Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/30/20 in all areas

 1. 4 points
  Szerintem azért az is beszédes, hogy az ep9-ben lényegében akárhová mentek a hőseink, ott megjelent az Első Rend. Alig ér oda a Sinta Gleccserkolóniára a Falcon, már egy szakasznyi TIE zúdul a nyakukba. Épp csak leszállnak a Pasaanán, máris feltartóztatja őket egy ott állomásozó rohamosztagos. A Kijimin meg már hosszú-hosszú idővel azelőtt ott nyüzsögtek, hogy Rey-ék odaértek. És ezek mind peremvidéki, isten háta mögötti világok. Ha ezeken rendre ott volt az Első Rend, akkor a magvilágokban is lehettek szép számmal (a Coruscanton és a Corellián biztos, mivel az egyik eleve hat évvel az ep8 előtt az Első Rendhez csatlakozott, a másikat még az ep8 eseményei után foglalták el - és mindkét bolygó fellázadt az Első rend ellen végül, így az Exegolra már onnan is jöhettek hajók). Nyilván nem minden bolygón volt jelen az Első Rend, és az is fix, hogy számukra nem úgy alakult az invázió az ep9-ig, mint ahogy itt az ep8 elején lefestik - de ennek oka meg pont az ep8-ban van, jó néhány fejezettel ezután.
 2. 3 points
  Érkezni fog a jövőben egy Mandalorian regény, sajnos több részletet nem árultak el. Az író Adam Christopher lesz. Egyéb finomságok is lesznek.
 3. 3 points
  Mélységesen egyetértek. A liberális eszméknek addig kellene terjedniük, amíg nem korlátozzák vagy hátráltatják az emberek egy nagyobb szeletét. Ez alól természetesen kivételt képeznek az egyértelmű bűncselekmények, tehát hiába akar egy tömeg mészárolni, őket meg kell fogni. Ma eljutottunk oda, hogy a fene nagy liberalizmus mindkét kitételt áthágta. Már a mindennapokban is mkinek figyelni kell minden egyes szavára, gesztusára, nézésére, mert a hibbant sjw-ok lesik mki minden lépését. Ill. vannak bizonyos közösségek, akik szintén várják, hogy lecsaphassanak a lehetőségre és megsértődhessenek. A másik fele, hogy most már ott tartunk, hogy az egyértelmű bűncselekményeket is elnézik, ha vmi esélyegyenlőségi propagandát mögé lehet vizionálni. Elég csak megnézni mi folyik az USA-ban. És az a legjobb, hogy egy ilyen idióta tanár, akit gyerekek közelébe engednek, sőt formálhatja a szemléletüket, nevelheti őket.
 4. 3 points
  Tudtátok, hogy a Mercator-féle térképvetület is rasszista? Persze valójában csak annyi a történet, hogy ugye a gömbnek a palástja nem téglalap alakú, ezért torzítás nélkül nem is lehet téglalapra rárajzolni a világtérképet. A Mercator-féle vetületen minél távolabb vagyunk az egyenlítőtől, a méretek egyre jobban torzulnak. De a tudálékos nyugdíjas néni belemagyarázta, hogy annak idején a pápa kérte Mercatort, hogy ilyen legyen a térkép, hogy azok a területek, ahol fehérek laknak, nagyobb méretűnek tűnjenek Az már csak hab a tortán, hogy elővesz egy másik, "helyes" térképet, ami valójában szintén torzít, csak éppen horizontális irányba
 5. 2 points
  The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide, nagyon remélem, hogy ez magyarul is meg fog jelenni. Mellesleg az ifjúsági regényváltozatot egy visszatérő, Joe Schreiber írja. Ő még az új kánonban nem alkotott.
 6. 2 points
  Itt a bejelentés. https://www.starwars.com/news/the-mandalorian-publishing-program-revealed-exclusive
 7. 2 points
  Elvileg új történet lesz.
 8. 2 points
  Na ez nagyon érdekesen hangzik. Engem az se érdekel, ha az egész könyv Baby Yodáról fog szólni, akkor is megveszem.
