Ugrás a kommentre

Forgatási képek, behind the scenes


Buja Féreg

Ajánlott hozzászólás

A Jedi hasonló topicjában ("Így készült...") felmerült nemrég Phil Tippett és Dennis Muren neve. Gondoltam érdemes jelezni, hogy a VII. epizódnál is közreműködött mindkét ász, így ismét kaptunk jóféle stop motiont az egyik visszautaló jelenetben (holochess scene). Azt gondolom jó poén volt és ezúttal is nagyon szép eredménnyel kivitelezték. Két BTS video ezzel kapcsolatban a Tippett Studio részéről:

 

holochess scene 1

 

Szerkesztve: - Buja Féreg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahogy látom, az eredeti verzióban Maz Kanata végig jelen lett volna a felkelők bázisán. Itt éppen a térképet nézik, amint R2 felfedi Luke hollétét.

Felesleges volt kivágni, mert így lóg a levegőben, hogy hova tűnt hirtelen Hanék mellől. Legalább egy búcsú jelenetet rögzíthettek volna vele a romoknál, amivel megmagyarázták volna, hogy miért nem szerepel a többi jelenetben.

 

Maz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Unkar Plut ugye követte (volna) Hanékat egészen Maz kastélyáig, ahol Csubi tett (volna) pontot az ügyük végére. Letépte a karját, ami átrepült (volna) a termen és egy lény lábánál vagy valami levesestányérban landolt (volna). Leforgatták, ahogy arról az alábbi kép is tanúskodik, de gondolom én, hogy a korhatárbesorolás miatt végül kivágták.

 

Unkar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Unkar2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ez sincs benne a filmben. Csubi rohan le a Falcon rámpáján a sérült Finn-ért.

 

Csubi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Hoppá....Lukenak más ruhája és szakálla volt a visszaemlékezős jelenetben. Ha csak hátulról vették volna, nem kapott volna más ruhát és szakállat. Így már biztos, hogy a visszaemlékezős jelenet making star wars oldalon megjelent leírása nem volt kacsa.

 

Luke_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Luke_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Luke3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ez a Snoke súlyosan deformált karakter. Nem tudom, hogy mit találtak ki hátterül, de engem inkább emlékeztet egy rosszul sikerült genetikai kísérlet eredményére, mint egy harcban sérült erőhasználóra. Olyan, mint egy félresikerült Palpatine klón.

 

Snoke_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Más szögből a hiperűrlövedékek.

 

HP_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Hoppá, itt látszik, hogy kit szúr le Kylo. Egy ember.

 

ember_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Na és persze sikerült kivágni a filmből a legcoolosabb jelenetet is. Han a Falcon pilótafülkéjébe lépve visszateszi a kockákat a helyére.

 

kocka_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A fél film a vágószoba padlóján kötött ki. És nem lehet minden jelenetra azt mondani hogy feleslegesen volt benne filmbe. Sorba derülnek ki hogy megmagyaráztak volna egy csomó kérdést.

 

Nálam Maz Kanata története az, ami nagyon hiányzik. Egyszerűen lóg a levegőben, ahogy egyik pillanatban még ott van a hősök oldalán, a másik pillanatban már nincs. És persze egy teljesebb erő montázs sem lett volna rossz, ami jobban megágyaz Kylo karakterének. Most nem igazán tudjuk, hogy miért is dühös a szüleire, miközben a forgatókönyvben (állítólag) Han bocsánatot kér tőle a hídon, amiért nem mentek érte az elrablását követően. Ezek igenis fontos motívumok. Unkar Plut jelenetei kevésbé foglalkoztatnak.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nálam Maz Kanata története az, ami hiányzik. Egyszerűen lóg a levegőben, ahogy egyik pillanatban még ott van, másik pillanatban már nincs. ÉS persze egy teljesebb erő montázs sem lett volna rossz, ami jobban megágyaz Kylo karakterének. Most nem tudjuk, hogy miért dühös a szüleire, miközben a forgatókönyvben (állítólag) Han bocsánatot kér tőle a hídon, amiért nem mentek érte az elrablását követően. Ezek igenis fontos motívumok.

