Ugrás a kommentre

5x07 - A Test of Strength


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. rész - A Test of Strength / A bátorság próbája

 

epguide507.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Crucible cirkáló

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Huyang professzor - David Tennant

Byph - Dee Bradley Baker

Petro - Jeff Fischer

Zatt - Greg Cipes

Ganodi - Georgina Cordova

Katooni - Olivia Hack

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Gwarm - Greg Baldwin

Parsel - Jeff Fischer

Gungi - ???

R2-D2

 

Történet

Az Ilumról hazafelé tartva a növendékeket szállító hajót megtámadják Hondo Ohnaka kalózai. Az ifjoncok Ahsoka és egy ősi droid vezérletével, felveszik a harcot a betolakodókkal szemben.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Petro fénykard gyakorlata, a „a végzet fergetege” egy fiatal rajongó, Brendon Lake szüleménye, aki a Hasbro „Csatlakozz a Jedikhez” elnevezésű felhívására készítette. Neve a stáblistába is bekerült.

- A gyakorló labdák a Crucible-n ugyanolyanok, amelyek a Millenium Falcon-on vannak az Episode IV-ben, illetbe a Jedi Templomban az Episode II-ben.

- A dizájn opciók melyeket Huyang leírt a fénykardokhoz: egyszerű markolatú, hajlított fogású, cartusion bálna csontja által ékesített, pasztilli érc, fekete onk.

- Huyang elmond pár történelmi eseményt mely a Jedi Rend alatt történt: Rashfond-i csata, Parliocki békefenntartás, és a Klónok Háborúja.

- A fénykard összeszerelését az „Építsd meg a saját fénykardod” rész inspirálta, mely a Star Trader boltoknál található, a Disney parkokban.

- Az Ishi Tib kalóz mely faj már a Jedi visszatérben is feltűnt, a kalóz, és a kalóz papagáj keresztezése.

- A Crucible régi Corelliai hajókra hasonlít, az Old Republic videójátékból. Korát alátámasztja, a régi Jedi szimbólum az ajtókon és a fa berakású belső borítási elemek.

 

Concept Art galéria

 

concept01.jpg

A fénykard robbanásban megsérült Weequay kalóz

 

concept02.jpg

A harci sérülésekkel tarkított Crucible

 

concept03.jpg

Hondo Ohnaka frissített karakter dizájnjának összehasonlítása, a régivel

 

concept04.jpg

A Crucible "dolgozószobája"

 

concept05.jpg

Az Ishi Tib kalóz navigátor karakter dizájnja

 

concept06.jpg

A kalóz űrhajó parancsnoki hídja

 

concept07.jpg

A Crucible mérnöki helyisége

 

concept08.jpg

A fénykard felépítését mutató hologramkivetítő

 

concept09.jpg

Fénykard-gyakorlóbot

 

concept10.jpg

Parsel karakter dizájnja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mit is mondhatnék így elsőként? :D

Részemről az évad legizgalmasabb részét láthattuk, tele feszültséggel és nyomással (vagy vákuummal :D)

A rész eleje szerepéhez képest meglepően nyugis.

Petro nagyon ügyesen bánt a gyakorló karddal, volt benne EPIV-es érzés.

Huyang professzorból azt hiszem hogy a sorozat egyik legjópofább droidja lett, nem is akármiért. Ahogyan magyaráz a tanoncoknak és ahogy tudja mennyivel tapasztaltabb náluk az nagyon megmosolyogtató, Tennant jól átadta a tanító érzését :)

Még neki is feltűnt, milyen ritkaság egy wookiee a Jedik között. Az is jópofa volt ahogy elképzeltette vele, hogy mi adhat neki erőt leginkább a fajából fakadóan.

Ahogy a Doktor (bocs ezt nem hagyhattam ki :D ) pakolászott a profizmusával na az nagyon ötletes volt :)

Hondo feltűnésének nagyon örültem (elsőre :angry: ) Fura volt ez a "csáklyázós taktika" amivel befogták a cirkálót, valamint az is hogy mit keres egy ishi tib közöttük.

Szintén EPIV-es érzést adott a "bújjunk el a padló alatt" taktika bár itt most komplett alagútrendszer állt rendelkezésre :D Hondo tapasztalatának köszönhetően,sajna ez nem vált be, pedig már azt hittem ennyi elég lesz, hogy bolondot csináljanak belőlük

Itt meg kell jegyeznem, hogy amikor a kis csapat szétvált, Ahsoka milyen határozottan és magabiztosan tudta kezelni a helyzetet, és adta ki a feladatokat.