 9. 2 points
 10. 2 points
  Másrészt viszont háború van. Épp te szoktad mondogatni, hogy erkölcsökkel nem lehet háborút nyerni. Ahhoz egy rigolyás út vezet, nehéz döntésekkel kikövezve. Mothma az EpVI utáni időszakban is bizonyította alkalmatlanságát katonai téren. Szóval nem ítélem el a Szövetséget, hogy voltak olyan döntések, amelyeket Mon Mothma tudtán kívül hoztak meg, mert meg kellett hozni, ha el akartak érni vmit a Birodalom ellen. Hogy ettől majdnem olyan rosszak lennének mint a Birodalom? Szerintem nem, csupán ők sem makulátlanok. Annyira "tisztességesek", amennyire egy háborút komolyan vevő fél lehet. Nem tudom, téged nem emlékeztet ez a szitu a Churchill vezette szövetséghez a szitu? Manapság Churchillt is köpködik, mert voltak kemény döntései Afrikát illetően, ami mindenképpen árnyalja a karakterét, de azért jelentős különbséget érzek az általa vezetett szövetségesek és a hitleri birodalom megítélése között. Igazából amit mondani akarok, hogy a háborús helyzet minden érdemi felet lehúz egy bizonyos szintre, így a különbségek kicsit összezsugorodnak a felek között. Épp ezért nüansznyi különbség a háborús helyzetben sokkal nagyobb morális különbséget sejtet békés körülmények között. Ezért nem lep meg, hogy miként viszonyul a lázadás Saw gerilla mozgalmához. Nem sokkal rosszabb csak náluk, de a fenti helyzet miatt ez jelentős erkölcsi különbségekre utal. Olyasmikre gondolok, mint pl. háborúban egyébként is hullanak az emberek mint a legyek, tehát nagyon fontos, hogy valaki milyen véleménnyel van a civilek megkíméléséről. Az ilyen különbségek a háborúban élet és halál kérdéséről dönthetnek; lehet, hogy egy Saw által elkövetett akcióban meghal valaki, akinek köze sincs a háborúhoz, egy mothmás akcióban meg nem és ez csak egy ember egy akcióban, amiből rengeteg lehet egy háborúban.
 11. 2 points
  Nekem is ez jutott eszembe először, amikor bejelentették a High Republic-ot.
 12. 2 points
  Csak Rose valóban tiszta, míg Mon inkább hipokrata. Mert miközben elítélte Saw-t a módszerei miatt, simán alkalmazott olyan embereket, mint Cassian Andor, aki hidegvérrel és elég aljas módon ölte meg a lázadás egyik szövetségesét. És Cassian a Zsivány Egyes többi tagjáról sem azt mondta, hogy ők a szeretetszolgálat követei, és a saját múltbéli tetteit is rémtettekként írta le. És pont ez a könyv mutat rá arra is, hogy Mon Mothma a centralizálástól való félelmében lényegében maga köré személyi kultuszt alakított ki és így vezette ő a Köztársaságot, miközben lerombolta a kancellári iroda tekintélyét és erejét. Jót akart, ez nyilvánvaló, különben nem alakítja meg a Lázadók Szövetségét, de aztán már a szervezeten belül és utána is a félelmei uralták, ami kis híján megbuktatta a lázadást, aztán tönkretette az új Köztársaságot.
 13. 1 point
  Én se gondolom, hogy az UK bukásáért csak ő lenne a felelős. Meg volt abban mindenkinek a sara.
 14. 1 point
  Félreértettem a szavaid, egyetértünk. Meggyőződésem, hogy Mon Mothma nem tud róla, és ezért is szólja le Sawt és a csapatait. Mothmának is megvolt ebben a maga összekovácsoló szerepe. De tény, hogy a háborúban nem sok haszna van egy ilyen pacifista beállítottságú politikusnak. Érdekes lenne összevetni pl. hogy a szintén pacifista Bail Organa mennyiben idomul jobban ehhez a háborús helyzethez. Csak most így hirtelen nem jut eszembe elegendő info ahhoz, hogy erről képet alkossak.
 15. 1 point
 16. 1 point
  Igen nincs, én az egésszel csak azt akartam mondani, hogy az hogy mégis megteszi sokkal inkább a túlzott idealizmusa által szült inkompetenciájából és az ebből származó alulinformáltságából fakad sem mint kettős mércéből. Nem védeni akartam Mothmát szerintem sem állja meg a helyét az a szintű pacifizmus amit Ő képvisel, akármilyenek is a körülmények, legyenek akár háborúsak vagy békések.
 17. 1 point
  Ez adaptáció vagy új történet lehet?
