Ugrás a kommentre

Chapter 6


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Chapter 6

 

1x06.JPG

 

Írta: Darrick Bachman és Bryan Andrews

Rendezte: Genndy Tartakovsky

 

Helyszín: Rattatak

 

Szereplők:

Dooku gróf - Corey Burton

Asajj Ventress - Grey DeLisle

Blorga

Anchor Blue

Cauldron wampa

Carl

Crockagor

Grunda Dolma

Flalios

Giant Flog

Gladiator

Henchman

Jasper McKnives

Kesivo

Krutch

Kulltu Kutta

L8-L9

Mantoid

Nilo

Swyy'm-Ee

 

 

Az epizód

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Az egyik kedvenc részem! Ventress első feltűnése. És persze hol máshol mint a Rattatakon? Remek az egész, ahogy próbálja megtéveszteni Dooku -t, és aztán a küzdőtéren mutatja meg mit is tud valójában. A végén kicsit megmosolyogjuk amikor azt állítja magáról, hogy sith. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Inkább holnap akartam ezt megírni de amilyen eseménytelen ennek az Angol - Olasz meccsnek a második félideje, inkább megírom most.

 

Én nem igazán kedvelem ezt a részt. Számomra ez inkább egy kijózanító pofonként hat a sok háborús rész közben. Ventress megjelenése sem igazán tetszetős, plusz az arénaharc egésze sem jön be túlságosan.

Bár ez a sorozatból nem érződik, az EU szerint ez az epizód 2 hónappal a muunilinsti csata előtt játszódik.

Dooku látogatásának oka hogy megfelelő jelölteket találjon a Droid Hadsereg Főparancsnoki pozíciójára. Biztos hallott egy rattataki "boszorkányról" aki miután lemészárolta a bolygó hadurait átvette a hatalmat Rattatak felett. A történethez hozzátartozik hogy Dooku egy hónappal a rarttataki kirándulása előtt vesztette el a főparancsnoki pozícióra szánt fő jelöltjét Sev'rance Tannt.

 

És bár Sev'rance Tann nem kapcsolódik szorosan a történethez, félek hogy ha most nem említem, akkor valószínűleg nem lesz soha részletesebben kibontva a szerepe (az egész fórumon eddig KisKósa említette meg egyszer egy negyed mondatban), szóval Sev'rance Tann rövid életútja spoiler mögött

 

 

Sevrance_tann.jpg

Sev'rance Tann egy Chiss erő-érzékeny (női) tábornok volt (ez az EU-soknak többet mond), a Chiss Akadémián igen nagy tehetségnek számított. Egyenesen Thrawn admirális hívta fel rá Sidious figyelmét és mivel Sidiousnak úgy is szüksége volt egy ügyes katonai vezetőre, azonnal kapott az alkalmon, kihozatta a Chiss űrből és lepasszolta Dookunak azzal a paranccsal hogy tanítsa meg a sötét oldal praktikáira a veszélyes szépséget. Ugyan jó kiképzést kapott, inkább tábornoknak tartotta magát,mint sith tanoncnak.

 

A Klón Háború elején Tann részt vett Geonózis védelmében ahol megölt egy Stam Reath nevű padawant és legyőzte a mesterét Echuu Shen-Jont.

Később azt a parancsot kapta Dookutól hogy szerezze meg a Köztársaság (wookie-k) titkos fegyverét a Decimator-t. Számos győzelem után - amiket gyakran a frontvonalból vezetett - sikerült teljesítenie Dooku parancsát, és pluszba elfoglalt egy Magvilágbeli bolygót a Sarapin-t amivel sikerült káoszt teremtenie a Magvilágokban(de ezekről a csatákról KisKósa többet tudna mesélni).

 

Azonban nem adatott meg számára hogy sokáig sütkérezzen a dicsőségben. A bolygókat amiket elfoglalt, szinte azonnal visszafoglalta Echuu Shen-Jon (a mester aki elmenekült a Geonózisról), és az ő új padawanja Naat Reath (a megölt padawan nővére) - megjegyzem, a bolygók védelmét nem Tann intézte. Tann és Shen-Jon végül egy Krant nevű bolygón találkozott ahol Tannak még először sikerült fogságba ejtenie Naat Reathot, de fénykardpárbajban alulmaradt a bosszúra szomjazó Echuu Shen-Jonnal szemben. Tann a párbajt 2 darabban fejezte be ("Maul stílusban" zuhanás nélkül) és ezzel véget ért a CIS egyik ígéretes tehetségének a pályafutása.

 

A rákövetkező hónapokban Durge, Grievous és Ventress küzdött Sev'rance Tann egykori pozíciójáért.

 

 

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Oh, örülök, hogy gondoltál rám, Nabopolasszar. :) Egy-két dolgot hozzá tudnék fűzni, de azok pusztán apróságok lennének, a lényeget, pedig szépen összefoglaltad, talán annyit, hogy a Sarapin azért volt fontos, mert egy jelentős "energiaszolgáltató" bolygó. Legalábbis én ezt olvastam, hogy milyen energiát értenek ez alatt, azt nem tudom megmondani. Iparvilág, ez a lényeg. :)

 

És igen, az EU módosított ezt-azt a sorozat időrendjén, akadtak ellentmondások, bár ettől bőven el lehet tekinteni, ha a sorozatot csak úgy önmagában nézzük, miközben leülünk nosztalgiázni. :)

 

Szeretem ezt a fejezetet, amúgy, nem semmi, hogy Ventress miket tud. Illúziót kelt az Erőn keresztül, szupergyors és erős. Persze a CW-ben járunk, itt mindenkinek el volt nagyolva a hatalma, de a zene nagyon jó. :) És bírom hogy minden kis gladiátornak van külön neve. :)

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sev'rance Tann mindössze abban a nem túl jól sikerült stratégiai játékban szerepelt, ugye?

OFF

Igen a Star Wars: Galactic Battlegrounds-ban annak is a Clone Campaigns kiegészítőjében, de én csak "Age of Star Warsnak" hívom

On

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szeretem ezt a részt is, persze az egész sorozatot tekintve elfogult vagyok.

Nagyon vártam, hisz csak néhány poszter jelent meg annak idején a cw-hez és azokon Ventress olyan sejtelmesen a háttérbe volt rakva így nagyon vártam,

hogy kicsoda ő, és mire számíthatunk tőle.

Kedvnec momentum: egymás felé futás ezerrel...nyissz...monstrum összeesik! :lol:

Előkukáztam a két posztert az archívumomból!

 

http://imageshack.us/photo/my-images/269/clonewarsposterbg.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/441/cwposterbg.jpg/

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 évvel később...

Assajj Ventress karaktere sokkal jobban tetszett ebben a sorozatban, mint a The Clone Wars-ban. Amikor Dooku szeme láttára kinyír egy csomó figurát ebben a részben, csak ámultam, bámultam. A kedvenc idézetem ebből a részből, amikor Dooku azt mondja Ventress-nek: "Úgy harcolsz, mint egy sith. Úgy öltözöl, mint egy sith. De te nem vagy sith!" Vagy valami ilyesmi. :) Lényeg, hogy ugyanez volt a mondanivalója.

Egyébként Ventress fehérszeműként szerintem sokkal félelmetesebb, komolyabb, mint rendes szemgolyókkal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.