Az első konfrontáció a kalózokkal -bár nem volt szándékos- sikerrel zárult :D Petro nagyravágyásának köszönhetően egérutat nyertek, igen egyedi módon :D Elég nagyot röhögtem amikor megláttam hogy a földön fekszik az összes h*lyegyerek

Majd a végső már-már epikus résznél jött már megint egy olyasféle adrenalinpumpa ami Steela halála előtt volt. Ahsoka némileg önfeláldozás gesztussal harcolt, hogy a kicsik megmeneküljenek, no de amit a professzor csinált :D Az oké hogy a kezeit lelövik, de hogy fej nélkül is lazán lerendezi azt a kalózt az röhelyes volt(jó értelemben).

Látszott hogy nem akárhogy van megépítve, azokkal a mozdulatokkal (meg is jegyezte hogy több ezer éve szolgál a hajón, még ha a feje nem is ott volt :D). Amikor Gungi felkapta a darabjait az kicsit megmosolyogtató volt hisz ez amolyan EPV-ös utalás

Majd az Ahsoka-Hondo párbaj. Sejtettem, hogy a jó öreg vibrolándzsa fel fog tűnni (vajon eltettek egy MagnaGuardot láb alól? :D)

Amikor a kalózok elkezdtek repkedni kifele, már azt hittem Ahsoka valahogy megússza aztán bumm. A rész utolsó jelenete már megint felülírta a sorozat legjobban várós epizódjának címét ami történetesen a Bound for Rescue lesz. Én mint megrögzött Ahsoka-fan majdnem leadtam egy lendületes Falcon-ütést a monitornak. Szegény lány, mi az hogy profit lesz belőle. Hondo ezzel a jelenettel némileg leértékelődött nálam, hisz a becsületesebb fajtájú bűnözőnek hittem.

Már-már azt gondolom, hogy a jövő heti részt átkeresztelhetnénk Revenge of the Jedi -nak :evil: :evil:

Csak annyit mondok a történet folytatására nézve, hogy gyerünk Grievous :D

Szerkesztve: - Merr-Sonn
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mai rész már kicsit eseménydúsabb volt, mint az előző. Tetszett, hogy láthattuk végre hogyan is kell egy fénykardot összerakni, a Doctor droid nagy arc :D Mikor Hondo kalózai betörtnek a hajóra az szakasztott olyan mint EP IV-ben Vader meg a rohamosok a Tantive IV-en. Másik ami érdekes volt amikor droid fejét lelövik, majd mind a két karját, az a Fekete lovagra emlékeztetett a Gyalog Galoppból, aki nem érti annak itt a részlet:

 

http://www.youtube.com/watch?v=saTo-aitokQ

 

Többit Merr-Sonn meg leírta :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt, sok kikacsintással a régi trilógiára. Az ajtó berobbantása, vuki a szellőzőben (még a kameraállás is egyezik, amikor csak a feje kandikál ki), vuki fogja a robot fejét (Csubi vs C3PO a Birodalomban).

 

Ami különösen tetszett, az a fa stukkók a folyósókon. Ez egy régi hajó és kifejezi a Jedik ősiségét is. A folyosók egy része fa borítást kapott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fura volt ez a "csáklyázós taktika" amivel befogták a cirkálót, valamint az is hogy mit keres egy ishi tib közöttük.

Pedig nem volt benne semmi különös, a mi világunk kalózai is így jártak el annak idején. :)

 

Szegény lány, mi az hogy profit lesz belőle. Hondo ezzel a jelenettel némileg leértékelődött nálam, hisz a becsületesebb fajtájú bűnözőnek hittem.

Pedig még most is ugyanaz, aki volt. Hondo kalóz, neki ez színtiszta üzlet. Ahogy mondta is, amikor vívtak, hogy ha tudta volna, hogy ő fent van a hajón, akkor csak simán elkérte volna a kristályokat, mert valamilyen szinten azért kedveli Ahsokát. (Mondjuk nem tudom, hogy miért, elvégre egyszer találkoztak, akkor is szemben álló felekként a Felucián, talán azért mondja ezt, mert ő Skywalker tanítványa, akikkel olyan jó "barátok.") Valamiből a kalózoknak is élnie kell és Hondo számára ebben nincs semmi személyes, színtiszta üzlet. A kalózok világában sohasem tudhatod, hogy épp veled van, vagy ellened, de ők valahogy nem szívják mellre az ilyesmit, ahogy Hondo sem, amikor a saját emberei lázadtak fel ellene a Revivalban.

 

Engem annyira nem dobott hanyatt a rész, bár tény, hogy jó volt. Tovább folytatódott a családi TCW délután. Valami ilyesminek képzelem el a sorozatot, ha majd a Disney megveszi a következő évadokat és egy kicsit változtat a koncepcióján. Ez nem baj, csak kicsit szokatlan, mióta oly mértékben elkomolyodott a sorozat. Ilyen Carnage Of Krell, Massacre és Revival után furcsa ilyeneket látni, amelyek leginkább az első évad hangulatát idézik, de ez szintén nem probléma.