 18. 1 point
  Hát pusztán a filmek alapján nem hogy a nagy rendszerek, de szinte alig valami lett meg nem hogy pár hét de egy év alatt. A Magvilágokba lazán mehetett Lando hivni az erősitést. Ott nem kellett külön háborúzni azért, hogy összegyüljön a nagy csapat a film végére.
 19. 1 point
  A dolog érthető, meg is értem, Cassiannak nagyon jó oka volt arra, hogy megölje a fickót (amúgy a keze miatt nem tudott felmászni). És bizonyára a többi, saját maga által rémtettnek titulált tettére is volt egy megfelelő, érthető oka. De attól morálisan még elítélendő hátba lőni a saját, sérült szövetségesedet. Nem véletlenül nem csinál ilyet Luke, Leia vagy Rey, a fehér lovagok. A hősök megmentik a gyengéket és nem hagyják hátra a bajtársaikat. Ilyen téren szerintem Saw Garrera sem rosszabb. Neki is jó és érthető oka van arra, hogy úgy harcoljon ahogy. Én őt is megértem, jobban mint Mothmát, és még úgy is, hogy nem egy tettét túlkapásnak érzem (pl.: a mészárlás a Katalizátorban vagy az utcai lövöldözés a Rogue One-ban), és morálisan szintén elítélendő. Mothmával az a bajom, hogy ő ezen a téren kettős mércével mér. Saw-t elítéli, Cassiant nem, sőt, alkalmazza őt és még egy osztagnyi másik, hasonló embert. Emlékezz csak, Cassian bérgyilkosoknak mondja a Zsivány Egyes némelyik tagját. Nekem ezzel semmi bajom amúgy, mármint Cassiannal és a Zsivány Egyes tagjaival (bár ki tudja, ők miket tettek), sőt szerintem háborút csak így lehet vívni. És ez a másik, amiért haragszom Mothmára, mert egy fenékkel akar két lovat megülni. Békepárti, tiszta eszközökkel küzdő demokrata is akar lenni, ugyanakkor háborút akar vívni piszkos módszerekkel is egy hadsereggel a Birodalom ellen. Most akkor melyik? A kettő együtt nem megy.
 20. 1 point
  Looool, és tényleg...
 21. 1 point
  Annyira vicces, hogy annak idején (10-11 éve) szerintem egy ezrest (se) hagytam ott érte egy balatoni Coopban, most meg már 15-16.000 az ára. (Talán 990 Ft-ért árulták anno.)
 22. 1 point
  Nem véletlen szokták mondani, hogy PC Master Race
 23. 1 point
  Ez a baj, hogy minden rettenet elveszti a súlyát. A nácik ezek voltak, nem azok a gamerek, aki csak az egyik PC-t szeretik, a másikat meg nem. És a nemi erőszak az, amit a szovjek katonák csináltak, amikor bevonultak, nem az, amikor megfogom valakinek a seggét.
 24. 1 point
  Már rég itt vagyunk csak nem tudtok róla. Szerinted miért olyan 2020 amilyen? Készítjük elő az inváziót
 25. 1 point
 26. 1 point
  Mikor jöttök le a holdról? Már nem sok hely van a naptáramban, a világvágék, és egyéb globális katasztrófák mellett.
 27. 1 point
  Szedem is elő a karszalagom, tudtam én hogy elfog jönni még a mi időnk.
 28. 1 point
  Remélem lesz egyszer egy nyílt világú akció-RPG is!
 29. 1 point
  A cikkben semmi konkrétum nincs, a Fallen Order folytatásán kívül, hogy milyen játékokat terveznek kiadni. De ha kellően sikeres lesz a projekt tuti nem fogják hagyni elmenni a lehetőséget.
 30. 1 point
  Remélem a női karakternél be lehet majd állítani, hogy három mellű legyen.
 31. 1 point
  Fiam, mit csinálsz te abban a játékban? Lóf*szt!
 32. 1 point
  "A Cyberpunk 2077 állítható nemi szervekkel és választható szőrzettel érkezik" Úgy látszik megtalálták a piaci rést és ezt akár szó szerint is vehetjük szerk.: Legnagyobb komment a hír alatt: előre szégyenlem magam amiatt a 20 perc miatt amit ezzel fogok eltölteni
 33. 1 point
  Később, mint reméljük, de hamarabb, mint gondoljuk.
This leaderboard is set to Budapest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information