Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/05/20 in all areas

 1. 15 points
  Ma 15 éves a fórum! Éljen meg még legalább ennyit.
 2. 10 points
  Á erre jut eszembe egy jó sztori. Van egy szexmániás ismerősöm, aki kint volt Thaiföldön és ő mesélte hogy járt. Természetesen nem hagyhatta ki a Thai-lányokat, és hát úgy esett a dolog, hogy nagyon jól kielégítette a szájával. Szépen mondva... Csak amikor alányúlt jött a golyós meglepi. Azt mondja kicsit felkavarodott a gyomra, de visszagondolva elég jól lecidázta.
 3. 9 points
  Nem szeretnék különösebben belefolyni a vitába, mivel én mind a két politikai oldalt elutasítom. Azonban olyan személyként, aki részben gender studies-t is tanult az egyetemen (nem voltam genderszakos, de jó pár hozzá kötődő tantárgyam volt), kötelességemnek érzem, hogy hozzászóljak. A gender studies-t az emberek hajlamosak az emberek valamiféle erkölcsi fertőként elképzelni, ahol az emberek agyát tömik húsz nemmel és különböző ideológiákkal. Holott ez koránt sem igaz, a gender studies egy tudományág, ami azt kutatja, hogy a férfiasság és nőiesség koncepciója hogyan változik társadalmanként, és ez milyen hatással van a kultúrára, politikára, társadalomra. Nekem az egyetemi éveim alatt legalább 7-8 tantárgyam volt, ami a témához kötődik, de egyiken sem került elő a huszadik nem vagy a gyerekek nemi átalakítása. Sokkal inkább ilyen jellegű témák: milyen hatással van a társadalomra, ha nők/férfiak vannak többségben az oktatásban; hogyan változik a férfi/női ideál a kultúrában és ez hogyan jelenik meg a politikában (pld. Trump "westernhős" karaktere); vagy milyen történelmi folyamatok vezettek oda, hogy manapság nők is tömegesen kerülhetnek vezetői pozíciókba. Igen, valóban én is azt érzem, hogy gyakran túlzásba viszik és olyan dolgokban is elnyomást vagy férfierőszakot látnak, ahol nincs. Valóban néha már túlságosan bele van erőltetve olyan témákba, amelyeket teljesen más oldalról kellene megközelíteni. És igen, valóban néha túlságosan elvont és a valóságtól elrugaszkodott. De ebben a tudományágban nagyon fontos szerepe van a vitának és a kritikus gondolkodásnak, és millió irányzata van, tehát nem igazán lehet egy homogén "ideológiaként" tekinteni rá.
 4. 9 points
  A mai napig a Gyűrűk urához készült az egyik legjobb magyar szinkron.
 5. 9 points
  Egyelőre a gyűjtés lezárult, köszönjük szépen még egyszer mindenkinek, aki támogatta a fórumot. Összesen 54.500 Ft jött össze, amiből már fordítottunk is a fenntartásra. Féléves fórummotor költség: 12.146.- (04.27.) Féléves skin költség: 3.328.- (05.22.)
