Ugrás a kommentre

Donát

Moderátor
 • Összes hozzászólás

  19.037
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

452 Nagyon kedvelt

Donát tevékenysége

 • Születésnap 1989-05-22

Elérhetőség

 • Weboldal címe
  http://

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Debrecen
 • Érdeklődés
  Első sorban Star Wars. De imádok emellett számos sorozatot, sportot, stb.

Információk

 • Ajánló
  Ody Mandrell

Legutóbbi látogatók

10.398 profil megtekintés
 1. Rey. Figyeljetek, ha azt mondja nekem valaki, hogy az epIX-ben lesz egy karakter, aki vegyesen fogja használni a sötét és világos oldalt, akkor sokkalta hamarabb mondanám Kylot, mint Reyt. Reyben nincs meg a sötétség. Nyilván nem ők lesznek az egyedüli karakterek az új részben, de az szólna nagyot, ha valamelyikük alapozna meg egy új Rendnek, amiben van egy ilyen párhuzamosság. És ebbe az irányba simán el lehet vinni Kylot önismétlés nélkül. Anakin járt mindkét oldalon, de igencsak messze volt a Prime Jeditől. Egyelőre Kylo is messze van, de a benne lévő világosság miatt én el tudom képzelni, hogy ez változni fog. Egyébként igen, Dzséjt, egyelőre irtani akarja magából a világosságot, de ez még bőven változhat később. Amúgy én sem szeretnék egy Anakin II-t, de azt igen, hogy az utolsó Skywalkernek ne az legyen már a sorsa, hogy le kell vágni, és ezzel ér véget a Skywalker család története.
 2. Pontosan erre céloztam én is. Amúgy a VIII. bőven teret ad többféle értelmezésnek, amit majd a IX. fog lezárni. Szerintem ezen a ponton ennyire a másikra kényszeríteni a saját értelmezésünket nem túl szerencsés. Dzséjt, te úgy látod Kylo lett a második antikrisztus, én viszont azt, hogy bőven van a VIII-ban olyan vonal, ami azt erősíti, hogy Kyloban továbbra is van jóság, és jóval komplexebb figura annál, mint amilyen Palpatine valaha is volt jóság/gonoszság terén.
 3. De ez hol ellenkezik azzal, amit írtam. Már korábban is megállapodtunk abban, hogyha Kylo megmenthető, akkor sem Luke az alkalmas személy erre. Anakin esetében Luke volt kvázi az egyetlen, aki visszahozhatta, Kylo esetében pedig ő az egyedüli, aki biztosan alkalmatlan erre a közös múlt miatt. Kylot ő nem tudja megmenteni, de ez nem jelenti azt, hogy nem megmenthető, épp csak nem Luke erre a megfelelő személy. És erre céloz Luke is, mikor mondja, hogy senki sem tűnik el örökre.
 4. Ha a végén visszatér Jediként, miért mondja a filmben végig, hogy ideje véget vetni a Jedi Rendnek? Amúgy azt kimondja bármikor is, hogy Bennek annyi? Hatalmas sötétséget látott benne, igen, Snoke megfertőzte, igen, Reyt óva inti, igen (EpV Luke Dagobah elrohanás után nem meglepő ahogy ehhez a kiruccanáshoz áll) de azt kijelenti bármikor is, hogy Kylo menthetetlen lenne? A kézenfekvő alkalom erre pont Leia szövegére lenne, de ott is cáfol inkább. Vicces. Én az EpVII után tartottam Bent menthetetlennek (megölte az apját!!!) de az EpVIII után egyáltalán nem tartom annak. Mindig viaskodni fog a világosságával, a mesterét elárulta, a hatalomhoz ragaszkodik de kèpes gyengéd érzelmekre is Rey felé. Nem parancsol a lánynak, kér. Teljesen más kategória, mint Anakin Vaderként Padmè felé. Kylo nálam ideális alany a két oldalt egyszerre használó Erő használóhoz, ha végre lenyugszik és rálel az igazi útjára. Mert amin most van, szerintem az nem az. Ti meg épp fordítva látjátok. EpVII után még ki tudja, most meg már menthetetlen. Fura. Sok jelet adott a kettősségére a VIII-ban. Ezekből csak a jóra fókuszálni hiba. Csak a rosszra is az. Ő ennél jóval komplexebb. Amugy a Luke felé tanusított viselkedéséből nem szűrnék le sokat. Ha volt ember a galaxisban, akit szívből gyűlölt (érthetően) az Luke. Nem csodálom, hogy így elvesztette az önuralmát. Most, hogy Luke meghalt, szerintem egy letisztultabb Kylot kapunk majd a hatalom élén.
 5. Dettó. Dzséjt: szerintem a "Találkozunk még kölyök" is arra utal, hogy nem mondott ő még le róla teljesen. Most szellemként visszajöhet huhogni egy sort körülötte, de sokkal több értelme lenne, ha próbálna még hatni rá valahol. Kyloban mindig lesz egy adag fény, amit ő ugyan próbál eltörölni, de ez nem igazán megy. Pont ez az örökös kettősség az, ami miatt olyan speciális. Ő jóval közelebb áll a sötét ÉS világos oldal együttes használatához, mint Rey, akiben szinte semmilyen sötét szikra sincs. És amíg van Benben jóság (copyright by Padmé) addig vissza is térhet. Mert ez végső soron egy mese.
 6. Leia Organa: I held out hope for so long, but I know my son is gone. Luke Skywalker: No one's ever really gone. Ha ez nem Benre vonatkozik, akkor megeszem a kalapom. Igen, közben Leiát Hanra is emlékezteti a kockákkal, hiszen az emléke megmarad. De a jelenet két szintű és az egyik a kocka, a másik pedig amire válaszolja ezt Luke. Igen, Luke tudja, hogy Ő nem hozhatja vissza Kylot. De ez nem jelenti azt, hogy nincs Kylo számára visszaút. Csak nem Ő a kulcs ehhez. Ha Vader vissza tudott jönni, akkor Luke-nak hinnie kell benne, hogy bárki visszajöhet. És hisz is.
 7. Obi-Wan film

