Ugrás a kommentre

Chapter 1


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Chapter 1

 

1x01.jpg

 

Írta: Darrick Bachman és Bryan Andrews

Rendezte: Genndy Tartakovsky

 

Helyszín: Coruscant, Dac, Dantooine

 

Szereplők:

Palpatine főkancellár - Nick Jameson

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Yoda - Tom Kane

Anakin Skywalker - Mat Lucas

Padmé Amidala

Saesee Tiin

Luminara Unduli

Mace Windu

Dooku gróf

Kit Fisto

Barriss Offee

Shaak Ti

Tikkes

C-3PO

R2-D2

R4-P22

 

Az epizód

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Micsoda feeling! Árad belőle az EPII -es hangulat. Anno ezért imádtam ezt a sorozatot. Genndy stílusa is remek, én már azelőtt is nagyon csíptem és itt is tetten érhető. :)

 

Három hónappal vagyunk a Geonosisi csata után, így ezek az események a TCW előzménylének is tekinthetők. Legalább is én annak kezelem őket (persze az újranézés még változtathat ezen :D ). Említettem az EPII -es hangulatot. A párbeszéd is totálisan ezt sugározza. Anakint ajnározó Palpatine, Anakint visszafogó Obi-Wan (padawan Anakin :D ). Tétova Yoda mester. A vége is hangulatosra sikeredett az indulással és az Across the Stars -al. Plusz még egy droid poén is belefért. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ejha, nem gondoltam, hogy végül létrejönnek a klasszikus Clone Wars epizódjai számára a topikok, de ha már megtörtént, akkor gyorsan én is véleményezem az első részt. Én nagyon sokáig nem láttam ezt a sorozatot, csak hírből hallottam, hogy megy a Cartoon Networkön és az akkori osztálytársam mesélt róla. Bár, mint utólag kiderült, eléggé hibásan, mert nem tudom, hogy honnan szívta a fénykardozó Palpatine főkancellárt...

 

Aztán egy nap rászántam magam, hogy megnézem, letöltöttem az első részt és... Odaszegezett a monitorhoz, végignéztem és az volt az első gondolatom, hogy ez k*rva jóóó! Bár van egy poénosabb hangulata, de épp ez az, ami egyedivé teszi. A mai napig megmosolyogtató, amikor Anakin elengedi a köpenyt és telibe kapja vele C-3PO-t. Nagyszerű felvezető volt, tényleg árad belőle az EPII. hangulat, főleg a zene miatt és az egészet áthatja ez a "háborúba megyünk" feeling. Anakin és Padmé csendes búcsúzkodása is nagyon hatásos, bár Anakin vadászgépének, az Azure Angelnek az alja még mindig úgy néz ki, mintha két hatalmas WC-pumpa lenne rajta.

 

Ez a sorozat pedig azért is jó, mert kapunk egyfajta életképet a háborúból és mivel csak néhány, egy időben zajló csatának vagyunk szemtanúi, rengeteg lehetőség van a háború további részének kibontására, amit a TCW és az EU remekül meg is tesz. Ráadásul akármennyire is lenézik sokan ezt a sorozatot, a saga történelme szempontjából sok jelentős dologra itt kerül sor. Megjelenik Asajj Ventress, a Jedik először vesznek tudomást Grievous tábornokról és Anakin Skywalkert is itt ütök lovaggá. (De erről majd később.)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Asszem írtam, már, de ha most itt a hely, hát örülök neki:

Imádom! Nagy nosztalgiával tekintek rá.

Komolyan aggódtam annak idején, hogy mire elég a 3 perc részenként? Elég. Ügyesen gazdálkodtak vele.

Nagyobb vonalakban megmutatkozó és érdekes módon fura humorral, néhol már-már gagyisággal, de mégis egy jól összerakott sorozatról van szó.

Nagy űrt töltött ki a 2. és a 3. rész között. Éhinséges idők voltak.

Számora érdekes módon nem váltotta aprópénzre a sagát, mint most a tcw teszi, gondolom a rövid lére eresztettsége révén.

(Ez nem a tcw leszólása, hisz tudjátok, hogy szeretem!)

Személyes anekdóta következik:

Ej de pörögtem rá. Sorkatona voltam 2003 őszén, mikor a volume 1 első 10 részét kezdte a cn. Péntekenként este.

Vagy hazaértem rá, vagy nem. Tesóm a videót élesítve biztosította nekem a megtekintést.

És most jön a borzalom! :lol:

Én két videóval logómentesre összevágtam, (kazettás, av-kábeles megoldásra kell gondolni! :yeah: )

majd az így elkészült kazit egy akkori "guru" haverom digitalizálta és menüs dvd-t gyártott belőle nekem.

Így volt ez a volume 1 második felével is, (2004 tavasz) és az volume 2-vel is (2005 tavasz-már nagyon közel volt a "Sith-ek" premier)

Megvannak a Vágatlan kazik, vágott kazik és a ratyi-dvd-k is

Azóta persze a letöltött verziók is, de abból a coruscant ostrománál például csúszik a hang az általam ismert összes verzión(szinkron).