Rengeteg kikacsintás volt a klasszikus trilógiára, ahogy azt már sokan mondták előttem és ez tetszett. Hondo Ohnaka jó volt, mint mindig, furcsa, eddig nem is vettem észre, hogy aranyfoga van. Ezúttal kicsit jobban megmutatkozott a kalóz énje, de mint mondtam, ez csak üzlet. Itt sem volt sokkal rosszabb, mint amilyen a Bounty Huntersben volt. (Egyébként nagyon örülök, hogy Hondo ennyit szerepel, elvégre az egyik kedvenc szereplőm a sorozatban, már csak azért is, mert kalóz. Bár itt nem ütött annyit, mint a Revivalban.)

Az epizódot nem nevezném annyira izgalmasnak, mivelhogy a fő feszültségkeltő jelenet egyedül a vége volt, amikor Ahsoka és Hondo megvívott egymással. A kölykök nyilván nem fognak meghalni, Hondo megjelenik a Revivalban, ami később játszódik, tehát nyilván túléli, Ahsokánál sem volt valószínű, hogy pont ebben a történetszálban fog meghalni, ahol nem ő a főszereplő.

A résznek inkább az "érdekes" faktora volt jelentős. Huyang nagyon jó szereplő volt, még egy droid, akinek van neve, ami ebben az évadban egyre nagyobb divat, Kalani után. Talán az ilyen jelentősebb droidokat már illik elnevezni? Fura volt, hogy pislogott. A szinkronszínész nagyon jól hozta a karakterét. Főleg amikor ott keresgél a polcok között, az nagyon tetszett. Meg az, hogy Gunginak egy fa markolatú fénykardot szeretnének. Annyira wookiee-ra jellemző és annyira jól nézhet ki, alig várom, hogy elkészüljön. Egyébként az ifjoncok nekem még annyira nem nőttek a szívemhez, de aranyosak, kivéve talán Petrót, ő amolyan mini Anakin, csak míg nála nem zavar az önfejűsége, itt kicsit olyan bosszantó, nehéz vele azonosulni.

Tetszett, hogy több teret kaptak Hondo korábban már feltűnt emberei, pl. Gwarm különösen, de mintha Peg Leg Piit is visszatért volna. Ahogy az is tetszett, hogy Huyang elvesztett végtagokkal és fejjel is ugyanúgy harcolt tovább. Hiába, az SW világában valahogy minél régebben készült egy droid, annál minőségibb és időtállóbb.

A vége viszont meglepett, egy pillanatra azt hittem, hogy Ahsoka az űrbe lövi ki a kalózokat, mintha meg akarná őket ölni, de aztán láttam, hogy dokkoló csőbe taszította őket. Menő volt a dumája, amikor mondta, hogy tűnés a hajómról! :)

Kíváncsian várom a folytatást, bár még mindig a Darth Maul szálat várom a legjobban. :) Nagyon felcsigázott a Revival.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát, hol is kezdjem? Zseniális rész volt! :) Nekem nagyon tetszett. Számomra ebben az évadban eddig ez volt az egyik legvárósabb rész. Mondjuk azt le kell szögeznem, hogy ezzel a résszel egy régi, őrült rajongói álmom vált valóra. Star Wars & Doctor Who crossover! :yes: Huyang bekerült a kedvenc droidjaim közé, nagyon közel HK-47-hez! David Tennant szokás szerint hozta a formáját, nem csalódtam benne. Egyébként, szerintem Huyang nem véletlenül volt professzor és a hajót is, amin utaztak, nem véletlenül hívták Crucible-nek. :) A DW fanok gondolom még emlékeznek a Journey's End című részre, amiben ez volt a dalek vezérhajó neve. Ravasz ám ez a Filoni. ;)

Az első pár perc elég komikus és aranyos volt, aztán átváltott kissé hevesebb tempóba. Tetszett, hogy Ahsoka milyen éretten viselkedett az ifjakkal. Nagyot nőtt a szememben a rész során, Hondo viszont rendesen elvágta magát nálam. Tudom, hogy kalóz, de azért nem néztem volna ki belőle, hogy Skywalker padawanjából profitot akarna csinálni. Lehet, hogy ezért majd még kap egy kis nyakmasszázst Anakintól. :evil: Jók voltak a klasszikus trilógiára való kis utalgatások is. Kíváncsi leszek Ahsoka majd hogyan szabadul ki Hondoéktól. Talán most fog majd lekerülni az alvilágba. :hmm: Grievous képbe kerülését is várom már.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valamiből a kalózoknak is élnie kell és Hondo számára ebben nincs semmi személyes, színtiszta üzlet.

Ez még a szokásosnál is nagyobb üzlet neki, hisz amint mondta a kristályok nagyon értékesek, egy vagyont érnek. Egyébként hozta az előző rész színvonalát, nagyon jó volt! Bár kell a felirat, hogy teljes legyen az élmény. Holnap majd írok róla többet, ha úgy is megnéztem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez még a szokásosnál is nagyobb üzlet neki, hisz amint mondta a kristályok nagyon értékesek, egy vagyont érnek.

