Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/19/20 in all areas

 1. Végre, 6 és fél hónap kín és szenvedés, valamint legalább 60 piaci álláshelyre és 10 közfoglalkoztatotti helyre való jelentkezés után felvettek a múzeumba dokumentációk archiválására és szkennelésre. Igaz, ez is közfogis - havi 70.000-rel, de még így is az elmúlt évek legjobb ajánlatát kaptam.
  4 points
 2. Palkonyai Dűlőfutás: Fuss gyönyörű helyeken! - mondják. Hát, megtettem. 21 km, 2 óra 31 perc 56 másodperc. Meg némi szintkülönbség. Meg sok helyi rozé sportfröccs. Napsütés volt, meleg pont ami jólesik, és hát a "gyönyörű helyek" mottó nagyon stimmel.
  3 points
 3. Még az első évadnál jársz? Akkor készülj fel, mert az nagyon a bemelegítés. Továbbá ha az első évadot összehasonlítjuk akár a 2. évadéval, nagy a különbség - jó értelemben természetesen. Nekem a 4. évad a kedvencem, egyszerűen zseniálisan vezették a történetszálakat - persze volt 1-2, ahol kicsit húztam a számat - míg az 5. évad sajnos a kasza áldozata lett. Mert amit a 4. évad végén felvezettek, nos arra egy komplett 22 részes 5. évad lett volna jó, nem egy fél. Én máig imádkozom, hogy egy comic formában folytassák.
  2 points
 4. Három éve különben elkezdtem nézni a Gothamet, de ilyen-olyan okok miatt fel kellett hagynom vele tizenpár rész után. Egy hete viszont elkezdtem újra, és ezúttal elhatároztam, hogy végig is nézem. Zseniális sorozat szerintem. Minden részét imádom. Nagyon örülök, hogy megismerhetjük a fiatalkorát Bruce Wayne-nek, Gordon nyomozónak, a Pingvinnek, a Macskanőnek és megannyi más, híres Batman-szereplőnek. Remélem, a sorozat vége felé egyre több karakter köszön vissza. De ami leginkább tetszik a sorozatban, az Gotham ábrázolása. Nagyon pazar. Kár, hogy, kitalált város, mert szívesen laknék ott. Na, ezt a fajta ábrázolásmódot hiányoltam Nolan trilógiájából. Ott nulla a Gotham-hangulat. Semmi. Kb. játszódhatna Los Angelesben is vagy Miamiban. Ettől függetlenül persze jónak tartom Nolan trilógiáját, de Tim Burton Batman-filmjeit nálam nem múlja felül.
  2 points
 5. Én rühelltem ennek a játéknak a mentési rendszerét. Lehet, hogy súlya van a halálnak - bár elég sokat játszom, és a hagyományos mentési rendszerrel sem éreztem azt, hogy vidám dolog, ha meghalok -, de az automatikus mentés nem csak azért jó, mert ment, ha elfelejtenél te menteni, hanem olyankor is, amikor például egy bug vagy crash miatt veszik oda minden. Én akkor játszottam vele először, amikor még egy patch sem volt hozzá, és bizony akadtak olyan esetek, amikor a hibák miatt ment a levesbe a mentésem, mert félórája nem volt egy mentési pont sem, de már sok mindent megcsináltam ezalatt, olyan dolgokat, amik után más program már mentett. Aztán crashelt a játék. Én meg happy lettem. Happy-happy-happy. Szóval, ha nem is állandót, de azért néhány automentést betehettek volna, például olyan helyekre, mint az az AT-ST legyőzés vagy legalább a küldetések végén. Amúgy én rászoktam arra, hogy akárhányszor meditációs pontot látok, akkor azonnal rácsüccsenek. Tök mindegy, hogy fél perccel vagy ötven perccel azelőtt mentettem. Ez nem a mentési rendszer hibája, csak te próbálsz rossz irányba menni. A játék pályái úgy vannak felépítve, hogy folyton előre kelljen haladni, amíg el nem érsz - általában - az adott világon a célig. Azután nyílnak meg azok az utak, amin át visszafelé is mehetsz (illetve közben is lehet úgynevezett "levágásokat" nyitogatni, amik használhatóak visszafelé). Szóval, ha egy irányba nem tudsz menni, mert nem éred el, akkor az azért van, mert abban a pillanatban nem arra kell