Ugrás a kommentre

5x18 - The Jedi Who Knew Too Much


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

18. rész - The Jedi Who Knew Too Much / A Jedi akit túl sokat tudott

 

epguide518.jpg

 

Írta: Charles Murray

Rendezte: Danny Keller

 

Helyszín: Coruscant

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Barriss Offee - Meredith Salenger

Letta Turmond - Kari Wahlgren

Wilhuff Tarkin admirális - Stephen Stanton

Fox parancsnok - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Odd Ball - Dee Bradley Baker

Hound őrmester - Dee Bradley Baker

Yoda - Tom Kane

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Mace Windu - Terrence Carson

Kit Fisto - Phil LaMarr

Plo Koon - James Arnold Taylor

Eeth Koth - Chris Edgerly

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Aayla Secura - Jennifer Hale

Tera Sinube - Gregory Baldwin

Shaak Ti - Tasia Valenza

Saesee Tiin - Dee Bradley Baker

Palpatine főkancellár - Ian Abercrombie †

Mas Amedda - Stephen Stanton

Mon Mothma - Kath Soucie

Bail Prestor Organa - Phil LaMarr

Coburn admirális - Dee Bradley Baker

Wullf Yularen admirális - Tom Kane

Whorm Loathsom tábornok - Corey Burton

Poggle, a kicsi - Matthew Wood

Wat Tambor - Matthew Wood

R7-A7 - Terrence Carson

Eekar Oki

Tutso Mara

Grizzer

MR-T3

 

Történet

Letta Turmond letartóztatása után megnyugodni látszanak a kedélyek, és minden visszatér a normális kerékvágásba. Az egyik katonai eligazításon azonban megjelenik Tarkin admirális hologramja, aki arról tájékoztatja Ahsoka Tanót, hogy a bebörtönzött Letta látni akarja. A padawan azzal a reménnyel látogatja meg a rabot, hogy végre megtudhatja ki áll a Jedi templom ellen elkövetett merénylet hátterében. Az események menete azonban váratlan fordulatot vesz.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A temetésen láthatóak: Mas Amedda, Palpatine főkancellár, Mace Windu, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, Barriss Offee, Ki-Adi-Mundi, Plo Koon, Yoda, Eeth Koth, Tarkin admirális, Coburn admirális, Yularen admirális, Kit Fisto, Saesee Tiin, Shaak Ti, Tera Sinube, Bail Organa, Mon Mothma, Eekar Oki és egy Weequay jedi (nagy valószínűség szerint Sora Bulq).

- A Jedi akiről Barriss Offee beszél az Tutso Mara, akitől fénykard technikákat tanult el.

- Ahsoka említi, hogy beragadtak egy tankba a Geonosison, ez a második évados 2x06 Weapons Factory című epizódban történt.

- A Köztársasági katonai központ ami először tűnt fel, erős előszele a Galaktikus Birodalomnak. A létesítmény egyébként közel van ahhoz a helyhez, ahol a Jedi hajók állnak a Revenge of the Sith -ben.

- Látható a monitorokon, hogy itt tartják fogva Emir Wat Tambort (1. évadban kapták el), Kicsi Pogglet (2. évad), Whorm Loathsom tábornokot (TCW mozifilm), és egy taktikai droidot.

- Tarkin hasonlóan lép be Ahsoka cellájába mint Darth Vader fog Leia hercegnőébe a New Hope -ban.

- Tarkin és Ahsoka beszélgetése az A New Hope-ban látott Tarkin és Leia párbeszédre hasonlít.

- Ahsoka menekülését a csatornában a Szökevény című film ihlette.

- A Köztársasági katonai központ előtt egy műemlék található. Geonosisi kőre van rávésve azoknak a klónoknak a neve, akik az 1. Geonosisi csatában estek el.

- Az első klón neve a vérebbel Hound őrmester. Bestiájának neve Acsar.

 

Concept Art galéria

 

conceptart01.jpg

A pikobi névre hallgató élőlény concept rajza

 

conceptart02.jpg

A Köztársasági katonai bázis és annak külső környezete

 

conceptart03.jpg

Az RA-7 -es droid cocncept rajza

 

conceptart04.jpg

A Jedi halotti leplen látható jel

 

conceptart05.jpg

A csatornacső belseje

 

conceptart06.jpg

A Jedi templom temetkezési helye

 

conceptart07.jpg

Az alsóbb szintek bejárata és az odavezető csővezetékek

 

conceptart08.jpg

A Coruscanti csővezeték egy újabb eleme

 

conceptart09.jpg

A katonai börtön cellája

 

conceptart10.jpg

MR-T3 karakter illusztrációja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Első gondolat: KLÓNOK!!!! :yeah::rock: Végre. Kis túlzással már lassan kezdtem azt hinni, hogy a klón háborúknak közben vége is lett, mondjuk most sem a megszokott ellenséggel hadakoztak, de üsse kő, már hiányoltam őket.

Második gondolat: Wat Tambor és Poggle még mindig rács mögött! :rock: Itt viszont már tényleg kezdtem azt hinni, hogy a készítők megfeledkeztek róluk, erre tessék, nem is a szokásos átjáróházban börtönben vannak elszállásolva. Bár remélem a kiszabadulásukra is lesz egy epizód szentelve.

