Ugrás a kommentre

5x12 - Missing in Action


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

12. rész - Missing in Action / Akcióban eltűnt

 

epguide512.jpg

 

Írta: Brent Friedman

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Abafar

 

Szereplők:

Meebur Gascon ezredes - Stephen Stanton

Gregor százados - Dee Bradley Baker

Borkus - Tom Kane

WAC-47 - Ben Diskin

Rex százados - Dee Bradley Baker

R2-D2

M5-BZ

QT-KT

U9-C4

 

Történet

Gascon ezredes és droid osztaga Pons Ora városába jutnak. Hamar felfedezik, hogy droid katonák is vannak a településen. Szerencséjükre azonban nem ők az egyetlen ismerősök, ugyanis a helyi étkezdében dolgozik Gregor a klón, aki egy korábbi véres csatában elvesztette az emlékezetét. Az osztag csak a harcos segítségével juthat ki a bolygóról, ezért megpróbálják emlékeztetni arra, hogy ki is ő valójában.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A mogorva Aqualish aki a vödörbe köpköd Abafar utcáin, hasonlít a Kenner által forgalomba hozott Rozmár Ember akciófigurára.

- Borkus vendéglőjének a felirata: "Úszó energia (OWER ENERGY)". Eredetileg "Csúszó energia (POWER ENERGY)" volt, csak a város elhanyagoltsága miatt megkopott a felirat.

- A köztársasági támadó komp át lett alakítva erre a részre, testét meghosszabbították, szárnyai hátrébb kerültek. Kapott egy plusz rakománytartót a hajótest alá. (PT019-U)

- Gregor sisakjelzései a Boston Bruins jégkorongcsapat kapusának, Gerry Cheevers- maszkjáról kerültek át.

- Bár Abafar-i pornak tűnhet, Gregor páncélján a fehér szín terepszín minta.

- Borkus Gascogne-t vezetékféregnek hívta. A parazita lény először a Attack of the Clones - Visual Dictionaryban lett említve és ábrázolva.

- Gascogne egyik mondata: „De előbb utazok Malachorra…” Malachor egy kietlen világ a Star Wars: Knights of the Old Republic II -ből.

- Gregor említi a Sarrish-i csatát, ami a Rutin Valor című képregényben szerepel.

- Pons Ora romos épületein kézzel írt számlákat láthatunk pl: fénykard (500.000 kredit), Trandoshan madár (60 kredit), teknős tank „kitűnő hely hogy elrejtsd a vérdíjad” (350.000 kredit).

- Láthatunk képet egy balsorsú Snivvianról karbonitba fagyva, alatta a szöveg: Lakberendezőt keresünk, hívd Jabbát egyeztetéshez.

- Észrevehetünk még képeket klasszikus LucasArts kalandjátékokból is, Star Wars-osan kicsavarva: Kowakian Monkey Island, Full Throttle (with a swoop), és Day of the Sarlacc.

- Egyéb bizarr feliratok: Snackbar Admirális (It’s a Frap!), Land O' Köpeny, Dr. Evazan Plasztikai sebészet, Abafar Junior Dejarik Klub (kivéve Wookiek), Game Go és Fogadj örökbe egy Wampát.

- Leggyakoribb azonban: Zárva, végső értékesítés, bérbe.

 

Concept Art galéria

 

conceptart01.jpg

Borkus karakter illusztrációja

 

conceptart02.jpg

Pons Ora víztornyának, és építményeinek illusztrációja

 

conceptart03.jpg

Gregor százados

 

conceptart04.jpg

Gregor felszerelése

 

conceptart05.jpg

Rhydonium tároló

 

conceptart06.jpg

A Köztársasági sikló teherszállító modulja

 

conceptart07.jpg

Walrus Man Aqualis illusztrációja

 

conceptart08.jpg

Pons Ora bányaterülete

 

conceptart09.jpg

A Power Slider étkező belső tere

 

conceptart10.jpg

Pons Ora építményei

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végre! Nagyon jó volt ez a rész! Először is, nagyon tetszett...

- a városka, a sok, különböző fajú lakossal;

- az ellenszenves főnök és a kis kocsmája;

- Wac beszólásai (főleg, amikor beoltja az ezredest Gregor előtt, és "Save yourself!" "Okay" :lol:);

- Gregor "csótányos lakása", és a páncélja :clap:

Jó kis rész volt, de azért egy 100. epizódtól egy picivel többet vártam volna. Gregor önfeláldozása tetszett, de én nem néztem volna ki Gasconból, hogy egy megható mondat után otthagyja Gregor századost. Nagyon remélem, hogy nem halt meg, nekem nagyon szimpatikus karakter, és örülnék ha szerepelne több részben is. Várom a következőt!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szuper volt a 1st person view!