 6. 8 points
  A mai nap a Starwars.com felfedte az augusztus 25. -én érkező könyv szerzőit és tartalmát: Lou Anders (Dooku Captured & The Gungan General) - A történet a Dooku elfogva történetszálat fogja bemutatni, ahol ugye elsőként ismerjük meg Hondo Ohnakat, továbbá az Obi-wan/Anakin kettős közti dinamika is előjön... ja és ne feledjük el Jar-Jart se. A szerző ebben a történetben kiakarja aknázni Dooku karakterét, így elolvasott mindent a grófról továbbá megnézte az összes TCW részt, ahol feltűnt. Tom Angleberger (Bane's Story, azaz a Rako Hardeen kvadrológia) - Bane szemszögéből fogjuk átélni Palpatine elrablásának történetét. Felkészülésnek az író megnézte a TCW sorozatot és Bane inspirációját: Lee Van Cleefet! Preeti Chiibber (Hostage Crisis) - Az első évad fináléját újra elolvashatjuk, ahol elsőként találkozhattunk Cad Bane -el. A történet Anakin szemszögéből fogja elmesélni Bane Szenátusi ámokfutását. Az író megnézte többször ezt az epizódot, továbbá a forgatókönyvet is átnézte, hogy a lehető legjobban felkészüljön. E. Anne Convery [aki nem mellesleg Dave Filoni felesége!] (Bug, azaz a Massacre epizód) - Egy "eredeti" történet, amely mégis valamilyen szinten érinti a Massacre c. epizódot. Az író Sam Witwerrel beszélgetett, hogy megértse Talzin motivációit. Szó lesz elvileg Talzin anyai szeretetéről Maul, Ventress és az éjnővérek iránt. Zoraida Cordova (The Lost Nightsister, vagyis a Bounty epizód) - Az író kb. 50 -szer látta a Bounty c. epizódot és a történetében Ventress szemszögén keresztül fogjuk újra átélni a Bobával átélt kalandot. Sarah Beth Durst (Almost a Jedi, vagyis a Youngling szál) - Katooni szemszögéből fogjuk megismerni a Youngling szál végét, ahol Hondot kiszabadítják és megismerjük Katooni gondolatait, miközben elkészíti a fénykardját. Ahsokát is végigjárja a történet a fiatal Katooni szemszögéből. Greg Van Eekhout (Kenobi's Shadow, vagyis a The Lawless rész) - A történet a The Lawless c. epizód néhány olyan jelenetét fogja bemutatni, amit mi nézők nem láthattunk Anakin és Obi-wan között. Továbbá újra átéljük Satine halálának pillanatát. Jason Fry (Sharing the Same Face, vagyis az Ambush epizód) - Yoda szemszögéből újra átéljük a Rugosán történt eseményeket, pl. a klónokkal való beszélgetését. Az író mindig is megakarta ismerni Yoda gondolatait és egy álma vált valóra ezáltal. Yoon Ha Lee (The Shadow of Umbara) - Az Umbarai történetszálról ír Yoon Ha Lee, méghozzá Rex százados szemszögéből. Újra átélhetjük az Umbarán történő haláltusát, Rex érzéseit, stb. Rebecca Roanhorse (Dark Vengeance) - A Brothers c. epizód írásos formája, amely Maul szemszögéből fogja bemutatni a káoszt, amely tövis barátunk agyában történik. Megismerjük a zabrak érzéseit és az újjászületését. Anne Ursu (Pursuit of Peace) - A Heroes on Both Sides c. epizód írásos formája, amelyben Padmé szemszögéből fogjuk megismerni az útját és érzéseit a háborúval és a szakadárokkal kapcsolatban.
 7. 8 points
  tőlem 5 csillagot kapott ez a könyv. Ébredő erő előtt kötelező darab! Nagyon jó volt Leia nézőpontjából is megismerni, hogyan emésztette meg a szörnyű igazságot, ami a biológiai apjáról szól, mert eddig ugye leginkább Luke oldaláról láthattuk, de ő az Erő világában más szemmel tekintett az apjára. Claudia Gray olyan Leiat festett le nekünk, ami abszolút beleillik az eddig megismert karakterképbe. Ugyan kis párhuzamot éreztem azért a Mester és tanítvány történetével, ahol Qui-gont akarták a tanács taggá tenni, itt pedig Leiat akarták szenátornak, aztán végül egyik se történt meg. De ezek apró észrevételek, ami egyáltalán nem bosszantó. És ami a legjobban tetszett, hogy végre kapunk egy működő Köztársaságot. Egy olyan Köztársaságot, ahol újra "baljós árnyak" gyülekeznek a háttérben egy beláthatatlan új konfliktus felé. Pontosan ilyenre vágytam a TFA elé.
 8. 8 points
  Basszus, @caseyjones nem tudom, hogy van erre ilyen érzékeny radarod, de gyorsan lecsaptál. Még 20 oldal feketézés/genderezés között is rögtön kiszúrtad, hogy a Thrawn trilógia nem a kánon része
 9. 7 points
  A The Mandalorian regény december 1-én fog jönni Amerikában. Ez nálunk olyan április-május lenne nálunk 2021-ben.
 10. 7 points
  Szedem is elő a karszalagom, tudtam én hogy elfog jönni még a mi időnk.
