Ugrás a kommentre

Bomarr

Moderátor
 • Összes hozzászólás

  12.006
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Bomarr minden hozzászólása

 1. Box Office

  Már kevesebb mint 4 millióra van a Frozen úgy hogy a nemzetközi adatokat vasárnap óta nem frissitették. Az all-time listán már biztos megvan a 9-dik hely csak még nem tudjuk hogy pontosan mikor és mennyivel húzott el az ep.8.
 2. Könyvek

  A Képes Enciklopédia a biztos: az 25-én jelenik meg 128 oldalon. Az új járművekről szóló Fantasztikus keresztmetszetek az ami még picit kérdéses. A Rogue One-nál egybe volt vonva a Képes Enciklopédiával, de a Han Solo filmnél valószinüleg több új jármű lesz igy külön jelenik meg, mint a Saga filmeknél. Ez utóbbi még nincs bejelentve, de az egyik cim nélküli könyv, ami 25-én jön szinte biztos hogy a Keresztmetszetek lesz.
 3. Könyvek

  Még gondoltam is, hogy Han hogyhogy már megint benevez egy versenyre, de akkor nem magukat ismétlik hanem ez ugyanaz. Oké
 4. Könyvek

  Még nem derült fény az összes Solo könyvre, de egy részük már kiszivárgott. Néhány Solo könyv: Art of Solo: A Star Wars Story By: Phil Szostak Illustrated By: Various Artists ISBN: 9781419727450 Publisher: Harry N. Abrams On Sale: May 25, 2018 Format: Hardcover Pages: 256 Price: $40.00 ($50.00 In Canada) Ez a szokásos, amit minden eddigi nagy mozifilmhez kiadtak: a készitésről fog szólni és a látványtervek lesznek benne. Solo: A Star Wars Story – The Ultimate Visual Guide Publisher: DK On Sale: May 25, 2018 Format: Hardcover Pages: 128 Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e külön Fantasztikus keresztmetszetek mint a nagy filmeknél vagy a Rogue One-hoz hasonlóan itt is egybevonják a Képes enciklopédiával. De az oldalszám alapján úgy tűnik külön lesznek. Han Solo By: Jason Aaron and Marjorie M. Liu ISBN-10: 1302912100 ISBN-13: 978-1302912109 Publisher: Marvel On Sale: May 1, 2018 Format: Hardcover Pages: 232 Ez a Marvel kiadvány nem egy előzményt, hanem egy sima Han Solo kalandot fog elmesélni már abból az időből amikor Han már csatlakozott a Lázadókhoz, tehát a mozifilm után fog játszódni. A leírás: Everyone’s favorite scoundrel goes Solo! Han is given a top-secret undercover mission for the Rebellion: rescuing a group of informants and spies! His cover for the assignment? The biggest and most infamous starship race in the galaxy, the Dragon Void! A tournament he has dreamt of winning his entire life. With a chance for glory square in his sights, can Han keep his mind on the mission? Or is failing Leia worse than losing his chance? Place your bets for the ultimate space race! Our money’s on Han and the Millennium Falcon – after all, it’s the ship that made the Kessel Run in less than twelve parsecs! Plus, a face from Han’s past returns…right when he and Leia don’t expect it! Who is Sana, and what’s her relationship to Mr. Solo? Solo: A Star Wars Story ISBN-13: 9780794441029 Publisher: Studio Fun On Sale: September 11, 2018 Format: Hardcover Pages: 96 A film ifjúsági könyves feldolgozása. A felnőtt verzióról még nincs infó. Solo: A Star Wars Story Publisher: DK (DK Readers Level 2) On Sale: May 25, 2018 Format: Hardcover Pages: 48 Hogy ez pontosan mi az nem derül ki, de DK könyv úgyhogy gondolom valami a film hátteréről. Az oldalszám alapján ez lesz a Fantasztikus keresztmetszetek a Han Solo filmhez. Még van szó matricás albumokról meg kifestőkről de ezeket most nem raktam be. De a forrás leszögezte: ez nem az összes. Még vannak Solo könyvek.
 5. Anakin/Vader

  A jedik mégsem természetellenes jelenségként kezelik Anakin születését. Sőt a születésének a körülményei az egyik fő érv a kitanitása mellett. Amikor előkerül hogy a fiút a midi-chlorianok nemzették nincs a Tanácsban egy tag se aki azt mondaná, hogy ilyen nem létezik vagy marhaság az egész és pusztán a születése módja miatt senki nem gyanakszik gonosz háttér mahinációra.
 6. Anakin/Vader

  Az Erő a természet része. Nem látom természetellenesnek ha valaki Erővel teremt életet. Nekünk természetfölötti dehát az is az ha valaki tárgyakat lebegtet.
 7. Anakin/Vader