Hatalmas RC utánérzet. :clap:

Szerintem annyi neki amúgy, jó kis drámai hősiesség volt, elment volna történetzáró mozzanatnak is.

Nagyszerű volt a zene is alatta. És előtte -ha már itt tartunk- dícsérném a dominó osztag témát is, nagyon illett a képsorokra.

Egyelőre ennyit, jó hogy vége a szünetnek!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát mivel ez a 100. rész volt, azt hittem hogy nagyon jó lesz. De tévedtem... Az eleje-közepe borzasztóan uncsi volt, és csak a végén volt egy pici izgalom. Az a hősiesség valóban elment volna a zárásnak. De majd megnézem feliratva is mert így nem nagyon értettem hogy mi van, ha megnéztem felirattal akkor majd kibővítem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát mivel ez a 100. rész volt, azt hittem hogy nagyon jó lesz. De tévedtem... Az eleje-közepe borzasztóan uncsi volt, és csak a végén volt egy pici izgalom. Az a hősiesség valóban elment volna a zárásnak. De majd megnézem feliratva is mert így nem nagyon értettem hogy mi van, ha megnéztem felirattal akkor majd kibővítem.

Hát azt azért nem mondanám, hogy uncsi volt. Például az marha jó, amikor elmondják neki, hogy klón, vagy amikor a főnökével veszekszik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lassan indult be, de akkor nagyon.

Előszöris tetszett a ANH utalás amikor bementek az étkezdébe, bár az már kevésbé, ahogy az ezredes minden vendég előtt kijelenti, hogy ő a köztársaság hadseregének az egyik magas rangú tisztje. Óvatosságról még nem hallott, mert először talán meg kellett volna győződnie, hogy ki is uralja az adott bolygó, és még utána is csak azokkal megosztani akikben megbízhat.

A droidok a pit droidot leszámítva nem sok mindent tettek hozzá a részhez, és ő is csak a poénkodásával.

Aztán az epizód sztárja Gregor: egy kicsit jobban örültem volna, ha a mosogató helyett inkább bányásznak csinálták volna, bár ez egyéni szoc. probléma. Viszont az nagyon nagy volt, hogy amint hazaért máris be akart b*szni, ez olyan igazi peremvidéki mentalitás. Bár amíg nem volt rajta a páncél eléggé "puhahímvessző" volt, de utána minden helyreállt (külön hatalmas piros pont a sisakon keresztül mutatott képekért)és jött rögtön a nosztalgia feeling annak ellenére is hogy az RC-ben ennél azért kicsit többet kellett lőni a konzerveket, hogy megmurdeljenek.

Az akció nagyon ott volt, a vége meg valami elképesztően drámai. Utoljára ilyen Hardcase-nél Echonál és Heavy-nél éreztem, és ezek sem éppen tegnap voltak.

Összességében az évad messze legjobbja.

 

Szerk.: Még egy apróság eszembe szúrta a szemem (inkább a fülem) nézés közben: eddig az összes kommandós sorozatszáma "RC"-vel kezdődött és jött utána négy szám. Kicsit bánt hogy ezt nem tartották meg.

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Óvatosságról még nem hallott, mert először talán meg kellett volna győződnie, hogy ki is uralja az adott bolygó, és még utána is csak azokkal megosztani akikben megbízhat.

Gondolom nem foglalkozott vele túlzottan, mert biztosan úgy gondolta, hogy egy ilyen Isten háta mögötti bolygón nem nagyon van jelen sem a Köztársaság, sem a Konföderáció. Ráadásul, alig pár órával ezelőtt még a Void kellős közepén voltak, gondolom a rangját felhasználva akart minél előbb élelemhez jutni, nem foglalkozott ilyesmivel.