 11. 7 points
  Itt már olyan érzése van az embernek, mintha az Új Köztársaság már csak papíron működne, a két szemben álló fél feloldhatatlan ellentéte ellehetetlenít minden döntéshozatalt. Ez még rosszabb is, mint a Galaktikus Köztársaság az EP1 alatt. Nem véletlenül nem is tudjuk meg az éppen regnáló kancellár nevét. Ezekhez a figurákhoz képest Valorum maga a megtestesült államférfi volt.
 12. 7 points
 13. 7 points
  Örülök hogy ezt a szép kort még a közelgő világvége előtt sikerült teljesítenie!
 14. 7 points
  Úgy legyen! Ez a 15 év mennyi sok szép emléket takar! Remek beszélgetéseket, közös mozizásokat, SW permiereket, számtalan fórumtalit, és azt, ami miatt ezek mind megvalósulhattak: egy jó csapatot, igazi baráti kört. Csak igy tovább!
 15. 7 points
  Pont azért "nyírta ki" Lucas úgy, ahogy, hogy egyértelmű legyen a halála. Akkoriban esze ágában nem volt visszahozni. Mondjuk egy lefejezéssel jobban elérte volna a kívánt hatást. Bár lehet, hogy akkor is visszatért volna a Sith valami ilyemi formában.
 16. 7 points
  Remélem ez még nem volt Han felajánlja Reynek, hogy csatlakozzon a Falcon legénységéhez Ahogy korábban Lukenak is: "Gyere velem, használható pilóta vagy jól meglennénk"! Ez a "jól meglennénk" meg kicsit olyan, mint amikor Beckett beszél az ifjú Solohoz: "Nézd, kedvellek kölyök, mi egy hullámhosszon vagyunk, Te, Én Chewie." szerk.: Most utólag, egymás után látva a két utolsó képet, vettem észre, hogy milyen jól eltaláltam őket , még a beállítás is ugyanaz szinte, mármint ami Hant és Chewiet illeti, bár igaz, hogy az Új Reményből vett idézet nem ezalatt a képkocka alatt hallható, de amikor elhangzik akkor nem látni egyszerre Luke-ot és Hant ezért inkább ezt választottam.
 17. 7 points
  Úgy néz ki hogy összejön a második szezon októberi indítása. Favreau - "We were lucky enough to have finished photography before the lockdown, so thanks to how technology-forward Lucasfilm and ILM are, we've been able to do all the editing visual effects remotely through systems that had been set up by those companies for us. So we’ve been very efficient in that sense, so it will be available as planned on Disney+ in October. It will be building on hopefully what people loved from the first season."
 18. 6 points
  Nekem úgy tűnik, hogy sikerült meggyőznöm a kiadót. Nekik is tetszik, ami benne van. Ha jól látom, akkor a sztorik többsége komoly kemény és felnőttes epizódokat is feldolgoz.
 19. 6 points
  A Szukits kiadónál örültek, hogy lesz regény A mandalorihoz. Amint lehet el is kezdenek rajta dolgozni.
 20. 6 points
  Az a baj hogy a hadseregek leépítese nem eltörli hanem ösztönzi az újabb háborúkat. Hisz kialakul egy hatalmi vákum amit viszonylag könnyű betölteni. Bárki aki összetákol egy sereget az viszonylag komoly eredményeket érhet el egy olyan világban ahol alig vannak hadseregek.
 21. 6 points
  Fiam, mit csinálsz te abban a játékban? Lóf*szt!
 22. 6 points
  "A Cyberpunk 2077 állítható nemi szervekkel és választható szőrzettel érkezik" Úgy látszik megtalálták a piaci rést és ezt akár szó szerint is vehetjük szerk.: Legnagyobb komment a hír alatt: előre szégyenlem magam amiatt a 20 perc miatt amit ezzel fogok eltölteni
 23. 6 points
 24. 6 points
  @Ody Mandrell @Pildi @Nute Gunray @Rog @Donát @Dei @Nabopolasszar @Whill @Darth Revan9 @Dzséjt @RacerX @MissKarrde @NorbiLordi @Frenkie @tomcsi80 @Adrián @Darth Sky Nagyon Szépen Köszönöm a Születésnapi Köszöntéseket!
