Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/26/20 in all areas

 1. 5 points
  "A Cyberpunk 2077 állítható nemi szervekkel és választható szőrzettel érkezik" Úgy látszik megtalálták a piaci rést és ezt akár szó szerint is vehetjük szerk.: Legnagyobb komment a hír alatt: előre szégyenlem magam amiatt a 20 perc miatt amit ezzel fogok eltölteni
 2. 4 points
  Fiam, mit csinálsz te abban a játékban? Lóf*szt!
 3. 4 points
  A Vérvonalban lévő téma megpendített bennem egy új húrt is. Az Utóhatás trilógiában olvashattunk a Parázs hadműveletről és arról, hogy a Birodalom maradéka semmisüljön meg egy nagy csatában a Jakkunál. Most már értem, hogy Sidious miért akarta ezt. Minél hamarabb békét akart. El akarta hitetni a galaxissal, hogy a Birodalom Maradványai nem jelentenek fenyegetést. Kijátszotta Mon Mothma és a többi szenátor abbéli félelmét és érzéseit, hogy a Birodalom felemelkedéséhez egy erős hadsereg és központosított hatalom kellett. Azért kellett minél hamarabb békés helyzetet teremteni és elvenni annak lehetőségét, hogy hosszú éveken át csatározzon a több különféle birodalmi maradvány az Új Köztársasággal, hogy a leszerelési törvény minél hamarabb átmenjen. Minél hamarabb meg kellett történnie a leszerelésnek, hogy Sidious megteremthesse a gyengébb Köztársaságot, melyet visszatértekor majd könnyen szétzúzhat. Zseniális. Így már kezd összeállni a kép.
 4. 4 points
  Bajnok a Liverpool! Nagyon régóta vártam már erre. Utoljára akkor értek a csúcsra, amikor még fél év volt hátra, hogy megszülessek.
 5. 3 points
  Szerintem a Jedik "érintése" bármilyen mértékben nagyban lopta volna a "showt" a könyv fő témája elől, akár fel is róhatták volna neki, miért nem arról szól inkább, de így legalább kaptunk egy jó politikai könyvet amely képbe rak valamilyen szinten, hogy miért is bukkan elő egy újabb fenyegetés a 7-ben látszólag a semmiből, mikor a 6-ban azt láthattuk, hogy sínre került a galaxis sorsa. Biztos lesz! Miért ne lenne? A Disneynek is az az érdeke, hogy kitöltse a lyukakat, mert abból van a pénz. Mi meg persze örülünk neki mert épül az univerzum. Csak türelem a Plagueis is csak 2012-ben jött ki. Teljes mértékben egyet értek, a Lázadók Szövetsége is azért lehetett sikeres, mert inkább katonai szervezet volt és nem Mon-é volt az utolsó szó, Ő inkább kirakat embernek volt jó aki megtestesítette az eszmét, ami mögé felsorakozhattak, viszont a szélsőséges hozzáállás egyik irányba se jó akármiről is van szó, pláne egy kormányzat vezetése estében, Leia lehetett volna az arany középút, ha nem derül ki, hogy Vader az apja, Ő képest lett volna gatyába rázni a Köztársaságot. Mon-ra visszatérve szerintem vele az volt a baj, hogy kvázi személyesen nem érintette a Birodalom igája illetve nem jobban, mint más bolygókat. Ő pusztán ideológiából kelt ki a hatalom ellen, ami szintén megsüvegelendő, de így neki nem volt meg az a plusz amitől kicsit reálisabban látja a dolgokat nem az idealizmus rózsaszín szemüvegén át, ellentétben pl. az alderaaniakkal vagy a Mon Cala lakosaival.
 6. 3 points
  Nekem nem volt hiányérzetem egyáltalán, amikor olvastam. Hangulatos könyv, jól szövi az eseményeket, Leia kiemelkedően szépen bemutatott karakter benne, de a többieket is sikerült jól megragadni, első helyen mindjárt Casterfoval. Nekem nagyon tetszett a politikai vonal bemutatása, a nyomozás, és a vége is. Ez egy szép kerek történet így, ahogy van. Tény, hogy nem ad választ sok kérdésre (én pl. Ben-Snoke vonalról szerettem volna ebből többet megtudni), de lehet hogy kifejezetten megadták, hogy az írónő mivel ne foglalkozzon, mert az más művek témája lesz, Kylo Renről készült is képregénysorozat. Az valóban érthetetlen, hogy a maradó megválaszolatlan kérdésekről azóta sem szólnak további könyvek. Sajnos nekem a képregényműfaj nem fekszik, így regényben reménykedem továbbra is. Asszem Mon Mothmáról ma már kimondhatjuk, hogy csapnivaló politikusnak bizonyult. Nemes eszméket képviselt, de idealista volt, a gyakorlati dolgokhoz nem értett. Ha rajta múlik, a Halálcsillag terveit sem lopják el, és akkor meg sem érik az Új Köztársaságot.
