Ugrás a kommentre

Luke Skywalker vs. Qui-Gon Jinn (KIEMELT TOP32 PÁRHARC)


Donát

Kiemelt 32 Párharc #8  

26 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 16-ba?

    • Luke Skywalker
      16
    • Qui-Gon Jinn
      10

A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Ezt egyelőre nem tudom eldönteni. Most egy fokkal közelebb mintha közelebb állna hozzám Qui-Gon, amiatt, amit elért: úttörőként felfedezte a szellemesdit, ráadásul egy üde színfolt a hanyatló Jedi renden belül. Luke ugyanakkor szintén nagy dolgot vitt véghez Vader által, de nála igazán nagy jelenetként csak az ugrik be, mikor eldobja Palpival szemben a kardot. Egyszerűen nem tudok dönteni. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Luke -nak egy nagy jelenete van az OT -ban: amikor eldobja a fénykardját. Azon kívül csak egy "jófiú", aki megpróbálja visszahozni apját a sötét oldalról.

Qui-Gon viszont rálelt Anakinra - a kiválasztottra - megküzdött Maul -lal, visszatért az Erő honából, tanította Yodát, és Obi-want is.

 

Qui-Gon kapja a szavazatomat. Ha a 8 lement volna, akkor lehet Luke -ra raknám, de a filmig még van 2 hét - nekem legalábbis igen, mert 16 -án, szombaton lesem meg. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Qui-Gon Jinn. Mindig Qui-Gon Jinn. Akárkivel került volna össze, akkor is gondolkodás nélkül Qui-Gon Jinn. Ha Qui-Gon Jinn kihívója Qui-Gon Jinn lenne, akkor is Qui-Gon Jinnre szavaznék. :D Nálam ő az abszolút kedvenc Star Wars karakter. Azért, amit képvisel, amit elér, aki játssza (igen, én is meghallgatnám Liam Neesontól azt is, hogy felolvassa a babfőzelék receptjét :) ). Talán ha kék fénykardja lenne, akkor egy pillanatra elgondolkodnék, de még a kardja is zöld. Lucas Qui-Gon Jinn képében megalkotta azt a Jedi lovagot, amilyennek mindig is képzeltem azokat a Jediket, akikről Ben oly nosztalgiás hangon beszélt.

 

Luke-nak pedig kétszeresen is pechje van, mert hiába ő a hősök hőse, annyira azért sosem bírtam - úgy értem, a főbb hősök közül nagyjából mindenkit jobban bírok, kivéve az apját. Bár azt azért nem mondanám, hogy csak egy nagy jelenete van, mert nekem azért simán az agyamba égett, ahogy merengve bámulja a naplementét, ahogy beküldi a protontorpedókat a szellőzőbe, ahogy kifakad, amikor Vader közli vele a nagy titkot. De akkor is, Qui-Gon Jinn.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Bence1997 írta:

Luke -nak egy nagy jelenete van az OT -ban: amikor eldobja a fénykardját.

Hát akkor nem ugyanazt a trilógiát néztük.

 

Nekem ez nem volt nehéz döntés: Luke az abszolút pozitív hős, minden ártatlanságával és gyengeségével együtt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Qui-Gon egy igazán egyedi jedi, aki nem rejti véka alá, hogy adott esetben szembemegy a Renddel, de mégse lehet rá haragudni emiatt. És nálam nem amiatt van ez, mert annyira romlottnak látnám a Jedi Rendet, mint mások, hanem mert megkérdőjelezhetetlen, hogy Qui-Gon jót akar és teljesen hisz abban, amit csinál. Ő az első jedi mester, akit láttam, hamar érte a halál, de aztán olyat vitt véghez, amit egyrészt előtte soha senki, másrészt ami megalapozta a későbbi Yoda és Obi-Wan útját. Az Ep.1 alapján azt azért nem gondoltam volna, hogy később még Yoda mentora is lett, de így alakult.

 

Luke nagyon szimpatikus karakter, tényleg egyfajta mesebeli királyfi. Számomra viszont nem túl izgalmas. Mindig pontosan azt csinálja, amit egy mesében a hősnek az adott helyzetben csinálni kell. Sokakkal ellentétben pedig én egyáltalán nem látom olyan mintaszerű jedinek. Mindent egyetlen egy dolognak rendel alá, hogy megtérítse apját, már-már rögeszmésen ennek bűvöletében él. Végül persze igaza lesz és kellett is hozzá ez a töretlen hit, de egy jedi szerintem akkor sem csinálhat ilyet.

Luke nekem mindig is olyan szélsőséges volt, mint az apja, csak ő jó irányban. De ugyanúgy képes volt mindent és mindenkit félredobni azért, hogy megmentsen egy embert, aki számára fontos. Abszolút az érzelmei irányították. Úgy éreztem, van benne egy olyan hozzáállás, hogy "ha az apám nem tér meg, akkor ott pusztuljon mindenki, ahol van, nem érdekel". Persze az Erőn át tényleg érezhette Vaderben a jót, nem a levegőbe beszélt, de akkor is. Az ő újabb nagy dobása még hátravan, felérhet a legnagyobb jedik közé, és kétségem sincs afelől, hogy fel is fog.

 

Qui-Gon viszont már ott van, így egyelőre övé a szavazatom. Amúgy is, aki egy olyan jedit képes "kinevelni", mint Obi-Wan, az mindig kiemelten kedves lesz a lelkemnek. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Luke gyerekkorom hőse. Emlékszem anno mennyire le voltam nyűgözve tőle, és a mai napig az egyik ha nem a legkedvencebb szereplőm. A Jedi Visszatérben olyat alakított, amiért minden szavazáson őt tenném az első helyre. Remélem ez a tendencia két hét múlva folytatódni fog.