 25. 6 points
  Köszönöm, sikerült egy hsz-ben szinte mindent összefoglalnod, amitől undorodom az emberektől. De nagyon örülök, hogy ennyire biztos vagy magadban meg a véleményedben. Bizonyára olyan tájékozott vagy, hogy jobban ismersz engem, mint saját magam. Ilyenkor hol az érdeklődés a másik iránt, a nyitottság, a kompromisszumkészség, amit mindenki annyira hiányol? Attól undorodsz, ami szokatlan. Attól vagyunk emberek, hogy megtanultunk uralkodni az érzelmeinken. Ha undorodom is valamitől, de racionálisan belátom, hogy nincs okom undorodni tőle, akkor leküzdöm az undoromat, mert nem vagyok ösztönlény. Nem Szaúd-Arábiában vagyunk, ahol minden nőt burkába dugnak, nehogy begerjedjenek tőlük a férfiak. Nem lehetne kedvesnek lenni egymással? Meghallgatni a másikat, és megértőnek lenni? Hogyha megkérnek valamire, hogy ne csináld, mert ez bánt, akkor nem csinálni? Már az óvodában tanítják, hogy a csúfolódás rossz dolog. Évezredekkel ezelőtt a pusztában ütlegeltük egymást botokkal, ahhoz képest elég messzire eljutottunk. Tényleg olyan irreális, hogy nem lehetne tovább fejlődni? A probléma azzal van, amikor nem vagy olyan, mint amilyennek beállítanak.
 26. 6 points
  Az a baj, hogy ezzel a "kákán is csomót" mentalitással mindent szét lehet szedni. És ennek nemhogy nincs értelme, de szerintem szörnyen káros, és leginkább ezeknek az ügyeknek káros. Sikerült kinevelni egy olyan hópihe-(de)generációt, akik mindenen csak megsértődnek, akik bmilyen kritikát vagy rossz szót képtelenek befogadni, akik akármilyen vélt vagy valós sérelemre rohannak "apucihoz" botrányt generálni. Természetesen nem azt mondom, hogy az egész generáció ilyen, de egy részük kifejezetten. Mellé pedig kényszeresen keresik az önigazolást, az elismerést, ami valójában semmit nem érő illúzió. A közösségi médiában teregetik ki magukat lájkokra vadászva, amit persze a valós életben már nem tudnak realizálni, így visszanyal a fagyi, a valóságtól pedig totálisan elrugaszkodva, a depresszió és képzelt műboldogság között flipperezve vegetálnak mindennapjaikban. És ez csak felerősíti az érzékenységüket, mert sokkal sebezhetőbbé válnak. A mai világ burokban tart egyre nagyobb csoportokat, akikben nem alakul ki a világban túléléshez szükséges immunrendszer, amit a többi normális ember ellehetetlenítésével akarnak ellensúlyozni Minden előítéletnek megvan a maga oka, jellemzően ráadásul az evolúcióból fakadó. Akárhogy maszatolunk meg variálunk, az emberiség az állatvilágból jött, ezen gyökereknek pedig megvannak a hatásai. Ezért olyan nehéz küzdeni a diszkrimináció ellen, mert ösztönös és természetes. Az ember gyarló, az is marad örökké, felesleges az önámítás és a rózsaszín felhőkön színes nyalókával ugrabugrálás. Az erkölcsi fejlődés nagyon nehéz, ennek a gyarlóságnak a leküzdésére pedig szükség van a társadalmi "szelepekre", amin keresztül mki levezetheti a frusztrációit, lehetőleg még akkor, amikor ezek csekélyek. Ilyenek úgyis vannak, szóval előbb-utóbb mki le fogja vezetni őket, csak nem mindegy hogyan. A jelen világ pedig gőzerővel dolgozik azon, hogy mindenből tabu legyen, minden ilyen frusztrációval bezárja az embereket, mki nyomja csak el magában ezeket. Ez pedig aztán robban. A diktatúrákban is ez a helyzet, erre dobta be vki nagyon jó meglátással a tarkini idézetet. A szexualitással kapcsolatos előítéletek kapcsán is elég triviális a dolog. A fajfenntartás az egyik, ha nem a legfontosabb alapösztön. Genetikailag van belénk kódolva az erre való törekvés. A legtöbb alternatív nemi identitás abba az irányba mutat, ami a természetes szaporodást nem teszi lehetővé, ezért zsigerből taszító a legtöbbeknek. Meg