Pontosan! Egy kalóz pedig mindig nagyra tartja az aranyat... Jelen esetben a krediteket. :D Szerintem ha meggazdagodna a kaiburr kristályokból, egy darabig nem lenne problémájuk vele, ülnének a babérjaikon és innának, ahogy az jó kalózoktól szokás, még talán meg is hívnák Kenobiékat pár pohárra hátsó szándék nélkül. Náluk ez így működik. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pedig nem volt benne semmi különös, a mi világunk kalózai is így jártak el annak idején. :)

Azt tudom, hogy ez valódi technika, csak nem hittem volna, hogy egy ilyen némileg primitív módszerrel fogják be őket. Mondjuk ez a vonósugár hiányára utal :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt tudom, hogy ez valódi technika, csak nem hittem volna, hogy egy ilyen némileg primitív módszerrel fogják be őket. Mondjuk ez a vonósugár hiányára utal :)

Tényleg, a vonósugár, eszembe sem jutott. >.<

 

Jut eszembe, nagyon tetszett, hogy a kalózoknak ezúttal nem egyfajta fegyvere volt, mint a korábbi évadokban, hanem ilyen mindenhonnan szortírozott puskák. :)

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tényleg, a vonósugár, eszembe sem jutott. >.<

 

Jut eszembe, nagyon tetszett, hogy a kalózoknak ezúttal nem egyfajta fegyvere volt, mint a korábbi évadokban, hanem ilyen mindenhonnan szortírozott puskák. :)

Igen, én pl láttam egy B1-es rohamdroid fegyvert :) Amúgy nem csak puskák, jó kis kardok, stb. Hondonak milyen jó már az az új botja. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, én pl láttam egy B1-es rohamdroid fegyvert :) Amúgy nem csak puskák, jó kis kardok, stb. Hondonak milyen jó már az az új botja. :D

Új botja? Erről nem tudok. >.<

 

Nagyon érdekes Huyang mondata, miszerint egyre fiatalabban kerülnek hozzá a tanítványok. Még meg is kérdezte, hogy biztosan átmentek a Gyűlésen? Ez érzékelteti, hogy a Jedi Rend mennyire rá van szorulva az új Jedikre a háborúban és minél inkább fel kell gyorsítani a kiképzésüket, ami így közel sem olyan alapos, mint amilyennek lennie kéne.

 

Ráadásul Petro milyen jól utánozza Kenobi harci pózát. :D

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Új botja? Erről nem tudok. >.<

Nem új :( Én erre gondoltam, de úgy látszik, már a második évadban is volt neki :)

http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2011/121/6/f/id_by_cw__hondo_ohnaka-d3fbr6g.jpg

Nekem újnak tűnt :|

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

NA VÉÉÉGRE! A Revival-t leszámítva, annyira semmilyennek éreztem az összes eddigi részt, hogy már kezdtem elveszteni az érdeklődésemet a évadban, de most ez az epizód abszolút felcsigázott :D

 

Jó pofa volt Petro hadonászós felvágása a "Végzet Forgószelével", Ganodi szkeptikussága Huyang-ot illetően, és ahogy Gungi nekiállt elmagyarázni, hogy milyennek képzeli a fénykardját, hogy aztán Huyang leállítsa. Az is jó volt, hogy miután Huyang megkérdezte Gungi-t, hogy miről érzi úgy, hogy a legjobban összeköti őt az Erő-vel, a kis wookie azt mondta, hogy úgy érzi a fa lenne neki a legmegfelelőbb. Jót vigyorogtam, mikor Katooni és Ganodi kinevették Petro-t a Kenobis-Griveouses beszólása után, meg mikor Huyang összeszidta, hogy csak önmagát fogja megölni azzal a karddal :D

A lényeg, hogy szerintem ezeknek a jeleneteknek remekül sikerült bemutatniuk, hogy ezek hatan bizony még nagyon gyerekek, még ha Jediként is nevelték őket. Sokkal jobban, mint az előző részben, ahol úgy éreztem egy kissé túl könnyen vették az akadályokat.

 

Ja és annak külön örültem, hogy tisztázták a wookie Jedi ügyet. Ezek szerint szimplán arról van szó, egy iszonyú nagyon ritka az Erő-érzékenység a wookiek között. :D Viszont előre félek, hogy az EU mennyire nem fogja a ezt "ritkát" komolyan venni :facepalm:

 

Hondo ismét bizonyította, hogy akármilyen jófejnek is mutatkozik, attól még egy utolsó szemét, akinek csak a pénz számít. Igazi kalóz :D Nagyon bejött, hogy azonnal levette a helyzetet, és tudta, hogy a szellőző rendszerben bújtak el az ifjak. Azon meg egyenesen szakadtam, mikor lemarházta az emberét, meg megjegyezte, hogy "miért nincs meglepve" azon, hogy a fickó nem gondolt a szellőztetőkre :lol: Azon viszont egy kicsit meglepődtem, hogy az említett "marha" nem akarta megölni a gyerekeket, Hondo meg elintézte annyival, hogy motiválja magát azzal, hogy akármennyit kérhetnek a kristályokért.