 

A rész egyébként tetszett. Abafar még mindig jó, Gascon és a droidok még mindig szerethetőek. Gregor nagyon szimpatikus karakter volt, sajnálom, hogy nem láthatjuk többet. (Valószínűleg) Általában ez nem szokott szembeötleni, de most valahogy különösen rosszul céloztak a droidok, hogy nyílt terepen nem találták el Gregort. Tudom-tudom, erre az egész sorozatban volt már számtalan példa, nem tudom, hogy miért pont itt tűnt fel. :)

 

Az utalás a Republic Commandóra a belső sisakos nézettel kárpótolt az EU újabb, teljesen céltalan szembeköpéséért, de ehhez mondhatni már hozzászoktam, sőt, lemondtam a filmekkel és a sorozattal konzisztens EU víziójáról, főleg, hogy tudom, az EPVII. ebből a szempontból felrúg majd mindent. Egyébként arról van szó, hogy a készítők kiemelték az EU-ból a Sarrish-i csatát, amit mellesleg a Köztársaság nyert meg és valamilyen oknál fogva átírták CIS győzelemre... De hogy mi a fenének? Annyi név és bolygó közül választhattak volna, nekik mindenáron a Sarrish-re volt szükségük? De hát ők tudják. (Tudom, az EU megoldja majd esetleg egy második Sarrish-i csatával, de komolyan, szegényeknek már kár a gőzért.)

 

Ettől függetlenül az epizód remek. A dialógusok jók, a feszültség ott van a végén, az önfeláldozás kellően drámai, bár kicsit kiszámíthatónak találtam. Mint 100. rész, nem egy világmegváltó rész, de önmagában nagyon kellemes darab. Csak kíváncsi vagyok, hová akarják ezt a szálat még húzni.

 

Szerk.: Még egy apróság eszembe szúrta a szemem (inkább a fülem) nézés közben: eddig az összes kommandós sorozatszáma "RC"-vel kezdődött és jött utána négy szám. Kicsit bánt hogy ezt nem tartották meg.

Na igen, ez nekem is feltűnt, hogy a készítők inkonzisztensek saját magukkal. Rex korábbi sorozatszáma is CC-vel kezdődött, mint minden klón tiszté, aztán ezt átírták CT-re. Most meg, hogy a sorozatban eddig mindenki CT volt, Gregor CC lett. Oké, lehet ezt magyarázni azzal, hogy ő egy klón kommandós, de miért épp az ő azonosító száma különleges? (Van erre egy elméletem, hogy alapvetően minden klón CT, mint clone trooper, de aztán ahogy előléptetik őket, úgy kapják meg később a CC-t. Krell pedig akár lealacsonyításként is használhatta a CT megnevezést.)

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gondolom nem foglalkozott vele túlzottan, mert biztosan úgy gondolta, hogy egy ilyen Isten háta mögötti bolygón nem nagyon van jelen sem a Köztársaság, sem a Konföderáció. Ráadásul, alig pár órával ezelőtt még a Void kellős közepén voltak, gondolom a rangját felhasználva akart minél előbb élelemhez jutni, nem foglalkozott ilyesmivel.

Értem én, de ennél egy kicsit nagyobb elővigyázatosságra számítottam egy ezredestől. Ő maga is mondja hogy a Peremvidékre a bűnözők menekülnek, erre meg itt a bűnözők előtt így elszólja magát, hátha valamelyik felbátorodik, hívja a haverjait, foglyul ejtik és elviszik őket a legközelebbi CIS helyőrségbe.

Egyébként arról van szó, hogy a készítők kiemelték az EU-ból a Sarrish-i csatát, amit mellesleg a Köztársaság nyert meg és valamilyen oknál fogva átírták CIS győzelemre... De hogy mi a fenének? Annyi név és bolygó közül választhattak volna, nekik mindenáron a Sarrish-re volt szükségük? De hát ők tudják. (Tudom, az EU megoldja majd esetleg egy második Sarrish-i csatával, de komolyan, szegényeknek már kár a gőzért.)

Én olvastam a képregényt - nem túl hosszú, 10 oldal -, és azzal fejeződik be, hogy Cody és Kenobi beszélgetnek, hogy ismét túléltek egy csatát. Természetesen egy ilyen beszélgetés után mindenki azt hinné, hogy köztársasági győzelemmel végződött a csata, de egyúttal nem zárja ki azt se, hogy a szepik mégiscsak megnyerték, mondjuk egy beszélgetés utáni ellentámadással.

Viszont abban igazad van, hogy a rengeteg csata CIS győzelemmel végződött, és miért nem tudtak egy olyat választani :?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én olvastam a képregényt - nem túl hosszú, 10 oldal -, és azzal fejeződik be, hogy Cody és Kenobi beszélgetnek, hogy ismét túléltek egy csatát. Természetesen egy ilyen beszélgetés után mindenki azt hinné, hogy köztársasági győzelemmel végződött a csata, de egyúttal nem zárja ki azt se, hogy a szepik mégiscsak megnyerték, mondjuk egy beszélgetés utáni ellentámadással.

Viszont abban igazad van, hogy a rengeteg csata CIS győzelemmel végződött, és miért nem tudtak egy olyat választani :?

