Ugrás a kommentre

Dzséjt

Admin
 • Összes hozzászólás

  32.280
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

1.029 Nagyon kedvelt

Dzséjt tevékenysége

 • Rank
  Hivatásos Véleményvezér
 • Születésnap 1985-09-13

Elérhetőség

 • MSN
  don_tomasz@msn.com
 • Weboldal címe
  http://lightspeed.blog.hu
 • Skype
  dzsejt

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  A Csillagkapu Parancsnokság CsK-13-as egységének parancsnoka vagyok, mellékállásban a USS Patna gyarmatügyi tengerészgyalogos egységének Intersecttel feltöltött hadnagya. Szabadidőmben a Jedi Tanács tagjaként védem a békét és az igazságot a Galaxisban, mint Jedi mester, valamint a civileket védelmezem Viper pilótaként a Battlestar Galactica kötelékében. Ezen felül némi bónusz fejében a Firefly osztályú Serenity teherűrhajón tevékenykedem szakácsként, vagy a Deep Space Nine és az Enterprise között ingázom a USS Voyagerrel futárszolgálatot teljesítve :D

Legutóbbi látogatók

14.664 profil megtekintés
 1. Marvel

  Ütős előzetes, de még mindig nehéz elképzelnem, hogyan fognak ennyi szereplőt egyszerre jól kezelni. Bartont valamiért tényleg nagyon eldugták, de ebből lehet, hogy ő tényleg kimarad, mint Hangya és Darázs is. Viszont mintha Pókember előtérbe került volna. A trailerben is van bónusz jelenete és a poszteren is eléggé hangsúlyosan szerepel.
 2. Avatarok, smiley-k

  Igen, Kanan meggyászolása után vissza kellett térnem ehhez az őszinte arckifejezéshez.
 3. Volt olyan változat is, amiben R5 Skippy volt, a Jedi droid (a kenőanyagában lévő midi-chlorianok miatt öntudatra ébredt és Erőérzékennyé vált), és öngyilkos lett, mert bár minden vágya az volt, hogy Luke-kal kalandozzon, látta, milyen lenne a jövő, ha nem R2 kerül az ifjú Skywalker mellé. Szóval végül az Erővel "magába döfött". Na, ez hogyan hangzik?
 4. És jól harmonizál is a folytatás az elhangzottakkal, hiszen Rey kijelenti, hogy nem megy el Luke nélkül, a következő jelenetekben meg egyből láthatjuk is, hogy egy pillanatra sem veszi le róla a szemét, mindenhová követi. Így sokkal erőteljesebben átjön Rey elkötelezettsége, és Luke nemtörődömsége is, mintha a két jelenet közt átugrottunk volna a Raddusra és egy akciószekvenciára. Nem valószínű, hogy Johnson fejében már korán összeállt a film egésze. Tudta miről szól és mit akar elmesélni, de egy filmkészítés sokkal képlékenyebb annál, semmint hogy már az elején tudja a rendező, mi lesz a végén. Nagyon sok múlik az első vágáson, akkor derül ki, mit érdemes máshová tenni, hogy hatásosabb legyen a dramaturgia, ekkor derül ki az is, mit kell újraforgatni, milyen kiegészítő jelenetek kellhetnek még és minek kell mennie.
 5. Videjó játékok 2.0