 

Az akciók (mármint az az egy negyed órás ami volt) kitűnőek, a látvány meseszép, a történet érdekes és azt sem lépték meg, hogy lecseréljék a klónok lézerét vörösre (már komolyan ettől féltem) szóval csak így tovább. :clap: :clap: :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Második gondolat: Wat Tambor és Poggle még mindig rács mögött! :rock: Itt viszont már tényleg kezdtem azt hinni, hogy a készítők megfeledkeztek róluk, erre tessék, nem is a szokásos átjáróházban börtönben vannak elszállásolva. Bár remélem a kiszabadulásukra is lesz egy epizód szentelve.

Sőt, Whorm Loathsom is ott volt! :) Mondjuk így utólag belegondolva teljesen logikus, hogy a szeparatista vezetőket nem a bűnöző söpredék közé zárják, ahol teszem azt egy feldühödött trandoshai simán eltörné a nyakukat, mert csúnyán néztek. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, csak az ő nevét nem tudtam fejből, és annyira nem nagyágyú, hogy nekiállja kiguglizni :D

Hehe, jogos. :D Végül is csak egy idióta, aki bedőlt Obi-Wan teázós trükkjének. :lol:

 

Fuh, nagyon tetszett a rész, csak nagyon-nagyon hamar lett vége. Ezt érdemes lett volna összeollózni egy egész estés filmmé, úgy nagyon jól működne. Mert most kb. olyan érzésem volt, mintha elkezdtem volna egy nagyon nagyszabású, izgalmas krimi filmet, amit leállítanak az első 20 percénél. Technikailag messze az egyik legkidolgozottabb epizód volt, bár a látványvilágra már jó ideje nem lehet panasz, mindig képesek meglepni. Tetszik, hogy ennyire kibontották a Jedik elleni ellenszenv kérdését. Ez már a Geonosisi Csata óta folyamatosan nő és lehet, hogy pont Pong Krell volt az, aki az utolsó csepp volt a pohárban. Tarkin admirális egyre jobban elkülöníti a Jedi Rendet a Köztársaság hadseregétől, bár szerintem teljesen jogosan. Már a klónok sem bíznak a Jedikben, elég csak a börtönőrökre gondolni. Képesek voltak élesíteni a fegyvereiket Anakin Skywalker ellen, bár tény, hogy ők csak a protokollt követték. Az ügy pedig, nagyon szövevényes. Ha a bűnbak nem Ahsoka Tano lenne, én sem hinnék neki, annyira egyértelműek a bizonyítékok. Legalábbis Tarkin következtetése, hogy ha valaki más volt, akkor miért nem érezte meg, elég jogos. (Most had ne menjek bele, hogy egy Jedi/Sith le tudja árnyékolni a jelenlétét, ha nem akarják, hogy észrevegyék, de ezzel egy időben használni is az erőt... Bárki is a tettes, a megtévesztés mestere.)

 

És szerintem ez... Meredek következtetés lesz, de Barriss Offee lesz. Ugyanis felettébb érdekes, hogy az alkotók hirtelen előhúzták őt és nagyon sok, értékes játékidőt áldoztak rá, sőt olyan helyen volt jelen, ahol nem kellett volna jelen lennie. Nem kizáró ok, de mi oka lett volna csak úgy Anakinnal, Ahsokával és Tarkinnal lógnia? Ahelyett, hogy teszem azt Luminara Undilival lett volna. (Oké, az is lehet, hogy ő épp a fronton harcolt.) Tudom, bugyutának tűnhet ez a következtetés, de Barriss egész egyszerűen gyanús volt, mindvégig. Mondhatnánk azt is, hogy olyan Jedisen, könnyek nélkül volt szomorú, de volt valami óvatosság a viselkedésében, amit nem tudtam hová tenni. Persze lehet egyszerű karakterépítési jelenet is, amiből már láthattuk jó néhányat a sorozat folyamán, de kell, hogy legyen valami egyéb célja is Barriss szerepeltetésének is, különben meglehet, hogy kihagyták volna. (Mint láthatjátok, gondosan szemet hunyok a tény felett, miszerint Barrisszel mi történt az EU-ban, mert ugye az alkotók azt csinálnak vele, amit akarnak. A halála eredetileg benne lett volna az EPIII.-ban, de tudtommal kivágták.) És valami nagyon meglepő lesz a csavar a történet végén, valaki, akire nem számítunk, aki végig ott volt a történetben. Általában így szokott lenni. Egy ilyen történetben nem szokott egy no name karakter lenni a tettes, akit eddig még nem láthattunk, különben nem lenne ütős a csavar. De ha nem is Barriss lesz a tettes a történet folyamán, biztos vagyok benne, hogy valamilyen formában még szerepelni fog.

 

Persze előhúzhatjuk a legjobb érvünket a fórumon, hogy ha valami konspirálást sejtünk: Palpatine. Nos igen, lehet érdekében állna eltüntetni Ahsokát, sőt, ezzel még sokkal többet is nyerne. Nem elég, hogy eltűnne valaki a képből, aki akadályt jelent a terveire nézve, még el is érhetné, hogy a Jedik elleni bizalmatlanságot kihasználva bevezesse a 66-os parancsot...

 

Szerk.: Biztosan sokan neheztelni fognak Anakinra az inkompetens viselkedése miatt. Hogy sokak szerint esetleg nem volt képes megbízni a tanítványában, azok után, amiken keresztülmentek. Pedig Anakin csak azt tette, amit minden ember tett volna. A lehetőségeihez mérten, törvényesen segíteni úgy, hogy magát és tanítványát ne keverje még nagyobb bajba. Bár itt mondhatni Anakin negatív szereplőnek tűnik fel, pusztán az a karakter, ami az ilyen történetekben gyakran megjelenik. Az, aki segíteni akar a főhősnek, csak a "rossz" oldalon áll. És abban is igaza van, hogy úgy nem tud segíteni a lánynak, ha az csak megy a saját feje után és maga alatt vágja a fát.