  Maga az alkotója hivatkozik igy rá. Megértem, hogy valaki nem igy gondol rá. Talán szerencsésebb ha modern mitosznak mondjuk, de a megállapitás nálam akkor is marad: egy mitoszból nem nézem ki hogy egy gonosz egészséges életet teremtsen. Márpedig a sötét oldal -amit a sithek használnak- az maga a megtestesült gonoszság. Nincs árnyalata. Amikor Anakint a bűvkörébe vonja egyik pillanatról a másikra roppant gonosz lesz: az egyik pillanatban még Padmé életét félti a következőben már arra kiváncsi hogy miként nyirják ki az összes jedit, majd kisgyerekeket gyilkol. És minél inkább a sötét oldal bűvkörébe kerül annál gonoszabb lesz. Maguk a karakterek árnyaltak, de az erők amiket használnak nem. A sötét oldal ami igy formálja át a tudatot tud egészséges normális életet teremteni? Nem tudom elképzelni. Ha már az egyensúlyról van szó akkor úgy érzem hogy a világos oldal az élet a sötét oldal pedig a halál.
 8. Anakin/Vader

  Itt csak Dzséjtet tudom ismételni, de ha az életteremtésből valami gusztustalan, az élet csúnya paródiájának tűnő valami születik, akkor oké. Mondjuk az Alien4-ben amikor mutatják hogy hogy nézett ki az első hét klón: na ilyesmiket eltudom képzelni hogy egy sith teremt amikor megpróbál életet létrehozni. Az hogy születik egy egészséges gyerek egy sith praktikából az nálam nem fér bele az SW mitológiájába. Egy mesében nekem alap hogy egy egészséges élet létrehozása egy pozitiv dolog.
 9. Nem csak amerikaiak vannak a jelöltek között. Egyébként a jelölt állítás az olvasói szavazatok alapján történik.
 10. Anakin/Vader

  Én itt Dzséjttel értek egyet. Nekem a sötét oldalba nem fér bele az élet teremtés. Az utóbbi egy kifejezetten pozitiv dolog. Az sokkal Sithesebb hogy megpróbálják elodázni a halált és olyan öreg korcsokká válnak mint amilyen Palpatine volt.
 11. A legjobb brit filmes magazin az Empire Awards-on a következő kategóriákban jelölte az Utolsó Jediket: Legjobb film, Legjobb rendezés, Legjobb színésznő (Daisy Ridley), Legjobb színész (John Boyega), Legjobb sci-fi/fantasy, Legjobb kosztüm design, Legjobb produkciós design, Legjobb vizuális effektek. (Mark Hamill valszeg azért nem kapott jelölést mert nincs legjobb mellékszereplő kategória) Tavaly egyébként Edwards megkapta a legjobb rendezés díját a Rogue One-ért
 12. Filmek 12.0

  Az nagyon jó kis film. Szerintem tetszeni fog
 13. Filmek 12.0

  Félek tőle hogy a Jumanjit nem a dzsungel hanem a viccek adták el. A Tomb Raidernek meg pont hogy a komolyság lenne a lényege. Ez végre egy videojáték adaptáció ami úgy tűnik tényleg komolyan veszi magát. Hát drukkolok neki.
 14. Egyéb fontos 10.0

  Boldog szülinapot!
 15. Igen azt a jelenetsort nézve ez bennem is többször felmerült. Rém kiszolgáltatott helyzet. A DJ-s dolog egyébként úgy érzem hogy picit Finn hibája is. Látta, hogy egy borzasztó link alak, aki ráadásul konkrétan el is ecsetelte neki hogy az a hitvallása hogy nem csatlakozik sehova. Látszott hogy nem a titoktartás és a megbízhatóság példaképe. Gondoskodhatott volna hogy a Poe-val való beszélgetést ne hallja, mert semmi köze hozzá.
 16. Szerintem Poe itt nem akar pontos lenni, hanem fel akarja cukkolni Hux-ot. Aki gyorsan közli is hogy a Köztársaság már nem létezik.
 17. Box Office

  Azokkal együtt valszeg az ep.8 már megelőzte a Frozent és már a kilencedik legsikeresebb filmnek számít.
 18. Box Office

