt hittem, hogy maga a tény, hogy ő Cham Syndulla lánya és a Rylothon született idővel majd fontos lesz. De a családi kapcsolatok elég hamar le lettek tudva. Hera pedig úgy általában mindenben fantasztikus: remek pilóta, remek vezető. Igazából pont ezek miatt mint karakter szerethető épp csak -szerintem- nem valami érdekes. Viszont a hangját adó Vanessa Marshall kétségkívül remek munkát végez.
 11. Én azt már nem olvastam viszont a kémjelentéseket a bemutató előtti hétig mind követtem. Anno írtam is egy összefoglalót ezekből (1. rész, 2. rész). Már ezekben is csak pár részlet hibádzott.
 12. Boba egyik baja, hogy az apja ezerszer menőbb.... Viszont azon ritka karakterek egyike aki a filmekben megbontotta a negyedik falat. Az ep.4-ben a Jabba-Han dumcsi után konkrétan rámered a nézőkre
 13. A cikk alapján se maguk az Ellenállás tagjai se maga a néző nem tudja vagy érti majd hogy akkor most jó irányba viszi Holdo a dolgokat vagy sem. De egyértelműen új irányt akar adni az egésznek. Poe pedig Leiához hű, alatta lett az aki, úgyhogy nem igazán örül majd az új vezetőségnek. Hogy pontosan ki Holdo az nem teljesen derül ki. Azt az EW cikk is megerősíti, amit az idén megjelent regényből tudni lehet, vagyis hogy Holdo és Leia régi ismerősök. Mivel a kánon művek nagyon egyértelműen megerősítik hogy az Ellenállás rettentő mód le van gatyásodva és alig pár hajójuk van gondolom kicsit ki lesznek szolgáltatva a még megmaradt nagyobb flottáknak, akikkel kénytelenek egyesülni. Felteszem Holdo itt jön a képbe.
×

Important Information