 

Apropó, Tarkinnak miért nem volt gyanús az, hogy a kérdéses felvételen nem volt hang?

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

FúhogyazbaseztamiaekrBaromi jó volt ez a rész!!!!!! :yeah::o:yeah::o:yeah::o:psycho: Már vagy tíz perce, hogy a végére értem, és még most is totál fel vagyok csigázva! Erre vártam az egész évadban! Végre egy epizód, fantasztikus történettel, izgalmas akcióval, és intrikával, ami tökéletesen ütemezett, se nem lassú és vontatott, se nem elkapkodott és összecsapott! Ha a Maul szál csak fele ilyen jól ütemezett lett volna, mint ez az utóbbi két epizód...nem tudom mit csináltam volna, valószínűleg nerd-rohamot kaptam volna. :D Fúú most még nem is tudok még összeszedettem írni, de erről a részről ha belegebedek is de megírom azt a kisesszét!

Egyenlőre két dolog: 1: kinek volt meg a "Fugitive"-feeling? :D 2: Jelentkezzen, aki azt mondja, hogy Barriss a tettes :peace:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Oda meg vissza vagyok az epizódtól!

Micsoda jelenetek?! Milyen izgalmas történet.(történetszál)

Profi módon terelték Ahsokára a gyanút, jól meg volt csinálva.

Hatalmas émyelygős Szökevény utalás, de nagyon belefért! Szeretem ezeket!

Mi lesz itt még?

Tudom szeretem haszálni ezt a kifejezést, de talán ilyen találó még nem volt: "filmszerű élmény".

Nem tudom minek volt köszönhető, hogy ilyen korán volt és ráadásul angol felirattal, de jó szokás!

 

Ja és szerintem nem Bariss a tettes. Ugyan volt egy fura arckifejezése kameraráközelítéssel, de ez csak elterelés lesz szerintem.

Túl szögletes és szófogadó a kis tetkós.

Az immár sajnálatosan megtekintett régi évad-trailer után szerintem:

 

"a hajszegény hárpia" adta ki magát jedinek

 

és valakinek a megbízásából Ő áll a háttérben...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ja és szerintem nem Bariss a tettes. Ugyan volt egy fura arckifejezése kameraráközelítéssel, de ez csak elterelés lesz szerintem.

Túl szögletes és szófogadó a kis tetkós.

Az immár sajnálatosan megtekintett régi évad-trailer után szerintem:

 

"a hajszegény hárpia" adta ki magát jedinek

 

és valakinek a megbízásából Ő áll a háttérben...

Nem hiszem, hogy ő csak úgy besétált volna oda. Még ha... (Ezeket a spoilereket meg ne nézze senki, aki nem látta az előzeteseket!)

 

...halottnak is hitték a Sullusti Csata után, (És azóta Obi-Wan által meg is tudhatták, hogy nem halt meg.) biztosan nyilván van tartva a Köztársaság katonai adatbázisában és azonnal felismernék. Főleg azok után, amennyi csatában részt vett. Ennyi erővel akár Dooku gróf is besétálhatott volna. Nem véletlenül hord szerintem maszkot, ha már Coruscanton bóklászik. (Láttad a trailert, így nem nagy meglepetés.) Ráadásul Ventress azóta nem kifejezetten olyan gonosz. Van egy olyan érzésem, hogy inkább segíteni fog Ahsokának.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát... én is csak kapkodok a levegőhöz a mai rész után... :o Mindenesetre azt a "I've got a bad feeling about this."-feelinget továbbra is nagyon érzem, sőt most még jobban! Nem tudtam, hogy ilyen hamar belekavarják Ahsokát az egészbe. Minden olyan gyorsan történt... Már van is egy elméletem arra, hogy ki gyilkolászhatott "Ahsoka nevében": Asajj Ventress. Szerintem itt fog képbe jönni. És nagyon nagy a valószínűsége, hogy Palpatine bérelte fel a kapcsolatain keresztül... Plusz... nem akarok rossz ómen lenni, de most nagyon az az érzésem, hogy Ahsoka nem biztos, hogy megéri ennek a szálnak a végét... :para:

Remélem tévedek, de elég aggasztó, amilyen helyzetben most van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem hiszem, hogy ő csak úgy besétált volna oda. Még ha... (Ezeket a spoilereket meg ne nézze senki, aki nem látta az előzeteseket!)

 

...halottnak is hitték a Sullusti Csata után, (És azóta Obi-Wan által meg is tudhatták, hogy nem halt meg.) biztosan nyilván van tartva a Köztársaság katonai adatbázisában és azonnal felismernék. Főleg azok után, amennyi csatában részt vett. Ennyi erővel akár Dooku gróf is besétálhatott volna. Nem véletlenül hord szerintem maszkot, ha már Coruscanton bóklászik. (Láttad a trailert, így nem nagy meglepetés.) Ráadásul Ventress azóta nem kifejezetten olyan gonosz. Van egy olyan érzésem, hogy inkább segíteni fog Ahsokának.

 

 

Egy ilyen párosítás érdekes lenne, de az Obi-Wan-os szitu után már el tudom képzelni.

 

Ja és szerintem nem Bariss a tettes. Ugyan volt egy fura arckifejezése kameraráközelítéssel, de ez csak elterelés lesz szerintem.

Túl szögletes és szófogadó a kis tetkós.