  Én kicsit várom már hogy kifulladjon. Akkor végre nem tartanák vissza a Solo trailert Kiváncsi vagyok mikor kapunk friss nemzetközi adatokat. Felteszem főleg azoknak köszönhető hogy még várni kell a Solo promókra.
 19. Igen minden SW film kapcsán rengeteg verzió kering arról mi hogy történt (lásd a mendemondát arról hogy Obi-Wan az ep.4-ben Alec Guinness kérésére halt meg... ami nem igaz). Ez a fentebbi viszont a tényleges verzió. Ezt a Making of könyvet a Lucasfilm jóváhagyásával és segítségével adták ki és elképesztő kutatómunka van mögötte. Érdekesség, hogy az írója J. W. Rinzler egy hasonló Making of könyvet írt az ep.7-hez is, és akár csak a korábbi könyvek ez is roppant öszintén az összes belső konfliktust alaposan végigtárgyalva írta le a film készítési folyamatát. A Disney miután bekérte és elolvasták a könyvet úgy döntöttek, hogy megtiltják a kiadását. Amit teszek hozzá megértek. Ez a Jedi visszatérről szóló könyv 30 évvel a bemutató után jelent meg. Most már a régi húza-vonák inkább csak filmtörténelmi érdekességek. Az ep.7 viszont még túlságosan új. Tudjuk hogy Lucast először tanácsadónak vették fel aztán teljesen eltünt... biztos jót tenne a franchise-nak ha például ennek kapcsán minden apró részlet napvilágot látna? Talán majd 20-30 év múlva, amikor a TFA is filmtörténelem lesz majd annak is elolvashatjuk az öszinte leírását. A könyv mindenesetre ott parkol a Disney fiókjában
 20. Érdekesség: először úgy volt hogy Han Solo egyáltalán nem fog szerepelni a filmben. Harrison Fordnak ugyanis szemben Carrie-vel és Hamillal a szerződése csak két filmre szólt. Lucas ezért is fagyasztatta le Hant a Birodalom visszavág végén. Igy ha nem tudnak megegyezni akkor van rá magyarázat hogy miért nincs ott a többi hőssel ha viszont nyélbe ütik a szerződést, akkor csak ki kell fagyasztani. Egyedül az egyik producer közbenjárásának köszönhető hogy végül Han is belekerült. De van egy ennél is érdekesebb része a munkálatoknak: Had Abbadon avagy így került ki Coruscant a Jedi visszatérből Az új Halálcsillag és a Birodalomi Főváros már az első vázlatokban felbukkant. A Császár székhelyét Lucas Had Abbadonnak nevezte el (a név a Jelenések könyvére utal: "Egy király van felettük, a mélység angyala. A neve héberül Abaddon"). 1981 februárjában a nyitó szöveg első verziója még így hangzott: The rebellion is doomed. Spies loyal to the Old Republic have sent word of two new armored space stations under construction. A desperate plan to destroy the dreaded Death Stars, and end the tyranny of the Empire, has been put into effect. A group of commandos, led by Princess Leia, has made its way into the very heart of the Galactic Empire in an attempt to land on a moon orbiting the dreaded Imperial Capitol of Had Abbadon … Tehát mint látható az volt az ötlet, hogy a Birodalom két(!) új Halálcsillagot épít, mindkettőt a Főváros közvetlen közelségében. Leiáék pedig a Had Abbadon egyik holdján vertek tanyát és kialakítottak egy titkos bázist. A nyitójelenetben rögtön láttuk is volna a bolygónyi várost és a körülötte keringő zöld holdat. Vader a hajójával az egyik szupercsillagrombolóra dokkolt volna be és itt találkozott volna Jerjerrod-al. A beszélgetésük közben egy birodalmi kompra szálltak volna, ami egyenesen elvitte volna őket a főváros szívében álló Császári Palotába. A palota belsejében egy hosszú lépcsősor vitt volna le az épület "gyomrába", ahol Vaderéket pokolbéli táj várta volna. Egy lávafolyó, melynek a közepén a Császár trónol. Ebben az első verzióban Vadernek végig két célja van: megölni a Császárt és maga mellé állitani Luke-ot. Már rögtön az elején kapcsolatba lépett volna Luke-al az Erőn keresztül és figyelmeztette volna hogy a Császár meg akarja ölni. A végső párharcban pedig szellemként maga Yoda és Ben is részt vett volna. McQuarrie ezek alapján a tervek alapján kezdett el dolgozni. Így készült el a lávában úszó császári "trónterem" képe: És a birodalmi palota tervei: Ekkoriban még ez a "Coruscant előd" sokkal gótikusabb volt: Itt pedig a két épülő Halálcsillag Had Abbadon fölött Viszont nehezen tudtak dűlőre jutni a végső csata kapcsán. Hogyan pusztuljon el a Birodalom? Volt olyan terv, hogy a lázadók átveszik az egyik Halálcsillag felett az irányitást és felrobbantják a Fővárost. Egy másik verzióban nem is lettek volna Halálcsillagok. A közeli Hold pajzsgenerátora Abbadont védte volna. Miután azt megsemmisítették a lázadók lebombázták volna a kormányzati negyedet a Császári Palotával együtt. Volt hogy a lávatermet Lucas blődségnek érezte, ezért készültek olyan látványtervek is, ahol Palpatine-nak egy teljesen hétköznapi trónterme van kilátással a városra. Itt a beszélgetés leirata arról amikor megvitatták a Császár