kéne érteni, hogy teljesen természetes, ha vki undorodik az ilyen jelenségtől, nem pedig meghurcolni kéne érte. Nem az a feladat, hogy elérjük, hogy az embereket ne taszítsák ezek a dolgok, mert az szinte lehetetlen dacolás a saját természetünkkel. A lényeg az lenne, hogy ennek ellenére elfogadja mki a dolgot. Mint amikor pl. a vakoknál vagy mozgássérülteknél megy azon az okoskodás, hogy ki hogy néz rájuk. Bakker, egy csomó emberből igenis durva ellenérzéseket és/vagy zavarodottságot vált ki a dolog, már csak a félelem miatt is. Ez nem jelenti az együttérzés hiányát, sem megvetést vagy lenézést. Sajnos a mai világban már a szánakozás egyértelműen negatív fogalom, pedig eredendően nem az. A rászorulókat (akármilyen okból is legyenek azok) minden eszközzel segíteni kell, de nem azon kell rugózni, hogy közben mit szabad és mit tilos éreznie a körülöttük lévő embereknek. Nagyon rossz irányba megyünk azzal, hogy bűntudatot generálunk mkiben, hogy már a még csak rendesen meg se született gondolataidért is szégyellni kell magad. Ezzel pont fokozzuk az elszigetelést és a kisebbségi csoportok elidegenülését. Ki a franc akar hozzászólni vkihez, miközben minden egyes szavát habzószájú SJW aktivisták figyelik, vércseként várva a lehetőségre, amire lecsaphatnak. Ma már elsütsz egy viccet vagy fintort, és ha olyan munkahelyed van, akkor másnap jöhet a sűrű bocsánatkérés, a mea culpa a közösségi vagy klasszik médiában, a kukoricán térdeplés. Komolyan, mint a GoT-ban, amikor végigvernek pucéran az utcán és ordibálják mekkora szégyen vagy. Csak azt felejtik el, hogy ettől a delikvens a lelke mélyén rohadtul nem bán meg semmit, csak elültetnek benne egy olyan extra feszültséget, amelynél hálás lehet mki a sorsnak, ha nem tragédiába torkollva tör majd elő. Ma ott tartunk, hogy a világ egyik vezető nagyhatalmában polgárháború tört ki egy tragikus, de sajnos egyszerű esetből, ahol a sértett épp fekete volt. De nemcsak laza mozgalom, hanem a rendőrség feloszlatásáért tüntetnek, rabolnak, fosztogatnak, gyújtogatnak, rombolnak, szobrokat döntenek le, negyedeket zárnak le stb.. Előtérbe kerültek azok, akik a társadalmi ügyekkel takarózva pusztítanak és élik ki a bennük rejlő "démonokat", kihasználva azt, hogy most mindent szabad. Közben egymás vállát veregetik mekkora igazság bajnokai, a hülye világ egy része meg ehhez tapsikolva asszisztál. A kiskirályságokhoz és a magukat önkényesen a törvény fölé helyezett csőcselékhez. De hát mit várhat az ember olyanoktól, akiknek egy köztörvényes bűnöző a példaképük és hősük. Mert persze az ilyen kis sértődékeny hópihék akarnak totális anarchiát, mert akkor majd kiélhetik magukat és szabadok lehetnek. Persze amikor megkapják az első pofont, akkor ők lesznek az elsők, akik rinyálnak. Ugyanis ne legyenek illúzióink, ha nincs társadalmi kontroll, akkor a leggyengébbet és leginkább rászorulót, a kisebbségit fogják először megtalálni és eltiporni. Olyanok ugatnak a hatóságok felszámolásáért, akiket először falnának fel az "oroszlánok", ha nem lenne rendőr, aki megvédje a hátsójukat. Meg van persze a másik tüntikéző réteg, akik aztán rádöbbennek, hogy akikért demonstrálnak, nem mind éppen szende szűz, aztán amikor feldúlják az otthonaikat, kirabolják az üzleteiket, akkor jön a pislogás. Aztán ha nincs hatóság, akkor majd a kiskirályok rajtuk fognak eluralkodni, őket fogják kizsigerelni. Mindjárt nem olyan tündibündi a BLM jelige, amikor a férgekből álló söpredék arra használja, hogy kikiáltsa a saját diktatúráját, ahol élősködhet másokat nyomorba taszítva, mindezt persze egy demokrácia kellős közepén, az esélyegyenlőségre hivatkozva. Szép új világ.