 7. 2 points
  Mikor Luke meglátja a nyaktámaszt és tudja, hogy csak suhintania kell, és övé lesz a zsákmány:
 8. 2 points
  Elég sok minden a levegőben lóg. Biztos ki kell találni még ezeket. Végtelenül bosszús lennék, ha a High Republic miatt most teljesen hátra lenne hagyva ez az éra. Elég kényelmes megoldás lenne a részükről.
 9. 2 points
  Ez a könyv elsősorban a politikai helyzetről szólt, így szétcsúszott volna a cselekmény, ha még a Jedi akadémiát is beleszövi az írónő. Erről majd biztos fog szólni egy másik könyv, én is nagyon várom már, akárcsak annak megismerését, hogy Snoke miként került az Első Rend élére. Kíváncsi vagyok, vajon Mothma megélte-e az Új Köztársaság szétesését?
 10. 2 points
  Köszi mindenkinek Riddick, Cupsy, boldog szülinapotokat!
 11. 2 points
  Elképesztően jó játéknak, ami csak azért fog (remélhetőleg!!! az én szememben) alul maradni a Cyberpunk 2077-tel szemben, mert nem techno sci-fi. Tehát én a The Witcher 3: Wild Huntot is elképesztően jó játéknak tartom, az évtizedes listámon mégis azért választottam a Mass Effect 3-at elsőnek, mert sokkal inkább techno-sci-fi. Szánom-bánom, de engem high-techy-techy dolgokkal el leht varázsolni. A Cbyerpunk 2077-ben ultramodern autok, fegyverek és implantátumok vannak, nálam ennél már csak egy csúcsabb van, ha űrhajók is vannak. És a Witcher-trilógia után én bátran merem kijelenteni, hogy a Cyberpunk 2077 nyílt világú sztori szinten hozni fogja azt, ami a The Last of Us: Part 2 zárt világú sztori szinten. Persze gondolom ezt most, aztán lehet, hogy év végén a The Last of Us: Part 2-re adom le a voksom, de most a high-tech sci-fi és nyílt világ miatt a Cyberpunk 2077 felé húz a szívem. De, számomra a The Last of Us: Part 2 is a legek legje. A Cyberpunk 2077 helye még bizonytalan, hisz nem játszottam vele. A The Last of Us: Part 2 helye annyiból kőbevésett, hogy bármilyen lesz a Cyberpunk, a TLoUP2-ről akkor is szuperleratívuszokban fogok beszélni. Igazából azt remélem, hogy év végén ezt írhassam: a The Last of Us: Part 2 zseniális játék, és csak azért nem az lett számomra az év játéka, mert a Cyberpunk 2077 világa a high-tech miliő miatt jobban bejön, de mindkettő zseniális (a TLoUP2-re ezt már ki merem jelenteni).
 12. 2 points
  Mon Mothma még a felsejlő gyanút is el akarta kerülni, hogy az Új Köztársaság egy új centralista birodalom lenne, csak épp ezzel létrehozott egy működésképtelen és megbénult gépezetet, amely hosszabb távon katasztrofálisabb végkimenetelnek bizonyult.
 13. 2 points
  Holnap 18:10-kor, szombaton 15:00-kor és kedden 12:55-kor TCW mozifilm lesz az amc-n.