menni (később, ha felfejlesztetted az Erőképességeidet, lehet, hogy már arra is el tudsz majd menni). Csak akkor respawnolja őket a meditációs pontoknál, ha ott "pihensz" (visszatöltöd a dolgaidat) is egyet, a sima mentésnél ilyet nem csinál. Vagy rosszul értem, amit írsz? Én a pihenés funkciót amúgy pont emiatt csak a Mantison használtam (az örök respawnolást sem csíptem, de ez sajnos ennek a játékműfajnak a része). Ennél a játéknál szerintem ez még csak nem is baj. A Dark Soulsok inkább arról szólnak, hogy szívassák a játékost, ez viszont inkább a sztorira, a karakterekre és a világra koncentrál (talán pont ezért kár is volt a Dark Souls-vonalat is belevinni, mert szerintem se a mentési rendszer, se a folytonos respawnolás nem illik egy SW játékhoz), így nyugodtan story módra lehet állítani. Akkor az ember nem tépi a haját feleslegesen, de az akciók továbbra is élvezetesek maradnak, és koncentrálhat arra, ami a program lényege. Én is először közepes fokozaton (tökömtudjamineve) vittem végig, aztán ezzel elég is volt. Azóta story módban nyomom.
  2 points
 6. Ha olyan hírek jönnének veletek szembe, hogy Pedro Pascal kiszállt a Mandalorianból az évad közepén, nem kell elhinni, és aggódni sem kell. A clickbait fake newsról híres wegotthiscovered terjeszti ezt a "pletykát".
  2 points
 7. Egyik ismerősömmel beszélgettünk a DC-ről. Ő érdekes megállapításokat tett Batmannel kapcsolatban. Épp az volt a téma, hogy melyik filmes Batmant tartják sokan különféle szavazások alapján a legnépszerűbbnek. Ugyebár Christian Bale sokszor megnyeri ezeket a szavazásokat. Ismerősöm érdekes véleményt mondott ezzel kapcsolatban, ami engem is elgondolkodtatott, mert szerintem van igazság benne. Christian Bale azért a legnépszerűbb Batman, mert ő volt az a szerencsés, aki eljátszhatta a szerepet Nolan filmjeiben. Ha nem Bale, hanem mondjuk Ben Affleck kapta volna meg Batman szerepét már akkoriban, és semmiben nem lennének mások Nolan filmjei, akkor most szinte mindenki Afflecket tartaná a legjobbnak. A másik vélemény is érdekes. A Batman Superman ellen filmnek, illetve Ben Affleck Batmenjének egy kicsit rossz is volt az, hogy a Sötét Lovag trilógia ilyen népszerű lett, mert mindenki önkéntelenül az előzőekhez hasonlította. Eljátszottunk azzal a gondolattal, mi lett volna, ha Nolan trilógiája meg se született volna, hanem már a 2000-es években ez az Affleck-féle Batman jött volna, több, mint 8-10 év szünettel a Batman és Robin után. Lehetségesnek tartjuk, hogy ebben az esetben óriási sikere lett volna Affleck Batmanjének és a DC-s mozis univerzumnak is.
  1 point
 8. Az Acélember nálam hatalmas élmény volt. Az összes élőszereplős önálló Superman film közül ez lett a legjobb. Snyder szállított le azt az Acélembert, akit mindig is látni akartam. Az előtte lévő 5 Superman film a közelében sincs ennek a mozinak. Öngyilkos osztag. Jó film lett, nekem tetszett. Láttam már jobbat is, de sokkal rosszabbat is. A Mindörökké Batmanhez, vagy a Batman és Robinhoz képest fényévekkel jobb. Ragadozó Madarak és Harley Quinn. Ez gyengébb lett szerintem, mint az Öngyilkos osztag. Olyan átlagos, közepes. De Harley Quinn itt is nagyszerű benne. Gotham tv-sorozat. A sorozat eleje még nagyon lassú. Később sokkal jobban felpörögnek a dolgok. Évadról évadra jobb lesz. Ez a széria és a Batman Superman ellen film Batmanje állt legközelebb a képregényes Batmanhez és Gotham világához. A Gotham sorozatban rengeteg Batman gonosz fog felbukkanni. És bár a sorozat főszereplője inkább Jim Gordon, de évadról évadra előtérbe kerül Bruce fejlődése és Batmanné válása.