 27. 6 points
  Micsoda profetikus írás
 28. 6 points
  Na ez a baj. Ha valaki így fogja fel. A társadalom ugyanis normál keretek között nem háború. Hanem párbeszéd. Eltérő beállítottságú emberek döntésbeli kompromisszuma. Ilyen értelemben mindenkinek a másik kegyét IS kéne keresni. A közös hangot. A közös nevezőt. A középutat és nem a szélsőségeket.
 29. 6 points
  15 év, belegondolni is nagyszerű. Jó érzés, hogy ebben a folyamatosan és már-már kellemetlenül gyorsan változó, és sajnos egy ideje nem is túl vidám világban van egy konstans hely, egy pozitív attitűdű menedék, ahová fel lehet jönni és ki lehet szakadni az élet gyötrő mókuskerekéből. Egy hely, amivel kapcsolatban már százszor megfogadtam, hogy nem nézek fel pár napig, vagy egy hónapig, mert tuti találok egy posztot, amire reagálni akarok, aztán még egyet, és még egyet, és még egyet, aztán megint órákat írtam itt, ahelyett, hogy mást írnék... De hiába, néhány napnál tovább nem tudok távol maradni. Annyi ideig is csak azért, mert ilyenkor általában nem vagyok otthon, net közelben. És mennyi remek embert ismerhettem meg itt, hányan hányféleképpen inspiráltak, mennyi mindent tanultam, és ami nekem nagyon fontos, hogy többekről is elmondhatom, hogy a barátom, pedig nem vagyok egy barátkozós típus. Szóval hajrá, még egyszer ennyit, meg még annál is többet! Jussunk el oda, hogy az első topikok elejére már kiírhassuk: réges-régen...
 30. 6 points
  Én csak 11 évvel az indulás után csatlakoztam, de ez nem változtat a tényen, hogy nagyon örülök, hogy itt lehetek, körbevéve rengeteg olyan megszállott rajongóval, mint amilyen én is vagyok, akikkel lehet szinte bármiről beszélni a Star Wars világában. Ez a fórum egy igazi kuriózum, szerencsére nem "facebookosodott" el, mint ahogy sok más fórum is. Kíváncsi vagyok, hogy hány olyan nemzet van, amelynek ilyen szuper Star Wars-os fórumoldala van. Meg merem kockáztatni, hogy nem olyan soknak. Ilyen szempontból örülök, hogy magyar lehetek.
 31. 6 points
  A Katicában csapolt Pilsnerre lenne. Én sem gondoltam hogy 15 év múlva még lesz fórum azt meg főleg nem hogy új trilógia is.
 32. 6 points
  Ha főleg olvasva is, de napi betevő 15 éve
 33. 6 points
  Hát ennek szerintem semmi értelme. Ha egy fekete utálja a fehéreket és emiatt bántalmaz vagy megöl egy fehér embert akkor az a fehér ember rasszizmus áldozata lett hisz azért esett bántodása vagy halt meg mert fehér a börszine.
 34. 6 points
  Az eszméletlen Obi-t cipelős szösszenet rögzítésekor Ewan-t egy habgumiból készült könnyű bábu helyettesítette. A bábu a Foamy-Wan Kenobi (saját fordítás: Habi-Wan Kenobi) nevet kapta.
 35. 6 points
 36. 6 points
 37. 6 points
  Minden projektben van kockázat. Ha tudatosan előre kitalálnak mindent, akkoris ott van a pakliban hogy rögtön az első film elhasal mert senkit nem érdekel. Szerintem a Solo gyenge fogadtatását túlreagálták. Ahogy az RO óriási siker volt úgy ugyanigy lehetett volna nagy siker a következő spin-off is. A Solo-nak eleve minden baja volt: Han Solo mint karakter érdektelen. Az egyetlen ok amiért az emberek szerették a figurát, az Harrison Ford játéka. Erre pont ő nincs benne a Solo filmben. Sok mindent elmond erről a produkcióról, hogy napokkal a bemutató előtt mi a hardcore SW fanok akik bukunk mindenre, ami Csillagok Háborúja, azon tanakodtunk hogy igazából ez a film olyan nagyon minket nem érdekel. Na ha egy film ennyit tud kihozni a rajongói magból akkor látszik hogy ott egészen alapvető problémák vannak. Egy elpuskázott projekt miatt kár volt elkaszálni a spin-offok ötletét. Annyi jó és érdekes film kijöhetett volna még ebből.