Az immár sajnálatosan megtekintett régi évad-trailer után szerintem:

 

 

"a hajszegény hárpia" adta ki magát jedinek

 

 

és valakinek a megbízásából Ő áll a háttérben...

 

Pontosan... erre gyanakszom én is.

Szerkesztve: - dalekterminator
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Túl szögletes és szófogadó a kis tetkós.

Általában így szokott lenni. Az szokott lenni a tettes, akire a legkevésbé gyanakodnánk. Barrisst az elmúltak tekintetében kevesen hibáztatnák. Meg általában a gyilkosok, amikor lelepleződnek, átvedlenek szívtelen pszichopatákká. Barriss szerintem tipikusan a régi Jedi eszme híve, ahol ők a béke őrei, nem katonák. Ezt a moralizálást a Brain Invadersben is felvetették. Mert mi van akkor, ha úgy gondolja, hogy az Anakin és Ahsoka félék megfertőzik a Jedi Rendet? Akik ahelyett, hogy követnék a tanításokat, megszegik azokat és a saját útjukat járják. És ezeket a magvakat elültetik az ifjakban is, akiknek a háborúban kell felnőnie és nem azzá válnak, amivé eredetileg kellene. (The Gathering, A Test Of Strenght, Bound For Rescue, A Necessary Bond) A Jedik engedetlensége odáig fajult, hogy Pong Krell, a sokak által mélyen tisztelt Jedi Mester a saját klónjait gyilkolta halomra, kedvtelésből. Persze, bármikor térhetnek le Jedik a helyes útról, de mostanában ez fokozottan megtörténik. A Jedik sorra hánynak fittyet az elveiknek és ezt a nép is érzi.

 

Furcsa, most, hogy így belementem, meginogtam Barriss bűnösségét illetően... >.<

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt egyébként fogtátok, hogy Rex Anakin előtt még védte Ahsokát, de mikor kettesben maradt a másik klónnal, akkor már úgy adta ki a parancsot a komlinken, hogy Ahsoka megölt három klónt? Ajaj, Krell szelleme ezerrel kísértheti, ha Rex ilyen könnyen el tudja képzelni, hogy valóban Ahsoka a tettes.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahol a börtön volt épület, az már tisztára Birodalmi időket idéz, a nagy jellel a bejárat fölött meg a vörös zászlókkal. Érdekes, hogy a klónok már kőszobrokat kaptak :D Amúgy tutkó Barris volt, Asajj nem tudta volna titkolni kilétét, sem az erőben sem fizikailag. Másik csak Palpatine lett volna, bár ő róla azt is elképzelem, hogy az iródájából folytotta meg Lettát :P. Tarkin mondata Palpatineról mekkora már: "Biztosíthatom róla, ő igen ritkán cselekszik anélkül, hogy mindent számításba ne vett volna."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Atyaisten... ez valami fantasztikus volt! Nem is tudom, mikor éreztem utoljára, hogy ennyire magával ragad a történet, annak ellenére, hogy csak szomorúságot hozott. És mégis...

Láthattuk, milyen könnyű valakit gyanúba keverni, és még lejjebb süllyeszteni benne, hiába az egy szinte minden gyanún felül álló ifjú padawan (valóban színtiszta Szökevény helyzet). Profi volt az illető, aki mindezt elintézte és gátlástalan. Ahogy pontosan ki volt tervelve Letta megölésének időzítése, majd Ahsoka kiszabadítása kába és halott klónok által szegélyezve, az valami mesteri volt. Én Bariss-ből nem nézek ki ilyesmit, megmondom őszintén. S mégis mi értelme lenne Ahsokát pellengérre állítani egy másik padawan által, mi haszna lenne belőle? Egyetlen embert tudok, akinek jól jön Ahsoka kiiktatása a képből, és az Palpatine, mert a lány ártatlan meghurcolása tovább gerjesztheti Skywalkerben a Sötét oldalt, na és ő az, aki ilyesmit meg tud tenni. Az, hogy Letta Jedinek tartotta azt, akitől ő az utasításokat és a támogatást kapta, még nem jelent semmit. Ez az egész a Sith-ek módszereitől és hatalmától bűzlik, és egy kevésbé tájékozott valakit könnyen meg lehet téveszteni pár külsőséggel, hogy Jedinek higgyen valakit, aki nem is az.

 

Anakin egyébként nagyon furán viselkedett, egyáltalán nem úgy nézett ki, mint aki segíteni szeretne, hanem mint akinek a préda csaknem kicsúszik a kezéből... Az a hajtóvadászat borzasztó volt, tényleg mintha egy nehézsúlyú gonosztevőt üldöznének a klónok, és nem egy kislányt, akit csupán feltartóztatni kellene valahogy. Nem csodálkozom ratja, hogy nem adta meg magát, mégha ezzel a bűnössége látszatát erősítette is meg. Egyszerűen olyan helyzetbe került, amikor nem maradt más választása, mint menekülni.

Sajnos nem tudom elgondolni sem, hogyan tudná magát tisztázni ilyen előzményekkel. Ennek a szálnak nem lesz jó vége... :(

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Anakin egyébként nagyon furán viselkedett, egyáltalán nem úgy nézett ki, mint aki segíteni szeretne, hanem mint akinek a préda csaknem kicsúszik a kezéből...