El kell ismernem, ez is egy lehetséges opció. Elsősorban a Wookiee-ra pillantottam rá, ahol ugye azt írja, hogy "Galactic Republic victory." De azért nem semmi ellentámadást kellett indítaniuk a szepiknek akkor, hogy ha ennyire ellenkező végkimenetele lett annak a csatának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Apropó, az aleena tolvajhoz mit szóltatok? >.< Meg a köpködő aqualish-hez? :) Utóbbit furcsának találtam, mintha most láttuk volna először a népét a sorozatban, pedig tudom, hogy nem így volt. Talán most először volt ennyire élettel teli.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bár személy szerint kezdem kicsit unni a D-Squadot (jóból is megárt a sok), azért még mindig meg tudnak lepni. A városka remekül festett a sok különféle lénnyel (még mindig lenyűgöz, mennyit fejlődött a sorozat az eleje óta), a sullust csapos kellemes retro újdonság volt, hát még az ep4-es utalás. De a legkellemesebb fordulat az Gregor behozatala volt. Eleve nagyon hiányoltam már a klónokat a klón háborúkból, az évadban eddig csak Rex szerepelt, ő is nagyon háttérbe húzódva. Lényegében a klónok semmilyen szerepet nem kaptak a 4x13 Escape from Kadavo óta, ami huszonegy résszel ezelőtt volt, egy híján egy komplett évad óta nincsenek jelen a klónok a sztoriban. Hiányoznak.

De most megjelent Gregor, érdekes sztorival, ráadásul egyből kommandós, így volt egy kis retro is (még Phase I stílusú páncéllal), meg utalás a Republic Commandora is (FPS nézett jeheheee :D), és a hősies végzete is nagyon ütött. Már ha ez a végzete, mert hát megígérte, hogy majd megy. Ki tudja, hátha túlélte. Nem ez lenne az első eset, amikor eltűnik akció közben. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Így a hosszú szünet után jó volt végre új részt látni, nem is akár milyet, hanem egy igazán jó részt.

Kezdődik a dolog Pons Orával, a várossal. Nagyon örültem hogy ilyen sok fajt felvonultattak a lakosok között. Balnab, aleena, aqualish, dug, mandalori, no meg a sullusti szakács. Az ő mondata, hogy "droidokat nem" plusz az egész város hangulata és lakosai erős EPIV és Tatooine érzést árasztottak magukból. Valamint az is tetszett, hogy az ezredes a sorozatban elsőként hivatkozott a klónseregre mint a "Grand Army of the Republic", ha jól tudom és más nem mondta már így. Egyébként a szakácsnak, Borkusnak mintha valamilyen akcentusa lett volna. Amikor WAC kijelentette hogy a szemét is ehető Gasconnak látszólag felfordult a gyomra :D

Aranyos volt ahogy R2-ék egyből a falhoz lapultak a rohamdroidok láttán. WAC beszólásai Gasconnak végig színesítették a felvezető részét az epizódnak :D

Gregor amnéziás történetének felfedése, plusz ahogy a fejében hallja a csata hangjait nagyon jól el lettek találva, azért látszott hogy ha egy kicsit is jobban megpróbál visszaemlékezni, eszébe jut a kötelessége. A "szökés" Borkustól kicsit komikusra sikerült, ahogy összekötözték majd látszólag elmebajos nevetésbe kezdett a sullusti :D Meg kell mondjam nagyon nem jött be a pofája, hogy vissza akarja tartani Gregort attól a sorstól, amire teremtették. Az epizód ezen felvonása ami nagyjából 2/3 részt tett ki talán lassú ütemű volt, de én élveztem :)

Na és akkor jön a maradék 1/3, az akció. A szepik egy elhagyatott Venatorra hordanak fel robbanószert, miért nem lepődök meg hogy aljas módszerekkel próbálkoznak?

No de jött Gregor, frissen borotváltan, felveszi a sisakot és megmutatja mit tud egy kommandós. Már az első személyű nézetnél elolvadtam a nosztalgiaérzéstől :D

És hát a végjáték, Gregor elvégzi azt amiért ő létrejött, megmenti Gascont és BZ-t, én ezt a részt végigizgultam. Nagyon jó volt a végsőkig folytatott harc, láthattuk milyen pusztító fegyver a DC-17-es :) A felszálláskor azt hittem felkapják Gregort, de már látszott hogy itt önfeláldozás lesz (?). Ez nem hagy nyugodni, hogy vajon meghalt e a robbanásban vagy esetleg -bár kevés esélyt látok rá- még láthatjuk, vagy esetleg hallhatunk róla. Végülis a Katarn-páncél erős cucc :D

Összességében véve, elmúlt a TCW elvonási tünetem, és évnyitányhoz méltó részt kaptunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A "szökés" Borkustól kicsit komikusra sikerült, ahogy összekötözték majd látszólag elmebajos nevetésbe kezdett a sullusti :D Meg kell mondjam nagyon nem jött be a pofája, hogy vissza akarja tartani Gregort attól a sorstól, amire teremtették.