  És holnap bejelentés.
 6. Vaó! És csak most gondoltam bele, hogy az ep8-ban tényleg Anakin mindkét gyereke mester lett és tanítványt fogadott a maga módján.
 7. Hazavihették volna őket, de csak Ezra parancsára, aki nyilván nem akarta Thrawnt visszavinni. Ráadásul amilyen helyzetben a kölyök volt, hát nem hiszem, hogy fényes jövő várt rá. Azt vallotta be, hogy nem ő döntött a Lassan "megtisztításáról", de attól még ott volt, a T-7-es ion disztruptorok bevetéséről ő rendelkezett, szóval valószínűleg valami parancsnoki megbízatása is volt. Szóval azért bőven van benne felelőssége, ha más nem, az mindenképpen, hogy egy szadista fegyver használatát rendelte el. Szerintem nem maradtak Lothalon. Gondolom Kallus továbbra is azt csinálta, amihez értett: hírszerző maradt. Crackennek és Dravennek szüksége lehetett rá, mint egykori birodalmi belbiztonsági tisztviselő rengeteget tudhat a Birodalom működéséről, technikáiról, taktikáiról, titkairól. Zeb meg lehetett továbbra is gyalogos (a Szövetségnek legalább négy századnyi gyalogosa van, elfér köztük Zeb). A rangja és a képessége megvan hozzá, és az azt is megmagyarázná, miért nem vett részt az endori csatában: a Szövetség szárazföldi haderejéből ott csak a Pathfinderek voltak jelen. Szóval esélyes, hogy az endori csatát mindketten az akkori főparancsnokságon, a 5251977-en töltötték el, vagy máshol voltak bevetésen - mivel a győzelemre nem volt garancia, és a háború végét sem feltétlen jelentette a Halálcsillag II. és az Uralkodó elpusztítása, nyilván nem függesztették fel az éppen máshol zajló akciókat.
 8. Én egyik hiányát sem bánom. A Luke pillanata jelenet inkább csak a vágása miatt érdekes számomra, ahogy összeilleszkedik Leiával - itt is átjött volna, hogy ikrek -, de Luke elérzékenyülése a Falconon szerintem jobban működik, mert ott maga a hajó a kapcsolódási pont. A kocka szerintem inkább a film végéhez kötődik - itt mutatják meg, és a végén így érthető, miért adja oda Leiának -, illetve majd ez lesz az egyik kapcsolódási pont a Solóval. De maga a hajó az, ami Luke-ot Hanra emlékezteti és letöri. A harmadik lecke, A többi jelenet meg igazából nem is érdekes, néha kicsit még gáz is.
 9. Sidious ekkortájt már nem nagyon hagyta el a Coruscant biztonságát (legjobb tudomásunk szerint 14 éve nem lépett ki a bolygóról), plusz ha maga megy oda, nehéz lett volna eljátszani a jóságos császárt, mert ránézésre sem az. Azt meg korábban láthattuk, hogy ha valahol kinyílik a Nexus, akkor valamelyest már hozzá tud férni. Szóval vagy kinyittatja Ezrával, beküldi, aztán akkor a korábban látott módon megpróbál hozzáférni, vagy kinyittatja Ezrával, megöli a csávót abban a pillanatban, aztán a Chimera elviszi Coruscantra. Így vagy úgy, de neki fölösleges kimozdulnia a Coruscantról.
 10. Bár már szombat este meg akartam nézni, végül csak ma került rá sor. Az IMAX óta először tekintettem meg egyben az egész filmet, a kamerás változatban csak a kedvenc jeleneteimet néztem meg újra és újra. Ja, hogy majdnem az egész film egy best of válogatás? Oda se neki. Sokan sokfélét mondtak az ep8-ról az elmúlt hónapokban. A pozitív megszólalásokkal nyilván egyetértek, mert na, imádom a filmet. A negatív megnyilvánulások közt is van olyan, amire rá tudok bólintani, de van olyan is, akit komplett hülyének nézek a véleménye miatt. Tetszik, nem tetszik, ez van. De egy biztos: imádom ezt a filmet. Véleményem szerint szimplám zseniális, nem kevesebb, nem több. Aki persze fennakad a humoron, a lépegetőkön (nem vicc, van olyan ismerősöm, aki kritizálta a lépegetőket!), a faroló X-szárnyún, a lovagláson, a hajóüldözésen, az nem értheti ezt. De tudjátok mit? Nem is lepődöm meg. Aki ilyen felszínes, az nem csoda, hogy nem tud értékelni egy ilyen filmet. Most láttam egészében negyedszer (poén, hogy néhány utálkozó többször láttam nálam... vagy legalábbis nézte meg, mert, hogy látta is, azt erősen kétlem), és lenyűgözött. Néha próbálom magam beleélni azok bőrébe, akik nem látják egy ilyen film szépségét. Örülök, hogy minduntalan kudarcot vallok, de persze valahol sajnálom, hogy miért nem láthatja mindenki azt, amit én. Miért vannak, akik leragadnak semmiségeken, felszínes dolgokon. Na mindegy, elkalandoztam. A lényeg, hogy ugyanazzal a lelkesedéssel néztem végig most, mint először. Sőt, még lelkesebben, hiszen már tudtam, mi fog történni, így - főleg az otthon, a pause és a visszatekerés gomb áldásának hála - még inkább elmerülhettem a részletekben. Örömmel fedeztem fel, hogy Ackbar mellett van más mon cala is a Radduson. Hogy, amikor Luke a film végén megjelenik Anakin fénykardjával, az annak a jelenetnek a továbbgondolása, amikor Rey odanyújtotta neki a kardot, de Luke nem fogadta el. És ha már Luke, a változás, amin átesett, az is hihetetlen. A csalódása a Jediségben csak akkor érezhető át igazán, ha belegondolunk, az ep5-ben milyen lelkesen vág neki a tanulásnak, is kijelenti: nem fél semmitől. Mire Yoda közli: majd fogsz. Tessék, most fél, hogy kinevel még egy Kylo Rent. Vagy amikor felvázolja, hogy a Jedik hagyták felemelkedni Darth Sidioust, Obi-Wan meg megteremtette Darth Vadert, de ez rá is igaz: ő is hagyta felemelkedni Snoke-ot és megteremtette Kylo Rent. Vagy amikor arról beszél, hogy megpróbálta minden erősségét átadni Ben Solónak, aztán Yoda felvilágosítja: a kudarcról is ildomos lett volna beszélni. Az egész film annyira összetett. Nem csak önmagára reflektál, nem csak megmutat valamit, amiről egy korábbi szakaszban beszélt, de közben a korábbi filmekre is visszanyúlik, úgy az ep4-6-ra, mint az ep1-3-ra. És mindezt nagyszerű karakterek és párbeszédek közvetítik, akik mindegyike megér egy misét. A The Last Jedi egy nagyszerű film, és bizton állítom, nálam a legjobb Star Warsszá lépett elő.
 11. Könyvek