 

Ahsoka szuper volt ebben a részben. Nagyon tetszett a terve, de főleg az, ahogy elmagyarázta az ifjaknak. Amikor Ganodi megkérdezte, hogy és őket is kifogja-e szívni a vákuum Ahsokán érződött, hogy legszívesebben nyomna egy ilyet: " :facepalm: " :D Nagyon jó volt, hogy nem tette, hanem türelmesen, de egy kis adag idegességgel nyomatosítva elmondta még egyszer ugyanazt, amit két mondattal korábban: hogy a ha bezárkóznak pilótafülkébe és a terembe, akkor nem lesz mitől félniük. Nagyon jó tanár lehetne belőle, ha megérné.

 

Oltári volt, ahogy Petro elintézte azokat a kalózokat :D Talpraesett és agyafúrt kis krapek az biztos. Tényleg mint a felnőtt Anakin kicsiben :D És ez utóbbiba azt is beleértem, hogy buta módon rábeszélte a társait, hogy elpazarolják a drága idejüket egy merőben felesleges manőverre. Épp ezért kicsit sem csodálkoztam, mikor Ahsoka értesülve arról, hogy a többiek még nem jelentkeztek Zatt-nél, egyből rávágta, hogy "Tudom, mit jelent ez!" :D Még szép, hogy tudja, ő is ugyanilyen volt nem is olyan rég, Anakin meg még mindig ilyen időnként :lol: Egy kicsit haragszom is rá ezért, mert ő tehet róla, hogy Ahsoka Hondo hajóján rekedt :angry: Remélem a következő részben legalább megemlítik ezt.

 

Nagy volt ahogy Ahsoka egyetlen Erő-lökéssel a fél bandát elintézte :clap: Huyang sem volt semmi, ahogy fej és karok nélkül elintézte azt a kalózt. Ahsoka és Hondo konfrontációja szintén hatalmas volt. Főleg az jött be, amikor Ahsoka rászólt Hondo-ra, hogy nem akarja bántani, mire az öreg halál nyugodtan rávágta, hogy tudja, és nagyon hálás ezért :D

 

Az epizód végétől egy kissé kirázott a hideg. Ahogy Hondo megfogta az eszméletlen Ahsoka állát, és nekiállt az ajkait simogatni, miközben azt modja, hogy belőle fog profitot csinálni...Hááát még ha arra is gondolt, hogy váltságdíjat kér érte, ez viselkedés és megfogalmazás enyhén szólva mást sugallt :para:

 

8/10

 

Tovább folytatódott a családi TCW délután. Valami ilyesminek képzelem el a sorozatot, ha majd a Disney megveszi a következő évadokat és egy kicsit változtat a koncepcióján.

Kiskósa, ha ezt a részt család barátnak nevezed, akkor nem figyeltél oda eléggé! Vegyük csak át mi minden is volt, ami abszolút nem család barát: 1: Hondo nyíltan beszélt arról, hogy megakarja öletni a gyerekeket. 2: Ahsoka arról beszél gyerekeknek, hogy kidobják a kalózokat az űrbe megdögleni. 3: R2 két gyerek szeme láttára megölte az egyik kalózt 4: Egy kalózt beszippant az űr vákkumja, és külön mutatják, ahogy a test elsodródik 5: Lásd az értékelésem utolsó bekezdését Hondo viselkedéséről, miután elkapták Ahsokát.

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ja és annak külön örültem, hogy tisztázták a wookie Jedi ügyet. Ezek szerint szimplán arról van szó, egy iszonyú nagyon ritka az Erő-érzékenység a wookiek között. :D Viszont előre félek, hogy az EU mennyire nem fogja a ezt "ritkát" komolyan venni :facepalm:

Téged abszolút hidegen hagy az EU, akkor pedig miért foglalkozol ilyenekkel? :) Gungival együtt jelenleg csak három van, ha jól tudom, ami igazán nem sok. Ráadásul Huyang is említette, hogy voltak már wookiee tanítványok Gungi előtt is. :)

 

Kiskósa, ha ezt a részt család barátnak nevezed, akkor nem figyeltél oda eléggé! Vegyük csak át mi minden is volt, ami abszolút nem család barát: 1: Hondo nyíltan beszélt arról, hogy megakarja öletni a gyerekeket. 2: Ahsoka arról beszél gyerekeknek, hogy kidobják a kalózokat az űrbe megdögleni. 3: R2 két gyerek szeme láttára megölte az egyik kalózt 4: Egy kalózt beszippant az űr vákkumja, és külön mutatják, ahogy a test elsodródik 5: Lásd az értékelésem utolsó bekezdését Hondo viselkedéséről, miután elkapták Ahsokát.