Azt tette, amit bárki más megtett volna. Nem volt más választása. Részben erről is szól ez a szál, hogy a bizalom mennyire, de mennyire törékeny dolog. Adott egy felvétel, amin egyértelműen az látszik, hogy Ahsoka az Erővel megfojtja és megöli Lettát, még ha nem is így történt. Azt állítja nem ő volt, mégsem érzett senkit a közelben. Hiába van olyan ember az életemben, akit kiskorom óta ismerek és megbízok benne, hogy ilyet soha nem tenne, ha látnék erről egy felvételt én is elkezdenék benne elég erőteljesen kételkedni. Mert mi van akkor, hogy ha én voltam az ostoba és félreismertem? Anakin azért üldözte ennyire, mert azzal, hogy Ahsoka menekül, csak még nagyobb bajba keveri magát. Mert esetleg az is járható út lett volna, hogy Ahsoka megadja magát, Anakin pedig az ügy végére jár. Bár nyomok tekintetében mindkettejüknek elég nehéz dolga lesz. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban Anakin sem fog tétlenkedni és megpróbál fényt deríteni az igazságra, mert egyértelmű bizonyíték ide, vagy oda, a lány megértette vele, hogy mennyire komoly az elhatározása. Nem fogja cserbenhagyni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azert erdekelne, mit tudott meg Ahsoka..a bunbak jobb cim lett volna. Pildivel ertek egyet. Es Bariss pont azert artatlan, mert utalas volt ra.

Megtudta, hogy valóban egy Jedi áll a támadás mögött. :D Ennél többet nem igazán. De még ha pontatlan a cím, akkor is nagyon tetszik. Mondjuk nem ez lenne az első eset. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megtudta, hogy valóban egy Jedi áll a támadás mögött. :D Ennél többet nem igazán. De még ha pontatlan a cím, akkor is nagyon tetszik. Mondjuk nem ez lenne az első eset. :D

Nem bizony...sokat artott volna ha megtudja ki az? Ez rossz kerdes, csak a cim miatt merult fel, meg hat megis...;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem bizony...sokat artott volna ha megtudja ki az? Ez rossz kerdes, csak a cim miatt merult fel, meg hat megis...;)

Naná, hogy igen. Főleg azért, mert senki nem szeret lelepleződni. :D Ez a valaki gondosan ügyelt arra, hogy Ahsokára terelődjön a gyanú. Viszont komolyan felmerül a kérdés, hogy akkor ki lehetett az? Ha nem Barriss és nem is az a másik valaki, akit a spoiler fül mögött javasoltatok, mert szinte biztos vagyok benne, hogy nem ő volt az, akkor ki lehetett? Pontosan tudta, hogy Ahsoka mikor megy oda és gondoskodott róla, hogy minden úgy tűnjön, ő a tettes. Tényleg nem hiszem, hogy egy névtelen Jedi állna az ügy mögött, abban semmi fordulatos nem lenne, ezért hiszem olyan erősen azt, hogy Barriss. Mert az azért furán jönne ki, hogy az utolsó részekben kiderül, hogy egy X Jedi volt, akit eddig sohasem láthattunk. Erre a néző csak vonogatná a vállát, hogy oké, te voltál... Ki is vagy te?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először is egy régi klasszikust kell idéznem az, Indul a bakterházból: „ a k*rva istenit”. :D Még jobban megkeverték a dolgokat (bár erre számítani lehetett)! Fantasztikus volt az egész. Gyönyörűen felépítve és bemutatva. No de haladjunk sorjában.

 

Az elején látható Jedi temetés maga volt a tökély! Ebben a jelenetben szinte minden eddig feltűnt karakter szerephez jutott. Érdemes kimerevíteni majd egy nagytotált. Rengeteg ismerőst fogunk látni. Bár számomra fura volt, hogy nagyon sok Köztársasági tiszt is jelen volt az eseményen, Palpatine –ról és Ameddáról nem is beszélve. Ők nyilván magukban örvendeztek (Palpinak van már ebben gyakorlata). Yoda beszéde kellően pátoszos volt, de ami igazán számított az Ahsoka és Barriss kettőse. Később is volt közös jelenetük, de azt hiszem ez csak figyelemelterelés volt csupán. Nem hinném, hogy Barriss lenne az áruló Jedi (mint ahogy azt is kétlem, hogy Jedi az illető, de erről majd később bővebben). Tarkin és a katonai rendőrség behozatala zseniálisan sikerült. A temetés után a templomban legalább annyi katonai tiszt volt, mint ahány Jedi. Tarkin admirális is ott folytatta ahol korábban abbahagyta: szinte látszik rajta, hogy gyűlöli a Jediket, azok gyengekezűsége miatt. Ráadásul az Anakinnal való viszonyát is remekül vitték tovább. Ízlésesen, pár mondaton keresztül, de érzékeltették, hogy ez a két ember mennyire egy húron pendül. Remek volt, amikor Ahsoka korára tettek megjegyzést, mintha még fiatal lenne az álságos élethez… A Palptainre utaló megjegyzések annyira ütöttek, hogy majdnem belevertem a monitoron látható Tarkin fejbe. :lol: Ezután jött a csavar, amely nem enyhén sokkoló. Tarkin egy katonai eligazítás közepén a börtönbe rendeli Ahsokát. Hoppá! Ez eleve gyanús volt, de mint utólag kiderült nem volt itt még semmi hátsó szándék. Letta vallomása viszont arra enged következtetni, hogy az előző részben feltett dilemmáink darabokra hullottak. Ez a nő tényleg annyira hülye volt, hogy odament a férjét keresni, amikor ő maga etette meg a nanodroidokkal (egyébként ez nekem továbbra se kóser, de ez legyen az én bajom). Ezek után én nem hiszem, hogy egy Jedi kereste volna fel őt, inkább valaki más Jedinek álcázva. Ki az az ökör, aki egy amatőrnek elárulja a nevét, identitását? Maga a gyilkosság nem is a név miatt történt szerintem, hanem inkább Ahsoka bemártása miatt! Erre utal az is, hogy a hangrögzítőt valaki kikapcsolta a cellában. De vajon ki? Ki kavar a háttérben? Ebben az a jó, hogy a sor majdnem végtelen hosszú…