 

Qui-Gon roppant nagy jelentőséggel bír, talán nem kell ecsetelnem miket ért el. Bizonyos tekintetben a legnagyobb Jedik egyike aki valaha élt. Ha nem Luke az ellenfél biztos rá szavazok, de itt most nem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Qui-Gon Jinn. Mindig Qui-Gon Jinn. Akárkivel került volna össze, akkor is gondolkodás nélkül Qui-Gon Jinn. Ha Qui-Gon Jinn kihívója Qui-Gon Jinn lenne, akkor is Qui-Gon Jinnre szavaznék. :D 

Heves bólogatás :rock:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Luke gyerekkorom hőse. Emlékszem anno mennyire le voltam nyűgözve tőle, és a mai napig az egyik ha nem a legkedvencebb szereplőm.

Dettó!  A külföldi fórumok tanulsága szerint az emberek igen jelentős része Han miatt szeretett bele az SW-be. Nekem Luke karaktere volt a legnagyobb húzóerő. Az hogy az ep.4-ben látott tejfelszájú parasztgyerekből az ep.6 végén látott bölcs jedi lett teljesen lenyűgözőtt. Azért is mert nincs egy adott pont amikor Luke karaktere hirtelen nagyot változna. Az átmenet gyakorlatilag tökéletes. Persze Qui-Gon szuper jedi, de Luke meg az egész történet tán legnagyobb hőse. Ő az a pozítiv húzóerő, ami visszahozza Vadert a jó oldalra. Ráadásul úgy segít beteljesiteni a jóslatot, hogy szembemegy a régi öregek Obi-Wan és Yoda óhajával, hisz nem öli meg az apját. Ezzel is mintegy jelezve: ő egy új korszak hírnőke.... aki tán már nem is jedi. Másfél hét és meglátjuk mire jutott öregkorára.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Bomarr írta:

 Az hogy az ep.4-ben látott tejfelszájú parasztgyerekből az ep.6 végén látott bölcs jedi lett teljesen lenyűgözőtt.

Igen, pontosan így érzem én is. Talán ezért is a kedvencem a Jedi Visszatér az akkori hármasból (no meg azért mert azt még a moziban láttam). Egyébként Hamill iszonyú jól hozza Luke karakterét. Pl. amikor Yodánál van Dagobah-n. Árad belőle a nyugalom, míg a TESB-ben ugyanott még egy izgága, forrófejű ifjonc volt. Nagyon szép íve van Luke-nak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Qui-Gon Jinn. Mindig Qui-Gon Jinn. Akárkivel került volna össze, akkor is gondolkodás nélkül Qui-Gon Jinn. Ha Qui-Gon Jinn kihívója Qui-Gon Jinn lenne, akkor is Qui-Gon Jinnre szavaznék. :D Nálam ő az abszolút kedvenc Star Wars karakter. Azért, amit képvisel, amit elér, aki játssza (igen, én is meghallgatnám Liam Neesontól azt is, hogy felolvassa a babfőzelék receptjét :) ).

19 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Talán ha kék fénykardja lenne, akkor egy pillanatra elgondolkodnék, de még a kardja is zöld. Lucas Qui-Gon Jinn képében megalkotta azt a Jedi lovagot, amilyennek mindig is képzeltem azokat a Jediket, akikről Ben oly nosztalgiás hangon beszélt.

 

6 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Nekem Luke karaktere volt a legnagyobb húzóerő. Az hogy az ep.4-ben látott tejfelszájú parasztgyerekből az ep.6 végén látott bölcs jedi lett teljesen lenyűgözőtt. Azért is mert nincs egy adott pont amikor Luke karaktere hirtelen nagyot változna. Az átmenet gyakorlatilag tökéletes. Persze Qui-Gon szuper jedi, de Luke meg az egész történet tán legnagyobb hőse. Ő az a pozítiv húzóerő, ami visszahozza Vadert a jó oldalra. Ráadásul úgy segít beteljesiteni a jóslatot, hogy szembemegy a régi öregek Obi-Wan és Yoda óhajával, hisz nem öli meg az apját. Ezzel is mintegy jelezve: ő egy új korszak hírnőke.... aki tán már nem is jedi. Másfél hét és meglátjuk mire jutott öregkorára.

 

Fenti két hozzászólás szinte egyformán tükrözi az én véleményemet is, pontosan ezért is volt nehéz választani. A Skywalkereken kívül mindenki mással szemben egyértelműen Qui-Gon lett volna nálam is nyertes. Végül a döntő szempont az lett, amit Ody írt:

10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Luke gyerekkorom hőse. Emlékszem anno mennyire le voltam nyűgözve tőle, és a mai napig az egyik ha nem a legkedvencebb szereplőm. A Jedi Visszatérben olyat alakított, amiért minden szavazáson őt tenném az első helyre. Remélem ez a tendencia két hét múlva folytatódni fog.

 

Qui-Gon roppant nagy jelentőséggel bír, talán nem kell ecsetelnem miket ért el. Bizonyos tekintetben a legnagyobb Jedik egyike aki valaha élt. Ha nem Luke az ellenfél biztos rá

szavazok, de itt most nem.

 

Végső megoldásként győzött a nosztalgia faktor. Mindkettőt szeretem, de Luke-ot régebb óta. :)

 

 

Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.