Számomra ennyire nem volt egyértelmű, hogy most kedveljem, vagy utáljam-e a karaktert. Aláírom, hogy egy szemétláda volt, aki kihasználta Gregor amnéziáját, hogy neki dolgozzon. (Mellesleg úgy vélem, amikor Gascon azt mondta, hogy a rabszolgájának tartja őt, kicsit túlzásnak éreztem.) Mert azért valljuk be, ez a sullusti kihúzta a roncsok közül Gregort, pedig vígan ott hagyhatta volna meghalni, mit érdekli az őt? Elbújtatta őt egy olyan bolygón, ahol egy szeparatista helyőrség állomásozik. Egy klónt. És még a felszerelését is megtartotta neki. Mi ez, ha nem az élete kockáztatása? Egyszer szúrnák ki a droidok, hogy egy köztársasági klónt bújtat és agyonlövik. (Mondjuk Gregor elég nyíltan sétált az utcán, nem tudom, hogy eddig miért nem vették őt észre, talán a szakálla miatt nem ismerték fel egyértelműen a rohamdroidok.) Ráadásul kapott tőle házat és fizetést. Egy részét ugyan ő fizette és itt tényleg egy kicsit olyan, mintha a saját szolgájaként tartotta volna Gregort, de a fickó életben tartotta őt. Ráadásul amikor Gregor végre emlékezett és újra annak szentelte életét, aminek teremtették? Mi történt vele? Megölette magát. Szóval számomra Borkus karaktere nem volt ilyen egyértelműen rossz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát mivel ez a 100. rész volt, azt hittem hogy nagyon jó lesz. De tévedtem... Az eleje-közepe borzasztóan uncsi volt, és csak a végén volt egy pici izgalom. Az a hősiesség valóban elment volna a zárásnak. De majd megnézem feliratva is mert így nem nagyon értettem hogy mi van, ha megnéztem felirattal akkor majd kibővítem.

 

Az, hogy ez lett a 100. rész, az majdhogynem a véletlen műve(a sok kavaraás ugye). Ehhez a jubileumhoz nem lett történet igazítva. A részt önmagában kell értékelnünk és a sorozatban, illetve az évadban, vagy esetleg a történetszálon belül.

És hogy felirat nélkül nézted, miközben nem nagyon értetted, majd dobsz "egy nagatívat", azért még lehet, hogy kapsz dorgálást...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon kíváncsi voltam mi lesz az előző rész után, milyen helyre kerültek, és nem kellett csalódnom. R2 jól mondta, valóban kicsit olyan mint a Tatooine, de én annál százszor kilátástalanabbnak látom ezt a helyet. Elég megnézni a "lakóit". Full apátiában szenvednek mind. Ide talán csak azok jönnek, akiknek még a Tatooine is túl szem előtt van... A falu csak fokozta ezt a pangós érzést. A mindent belepő "csótány" hegyekről és a halmokban álló szemétről ne is beszéljünk. Aztán eljött az a pillanat is amikor megtudhattuk, hogy szegény Gascone mivel küzdhet meg mindennapjai során. Jó, lehet, hogy ez kicsit sarkított, de nem hiszem, hogy Coruscanton több tiszteletet kapna mint itt, Borkus -tól. Mindenesetre azt becsülöm benne, hogy minden félsz nélkül elmondta honnan jött. :) Bár azt nem értem miből gondolta, hogy ezeket az alakokat meghatja majd az, hogy ő a Köztársasági hadsereg ezredese. Én inkább hallgattam volna a helyében. A karakterekre rátérve, ismét erősek voltak. Az idény végi szavazásán nagyon nagy bajban leszek... Kezdjük Borkussal annál is inkább, mert ő elég ambivalens érzéseket keltett bennem. Ő mentette meg Gregort, és annak ellenére, hogy eltitkolja származását valahogy azt érzem benne, hogy ezzel mintha védeni is akarná a klónt. Van egy ilyen mondata is, amikor óvja Gregort attól, hogy visszatérjen a régi életéhez. Hisz itt az üresség peremén tök jól elvan, semmi veszély, nyugodtan tengethetné napjait. Mintha számítana neki a sorsa. Nem hinném, hogy a mosogató tudománya miatt harcol ennyire érte. Kíváncsi lennék hogy találta meg a klónt, és magának Borkussnak mi az előélete. Biztos megtudnánk pár érdekes dolgot.