A főgonoszok mindig meg akarják ölni a főhősöket, hiszen ettől ők a főgonoszok, ha gyerek az illető, ha nem. Valahogy el kellett tüntetni őket a hajóról és nem megdögleni, hiszen az nem a Jedik módszere, Ahsoka szándékosan a másik hajó dokkoló csövébe lökte őket, hogy ne végezze ki őket, bár az egyikük sajnos így is kicsusszant. R2 nem ölt meg senkit, pusztán elkábította, szerintem. Talán ő volt az utolsó kalóz, aki kirepült, hiszen ő volt a legmesszebb tőlük és talán ő volt az, aki áttaszította Ahsokát a másik hajóra. (Ebben nem vagyok biztos.) Persze elnagyoltan beszéltem erről a családbarát dologról, de lényegesen visszafogottabb résznek tűnik, mint amilyen a többi, de ehhez valószínűleg az is hozzátesz, hogy a főhősök gyerekek. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt. Az évad eddigi legjobbja, az előzőt leszámítva , de az hangulatilag kb. úgy is überelhetetlen és a sorozat egyik legjobbja.

Mondjuk a droid feltűnése és az ifjonc oktatós, alkatrészkeresős része megint nyúlás, erősen hajazott Harry Potter és Olivander a pálcakészítő első találkozására.

Amit viszont nem értek, hogy ezek az ifjoncok idősebbek, mint akiket Yoda oktatott az EP II-ben, azok mégis már fénykarddal gyakoroltak. Hogyan ha a koruk alapján még nem készíthették el?

Illetve ez a dobozolt alkatrészekből építek fénykardot megoldás nekem kissé illúzió romboló. Sokkal személyesebbnek képzeltem a dolgot, hogy a jedi többet pepecsel magában mire elkészít azt az egyedi saját fegyvert.

Az jópofa, hogy a hologram kardok között ott volt több ismert jedié is (Windu, Obi-Wan, Anakin).

Az ifjoncok furcsa mód elfelejtették használni az erőt amikor bajban voltak, és Artunak kellett megmenteni őket. Pedig nem voltak sokkal fiatalabbak, mint akiket a 3. évad végén láttunk, azok mégis harcoltak fénykard nélkül is.

Yodának vajon van saját jedi vadásza? Eddig mindig valami nagy hajóban ment utasként mindenhova, most meg már ott volt az ifjoncok előtt és visszafelé sem velük ment. Pedig az vicces - bár elég rövid részt eredményező - jelenet lett volna, ha a dokkoló folyosónál fogadja Hondóékat. :D

 

 

Nagy volt ahogy Ahsoka egyetlen Erő-lökéssel a fél bandát elintézte

 

Ahsoka és Hondo konfrontációja szintén hatalmas volt. Főleg az jött be, amikor Ahsoka rászólt Hondo-ra, hogy nem akarja bántani, mire az öreg halál nyugodtan rávágta, hogy tudja, és nagyon hálás ezért :D

Mondjuk azokkal az a baj, hogy teljesen ellentmondanak egymásnak. Ashoka egy erőlökéssel ártalmatlanít féltucat kalózt, majd Hondoval neki áll vívni. Minek? Ahsoka nem akarlak bántani hozzáállását pedig kár volt ennyire kihangsúlyozn, mert anélkül is teljsen nyilvánvaló volt, hogy nem fog megölni egy jó visszatérő szereplőt. A szokásos a folytatás szükségessége megköti a kezüket. Ahsokának önmagát illetve az ifjoncokat kellett megvédenie, ha más kalózok lettek volna simán feldarabolja őket. Illetve mi van azzal, hogy nem kötődünk érzelmileg? Mert most pont azért kímélte meg Hondot, mert ismeri korábbról.

 

 

Valahogy el kellett tüntetni őket a hajóról és nem megdögleni, hiszen az nem a Jedik módszere, Ahsoka szándékosan a másik hajó dokkoló csövébe lökte őket, hogy ne végezze ki őket, bár az egyikük sajnos így is kicsusszant.