 14. 2 points
  A Vérvonal nagyon jó lett, de Gray többi SW regényét jobbnak éreztem. Sokat bemutatott az Új Köztársaság politikájából és pár háttérben meghúzódó dologról, se sajnos nem eleget. Azt éreztem a könyv olvasása közben, hogy Claudiára többször is rászóltak. Erre se utalhatsz, arra se. Han és Leia mikor kezdtek külön utakon járni. Han már akkor szervezi a versenyeket, de mióta fogott neki újra? Luke mióta üzemelteti a Jedi Akadémiáját? Mikor kezdett neki a tanítványok képzésének. Meddig tartott, amíg az ereklyéket gyűjtötte. Leie mikor engedte el Bent az Akadémiára? Kik voltak még Luke tanítványai név szerint? Volt, akinek a képzését már befejezte? Vagy Bennel együtt kezdett neki több tanítvány képzésének is? Han hogy dolgozta fel, hogy a fia Jedinek tanul? Az Utóhatás trilógiában már említették, hogy több új szeparatista mozgalom formálódóban van. Ezekkel mi lett? Snoke-ról tudtak-e már ekkor? Mit tudtak róla Leiáék, kicsoda Snoke? Az Új Köztársaságnak milyen volt a viszonya Luke új Jedijeihez? Támogatták Luke-ot hogy támassza fel a Jedi Rendet? Vagy megtiltották és Luke illegálisan kezdte el felépíteni újra a Rendet? Csomó kérdés megválaszolatlan maradt a regényben.
 15. 1 point
  Amilyen karikásak a szemei nemcsoda, hogy bármit megtenne érte, csak hogy egy jót aludhasson
 16. 1 point
  Remélem a női karakternél be lehet majd állítani, hogy három mellű legyen.
 17. 1 point
  De a nagyobb hadsereg nem feltétlen egyenlő azzal amit Palpatine és a Birodalom képviselt, ráadásul a klónok alapból úgy lettek desingolva hogy segítsék a hatalomra jutását. A rohamosztagosok meg úgy lettek képezve hogy illeszkedjenek a Birodalom ideológiájába. Nem gondolnám, hogy a Lázadó sereget (vagy nevezzük Új Köztársaság seregének), lehetett volna bármi ilyesmire használni, hisz alapból lázadókról beszélünk és ha bármi ilyenre lett volna törekvés akkor jött volna a Lázadók 2.0 De megértem, hogy a mezei átlagpolgárral nem azt akarták érzékeltetni hogy újra itt van egy megszálló erő, még ha nem is ugyanazzal a céllal járják az utcát mint a rohamosztagosok. Gideon bagádzsa nekem egyébként pont nem tűnt annyira leharcoltnak meg volt ott tűzerő is bőven. Szerintem az évad végén csak a katonái egy töredékét láttuk.
 18. 1 point
  Nem tudom mennyire számít gyűjteménynek, anyu vett Lidlben nyaktámaszt. A mintát nem nézte csak a színt, mint kiderült Kylo virít rajta. Sajna neki mégse vált be úgyhogy megkaptam tőle. Remélem nem Luke ébreszt majd a fénykardjával
 19. 1 point
 20. 1 point
  Persze, arra rendeltem elő.
 21. 1 point
  Ha valaki az ISS-re készülne, itt gyakorolhatja a dokkolást. https://iss-sim.spacex.com/?fbclid=IwAR0rSmYYqSe7hGDiLT4MAen5-NvnNSwcs5koBxMXCOml9GQEXbcRrbZZF48
 22. 1 point
  A Sor kezéhez hasonlóan a Fekete Torony pl. a Galaxy's Edge vidámparkot népszerűsíti, így ott ilyen fajsúlyos kérdések biztos nem kerülnek elő.
 23. 1 point
 24. 1 point
  Aki nem tudja kifizetni az ugyanazt fogja tenni, mint eddig: letölti.
 25. 1 point
  Igen, és a többkötetes csomagokra is (pl. mikor három képregényt adnak nagyobb kedvezménnyel).
 26. 1 point
  A Birodalom rendkívül gyors katonai összeomlása is ezt sejteti. Normál esetben még egy-két évtizedig tartottak volna az utóvédharcok a különböző maradványokkal (ahogy pl. ez a Legends-univerzumban történt). Itt viszont semmi ilyesmiről nem tudunk, Jakku után elvileg már nincs Birodalom. A Sentinel droidok erről mindenhol gondoskodtak.
 27. 1 point
  Szerintem nagyon érződik a regényen hogy ezen a ponton túl sok mindent nem akartak kőbe vésni. Ezért látványosan kerüli az igazán érdekes témákat a könyv. Maga a politikai szál is elég vérszegény volt nekem az utolsó harmadig. Az pedig tényleg nagyon fura, hogy a trilógia lezárása után se akarják oszlatni a homályt. Azt hittem az ep.9 után hogy pár hónap és jönnek a bejelentések a készülő új regényekről, amelyek majd Luke Jedi Akadémiáját, vagy Palpatine fiát teszik a középpontba.