  Zseniális lenne. Liam is nyitott rá szerintem. De most déja vúm van, mintha erről már beszéltünk volna pár hete. ¸:)
 8. Obi-Wan film

  Jar Jar, tetszik a lehetséges levezetés. Mivel Ewan nélkül valóban nem lehet Kenobi film, ez egy elég speciális helyzet. Remélem minél hamarabb bejelentik végre!
 9. Pont hogy Benre vonatkozott, hisz Leia épp azt ecseteli, hogy a fia menthetetlen. És Luke szájából ez annak fényében totálisan hiteles, amit Vaderből kihozott. Senki sem bízott már benne, Obi-wan, Yoda, Vader saját maga is - mindenki lemondott a benne lévő Anakinről. Kivéve Luke.
 10. Az is érdekes, hogy ezzel szemben, ha valakihez erős szálak fűznek, anélkül is felismerni az Erőben keltett rezgéseit, hogy az illető személy használná azt. Pl. Ben megérzi Hant a Starkilleren, vagy Vader Kenobit, mielőtt még az használná az Erőt, stb. Szóval úgy fest, ismeretlen emberek Erőben történő felismeréséhez jelentős Erőhasználat kell, ismert személyek Erőben történő felismeréséhez viszont semmilyen Erőhasználat sem szükségeltetik az érzékelt személy részéről, csak és kizárólag az érzékelő személy részéről.
 11. Mármint az ER előtt? A Birodalomtól anno visszafoglalták - talán Dzséjt összegyűjtött cikkében olvastam - szerintem azóta ÚK volt, kérdés, hogy az ER lerohanta-e. Szerintem a magvilágban az ER igyekszik mindent elfoglalni amennyire gyorsan csak tud.
 12. Nem akarta telibe verni vele Kylot. Szerintem ez utalhat arra, hogy Snoke ennél gyengébb villámot nem tud. Lehet erősebbet se, de gyengébbet tuti, mert akkor gyengébbel nyomná de közvetlen Kylora.
 13. Az egyik Rebels rész is idevág, jól emlékszem? Amikor Kybert szállítanak és Death Trooperek vigyáznak rájuk. Most nincs előttem a sztori, de ott is destabilizálódott a kristály talán.
 14. A Ben, Palpatine példák jók nagyon! Simán el tudom képzelni. Egy esetleges Kenobi film árnyalhatja.
 15. Ezt az érvet elmentem magamnak a későbbi Dzséjt viták kedvéért.
×

Fontos információ