No de itt van Gregor! Nem is tudom mikor volt példa rá utoljára, hogy egy egyrészes karakter ennyire a szívemhez nőjön. A története remekül fel volt építve, az emlékfoszlányok és az, ahogy fokozatosan rájött ki is ő valójában. Az nagyon tetszett, hogy annak ellenére, hogy még a végén se emlékezett mindenre csak foszlányokra, teljesítette azt amit egy klóntól elvárnak. Teljesítette azt amit Gascon is mondott a hajóban: "meghal azért, hogy mások élhessenek". Fantasztikus volt a vége, ahogy irtotta a droidokat és az egész önfeláldozása. Szerintem már csak becsületből is ezt a sorsot szánta magának, így követve a többi testvérét a másvilágra. Nyilván ilyenkor előjönnek a teóriák, miszerint talán túlélte....lehet, hisz nem láttuk a holtestét, de szerintem egy akkora robbanást nem élhetett túl.

A droidok és Gascon kapcsolata ismét szerepet kapott, bár érthetően most kevésbé hangsúlyosan mint korábban, hisz már nem ők voltak fókuszban. Azért WAC és az ezredes megint szerzett pár mosolygós percet. :D Gascon -nak amúgy nagyon jók a beszólásai, egyre jobban kedvelem a karaktert. Igazi régimódi baka feelinget áraszt, és ezt értékelem. :D

 

Ami viszont nem tiszta, hogy mit keresett ott az a Venator?!? Ráadásul egy Nu osztályú sikló a droidoknál? Talán Gasconékat keresik?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gregor önfeláldozása tetszett, de én nem néztem volna ki Gasconból, hogy egy megható mondat után otthagyja Gregor századost.

Gascon tudta azt amit Gregor. Mindennél fontosabb a küldetés sikere. Az az első....mind a ketten így cselekedtek. Ez még nem azt jelenti, hogy az ezredes feláldozta volna Gregort, sőt!

 

Lassan indult be, de akkor nagyon.

Előszöris tetszett a ANH utalás amikor bementek az étkezdébe, bár az már kevésbé, ahogy az ezredes minden vendég előtt kijelenti, hogy ő a köztársaság hadseregének az egyik magas rangú tisztje. Óvatosságról még nem hallott, mert először talán meg kellett volna győződnie, hogy ki is uralja az adott bolygó, és még utána is csak azokkal megosztani akikben megbízhat.

Gascon nyilvánvaló, hogy kisebbségi komplexusban szenved, így mindig a státuszával akar tiszteletet kivívni. Sajnos akkor is amikor ez balgaság. Lásd. itt... Szerintem Borkuss azért is zavarta ki őket, mert Köztársaságiak. Meg volt a veszély, hogy felismerik Gregort.

 

A droidok a pit droidot leszámítva nem sok mindent tettek hozzá a részhez, és ő is csak a poénkodásával.

Az ő szerepük ennyi, most egyébként is máson volt a hangsúly. :)

 

Apropó, az aleena tolvajhoz mit szóltatok? >.< Meg a köpködő aqualish-hez? :) Utóbbit furcsának találtam, mintha most láttuk volna először a népét a sorozatban, pedig tudom, hogy nem így volt. Talán most először volt ennyire élettel teli.

A kis tolvaj hatalmas volt. :D Elvette a nuna combot a négyszer magasabb mamlasztól. :D

 

Számomra ennyire nem volt egyértelmű, hogy most kedveljem, vagy utáljam-e a karaktert. Aláírom, hogy egy szemétláda volt, aki kihasználta Gregor amnéziáját, hogy neki dolgozzon. (Mellesleg úgy vélem, amikor Gascon azt mondta, hogy a rabszolgájának tartja őt, kicsit túlzásnak éreztem.) Mert azért valljuk be, ez a sullusti kihúzta a roncsok közül Gregort, pedig vígan ott hagyhatta volna meghalni, mit érdekli az őt? Elbújtatta őt egy olyan bolygón, ahol egy szeparatista helyőrség állomásozik. Egy klónt. És még a felszerelését is megtartotta neki. Mi ez, ha nem az élete kockáztatása? Egyszer szúrnák ki a droidok, hogy egy köztársasági klónt bújtat és agyonlövik. (Mondjuk Gregor elég nyíltan sétált az utcán, nem tudom, hogy eddig miért nem vették őt észre, talán a szakálla miatt nem ismerték fel egyértelműen a rohamdroidok.) Ráadásul kapott tőle házat és fizetést. Egy részét ugyan ő fizette és itt tényleg egy kicsit olyan, mintha a saját szolgájaként tartotta volna Gregort, de a fickó életben tartotta őt. Ráadásul amikor Gregor végre emlékezett és újra annak szentelte életét, aminek teremtették? Mi történt vele? Megölette magát. Szóval számomra Borkus karaktere nem volt ilyen egyértelműen rossz.