Na az tipikusan család barát megoldás volt. Tekintve ugyanis, hogy két hajó össze volt kapcsolódva, mindkettőt érintenie kellett volna a léknek. Ergo a kalózok nem szépen visszasodródtak volna saját hajójukba, hanem még az ott lévőknek is a nyílás felé kellett volna mozogniuk. Egy igazi komoly scifiben ez kb. a legrizikósabb megoldás lett volna, amit Ahsoka kitalálhatott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahogy Hondo megfogta az eszméletlen Ahsoka állát, és nekiállt az ajkait simogatni, miközben azt modja, hogy belőle fog profitot csinálni...Hááát még ha arra is gondolt, hogy váltságdíjat kér érte, ez viselkedés és megfogalmazás enyhén szólva mást sugallt :para:

Na igen, úgy gondolom, hogy ebből a ködös megfogalmazásból szeretnének valami csavart rakni a történetbe. :|

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Téged abszolút hidegen hagy az EU, akkor pedig miért foglalkozol ilyenekkel? :) Gungival együtt jelenleg csak három van, ha jól tudom, ami igazán nem sok. Ráadásul Huyang is említette, hogy voltak már wookiee tanítványok Gungi előtt is. :)

Nem hidegen hagy, csak eddig nem sok olyan művet találtam benne, amiben ne lett volna legalább egy olyan dolog, amit ne tartottam volna akkora baromságnak, hogy ne akartam volna falba verni tőle a fejem. Ennél fogva nem tartom sokra. Továbbá főleg a post-EP6 után játszódókkal vagyok így, mert a pl Bane-trilógiában, a Darth Plagueis-ben, a Gonosz Útvesztőjében és a Sötét Nagyúrban mindent egybevéve talán az egy lélekátvitel technikát leszámítva semmi nem váltotta ki belőlem a fenti reakciót.

Azt pedig tudom, hogy Huyang is azt mondta, hogy voltak más wookiek Gungi előtt is. Amit mondtam úgy értettem, hogy például a Thrawn-trilógia alapján a chiss-ek iszonyú ritkák a Galaxis-ban ehhez képest minden második EU műben megfordul legalább egy. Na valószínűleg a vuki Jedik is kábé ennyire lesznek ezután ritkák.

 

A főgonoszok mindig meg akarják ölni a főhősöket, hiszen ettől ők a főgonoszok, ha gyerek az illető, ha nem.

Na igen, de sok szerencsét, ahhoz, hogy olyan tv rajzfilm sorozatot találj, amiben gyerekek megöléséről akárcsak beszélnek is (Nem anime, és nem mozifilm!)

 

Valahogy el kellett tüntetni őket a hajóról és nem megdögleni, hiszen az nem a Jedik módszere, Ahsoka szándékosan a másik hajó dokkoló csövébe lökte őket, hogy ne végezze ki őket, bár az egyikük sajnos így is kicsusszant.

Nem ez a lényeg, hanem, hogy gyerekeknek beszélt arról, hogy kidobja a kalózokat az űrbe.

 

R2 nem ölt meg senkit, pusztán elkábította, szerintem. Talán ő volt az utolsó kalóz, aki kirepült, hiszen ő volt a legmesszebb tőlük és talán ő volt az, aki áttaszította Ahsokát a másik hajóra. (Ebben nem vagyok biztos.) Persze elnagyoltan beszéltem erről a családbarát dologról, de lényegesen visszafogottabb résznek tűnik, mint amilyen a többi, de ehhez valószínűleg az is hozzátesz, hogy a főhősök gyerekek. :)

Megint csak nem az a lényeg, hogy meghalt-e az a kalóz, hanem, hogy R2 a gyerekek kedvence ilyen agresszív viselkedést tanúsított. Nem emlékszem olyanra, hogy bármikor is élőszemélyen így használta volna a sokkolóját. Oké Buja Férget is megcsípte, de szószerint csak megcsípte vele. Mindezek egyszerűen messze túl vannak azon a határon, amit "család barát"-nak neveznek. Az igaz, hogy nincsenek annyira messze tőle, mint a Massacre vagy a Carnage of Krell, de így is messze vannak tőle.

 

 

Mondjuk azokkal az a baj, hogy teljesen ellentmondanak egymásnak. Ashoka egy erőlökéssel ártalmatlanít féltucat kalózt, majd Hondoval neki áll vívni. Minek? A szokásos a folytatás szükségessége megköti a kezüket.

Na igen, ez tényleg egy csúnya hiba volt az írók részéről. Ahsoka ugyanilyen könnyen kiüthette volna Hondo-t is.

 

Ahsoka nem akarlak bántani hozzáállását pedig kár volt ennyire kihangsúlyozni, mert anélkül is teljsen nyilvánvaló volt, hogy nem fog megölni egy jó visszatérő szereplőt. Ahsokának önmagát illetve az ifjoncokat kellett megvédenie, ha más kalózok lettek volna simán feldarabolja őket. Illetve mi van azzal, hogy nem kötődünk érzelmileg? Mert most pont azért kímélte meg Hondot, mert ismeri korábbról.

 

Ezzel viszont nem értek egyet. Garnac volt az egyetlen, a sorozat folyamán, akit Ahsoka úgy ölt meg, hogy ne lett volna abszolút szükséges végeznie vele. Az szerintem igenis jó dolog, hogy próbál nem ölni ha nem muszáj, mert ugye egy "Jedi mindig védelemre használja az Erő-t, sosem támadásra" ;)

 

Na az tipikusan család barát megoldás volt. Tekintve ugyanis, hogy két hajó össze volt kapcsolódva, mindkettőt érintenie kellett volna a léknek. Ergo a kalózok nem szépen visszasodródtak volna saját hajójukba, hanem még az ott lévőknek is a nyílás felé kellett volna mozogniuk. Egy igazi komoly scifiben ez kb. a legrizikósabb megoldás lett volna, amit Ahsoka kitalálhatott.