  1 point
 9. Úgy értve "Batman előzmény", hogy a bőregéren kívül, a hozzá köthető jelentősebb karakterek egy részének előéletével foglalkozik. A sorozat fő-főszereplője amúgy Jim Gordon.
  1 point
 10. Ha még betoppan 2-3 emberke 8 -ig, továbbá a feladatomat is eltudom végezni addig, akkor nyomatjuk a játékot.
  1 point
 11. Én igazából nem is értem, miért ez volt a cél, illetve miért így robbant be a köztudatba. Szerintem a sorozat nem is koncentrál annyira Bruce-ra/Batmanre. Sokkal inkább Jim Gordonra meg a Falcone-Maroni konfrontációra, Pingvinre, valamint úgy összességében Gotham városának mindennapjaira, x évvel a már megszokott történések előtt. Legalábbis az első tizenpár epizód alapján. Hogy később mi lesz, azt nem tudom.
  1 point
 12. Méltó búcsú a Legendáktól, ugyanakkor engem elszomorít, hogy a hosszabb, kiadatlan sorozatok végül nem kerülnek kiadásra... Persze, tudom, az értelmetlen szerződések nem teszik lehetővé, ami nem a Szukits hibája, plusz üzletileg a Kánon élvez prioritást, de akkor is. Nagy kár.
  1 point
 13. Szerintem is, bár nálam a Suicide Squad a másik legrosszabb DCEU film. A The Man of Steel szerintem hoz egy átlagos szintet. Furcsa, hogy mindkét filmet Margot Robbie Harley-ja menti meg. Jobban mondva, ő remekel, míg a forgatókönyv a nulla felé konvergál... Örültem volna, ha valamilyen formában folytatódik a széria. Tudom, hogy eleve egy Batman előzményt akartak elmesélni vele, de kíváncsi lettem volna a sorozatban megismert karakterek sorsára.
  1 point
 14. Gratulálok Revan a munkához. Jövő nyárra tippelek mikor már nem kell maszk és lezárások.
  1 point
 15. Na jó, lehet, hogy ez jövő hétre marad már. Bocsánat, de sajnos kiszervíroztak egy olyan munkát, amit jövő hét péntekre kellett volna megcsinálnom, aztán most végeznem kell vele holnap estig. És csak tegnap tudtam meg a dolgot.
  1 point
 16. Végre Frenkie bácsi! Jó lesz az részekben, velünk.
  1 point
 17. Húúúú ez nagyon jó lesz. Ezt biztos részenként fogom nézni. Ha jól vettem ki akkor Mando Jediket fog keresni. Még lehet Luke-kal is összefut.
  1 point
 18. Megnéztem a Harley Quinn-filmet. Nagyon rossz lett. Az Acélember mellett nálam ez a DCEU legrosszabb alkotása. Harley Quinn karakterén kívül egyetlen értékelhető dolog nincs benne. Nagyon szánalmas és gyenge az egész film. Ewan McGregor remek színész, de Sionis szerepében egyszerűen nevetséges volt. Nem tudtam komolyan venni. Zsazs is elég béna volt. Egyébként a Gotham első pár részében mindkettő szerepel, és az után ez a film még inkább béna. Azok a színészek sokkal jobbak voltak Sionis meg Zsazs szerepére. Margot Robbie különben itt is remekül hozta Harley karakterét, meg a jelmez és a smink is szuper volt - na, ez az egyetlen értékelhető a filmben. 10/4
  1 point
 19. A Sony tisztázott pár dolgot a visszafelé kompatibilitással és azzal kapcsolatban, hogy miért nem lesz az Xbox Series S-hez hasonlóan egy gyengébb PS5: - A PS4-es játékok 99 százaléka futni fog PS5-ön. - A PS1-es, PS2-es és PS3-as játékok egyáltalán nem fognak futni PS5-ön. - A Sony is elgondolkodott egy gyengébb PS5-ös elkészítésén, de szerintük ez a megközelítés még sosem vált be.