székhelyét: Marquand: I really love the lava. I love the Emperor being this chilly man … What do you think of that? You didn’t like it much. Lucas: I don’t know. It’s hard to rationalize it on Had Abbadon unless we did it in a different way: Instead of being a cavern down in the planet, it could be like a fountain or pool. Marquand: That has contributed to the pollution. Kasdan: More like a volcano. Lucas: At the end of the scene, the way it is now there is a volcanic … Kasdan: I don’t like that. Lucas: I can’t rationalize it; I like it, but I can’t rationalize it. When you say everything takes place in a throne room with the Emperor in a gothic castle, it all makes a lot more sense. That doesn’t mean we know how we are going to kill the Emperor. I came up with the lava because it was easy to just dump him in the river. Maybe we could have a more horrible kind of death. Kasdan: I feel like the boiling lava is not new enough. Marquand: Well, snakes are pretty old. Kasdan: True, but "Raiders" (megjegyzés: az első Indiana Jones filmről van szó) embraces everything that is old. A lot of the Star Wars stuff is new. Lucas: No matter what you do, you are going to be doing something that’s old. Let’s face it, there is no new image. Kasdan: I know, but this is the Emperor. Lucas: The thing is it’s not clever and it is not believable. You know that the only reason that you have created that lava pit is to throw somebody into it. It telegraphs the movie. Marquand: Yes, I agree with that. Lucas: We’re not going to have Vader kill the Emperor without semi-killing himself, so maybe we could have them have hand-to-hand combat. Vader chokes him and the Emperor chokes him back. Marquand: It has to be something huge, something amazing. Lucas: One of the reasons that it works is the element of surprise. Nobody expects it to happen, least of all the Emperor. But it’s tricky to set up and not give it away before it happens … Lucas aztán a beszélgetések alatt úgy érezte hogy Abbadon csak útban áll és a film sokkal jobban működne ha dobnák a sztoriból. Itt a magyarázata: Lucas: Just having the moon and the Death Star and not having Had Abbadon at all is then you can have Vader’s fleet, a limited number of starships out there. It’s out in the middle of nowhere. It justifies a primitive moon. Right now, Had Abbadon is getting in the way of everything. It’s cumbersome. And I like the idea that the trap is that the rebels think they’re fighting a half-finished Death Star. Kasdan-nak azonban nem annyira tetszett az ötlet. Úgy érezte hogy a Birodalmi Főváros egy érdekes újszerű elem a filmben amit kár lenne kidobni. Kasdan: I think Had Abbadon is worth saving. I think it’s worth destroying the nerve center of the Empire. Forget the Death Star. Lucas: But then you’re still dealing with the question as to why have the fleet? The thing about the Death Star is it’s so manageable. The planet is not manageable at all. It is too big to be manageable. Kasdan: But it’s much more interesting and it is new. The look of it is new and the idea that it’s bigger than a Death Star is interesting. [...] Kasdan: I like the idea of Had Abbadon. Kazanjian (producer): So do I. Kasdan: I think it looks neat and I think the Empire should have a home base. Kazanjian: I agree. Marquand: But if you make it their home base rather than a planet, then it’s a destructible thing and you achieve what George wants. Kasdan: You mean blowing it up? Marquand: Yes. Lucas: Let me say what I thought about it. I have pondered everything and thrown everything out and cleansed my mind even to the point of throwing the Emperor out. I went through the whole thing and I wasn’t very successful in coming up with another idea of how to finish it off and still keep my Ewoks going. I kept falling back into the same rut. After stripping everything away, these are some of the thoughts that I had—and I go back to getting rid of Had Abbadon. Forget it. És ez volt a végső szó. Mivel Lucas nem tudta úgy elképzelni a történetet, hogy egyszerre helyet kapjanak benne az ewokok és a Birodalomi Főváros is ezért az utóbbit teljesen dobta a történetből. Így eljutottunk oda, hogy végül az ep.6 a II. Halálcsillag felrobbanásáról szól. A császár pedig nem a saját székhelyén hanem az űrállomáson hal meg.
 21. Solo spoileres topik

  Akik látták az izelitőt azt mondják hogy fel fog spanolni minket, ha látni fogjuk hogy ki a film főgonosza. Elvileg egy teljesen új karakter. Kiváncsi vagyok hogy egy eddig ismeretlen figura látványa mivel tud felspanolni. Talán a faja miatt? Valami obskurus TCW faj egyik tagja lesz? Vagy csak olyan menő lesz a designja? Remélhetőleg pár nap és kiderül
×

Fontos információ