Nézd csak meg jobban azt a jelenetet! 1: A kalózhajó oldalán bezárták a cső hátsó/belső zsilipkapuját, ergo a csőből az ő oldalukról pillantok alatt kiszökött a levegő, tehát csak a Jedi hajót érintette a vákuum. Ezért tudta őket Ahsoka belökni a csőbe.

2: A kalózokat bizony a résen kifelé húzta a vákuum, csak azért nem vitte ki mindet, mert attól az egytől eltekintve mindegyiknek sikerült megkapaszkodnia.

Abba pedig inkább ne menjünk bele, hogy ez mennyire valósághű, mert az SW természeténél fogva, sosem volt valósághű. :P

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ismét egy szuper duper részt láthattunk, nagyon bejött. Ez az ifjoncos szál nagyon ki van találva. Kezdve a Proftól, akinek David remek hangot adott, de maga a karakter is jól ki lett találva, a fénykard összerakásának folyamatán, egész a kalózokig. Azért megnéztem volna Hondo arcát amikor megkapta a forgatókönyvet hogy szinte főszereplől lesz ebben az évadban. :D :D Mondjuk itt elég csúnyán viselkedett szerintem, ezért Anakin simán le is csaphatná a fejét. Kívnácsi leszek, hogy most az ifjak fogják e megmenteni vagy az öregek is besegítenek, de én szeretném az ifjak maradnának még pár rész erejéig, mert szuper kis csapatot hoztak össze. A vége meg még izgi is volt, és ötletes ahogy szippantotta ki őket a vákum. Nem gondoltam volna hogy Ashoka még fogságba eshet, azzal eléggé megleptek. 8/10.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gyönyörű volt! Az eleje az ifjakkal és Huyanggal maga a tökély. Végre megint egy olyan mozzanat ez, ami eddig homályban volt előttem. A robot zseniális karakter lett, ahogy okítja az ifjakat és felvág előttük, ahogy kutat a fiókokban…rohadt jó. :D Talán még sose láttunk ennyire idős droidot, így ez még inkább növeli Huyang különlegességét. Tetszett a kikacsintás a kis vukira is. Az a tény, hogy még egy ősi droid is alig látott pár Vuki jedit azt a tényt sugallja, hogy az ilyen fajú lovagok elég ritkák. A fénykard építés ötletes volt. Ahogy az Erővel próbálták összeilleszteni a szerkezetet, még a legkisebb alkatrészek is látszottak a levegőben. :) Természetesen Petro megint az első lett, és megint elsiette a dolgokat. Sokat kell még tanulnia, bár amit a trénerrel művelt az impresszív volt. Valószínűleg remek fénykard forgató lesz belőle (már persze ha megéri a folytatásokat). :) Aztán feltűnnek a kalózok, akikkel kapcsolatban volt pár érdekesség. Először is, hogy nem véletlen botlottak bele a Crucible –be, hanem célzottan keresték. Nagyon érdekelne, hogy vajon ki lehet Hondo forrása? Egy ilyen útról nem sok mindenki tudhat, ráadásul úgy, hogy még az útvonalat is megadja. Hondo nekem elég nagy negatív meglepetés volt. Simán megölné a gyerekeket is, plusz valahogy most gonoszabbnak tűnt. Persze mondja is, hogy a nagy pénz erősebb fellépést követel, de akkor is fura volt a dolog. Talán hiba volt túlzottan megkedvelni őt, hisz mégis csak egy bűnöző. :) Ahsoka terve jó volt, a skacok is próbálták követni. Petro t*kössége viszont jól jött, amikor az egyik izomagyú kalózt kellett megszívatni. :D Jó kis jelenet, melynél már csak a finálé szólt nagyobbat. :) Ahsoka harci jelenetei a kalózokkal és Hondoval, ráadásul megspékelve egy kis vákuummal, igazi látványosságként hatottak. Ráadásul tapintható volt a feszültség. Az egész kicsit emlékeztetett a Grievous Intrigue hasonló jelenetére. Sajnos a csattantót már ismertem, miszerint Ahsoka fogságba esik. :( Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit kezd vele Hondo. Szerintem ezúttal a szeparatistáknak ajánlja majd fel.

 

Yoda szerepe továbbra is érdekes, hisz ebben a történetben olyan, mint egy szellem. Feltűnik, majd eltűnik nyom nélkül. :D Amúgy az izgalmak még csak most jönnek. A csipet csapat nyilván akcióba lendül. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.