  1 point
 20. Én ki nem állhatom a Dark Souls játékokat. Pont a nehézségük miatt pár óra után mindegyiket abbahagytam. Itt viszont sose akadtam el. Még legnehezebb fokozatban is elég jól lehet szerintem haladni. Visszajutni meg mindig vissza lehet a Mantishoz. Ha az egyik útvonalon nem megy másikat kell keresni. A mentési rendszer sose akaszt el.
  1 point
 21. Érdekesen fog kinézni ez A Vérvörös Birodalom gyűjtemény. Itt valamilyen oknál fogva minden füzet elején van egy mi történt eddig felirat. A normál Marvel gyűjteményes köteteknél csak az elején van felúszó szöveg. Itt viszont minden füzet elején van. Egy kissé feleslegesnek érzem.
  1 point
 22. Egyet értek, én is rühellem ezt a Dark Souls like játékmenetet, de mivel a DS-ek sikeresek így orrba-szájba ezt pakolják egy csomó játékba, ami nem is érdekel addig amíg a 300adik akármilyen RPG-ben is ilyen a rendszer, de szerintem egy ilyen széles körben kedvelt franchise játéka esetében nem kellett volna ezt a mechanikát alkalmazni. Egyébként még benne foglaltatik a mechanikában az is, hogy ha meghalsz egy ellenféltől akkor "annál marad" az XP-d, ha a visszaúton meghalnál mielőtt azt az ellenfelet megtámadnád akkor bukod azt az XP-t ami "nála volt" az előző halálod okán. Azzal szerencsére sikerült némiképp áthidalni a "problémát" hogy ha leteszed leggyengébb nehézségi fokra (ezt amúgy játék közben is akármikor változtathatod) akkor nem nagyon okoz gondot kinyírni akár többször is az ellenfeleket. Ha jól emlékszem a lapátokra semmiképp nem ugorhatsz fel visszafelé max. cheattel, más irányba kell visszajutni, a térkép mutatja sárgával (ha jól emlékszem) azokat a helyeket amelyek felé el tudsz menni de még nem voltál. Esetleg az is lehet, hogy azon a pálya részen amit be tudsz járni van valahol egy BD-1 fejlesztés amivel megtudod nyitni az eddig zárt utat.
  1 point
 23. Ha ez alatt azt értetted, hogy a Chapter 9 következik, akkor elvileg így lesz Jordan Maison szerint.
  1 point
 24. Nekem kifejezetten tetszik ez a rendszer. Így van súlya a halálnak, ami a legújabb játékokban kicsit el van hanyagolva. A Mantisban egyébként van mentési pont. Az AT-ST után tudtál volna menteni.
  1 point
 25. Már Kashyyyk-on vagyok, a játék marha jó eddig. Tényleg Uncharted, illetve Tomb Raider beütéseket vélek felfedezni. Viszont ami elképesztően kiábrándító az a mentési rendszer. Aki ezt kitalálta örök életre arra kéne itélni hogy már lejátszott meccseket újra és újra játszon végig. Pl az előző bolygón(tán Zero) mikor visszatérek a Mantishoz hogy mehetünk Kashyyyk-ra le kell győzni egy At-St-t. Az Erővel viszavágtam rá a rakétákat amiket killött és megmurdelt. Bementem a Mantisba kicsit járkáltam majd lekapcsoltam a játékot hogy majd folytatom. Ez volt tegnapelött. Tegnap hazaérek, indítom a játékot, és több évtizedes játékos múltam alapján arra számítok(hisz a játékok 99,5%-ában így is történik), hogy mivel videó is volt hogy a Mantisban folytatódik a játék, ki kell választanom Kashyyykot és mehetünk. Legnagyobb megdöbbenésemre és bosszúságomra nem ez történt hanem az utolsó Meditációs pontról(amik tulajdonképpen a játék mentési helyei) indult el, és ÚJRA le kellett győznöm az AT-St-t. Borzalmasan kiábrándító az ilyen húzás. Már egyszer megtettem volt egy sikerélmény, erre mint a pofánrúgás jött ez. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha legyözök valamit egy játékban akkor mentsen már automatán a játék és UTÁNA induljon el, mert így baromi frusztráló. Na mondom ok legyünk túl rajta túlmentem a pályán, jött Kashyyyk. Itt ugyanez. Ha megmurdelsz visszarak valami ezeréve otthagyott meditációs pontra és megint le kell győznöm a birodalmiakat akiket már ezerszer kinyírtam. Sőt Respawn-olja őket. Ha el merem menteni a játékot a meditációs pontoknál a korábban legyőzött ellenfeleket újra le kell gyűrni. Kiábrándító és elveszi a játék élvezetét. Főleg hogy a The Last of Us 2- ben zseniálisan lett megoldva a mentési rendszer. Jelenleg ott tartok hogy egy mentési pont után nem tudok átjutni visszafele egy szutykos helyen mert a keverőlapátokat a BD 1-el megállítattam, de visszafele nem tudok rájuk ugrani mert messze vannak. Azaz ha nem tudok átjutni törölnöm kell a játékot mert esélyem sincs továbbjutni a mentési rendszer ostobasága miatt.