De maradjunk még a cellában. A lányt persze lefogják a klónok, majd feltűnik Anakin. Na, innentől full Birodalom feeling az egész. A hangulat, a létesítmény egész miliője. Egyszerűen hátborzongató volt. Egy dolog azonban nyilvánvaló. Az igazi tettes végig ott volt a fogdában, és úgy szívatta szegény Ahsokát, hogy azt már rossz volt nézni. :( Ergo leszögezhetjük, hogy nem kispályás elkövetővel van dolgunk. De még mielőtt kitérnék erre, feltétlen meg kell emlékezni a felszínről, azaz Ahsoka szökéséről és Anakin szerepléséről. Miután a lány kiszökött a cellából, eléggé „Szökevény” stílusra váltott a történet. Megtekintés közben Anakin viselkedése nem igazán tetszett, de aztán a végén megmentette a csatornában lezajlott párbeszéd. Plusz jó pont volt, hogy adott egy esélyt Ahsokának azzal, hogy nem ugrott utána. Simán megtehette volna, ha nagyon el akarja kapni. De ő nem akarta.

Rex viszont annál nagyobb csalódás! Elsőre rendben, hogy védi a lányt, de utána? Szinte azonnal gyilkosnak titulálja, holott Anakin nem is mondott ilyet neki. Nagyon nagyot csalódtam most benne. Úgy látszik Krell emléke beleégett az agyába. Így már nem is nehéz elképzelni róla, hogy egy 66 –os parancs kiadáskor bárkit lelőne hátulról.

Magáról a létesítményről is ejteni kell pár szót, mert az a fentebb említett Birodalmi hangulatot vastagon megalapozta. Először is a katonai börtön egy az egyben a Halálcsillag belső fogdáira hajazott. Másrészt a külső tér a vörös zászlókkal, plusz a hatalmas klón szobrokkal óriási volt! Ez mind azt sugallta, hogy ezek a katonák meg vannak becsülve a kormányzat által. Persze lehet, hogy ezek a Coruscanti helyi erők másabbak, mint a fronton harcoló társaik, mégis az az ember érzése, hogy egyfajta saját belső kultusz van kialakulóban náluk. Legalábbis mintha ezt szolgálnák ezek a monumentális építmények. Lehet, hogy Palpatine így növeli az egójukat, és ez egy direkt törekvés nála?

 

No de térjünk rá arra, ki és miért akarhatja bemártani Ahsokát. Én két lehetőséget látok.

 

1. Valóban egy Jedi áll a dolgok mögött, ahogy Letta is mondja. Az eddig látottak alapján ezt Barriss –ról tudnám elképzelni, hisz őt láttuk eddig a legtöbbet a történetben, ráadásul az ő érzéseit is ismerjük a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az viszont markánsan ellene szól, hogy egyrészt Ahsoka régi barátja, másrészt egy közeli ismerőse is meghalt a robbanásban. Miért akarta volna bemártani a lányt? Egyáltalán miért akart volna robbantani?

 

2. Az is lehet, hogy Palpatine áll az egész mögött, viszont akkor fel kellett bérelnie valakit, aki Jedinek adta ki magát. Itt jöhetne be a képbe Ventress, de én nem tudom elképzelni, hogy neki dolgozzon. Túl abszurd lenne.

 

Szóval jöhet a folytatás. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt tette, amit bárki más megtett volna. Nem volt más választása. Részben erről is szól ez a szál, hogy a bizalom mennyire, de mennyire törékeny dolog. Adott egy felvétel, amin egyértelműen az látszik, hogy Ahsoka az Erővel megfojtja és megöli Lettát, még ha nem is így történt. Azt állítja nem ő volt, mégsem érzett senkit a közelben. Hiába van olyan ember az életemben, akit kiskorom óta ismerek és megbízok benne, hogy ilyet soha nem tenne, ha látnék erről egy felvételt én is elkezdenék benne elég erőteljesen kételkedni. Mert mi van akkor, hogy ha én voltam az ostoba és félreismertem? Anakin azért üldözte ennyire, mert azzal, hogy Ahsoka menekül, csak még nagyobb bajba keveri magát. Mert esetleg az is járható út lett volna, hogy Ahsoka megadja magát, Anakin pedig az ügy végére jár. Bár nyomok tekintetében mindkettejüknek elég nehéz dolga lesz. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban Anakin sem fog tétlenkedni és megpróbál fényt deríteni az igazságra, mert egyértelmű bizonyíték ide, vagy oda, a lány megértette vele, hogy mennyire komoly az elhatározása. Nem fogja cserbenhagyni.

Ennyire nem lehet félreismerni valakit, főleg a Jediknél, aki az átlagnál jobban érzékelnek dolgokat, szándékokat, sötét motivációkat. Ráadásul egy padawan esetében, akinek eddig még egy rossz gondolata sem volt, és most is csak annyi konkrétum írható a számlájára, hogy azt akarta, Letta kapja meg a büntetését. Nem értem, hogy hiheti bárki is, hogy ez alapján képes lenne megölni saját kezűleg, az igazságszolgáltatás kiiktatásával. Anakint meg azért nem értem, hogy ő nála senki nem tudhatja jobban, hogy Ahsoka nem lehet a felbujtó, hiszen vele volt a robbanáskor, és nem az a fajta, aki önbíráskodik erkölcsi alapokon. Meg kellett volna nyugtatnia a lányt, és nem üldöznie, ami egészen ijesztő volt.