 38. 5 points
 39. 5 points
  A Vérvonalban lévő téma megpendített bennem egy új húrt is. Az Utóhatás trilógiában olvashattunk a Parázs hadműveletről és arról, hogy a Birodalom maradéka semmisüljön meg egy nagy csatában a Jakkunál. Most már értem, hogy Sidious miért akarta ezt. Minél hamarabb békét akart. El akarta hitetni a galaxissal, hogy a Birodalom Maradványai nem jelentenek fenyegetést. Kijátszotta Mon Mothma és a többi szenátor abbéli félelmét és érzéseit, hogy a Birodalom felemelkedéséhez egy erős hadsereg és központosított hatalom kellett. Azért kellett minél hamarabb békés helyzetet teremteni és elvenni annak lehetőségét, hogy hosszú éveken át csatározzon a több különféle birodalmi maradvány az Új Köztársasággal, hogy a leszerelési törvény minél hamarabb átmenjen. Minél hamarabb meg kellett történnie a leszerelésnek, hogy Sidious megteremthesse a gyengébb Köztársaságot, melyet visszatértekor majd könnyen szétzúzhat. Zseniális. Így már kezd összeállni a kép.
 40. 5 points
  Egy Youtuber, bizonyos NASSER, aki az idei évig egy Star Wars filmet se látott ledarálta a filmeket és a Mandaloriant illetve elkezdte a TCW-t. Nála igy alakult a tetszési sorrend a mozifilmeknél: 1. Ep. 7 2. Ep. 9 3. Ep. 6 4. Ep. 5 5. Ep. 8 6. Rogue One 7. Ep. 3 8. Ep. 4 9. Ep. 2 10. Ep. 1 11. Solo Valamilyen szinten mindegyik film tetszett neki. A rangsorról itt a videója:
 41. 5 points
  Az biztos hogy önmagában attól hogy valami természetes még a jelenlegi civilizációs körülmények között nem lesz oké. A nemi erőszak is természetes. Látjuk az állatvilágban nap mint nap, és nyilván őseink jó része is igy üzte az ipart pláne a prehisztorikus időkben. Ugyanigy a másik vagyonának elrablása is természetes. Ha egy állat leterit egy növényevőt senki nem fogja tiszteletben tartani hogy azaz ővé, sőt a csordavezérek is számithatnak rá hogy amint elkezdi őket elhagyni az erejük jön egy fiatalabb példány és elveszi mindenüket. Ettől még a mi világunkban ez a viselkedés nyilván nem oké. A civilizált társadalom egyik lényege tényleg az lenne hogy minél nagyobb békességben és nyugodságban tudjunk egymás mellett élni. Ennek része az is hogy túllépünk egy csomó mindenen ami természetes.
 42. 5 points
  De, van, az alváz kitapogatása, az teljesen bombabiztos. Ha ott a kígyó (amibe Roger Prodacter belehalt, mert megtalálta), azt ezzel a módszerrel megtalálod. Ha meg már nincs se kígyó, se tojásfészek, akkor tiszteletem a dokinak.