  1 point
 26. Az egyik ismertebb színész frissített egyet az önéletrajzán.
  1 point
 27. Köszönöm! Igen, szerencsére biztosítanak valamennyit. Megbízási szerződések alapján kapok pénzt többfajta elvégzett munkáért. Köszönöm. Igen, tényleg alacsony. De öcsémmel együtt élek és a jövedelmeinket mindig is közösen kezeltük. Régebben is így volt ez, mikor édesanyám még élt. Ezt szoktuk meg. Öcsémnek pedig most lett piaci munkája. Igaz neki csak részmunkaidőt sikerült. Kb. havi 55.000-60.000-ért. De a kiadós pluszokból össze tudunk kalapálni annyit, hogy meglegyünk. Anyám megtanította, hogyan kell gazdálkodni. Köszönöm szépen. Én is remélem.:)
  1 point
 28. Én is most tervezek egy újraolvasást. Meg a sorozatot is újra megnézem majd, mert az utolsó évadot még nem is láttam. (Hónapok óta úgy vagyok vele, hogy az új évad decemberben jön, aztán utána néztem és kiderült, hogy jól tudtam, csak az évszám nem stimmelt. Amit én 2020. decemberére vártam, az már megjelent 2019. decemberében és lassan már egy új új évad jön. ) Amúgy még az utolsó, hazánkban megjelent könyvet sem olvastam. Úgy le vagyok ebben az évben mindennel, hogy ihaj, pedig úgy érzem, hogy mindeközben semmit sem csináltam.
  1 point
 29. Én most tervezek egy újrázást az összesből
  1 point
 30. Na szívből örülök, hogy sikerült elhelyezkedni De a havi 70.000 azért elég durva. Tudom a semminél jobb, csak akkor is...
  1 point
 31. A digitális oktatás szépségei
  1 point
 32. Remek volt az előzetes, egyrészt visszaidézte az első évad hangulatát - Mando lakonikus alakjával, ami a maga egyszerűségében számomra nagyon tetszetős volt végig és mellette Baby Yoda azokkal az aranyos kis elemekkel, mint amikor magárazárja a bölcsőjét a harc előtt - másrészt pedig sokkal jobban kitágította a perspektívát, amin keresztül a sorozat történéseit és a messzi-messzi galaxis világát szemlélhetjük ebben a szériában. A képek alapján látványosabb és nagyobb léptékű második évadra számítok, de legalább olyan szórakoztatóra, mint az első évad volt. Szerintem pont jól volt adagolva amúgy az információ az előzetesben, sokat nem tudtunk meg, de a kedvcsinálás megvolt, Ahsoka, vagy Boba nyílt feltűnése talán kicsit erőltetetten hathatott volna, remélem az évadban sem fogják túlhasználni őket.
  1 point
 33. Szuper előzetes, sokat nem mutat, de amit igen az csodálatos. Már ennyiből látszik, hogy az első évadhoz képest látványban mindenképpen többet kapunk. A témák közül bejönnek a Jedik és Yoda fajának keresése. Szerintem erről fog szólni a sorozat, és a végén meglesznek. Ez a nő abszolút nem hasonlít Ahsokára, ez egy teljesen új karakter lesz szerintem. Talán ha mindenképpen rá akarok valakit erőltetni, akkor Sabine.
  1 point
 34. Csak nekem túl emberi? Hol vannak a lekkui? Illetve nekem ez a nő nem nagyon néz ki Rosarionak. Emlegetik Sasha Banksot. Rá jobban hasonlít.