Kanata a saját birodalma romjain van, ráadásul láthatóan van annak a palotának ép része. Szerintem nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy tudjuk, mi történt: fogta magát és visszament az alagutakba, ahol mint minden rendes kalóznak, nyilván volt menekülőútja. Nem tudom, miért kéne ezt szájba rágni. Nekem teljesen evidens volt, hogy miután kiosztotta Finnt a fegyverrel kapcsolatban, lelépett. Ő egy kalóz, nem egy bölcs Jedi mester, aki ott marad, hogy további bölcsességeket osszon. És azért nem is olyan fontos szereplője az ep7-nek, nem fontosabb, mint Yoda vagy Mace Windu az ep1-ben.

Kylo és a szülei kapcsolata pedig valóban fontos, de még bőőőőven kibonthatják az ep8-9-ben. Attól, hogy innen kivágtak bizonyos magyarázatokat, még nem jelenti azt, hogy a teljes történetből ki lett nyesve. Nem kell mindent megmagyarázni az első részben, mert akkor mi maradna a következő kettőben?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Köszi a képeket!

 

Nekem úgy jött le hogy Maz ottmaradt, mert elrendezi a dolgait (szerk: most látom hogy Dzséjttel egyre gondoltunk :P). Egy búcsú belefért volna, de olyan nagyon mély nyomokat nem hagyott. Nem hiszem hogy egy plusz jelenet sok mindent hozzátett volna a filmhez. Kylo-t pedig még két filmen keresztül kibonthatják. Ezen a ponton sokkal jobban kivan dolgozva mint Vader az ep.4-ben. Ha ebben a tempóban haladnak nem hiszem hogy túl sok ok lesz a panaszra.

 

Én egyedül a politikai szálat sajnálom. Jó lenne látni, hogy milyenek voltak azok a jelenetek. Lehet hogy az lenne a helyzet mint az ep.3-ban ahol csak addig tünt fájdalmasnak az "ellenzék" kihajitása a filmből amig ki nem derült hogy milyen jelenetekről van szó.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A politikai oldalt én is sajnálom, nekem is nagyjából az az egy szívfájdalmam, de van egy olyan érzésem, hogy az is kimerül annyiban, hogy Leia az Ellenállás bázisán elküldi Korr Sellát Hosnian Prime-ra, hogy dumáljon a Szenátussal, aztán ennyi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jópofák a képek, de nekem ezek alapján nincs hiányérzetem. Maz leginkább azért lóg a levegőben, mert a háttéranyagokban sok érdekességet felfedtek róla, de a filmben "csak" egy öreg kalóz. Aki korából fakadóan sok mindent megélt, egy érdekes karakter, de a sztori, ill. a főhőseink szempontjából nem érzem, hogy annyira hiányozna későbbről. Egyszerűen nem illik bele a főhőseink sorsa által keretezett képbe. Ott volt a kastélya, amúgy is csak azért láttuk, mert Han odament. Amikor a többiek lelépnek, akkor ő nyilvánvalóan marad ott, mert minek tartana velük? Nem sok értelmes szerepet tudtak volna ráosztani az Ellenállásnál. Ez kb. olyan, mintha az Ep.1-ben elvártuk volna, hogy Jabba menjen Anakin-nal Coruscant-ra, vagy a TCW-ban Hondo csatlakozzon valamelyik félhez.

 

Ez a Chewie-Unkar jelenet nekem baromi színvonaltalannak hangzik, ráadásul semmit nem tett volna hozzá a dolgokhoz, szóval jobb is, hogy kimaradt. A politikai szálakat én is hiányoltam, de ez inkább egy globális koncepcionális kérdés, aligha tudták volna ezt a "szomjamat" azzal a végül kivágott 1-2 jelenettel oltani. Luke visszaemlékezős jelenete nekem az egyetlen, aminél lehetett volna potenciál a többlettartalomban. Végül szerintem azért nem tették bele, mert így sokkal misztikusabb az egész, ill. Luke is csak a film legvégén tűnik fel érdemben, ami nagyobbat üt, mintha a látomásban is többet szerepel. Az már más kérdés, hogy jól tették-e. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 11 hónappal később...
  • 9 hónappal később...
  • 1 évvel később...
  • 10 hónappal később...
  • 8 hónappal később...
  • 3 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 3 héttel később...
  • 4 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.