Ugrás a kommentre

Chewbacca


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Most látom, hogy Chewie-nak nincs is topikja a fórumon? :o Pedig megérdemli, főleg azok után amin átment. A VII-ben szerintem az egész SW saga legjobb Chewie alakítását nyújtotta. Sok emlékezetes poénnal és egy még emlékezetesebb irtással a Starkilleren.

 

A TLJ-ben kevesebbet szerepel ami érthető, viszont itt is emlékezetes momentumok vannak. Az összes jelenete a porgokkal szenzációs, valamint lenyűgöző ahogy a Falcont csuklóból kezeli a Craiti csatában. :clap: Nagy kérdés számomra, hogy mi lesz vele a IX-ben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sosem tartottam Chewbaccát a Star Wars filmek legfontosabb szereplőinek, ugyanakkor tény, hogy az ep7-ben magasan emlékezetesebb a szereplése, mint addig bármikor. Kíváncsi voltam, hogyan kezelik Han nélkül, akinek az "oldalbordája" volt, mert ha valakit, hát Chewie-t tényleg csak sidekicknek írták meg. És szerintem jól kezelték. Nem tolták túl, nem szerepel feleslegesen, de amikor jelen van, akkor fontos a szerepe - leszámítva azt a humoros momentumot a tábortűznél, de ott úgyis a poén a lényeg, és nem kell mindig mindenkinek fontoskodnia.

 

Nekem két momentum tetszett nagyon. Az első, ahogy rátörte Luke-ra az ajtót. Abban benne volt Chewie minden dühe, és szerintem, ha abban a pillanatban Luke ellenkezni mert volna, a wookiee helyben lecsapja és magával hurcolja. Ott mintha az üvöltésével azt mondaná: nem azért néztem végig a legjobb barátom halálát és jöttem el ide a senki földjén túlra, hogy te aztán a kisujjadat se mozdítsd meg. Szerencsére Luke rákérdezett Hanra, ami lecsillapította Chewie-t.

 

A másik az a craiti csata. Chewie mindig másodpilóta volt, csak csinálta, amit Han mondott neki. A pilóta szerepét csak egyszer töltötte be, amikor Han és Luke a TIE vadászokkal foglalkoztak, de akkor meg a nyílt űrben nem láttunk tőle nagyobb kunsztokat. Sőt megkockáztatom, tök egyenesen repültek. Az ep8-ban viszont megmutathatta, mit tud, és bizony nagyon tud. Ahogy végigviszi a Falcont a barlangon, az bravúros. Chewie ezzel lazán megmutatta, hogy van olyan jó pilóta, mint Han, Lando, Luke, Poe, Hera vagy Anakin, hiszen egy ekkora teherhajót ilyen szűk helyen végigvezetni, ahhoz kell tehetség. Lásd a TIE pilótákat, akik mindegyike fennakadt.

 

Ezután amúgy simán el tudom képzelni, hogy ha vége lesz ennek az egésznek és azt Chewbacca túl is éli, akkor nála marad a Falcon. Az ep7 végén úgy éreztem, Rey örökölte meg, de most az ep8 után azt mondom, hivatalosan az a hajó Chewie-é.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem még az tetszett Csuvinál, ahogy a másodpilota üléséről lazán kormányozta a Sólymot :). A hosszú kezeivel mindenhova elért és ez egy nagyszerű visszautalás is lehet Az ébredő erőre, ahol Rey mondja Finn-nek, hogy másodpilóta nélkül nem olyan könnyű vezetni a hajót. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Kenobi tábornok írta:

Nekem még az tetszett Csuvinál, ahogy a másodpilota üléséről lazán kormányozta a Sólymot :). A hosszú kezeivel mindenhova elért és ez egy nagyszerű visszautalás is lehet Az ébredő erőre, ahol Rey mondja Finn-nek, hogy másodpilóta nélkül nem olyan könnyű vezetni a hajót. 

Amit Chewie leművelt a Falconnal a Craiten, az bámulatos volt. Megkockáztatom, hogy ezzel a menettel a Saga legjobb pilótái közé írta be magát, ami nem kis dolog. Főképp úgy, hogy már nagyon régóta a SW "család" tagja, mégse tudtuk róla, hogy ilyenekre is képes.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.