 43. 5 points
  Nekem erről a transzi témáról az alábbi ugrott be:
 44. 5 points
  Nem a politikusokkal kell kompromisszumot kötni, hanem a hozzád hasonló EMBEREKKEL. Brodie-val, vagy Yodával, vagy Bomarral, vagy Kis Pistával, aki máshogy gondolkozik mint te. Ha a két szavazótábor megtalálná a közös hangot, akkor a politika is reagálna erre. De hát erről szó sincs, hisz az emberek megelégszenek a felülről ledobott gumicsontokkal, amin lehet rágódni, a hergeléssel, amiben lehet tobzódni. Ezért nem szeretem az olyan céltábla fogalmakat mint Soros, libsi, náci, homofób, rasszista, stb. mert ezzel rögtön elvágjuk a normál beszélgetés lehetőségét. Könnyebb annyit mondani, hogy xy libsi vagy zx rasszista (és én is estem már ebbe a hibába!), mint normál párbeszédben megérteni, hogy ki mit miért gondol. Pont ezért a legtöbb ilyen légvár fogalom az értelmes beszélgetések 1. percében összeomlik, mert nincs mivel megtámogatni. Lehullik a lepel és látszik, hogy attól, hogy benyögjük hogy Soros vagy Náci még nem oldódik meg semmi, csak mindenki hajtogatja tovább a magáét és elbeszél a másik mellett. Meg sem akarja érteni a mondandóját, mert kapott egy skatulyát és akkor úgy is hülyeség, amit mond. Épp ezért az elmúlt időszakban a legjobb videó, amit láttam, az egy Gulyás Márton Bayer Zsolt Trianon beszélgetés volt. Mert szerintem az ilyen párbeszédekre lenne szükség, még ha alapból nehéz is valakivel megtalálni a közös hangot, akivel nem egyezik az értékrended.
 45. 5 points
  Vajon a következő Avatar film, a következő Trónok harca könyv vagy a Half-Life 3 készül el előbb?
 46. 5 points
  Így van, egyedül Ventress vehette volna át Maul szerepét, de ehelyett inkább egy nagyon szép történetet írtak a számára. Savage meg érdekes karakter volt, de sajnos már a kezdetektől egy báb Ventress és Dooku játszmájában. Maul visszahozása meg lehet sokaknak még mindig szúrja a szemét, de azt nem lehet vitatni, hogy valami hihetetlen történetet alkottak a számára.
 47. 5 points
  Ez nem lehet, hisz minden cégéí volt.
 48. 5 points
  Doug bátya ügyködik:
 49. 5 points
  Végül az Ep6 forgatókönyvéből is kikerült az a megoldás, hogy Yoda és Obi-Wan Erő-szellemei felveszik a harcot Palpatine-nal Luke-ot segítve. Lucas talán túlzásnak érezte, ha a túlvilágról ilyen szinten lehet befolyásolni a fizikai világot. Bár ezt azóta árnyalták azzal, hogy Yoda szelleme elég durván babrált az időjárással az Ahch-To-n, ahogy Luke szelleme is kiemelte azt a bizonyos X-szárnyút. De ezeknek szerintem a helyhez lehet köze, amely mivel csomópont az Erőben, lehetővé tesz olyan dolgokat, amiket máshol nem lehetne véghez vinni. Az Exegol is lehetett ilyen csomópont, viszont valószínűleg a Sötét Oldal töménysége Sith-praktikákkal kiegészülve gátat szabott a Jedik szellemének, hogy komolyabban beavatkozzanak. Azt az Ep9-es jelenetet én is úgy értelmezem, hogy Rey-t biztatták és motiválták a Jedik, nem Erőt sugároztak át neki, vagy ilyesmi. Ez eleve csökkentené Rey érdemeit. Végül is, csak az akaratereje, és két fénykard kellett hozzá, hogy hazavágja az öreg tervét. Az "összes Sith" és "összes Jedi" kapcsán pedig továbbra is tartom, hogy egyik félben sem voltak ott a konkrét szellemek, inkább a két Rend szellemiségének végső összecsapásának metaforáját akarták bemutatnji.
 50. 5 points
  Bár, most az előjegyzési rendszer miatt hivatalosan nem lehet pontosan belőni, hogy melyik könyv mikor jön, de megkísérlem megjósolni. A jóslásomban a lehető legjobb esetekkel számolok, tehát, ha elég hamar összegyűlnek az előjegyzések. Fekete Torony 2020. szeptember-október A királynő végveszélyben 2020. október-november Alphabet osztag, 2. kötet: Shadow Falls 2020. november-december Poe Dameron: Free Fall 2021. január-február Thrawn: The Ascendancy: Chaos Rising 2021. február-március A The High Republic indulása: 2021. május-június. Késések és egyéb tényezők is befolyásolhatják a megjelenéseket. Kíváncsi leszek, vajon kb. így alakulnak-e.
This leaderboard is set to Budapest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information