Szinkron nélkül eredetiben is megvan, Németországból hozta a tesóm.

Egyébként pont két órát és 7 percet tesz ki a 25 chapter, azért nem jön ki a 2 óra kereken, mert Grievous debütáló részét voltak olyan kedvesek 7 perces lére engedni.

A volume 2 egyébként már filmszerűbb élményt nyújt, azt az órát 5x12 percben mesélték el. De ettől nem biztos, hogy jobb.

További érdekesség, hogy eredeti nyelven -bár a szinkronban is- a Nelvániaiak magyarul beszélnek(na nem 100%-ban, de ki lehet venni), ez Tartakovsky magyar származású feleségének volt köszönhető.

Esetleg még annyi, hogy a Mona calamaris Kit Fisto-s részt a magyar cn nem a 4. résznek adták-ahogy később a hivatalos is megjelent-, hanem 5.-nek. :)

Ha igény van rá, tudok szeknnelni:

Korabeli általam kreált és erdeti dvd borítókat, chapter listákat és a rendelkezésre áll egy újságcikk is 2 oldal, mely egy riport a sorozat remdezőjével.

(népszabadség melléklete, jövő7 c. műsorújság 2005 március 18.)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azóta persze a letöltött verziók is, de abból a coruscant ostrománál például csúszik a hang az általam ismert összes verzión(szinkron).

Nekem van egy olyan, amiben nem csúszik, bár annak a képminősége egy árnyalatnyival rosszabb, mint az általad ismert verzióban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Emlékszem, ezerrel vártam a premiert a tévé előtt, kezemben a távkapcsoló, hogy egyből vehessem is fel. Lemegy a három perc, vége. Hú... ennyi? De nagyon mondták a következő időpontot még aznap este, oké, megvárjuk, hátha ez csak a bemelegítés :hehe: Furcsa is volt, hogy ilyen rövid, de mondanom sem kell, hamar túltettem magam rajta :) Jó újra megnézni, kellemesen visszatér az az időszak, amikor kb. csak ez volt az egyetlen lehetőség a két rész közötti éhség csillapítására (pl. abban az időben könyvek se jöttek nagyon).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Látszok hogy ez a Tartakovsky nem egy maximalista ember, főleg amikor a föntről mutatott csatajelenetekben egy "mozgó dobozról" kell elhinnünk hogy az ott egy AT-TE. Itt még annyira nem ütközik szembe hogy nem kaptak RotS-es koncept rajzokat, ahogy az sem hogy a jediket egy kicsit túl erősnek ábrázolták (bár Kenobi és Skywalker LAAT-ből való kiszállásánál azért már itt is rezeg a léc). Palpatine már a háború ilyen korai szakaszában belekontárkodik a jedik ügyeibe és bomlasztja a kapcsolatot a Tanács és Anakin között. Most hirtelenjében ennyi, bár azon is meglepődtem hogy nem egész 4 percről ennyit tudtam írni :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igaz 6 éves óvodás koromban láttam a premiert de nagyon is emlékszem arra napra. Mivel gyorsan vége lett ezért nagyon vártam a következő részeket és hát a várakozásom kifizetődött. Ez az első rész felvezetőként nagyon bejött mert jól be volt mutatva hogy hogyan is indul a Klónok Háborúja. Az EPII után ugye fogalmunk se volt hogy hogy megy a háború de rá egy évvel már nézhettük is. Ami ebben a részben különösen bejött kisgyerekként az az óriási számbeli túlzásnak is vehető áradat ami az űrhajókat és a katonákat illeti. Akkora hentelés ugyebár nincs a TCW-ben ezért is különbözik annyira.Plusz nagyon tetszett az Azure Angel amiről egyből láttam hogy Anakin fogatjáról mintázták :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű felvezető volt, tényleg árad belőle az EPII. hangulat, főleg a zene miatt és az egészet áthatja ez a "háborúba megyünk" feeling. Anakin és Padmé csendes búcsúzkodása is nagyon hatásos, bár Anakin vadászgépének, az Azure Angelnek az alja még mindig úgy néz ki, mintha két hatalmas WC-pumpa lenne rajta.

 

Kicsit hajaz ez végszó az EPII végére, ahol szintén csatába indultak, csak akkor még a Jedik nem. Most ez is megtörténik. Anakin gépéről nekem mindig a pod -ja jut eszembe. A festése legalább is olyan. :)

 

Palpatine már a háború ilyen korai szakaszában belekontárkodik a jedik ügyeibe és bomlasztja a kapcsolatot a Tanács és Anakin között.

Az is jó, ahogy Obi és Yoda egymásra néznek a végén. :D Az nagyon Gendy-s momentum.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit hajaz ez végszó az EPII végére, ahol szintén csatába indultak, csak akkor még a Jedik nem. Most ez is megtörténik. Anakin gépéről nekem mindig a pod -ja jut eszembe. A festése legalább is olyan. :)

Most, hogy mondod, tényleg. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én a Cartoon Networkon nőttem fel, szóval a hangulata azonnal megfogott, mikor először láttam. A rövidsége volt az egyetlen negatívum talán. Emlékszem egyszer tovább tartott a nagy wc, így lemaradtam a 2. részről :D A TCW kicsit elhomályosította ezt a sorozatot, de az ábrázolását személy szerint néha közelebb érzem magamhoz, mint a TCW esetében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én elég későn értesültem erről a sorozatról, így amikor adta a tv, már két nagy részletben ment le az egész. Így láttam, így is van meg. Pár perces részletekre lebontva meg sem tudnám mondani melyik fejezethez melyik jelenet tartozik.