  1 point
 35. Kedves Fórumozók! Én nemrég jubiláltam itt augusztus végén(10év!), így szülinapi ajándéknak is felfogható volt, hogy Ody felkért az oldal rács nézetének felszínesítésére! Remélem sokatoknak tetszik az eredmény és talán szívesen használjátok az oldalt ebben a módban a továbbiakban. Én biztos így teszek. Ody-tól legalább 90%-ban szabad kezet kaptam, ami nagy megtiszteltetés, komolyan mondom. Szinte minden koncepciót, ötletemet nyitottan kezelte, ahol kellett ott persze szólt és korrigáltunk, vagy átgondoltuk a dolgot. Kb. egy hét leforgása alatt jutottak el a hasábok a mostani állapotukba! További színes fórumozást mindenkinek!
  1 point
 36. Hát minimum a Never Gonne Give You Up-ot vártam volna
  1 point
 37. Még sok ilyen előzetest. Engem teljesen fellelkesített.
  1 point
 38. Ezt megerősíthetem. Néhány zenei rajongói csoportban benne vagyok facebookon/redditen, ott ugyanez van. Holnap van az előadó születésnapja? Akkor biztos most jelenti be az új albumot. Holnapután koncertezik? Akkor biztos jön új szám? Jövő héten van az első album 10. évfordulója? Akkor most jelenti be a következőt. Aztán persze ezekből nem lesz semmi, és egy teljesen véletlenszerű időpontban jön a bejelentés.
  1 point
 39. A héten kezdődött el az NBA Playoff. Mivel néhány mérkőzést az ESPN fog adni - amely köztudott a Disney alá tartozik - így egyesek úgy vélik, a héten jöhet az előzetes. Korábban augusztus 21 és 22 volt meghirdetve, ebből mára már aug. 20 és 22 lett. Utóbbi azért lenne érdekes, mert bár a DCFandome más vállalathoz tartozik, hatalmas az érdeklődés feléje. Nehezen hiszem, hogy majd egy csomó hír mellé - The Batman film, WW84, JL, Suicide Squad előzetesek, sorozatok meg egyéb mások - majd pont egy Mandi előzetes is jön. A csütörtököt pedig azért mondogatják, mert akkor fogja adni az ESPN az egyik legjobban várt meccset. Logikus, ha akkor leadnak egy előzetest. Persze ezek mind spekulációk, pár nap múlva majd okosabban leszünk.
  1 point
 40. Most olyan dolog miatt nem veszel komolyan, ami vagy bekövetkezik, vagy nem, de egy biztos, most még így van, ahogy fent leírtam. Ennyi erővel ne menj ki napsütésben az utcára, mert lehet, hogy esni fog és elázol. Nem is írtam, hogy kizáró tényező, éppen ellenkezőleg, szerintem nagyon izgalmas lenne.
  0 points
 41. Ezek szép és jó dolgok. De! A királynő végveszélyben című regény teljesen más témában ellentmondott két ponton is egy enciklopédiában leírt két kánonnak számító információnak. Hogy ez jön ide? Ha A Királynő végveszélyben című regény ezt meglépte, akkor a jövőben másik projekt is meglépheti ezt, felülbírálhatják az általad említett enciklopédiákban leírt infókat. Ezért ezt most már sajnos nem tudom teljesen készpénznek tekinteni.
  0 points
 42. Kórházi tudósítás: ceglédi kórházat egy katonai sátron keresztül lehet megközelíteni, persze kiírva nincs rá, hogy mi a célja, csak tudjuk, a sátor kijáratánál egy átjárószerű épületbe jutunk (aki ismeri a helyet: ez a gyógyászati bolt), ahol ki van írva, hogy "Belépési csekkpont". Szó szerint!!! Hát szinte dobtam egy hátast, majdnem felajánlottam, hogy vagy lefordítom az angol szót magyarra, vagy leírom, hogyan kell írni Egyébként kritikán aluliak a körülmények, két asztal tele pakolva kérdőívekkel, van néhány toll, és ennyi. Sehol egyetlen fertőtlenítő. Még jó, hogy nálam mindig van toll, mert nem voltam hajlandó azt használni, amit reggel óta (1-kor voltam ott) ki tudja hányan fogdostak meg, az emberek távolságot tartani nem tudnak, ellenben akkor éppen mindenkin volt maszk.