Ahsoka szemszögéből nézve is nagyon kényes a dolog bizalmi része: vajon mitől éreztheti azt egy padawan, hogy olyan bajba került, amitől még a mestere, aki egyébként a Rend egyik legillusztrisabb tagja, sem tudja kimenteni, és menekülnie kell? Itt a bizalommal nagy gondok vannak, valóban, de inkább a másik oldalról nézve.

 

 

Tényleg nem hiszem, hogy egy névtelen Jedi állna az ügy mögött, abban semmi fordulatos nem lenne, ezért hiszem olyan erősen azt, hogy Barriss. Mert az azért furán jönne ki, hogy az utolsó részekben kiderül, hogy egy X Jedi volt, akit eddig sohasem láthattunk. Erre a néző csak vonogatná a vállát, hogy oké, te voltál... Ki is vagy te?

Én meg nem hiszem, hogy egy Jedi áll a háttérben. csupán Lettával lett elhitetve, hogy igen. Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az elkövető simán felrakott magára egy láthatatlanságot adó páncélt, amire már volt is példa a Naboo-s merénylet kísérletkor és Ahsoka mellől szorongatta közvetlen közelről Lettát. Vagy a B-variáció, hogy Palpatine ül az irodában és távolról is képes ilyen Erő mutatványokra. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Anakint meg azért nem értem, hogy ő nála senki nem tudhatja jobban, hogy Ahsoka nem lehet a felbujtó, hiszen vele volt a robbanáskor, és nem az a fajta, aki önbíráskodik erkölcsi alapokon. Meg kellett volna nyugtatnia a lányt, és nem üldöznie, ami egészen ijesztő volt.

:? Mégis hogy nyugtatta volna meg Ahsokát, anélkül hogy megpróbálta volna utolérni?

Ahsoka szemszögéből nézve is nagyon kényes a dolog bizalmi része: vajon mitől éreztheti azt egy padawan, hogy olyan bajba került, amitől még a mestere, aki egyébként a Rend egyik legillusztrisabb tagja, sem tudja kimenteni, és menekülnie kell? Itt a bizalommal nagy gondok vannak, valóban, de inkább a másik oldalról nézve.

Persze, hogy gondok vannak a bizalommal, Ahsoka még mondta is, hogy nem tudja kiben bízhat, hiszen csak annyit tud, hogy egy Jedi volt a felbújtó. Anakin pedig amúgy sem segíthet semmit sem. Ha ő -vagy bármelyik másik Jedi- "bizonyítaná" Ahsoka ártatlanságát, azzal azt a látszatot keltenék, hogy a Jedik kivonják egyiküket az igazságszolgáltatás alól, ezzel pedig még jobban maguk ellen hangolnák a népet. Ráadásul mégha meg is adta volna magát, Tarkin pontosan attól tartva, hogy a kimentése érdekében meghamisítanák a bizonyítékot, nem engedett volna egyetlen Jedi-t sem az ügy közelébe, és holtbiztos, hogy elítélték volna.

 

Vagy a B-variáció, hogy Palpatine ül az irodában és távolról is képes ilyen Erő mutatványokra. ;)

Azok után, hogy Talzin a Dathomir-ról kishíján megölte Dooku-t nem kétséges, hogy Sidious-nak meg sem kottyanna az ilyesmi, de én továbbra is azt mondom, hogy Barriss volt az ;).

Szerkesztve: - Werebazs
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ennyire nem lehet félreismerni valakit, főleg a Jediknél, aki az átlagnál jobban érzékelnek dolgokat, szándékokat, sötét motivációkat.

Két szó: Pong Krell.

 

Anakint meg azért nem értem, hogy ő nála senki nem tudhatja jobban, hogy Ahsoka nem lehet a felbujtó, hiszen vele volt a robbanáskor, és nem az a fajta, aki önbíráskodik erkölcsi alapokon. Meg kellett volna nyugtatnia a lányt, és nem üldöznie, ami egészen ijesztő volt.

Magát a szabotázst továbbra is Letta hajtotta végre, Jackar által, tehát Lettától függetlenül a megbízója akárhol lehetett, nem tudhatta, hogy pontosan mikor figyeli, így mindenképp azt kell tennie, amit mond. Tehát Tarkinnak azzal a következtetésével, hogy Ahsoka a tettes, nincs semmi kivetnivaló, sőt, mi több, logikus is. Anakin pedig szerintem még mindig hisz Ahsoka ártatlanságában, csak egy pillanatra megingott. Meg is akarta nyugtatni a lányt, ez a leugrás előtti jelenetben látszik is. De nehéz valakit úgy megnyugtatni, hogy nem hagyja abba a menekülést és a klónok úgy üldözik, mint valami szökött vadat. Szerintem, ha Anakin tényleg elhitte volna Ahsokáról, hogy ő a tettes, talán komolyabb módszerekhez is folyamodik.

 

Én meg nem hiszem, hogy egy Jedi áll a háttérben. csupán Lettával lett elhitetve, hogy igen.

