Ugrás a kommentre

Bomarr

Moderátor
 • Összes hozzászólás

  11.693
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

156 Nagyon kedvelt

Bomarr tevékenysége

Elérhetőség

 • Weboldal címe
  http://napibudapest.blog.hu

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Érdeklődés
  SW... és még sok-sok más :)

Legutóbbi látogatók

8.337 profil megtekintés
 1. Karakterek

  Hát igen Két új helyezett került a top 10-be.
 2. EPIX spoileres topik

  Abrams szerint az ep.9-el véget ér a Skywalker Saga.
 3. Az endori csata után kialakult Köztársaságban két nagy párt alakult ki és az egyik abban hitt, hogy a birodalomhoz hasonló központositott kormányzatra van szükség. Az úgynevezett centristák igen jelentős része titokban támogatta az Első Rendet, mert úgy érezték, hogy a Köztársaság alkalmatlan a kormányzásra és a Birodalom nem rossz ötlet csak Palpatine túlkapásai nélkül kell megvalósitani. A rohamosztogosok nem sorozott katonák. Elrabolt gyermekeket képeznek ki. Ez a TFA-ban megvan emlitve: Finn beszél erről Rey-nek. Ezért van az hogy még neve sincs: gyerekkorától kezdve csak egy kódjelzést kapott. Az Ellenállás amikor alakult nem tudták, hogy mekkora is az ellenség, a támogatás amit kaptak a Köztársaságtól minimális volt mert a Szenátus nem hitt abban hogy az Első Rendtől félni kell. Az Ellenállásnak ebben a részben egyetlen célja volt: a túlélés. Most hogy kiderült az ellenség mérete egyértelmű hogy nincsenek egy súlycsoportban. Az Első Rend pedig azért akarja mindenképp felszámolni őket, mert ők az egyetlen komolyabb katonai csoportosulás: a lefegyverzési egyezmények miatt korábban csak a köztársasági flotta volt az egyetlen nagy katonai erő az Ismert galaxisban, de az elpusztult a Hosnian Prime felrobbantásakor. Az Ellenállás hosszútávú célja az lehet hogy a szikra amit ők jelentenek belobbantja a galaxist. Ez viszont nem napokkal a Hosnian Prime felrobbantása után fog megtörténni. Nyilván idő kell mire az emberek észhez kapnak és lépni mernek. Ehhez persze jó lenne azt is szétkürtölni hogy a Starkillertől már nem kell félni. A film végén pont azt látjuk hogy hogy ad az Ellenállás reményt az elesetteknek. Az ep.9-ben szerintem látni fogjuk hogy mozdul meg a galaxis a hőstetteik hallatán.
 4. Luke és Kylo elvileg évek óta nem látták egymást. Kylo nem tudhatta hogy ezalatt Luke nem csinált-e magának egy kék fénykardot. Kylo-nak egyébként kék fénykardja volt, amikor még tanitvány volt. Azzal vajon mi lett? Így nézett ki a markolata:
 5. Meglepett hogy a filmből nem derült ki, de DJ direkt szokta néha elkapatni magát a Canto Bight-i zsarukkal. Ha ugyanis teljes nyugalomra vágyik akkor kicsit hűsöl a börtönben (Visual Dictionary-ből van az infó)
 6. Ott én is beszálltam a tapsolásba
 7. Egy-két kulcsjelenet fent van a neten. Itt van Kylo és Rey első "összekapcsolódása". Még ilyen tré minőségben is baromi jó! Alig várom, hogy újranézzem a filmet.
 8. Rey kimentette az ősi jedi könyveket, tehát a tudás egyelőre fentmaradt. Az elvi esély megvan rá.
 9. Biztos vagyok benne hogy a regények/képregények el fogják magyarázni a sztoriját. Sőt, mivel mostanság nagyon népszerűek a gonosz-központú könyvek (Thrawn, Phasma és Tarkin is kapott saját könyvet) az se lepne meg, ha lenne egy külön regény az ő főszereplésével.
 10. Rohamosztagos szerelésben voltak szóval bárkik lehettek ott. Egyébként gondolom a többség észrevette de Rey elrakta a régi jedi könyveket. A végén látszanak a Falconon.
 11. Szivemből szóltál! Anno túl kicsi voltam mikor az ep.5-öt láttam igy az "én vagyok az apád" fordulat sose ütött be. Ez egy olyan információ volt amivel tisztában vagyok mióta az eszemet tudom. Soha nem lepett meg annyira egyetlen SW film se mint az ep.8 Snoke halálával. És nem csak azért zseniális mert szakitott a bevett sémákkal, hanem mert Snoke -találjanak ki hozzá bármilyen cool háttértörténetet... és az EU biztos igyekezni is fog- egy 2 dimenziós gonosz, pont olyan mint a régi trilógia Uralkodója volt. Rontásba akarja taszitani a galaxist. Bárhonnan is jutott oda ahol tart ennyi a szándéka. Már az ep.7-ben is egyértelmű volt, hogy a gonoszok oldalán Kylo az aki igazán érdekes. A Rey-Kylo harc az aminek igazán drámai ereje van és lesz. Snoke egy holtteher. Majd vele is végezni kell, de minek várni rá még egy film - talán ez járt Rian fejében, amikor kiirta a csúfságot. Akárhogyis az állam a földön koppant, amikor kettémeszelték az Első Rend vezérét. Ami utána jött a gárdistákkal az meg szerintem egyszerűen a legjobb párbaj-jelenet volt amit az SW-ben láttunk, márha a koreográfiát és a kivitelezést nézzük. Egyelőre ennyi, a többiről majd később.
 12. Épp Hollywood stúdiófőnökeiről kell egy cikket írnom. Nemrég fejeztem be Bob Iger ajnározását
 13. Jaja! Azt hittem ennél nagyobb már nem lehet a hype és erre tessék
×

Fontos információ