Pont erre céloztam alább. :) így látom én is. Borkus kötődött valamiért Gregorhoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ami viszont nem tiszta, hogy mit keresett ott az a Venator?!? Ráadásul egy Nu osztályú sikló a droidoknál? Talán Gasconékat keresik?

A következő rész egymondatos ismertetőjéből kiderül:

 

"The D-Squad discover that the deserted cruiser is loaded with explosives and headed toward a space station hosting a Republic conference."

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes, Gascon említi a Malachor V-öt, azért, mert a kopár,rossz sorsú bolygó nevét lepusztulása után a Pokol szinonímájaként használták.

Egyébként Borkusra visszakanyarodva, azzal nincs semmi bajom hogy megmentette Gregor életét, viszont ezt arra használta fel, hogy -mint ő maga mondta- rendelkezzen az élete fölött, "your life is mine", azt hiszem ezt mondja, és gonosz dolog így sakkban tartani valakit, aki önszántán kívül került veszélybe, és oda Abafarra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy örökkévalóságnak tűnt ez a szünet. A 100. epizód alkalmából nem is kaphattunk volna jobb részt. Hihetetlen, hogy ilyen hosszú időt megélt eddig ez a sorozat, bevallom, anno elég pesszimista voltam az első néhány epizód tükrében.

 

A városról rögtön kiderült, hogy nem elhagyatott, ami nekem először furcsának hatott. Végre a TCW-ben is felbukkantak a sullustiak, mégha ilyen otromba, unszimpatikus alak képében is, mint ez a Borkus. A kifőzdéje kellően hangulatosra sikerült és számos fajt felvonultatott. Végre az aqualishek is élettel teliek voltak. Szerintem Gascon meglehetősen ostoba volt, amikor felelőtlenül hirdette magáról, hogy ő a Köztársaság katonája. Akkor még egyáltalán nem lehetett tudatában, hogy miféle bolygóra tévedt, és ez be is igazolódott, hogy a város szeparatista kontroll alatt áll.

 

Hatalmas piros pont jár a készítőknek, amiért több ízben is történt utalás az EU-ra, gondolok itt a Malachor V-re vagy a sarrishi csatára, amelyről képregény is született (bár mintha a Köztársaság ott győzött volna, mégha súlyos veszteségek árán is, de ezt könnyen lehet magyarázni ellentámadással). És végre... amire vártam. a Republic Commando. Gregor minden erőfeszítés nélkül irtotta a droidokat. :) Na persze a túlerő őt is legyőzte, de áldozata nem volt hiábavaló. Illetve, remélem, hogy meghalt, meglehetősen bárgyú lenne, ha kiderülne, hogy túlélte. Egy valamit nem értettem. Hogy került az Abafar légkörébe egy Venator? Lehet, elsiklott a figyelmem és volt rá utalás?

 

A rész 8/10. Azért az előző jobban ütött egy fokkal. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Érdekes, Gascon említi a Malachor V-öt, azért, mert a kopár,rossz sorsú bolygó nevét lepusztulása után a Pokol szinonímájaként használták.

Egyébként Borkusra visszakanyarodva, azzal nincs semmi bajom hogy megmentette Gregor életét, viszont ezt arra használta fel, hogy -mint ő maga mondta- rendelkezzen az élete fölött, "your life is mine", azt hiszem ezt mondja, és gonosz dolog így sakkban tartani valakit, aki önszántán kívül került veszélybe, és oda Abafarra.

Többször újranézve már nekem is inkább negatív a véleményem a fickóról. Bár azt továbbra se értem, miért ragaszkodott annyira hozzá.

 

Egy valamit nem értettem. Hogy került az Abafar légkörébe egy Venator? Lehet, elsiklott a figyelmem és volt rá utalás?

Nem siklott el figyelmed, ez egy újabb remek levegőben lógó kérdés. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bár azt továbbra se értem, miért ragaszkodott annyira hozzá.