  Minden része kánon, ami nem mond ellent más kánon műveknek, jelesül a filmeknek.
 12. Szerintem ez komplexebb annál, minthogy leszűkítsük a lehetőségeinket egyetlen kapura. Ezra tudatlanul kétszer is belépett ide gombok és festmények nélkül, és Yoda is képes volt használni, márpedig szerintem a Dagobah-n nincsenek festmények. És a farkasok is a nexust használják a Lothalon való közlekedésre. A festmény maga szerintem inkább egy afféle vezérlőpult, amivel több dolgot is el lehet érni.
 13. Egyéb fontos 10.0

  Boldog születésnapot, Csoli!
 14. Igen, oda akart visszajutni. Nem ő építette, az a lothali templom egy darabja. A Wolves and a Doorban, amikor először meglátják a templomot hőseink, Ezra említi, hogy eltűnt a templom bejárata, és amikor mutatják, a kapu helye teljesen ki van vágva. Az a kivágott darab került most elő.
 15. Jaaaa! Hát igen, tényleg, ez így eléggé spoileres. Ebbe így bele sem gondoltam, de igaz. Na, majd ha lesz gyerekem és vele nézem, kikapcsolom ott, ahol a Ghost elrepül a tömeg fölött, és mondom: majd megnézzük a legvégét három film múlva.
×

Fontos információ