Erre nem is gondoltam, pedig határozottan érdekes alternatíva! :)

 

Szerk.: Ám kérdem én: Ha az illető nem Jedi, akkor hogyan volt képes megfojtani az Erővel Lettát? Egyedül a Sithek jöhetnének szóba, de valószínűtlen. Darth Maul státusza kétséges, Dooku gróf nem sétálhatott csak úgy be Coruscantra, ráadásul egy ostoba, piti gyilkosság miatt, marad Palpatine, de azért Darth Sidiousként gyilkolni és klónokat kaszabolni fénykarddal észrevétlenül elég nagy teljesítmény. Asajj Ventress pedig... Asajj Ventress. :D Egy fejvadász, aki részben jó útra tért, neki aztán végképp nem állna érdekében az ilyesmi. Tehát... A tettes igenis egy Jedi.

Szerkesztve: - KisKósa
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már a klónok sem bíznak a Jedikben, elég csak a börtönőrökre gondolni. Képesek voltak élesíteni a fegyvereiket Anakin Skywalker ellen, bár tény, hogy ők csak a protokollt követték

Szerintem ezek a Coruscanti biztonsági klónok teljesen más kategóriát képviselnek mint a fronton harcoló társaik.

 

És szerintem ez... Meredek következtetés lesz, de Barriss Offee lesz. Ugyanis felettébb érdekes, hogy az alkotók hirtelen előhúzták őt és nagyon sok, értékes játékidőt áldoztak rá, sőt olyan helyen volt jelen, ahol nem kellett volna jelen lennie. Nem kizáró ok, de mi oka lett volna csak úgy Anakinnal, Ahsokával és Tarkinnal lógnia? Ahelyett, hogy teszem azt Luminara Undilival lett volna. (Oké, az is lehet, hogy ő épp a fronton harcolt.) Tudom, bugyutának tűnhet ez a következtetés, de Barriss egész egyszerűen gyanús volt, mindvégig. Mondhatnánk azt is, hogy olyan Jedisen, könnyek nélkül volt szomorú, de volt valami óvatosság a viselkedésében, amit nem tudtam hová tenni. Persze lehet egyszerű karakterépítési jelenet is, amiből már láthattuk jó néhányat a sorozat folyamán, de kell, hogy legyen valami egyéb célja is Barriss szerepeltetésének is, különben meglehet, hogy kihagyták volna.

Szerintem beetetés Barriss. Épp azért, mert Te is meg én is, plusz még sok ezren egyből rá gondolnának.

 

Persze előhúzhatjuk a legjobb érvünket a fórumon, hogy ha valami konspirálást sejtünk: Palpatine. Nos igen, lehet érdekében állna eltüntetni Ahsokát, sőt, ezzel még sokkal többet is nyerne. Nem elég, hogy eltűnne valaki a képből, aki akadályt jelent a terveire nézve, még el is érhetné, hogy a Jedik elleni bizalmatlanságot kihasználva bevezesse a 66-os parancsot...

Ezzel az a baj, hogy az a történés, hogy Letta Ahsokát a börtönbe hívja, nem volt előre tervezhető. Már úgy tűnt vége az egész históriának, erre bejelentkezik Tarkin és felmelegíti a helyzetet.

 

Apropó, Tarkinnak miért nem volt gyanús az, hogy a kérdéses felvételen nem volt hang?

Épp az volt gyanús, hogy nincs hang. Ahsoka némította el.

 

Általában így szokott lenni. Az szokott lenni a tettes, akire a legkevésbé gyanakodnánk. Barrisst az elmúltak tekintetében kevesen hibáztatnák. Meg általában a gyilkosok, amikor lelepleződnek, átvedlenek szívtelen pszichopatákká. Barriss szerintem tipikusan a régi Jedi eszme híve, ahol ők a béke őrei, nem katonák. Ezt a moralizálást a Brain Invadersben is felvetették. Mert mi van akkor, ha úgy gondolja, hogy az Anakin és Ahsoka félék megfertőzik a Jedi Rendet? Akik ahelyett, hogy követnék a tanításokat, megszegik azokat és a saját útjukat járják.

Ahsoka megmentette Barriss életét...

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos nem tudom elgondolni sem, hogyan tudná magát tisztázni ilyen előzményekkel. Ennek a szálnak nem lesz jó vége... :(

Azt érzem mint Satine -ál!!! :para: Ahsokából már nem lehet az a Jedi mint aki előtte volt. :|

 

Egyébként az egész történetben az a legszomorúbb, hogy mennyire gyorsan lesz valakiből üldözött. Ahsoka egyik pillanatról a másikra kitaszítottá válik annak ellenére, hogy az előmenetele kiváló. Ráadásul Jedi, akik a legmagasabb szintet képviselik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1. Valóban egy Jedi áll a dolgok mögött, ahogy Letta is mondja. Az eddig látottak alapján ezt Barriss –ról tudnám elképzelni, hisz őt láttuk eddig a legtöbbet a történetben, ráadásul az ő érzéseit is ismerjük a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az viszont markánsan ellene szól, hogy egyrészt Ahsoka régi barátja, másrészt egy közeli ismerőse is meghalt a robbanásban. Miért akarta volna bemártani a lányt? Egyáltalán miért akart volna robbantani?

Esetleg a nézetei miatt, hogy a Jedik letértek a helyes útról és ahelyett, hogy a béke őrei lennének, katonai vezetőkként működnek a háborúban. Anakin és Ahsoka pedig a régi Jedi eszmék nagybetűs sárba tiprói. Lehet, hogy az a valaki, aki meghalt a robbanásban, szintén egy olyan ember volt, aki gyerekkori jó barátja volt és látta, ahogy az elvek sárba tiprása őt is megfertőzi. Vagy csak járulékos veszteség, hogy elterelődjön róla a gyanú. Ha valóban ő volt, akkor kiderülhet róla, hogy egy igazi pszichopata.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.