Utált mosogatni, na. Vagyunk ezzel páran így. :)

Szerintem azért nem csak mosogatófiúnak használta, hanem minden alja munkát rá bízott az étteremben. Kvázi rabszolgának tartotta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Utált mosogatni, na. Vagyunk ezzel páran így. :)

Szerintem azért nem csak mosogatófiúnak használta, hanem minden alja munkát rá bízott az étteremben. Kvázi rabszolgának tartotta.

És a messzi-messzi Galaxisban még nem találták fel a mosogatógépet? :D Nem akarok cinikus lenni, meg minden, de azért ez vicces. Értem én, hogy a messzi Abafaron járunk, de ebben a világban kvázi természetesek a takarító droidok, meg ilyesmi. :D De nem kötekedem, mert jó rész volt. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valószínűleg Borkus nem engedheti meg magának. Egy droid azért drága mulatság lehet. :)

Biztos az, a senki földje Tatooine senki földjén élő párafarmer tucatnyit is tarthatott. :D

Amúgy meg, elég valószínű azután, ahogy Ptiire ráförmedt, hogy zsigerből gyűlöli a droidokat, azért nincs ilyenje.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem hiszem, hogy egy droidnak egyetemes ára lenne, mivel az Abafaron elég kevés lehet, így valószínűleg ott drága is. A Tatooine azért valamivel fejlettebb bolygó, egyébként Larsék az ottani viszonyok között szerintem nem is voltak olyan szegények.

Szerkesztve: - Nute Gunray
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló epizód volt. Talán az egyik legjobb a sorozatban. Nagyon jó érzés volt klón kommandóst látni ennyi idő után. Gregor áldozata megható és felemelő volt. Az egyik legjobb jelenet sorozat volt a végső csata. Nagyszerű munka. Igazi mestermű az epizód.

 

Malachor V említésének kifejezetten örültem.

A Sarrish említését nem éreztem EU ellenesnek. Egy bolygón akár 20-30 alkalommal is harcolhatnak a szemben álló felek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Utált mosogatni, na. Vagyunk ezzel páran így. :)

Szerintem azért nem csak mosogatófiúnak használta, hanem minden alja munkát rá bízott az étteremben. Kvázi rabszolgának tartotta.

Találhatott volna rá más munkaerőt, mert láthatóan belőlük nem volt hiány. :) Borkus azt hitte, hogy azért mert megmentette Gregor életét, már automatikusan a saját tulajdonává válik. Vicces felfogás. :)

 

Gregorról pedig elhintette Filoni, hogy ő arra tenné a garasát, hogy túlélte. ;) Nézzétek meg az epizód feauterettet, abban mondja. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszetős rész volt. Az előzőnél jobban megfogott, pedig az sem épp egy rosszul sikerült darab. A kavarás miatt szinte biztos, hogy nem egy alkalomhoz készült epizódnak szánták, de nincs hiányérzetem. Jó, hogy bepillantást nyerhettünk az "átlagemberek" életének ebbe a szegmensébe is, számomra az ilyen apróságok teszik paradox módon életszerűvé a sorozatot. Gregor nagyon jó karakter lett, a Top 3 klónban mindenképpen ott a helye. Munkál benne a kötelességtudat, önzetlenség, emberség, egyszóval kedvelhető. Arra kíváncsi lettem volna, mi okozta az emlékkiesését. A jövőben talán konkrét választ kapok erre, ahogy a köztársasági cirkáló jelenlétére is. Gascon továbbra is önmagát adta, csodálom, milyen higgadtan fogadta WAC trollkodását. Lehet valóságalapja a droid szavainak, de sajnálom, ha tényleg csak méretbeli okok miatt esett a zilkinre a Jedik választása, mert nagyon lelkes, és szemmel láthatóan elkötelezett a nyilvánvaló korlátai ellenére. Egyébként QT (Cutie) nevének jelentése csak most tűnt fel. Aranyos névadás, meg kell hagyni. Az Ep4-es párhuzamok jól sikerültek, főleg a fajok kavalkádjának széles tárháza. A végső akció remek lett, FPS nézettel, aláfestő zenével együtt. Nem hinném, hogy Gregor odaveszett volna. Arra ennél sokkal egyértelműbb utalást kapunk volna. Másrészt, pazarlás lenne ilyen egyszerűen eldobni, még a dráma kedvéért is. Gascont nem gondolom érzéketlennek. Egy vérbeli katonának fontosabb a küldetés, aminek sikeréért olykor szükséges áldozatokat kell hozni. Ő is kész lett volna meghalni a beszállás során.

Mint írtam, jó kis rész volt ez is, várom a folytatást.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.