 

A hangulata egyedi, szépen ábrázolja a háború életképeit, a minimális időt remekül kihasználva. Ami még pozitívum, hogy nem akarja magát túl komolyan venni a sorozat, ugyanakkor nem is bagatelizál el semmit. A szuperhősöket megszégyenítő Windu, aki puszta kézzel amortizál le egy droidsereget, illetve kilométereket ugrik, része ennek a stílusnak. A mai napig szívesen veszem elő nosztalgiázni, bár meglehetősen rég láttam már.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez remek volt! Rövid, de tömény SW. :) Nem ismertem a sorozatot, első találkozásom még anno Coce új stílusú kvízének kapcsán esett meg, ahol arra kellett rájönnünk, hogy magyarul mit mondanak az egyik epizódban :D (ha emlékeztek rá). Most viszont az gondoltam, hogy 3 percet simán rá tudok szánni, és nagyon nem bántam meg. :)

 

Ody lenti soraival pedig maximálisan egyetértek, nem is tudok mit hozzátenni. :)

 

Micsoda feeling! Árad belőle az EPII -es hangulat. Anno ezért imádtam ezt a sorozatot. Genndy stílusa is remek, én már azelőtt is nagyon csíptem és itt is tetten érhető. :)

 

Három hónappal vagyunk a Geonosisi csata után, így ezek az események a TCW előzménylének is tekinthetők. Legalább is én annak kezelem őket (persze az újranézés még változtathat ezen :D ). Említettem az EPII -es hangulatot. A párbeszéd is totálisan ezt sugározza. Anakint ajnározó Palpatine, Anakint visszafogó Obi-Wan (padawan Anakin :D ). Tétova Yoda mester. A vége is hangulatosra sikeredett az indulással és az Across the Stars -al. Plusz még egy droid poén is belefért. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát, a rajzok sose tetszettek ebben a sorozatban. Tartakowsky nem az én stílusom.

 

Meg lehetett szokni.

Néha úgy van, hogy inkább valami csak sematikusan passzoljon, mert ha csak egy hajszál választja el a "valóságtól" az még zavaróbb tud lenni.

Erre való ez a "baltával faragott arc" stílus, melyet tulajdonképp a TCW is követett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meg lehetett szokni.

Néha úgy van, hogy inkább valami csak sematikusan passzoljon, mert ha csak egy hajszál választja el a "valóságtól" az még zavaróbb tud lenni.

Erre való ez a "baltával faragott arc" stílus, melyet tulajdonképp a TCW is követett.

Megdöbbentő, hogy ennek ellenére mégis képesek visszaadni a karakterek legfőbb vonásait, szóval ha ránézek, egyértelműen be tudom azonosítani, hogy ki az. Ezért mindig is nagyra tartottam Tartakowsky-t, csak ránéz valakire és rajzol róla egy ilyen rajzfilmfigurát, ami tök ugyanolyan, mint ő. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Skacok! Ha általánosságban akartok beszélni a sorozatról, arra ott a CW topik (csoli mellesleg írtam oda neked tegnap, de gondolom észre se vetted). Ez az első chapter kibeszélő helye, és még ha olyan rövid is, legyetek szívesek arra koncentrálni. A továbbiakban minden más kikerül innen.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszi a darabolást és feltöltést. Részletekben még nem láttam, így igyekszem pótolni a hiányosságot, amúgy is rég láttam...

 

A hangulat rendben van, főleg a háború csatáiba való néhány másodperces bepillantás érdekes, illetve az Ep3-ra való halvány utalások, a Jedikkel fölényeskedő és Skywalkert "fényező" Palpatine formájában.

A rajzfilm megjelenést nem nehéz megszokni, bár személyfüggő, kinek mennyire jönnek be az efféle rajzok. Ettől függetlenül, nekem már annak idején világos volt, hogy ebben a sorozatban nem a látványon lesz a hangsúly, sokkal inkább a hangulaton, karaktereken és a két epizód összecsiszolásán, ami többé kevésbé sikerült is.

A magam részéről szívesen veszem elő nosztalgiázni, a helyén kezelve pedig kellőképp érdekes és szórakoztató rajzfilmet kapok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 évvel később...

A sorozat nyitóepizódjaként szerintem ez nagyon is megfelel. Engem nem zavar, hogy eleinte csak 3-3,5 percesek az epizódok, így legalább nem tudtak nagyon elnyújtani egyes történetszálakat. És szerintem majdnem minden belefért ezekbe a 3 perces részekbe, nem lettek összecsapva.

A kedvenc jelenetem ebből a részből, amikor Obi-wan azt mondja magában Anakinnak: "Erre még Qui-gonn mester sem készítette volna fel."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.