 28. 1 point
  Abszolút megérdemelték a bajnoki címet. Az elmúlt években többször is közel voltak már az első helyhez, most végre összejött nekik.
 29. 1 point
  Úgy tűnik egyelőre jó lesz a 20:00 nekem is. Sikerült bütykölgetni a gépet.... most napok óta hiba nélkül megy. De ha minden igaz holnap végre megjönnek a várt alkatrészek, szóval vasárnapig minden tutira rendben lesz... nagyon remélem!
 30. 1 point
  Nekem egyik legnagyobb WTF a leszerelési törvény. Értem hogy miért lett erőltetve, de kvázi egyből leszerelni a sereg nagyrészét Endor után és meghagyni egy töredékét elég nagy blődség. Nem is feltétlen az Első Rend miatt mert azt akkor még senki sem tudta ugye, de abban az instabil időszakban bárki magához ragadhatta a kezdeményezést ha volt bármekkora katonai ereje és rendszereket foglalhatott el, vagy akár több ilyen frakció is szövetkezhetett volna. Meg azért a háttérben ott volt még a Birodalom maradéka is.
 31. 1 point
  Rettenetesen jó kérdések, és rettenetesen kivámcsi vagyok rájuk én is. Amíg ezekre nincs válasz nálam nincs egységben az endori csata utáni helyzet. Ezért nem is írok még EP9 kritikát mert nagyon sok lyuk hiányzik. Viszont a többiekhez hasonlóan úgy gondolom hogy nem ebben a könyvben kellett ezekre válaszolni. Lesznek erre majd példák. Magáról a politikai helyzetről azt gondolom hogy mérföldekkel rosszabb volt a helyzet politikai téren mint az EP1 idején. Ennyi sunyi ,aljas ,a saját pecsenyéjét sütögető, a Galaxísra magasról tojó politikust szerintem ezer évben nem látott a Galaxis. Emlékszem mikor elolvastam utána azt gondoltam hogy ezekért harcolt Leia, Luke és Han? Ha ártatlan életek nem pusztultak volna el a Csillagpusztító lövésétől, el sem itéltem volna az Első Rend-et azért a lövésért.
 32. 1 point
 33. 1 point
  Mindenkinek nagyon nagyon szépen köszönöm a kedves köszöntéseket!!! Én is sok szeretettel köszöntök mindenkit, akinek mostanában volt/lesz a szülinapja!!!
 34. 1 point
  Jo is, hogy megvalaszolatlan maradt, van előtte még kb. 20 év ahova majd csepegtethetnek még új könyveket vagy sztorikat.. vsz ez a Vérvonal pont ettől lett jó, a könyv törzsére fókuszál az elejétől, zseniálisan építkezve és nem lett egy wikipedia, kusza összefüggéstelen törtenetekkel, ahol az olvasó elé tolnak minden hiányzó láncszemet, hogy aztán kedvére csemegézzen. Amiket felsoroltál arra 1000 oldal se lett volna elég. Illetve lehet, de akkor meg azért panaszkodtunk volna, hogy a fontos karakterek csak egy említést kapnak (?) Kb úgy tudnám elképzelni, mint a "kora képregényt", latszik hogy a rövid sztorik arra se elég néha, hogy az embert kellő hangulatba hozza.
 35. 1 point
  5 az a 3 De én is úgy gondolom, hogy másról szólnak Mando szavai, szerintem inkább annak, hogy a Köztársaság még olyan zsenge, hogy gyenge a befolyása a Peremvidéken, nem feltétlen azért még mert magára hagyták, hanem még egyáltalán nem voltak képesek kiterjeszkedni odáig rendesen.
 36. 1 point
  A Mandalori 3 évvel játszodik az Endor után, nem hinném, hogy erre értette inkább egy bizonyos részére, de ki tudja
 37. 1 point
  Idővel el fog jönni az is.
 38. 0 points
  Bár nem szoktam MotoGPt nézni, de azért ez WOW: https://index.hu/sport/motorsport/2020/06/20/hajdunanas_motogp-palya_65_milliard_2023/
This leaderboard is set to Budapest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information