  0 points
 43. @Bence1997 A képen minden bizonnyal nem Ahsoka van, ezért nincsenek lekkui vagy ő van rajta, de embernek álcázta magát
  0 points
 44. Persze, ez is a turizmus része. A turizmus pedig egy világjárvány idején elszenved néhány csapást, ez van. Reméljük addig lecseng a dolog, de nem vennék rá mérget. Azt viszont nem szeretném, ha most az egész világ csak ennek a megoldására koncentrálna még hónapokig, miközben nagyrészt már visszarendeződött minden. Ahogyan túlzás mindent leállítani és bezárni a vírus miatt, ugyanúgy túlzás akkor is legmagasabb prioritással kezelni ezt a témát, ha már "csak" bizonyos gazdasági szegmensek érintettek. Ennél már lehetnek fontosabb dolgok is. Hát igen, ez sajnos egy kellemetlen személyes érintettség, peches szitu. Én lennék a legboldogabb, ha ez az egész vírushelyzet megoldódna, egyébként jövő februárig erre jó esély is kínálkozik. De van egy olyan érzésem, hogy ha így is lesz, az nem a vakcinának lesz köszönhető. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ha teljesen visszaállna a világ a vírus előtti működésre, akkor nem kötnénk be újra többel. Mindenestre lépésről lépésre haladunk efelé, ki fog derülni. Itthon pl. friss hír, hogy amit pedzettem is, az bekövetkezett. Most már a focimeccsekre be fogják engedni a nézőket, csak bizonyos korlátozások mentén. Látom teljesen feleslegesen írtam le külön kiemelve, hogy mire NEM gondolok és mit NEM mondok, mert csak sikerült félreérteni az egészet és félrebeszélni... Amiket itt leírtál hosszú sorokon keresztül, annak semmi köze ahhoz, amit írtam, szóval kár volt ezt így nekem címezve bedobni, mint "kritikát", mert szalmabábozás az egész. Ilyet se mondtam. Nem azt mondtam, hogy nem fontos, hanem hogy vannak ennél sokkal fontosabb dolgok. Ezek is fontosak, jó is felemlegetni őket, hidd el, én se örülök neki, hogy most ezek vagy nincsenek vagy jóval korlátozottabb körülmények között vannak csak. Az más kérdés, hogy az a hisztéria, ami némelyeknél megy, az számomra gusztustalan. Lesülne az arcomról a bőr, ha folyton azon nyöszörögnék, hogy mikor mehetek majd bulizni meg vedelni a haverokkal, mikor mehetek már újra fesztiválozni meg meccset nézni, miközben egy világjárványon alig vagyunk túl, ha túl vagyunk egyáltalán. Főképp olyanokat leírni, hogy hát haljon meg, akinek meg kell, agy járt, én ugyan nem fogok nélkülözni? Mit??? Mit kell nélkülözni? A szüleink vagy nagyszüleink még háborúkat meg forradalmakat éltek meg, szerencsére nekünk nem kell ilyenekkel szembesülnünk, de már úgy tele van a hátsónk mindennel, hogy inkább haljanak vagy betegedjnek meg emberek, de egy rohadt mozi vagy stadion akkor se legyen zárva. Szánalmas... Na, hirtelen elkezdtek érdekelni az "átlagbélák"? Tudom, hányan dolgoznak a szórakoztatóiparban vagy turizmusban, írtam is erről. De az egészségügyben hányan dolgoznak? Természetesen, ha megoldható minden fájdalommentesen, akkor nem kell korlátozni semmit, menjen minden úgy, mint régen. Csak ez valószínűleg nem működik. Vhol áldozatokat kell hozni, és én nagyon nem a "hulljon a férgese" vagy "dolgoztassuk rommá az eü-söket" stb. irányba mennék, hanem ha már muszáj szívni, akkor szívjunk a jóval kevésbé fontos témák kapcsán. Persze, hogy hisztinek látod, mert megtörtént egy csomó óvintézkedés, így nem lett akkora baj. Levonod a konzekvenciát, hogy felesleges volt az egész majré, mert biztosan akkor se lett volna semmi, ha lazábban veszik. De erre tudtommal nincs bizonyíték. Én se arról beszéltem, hogy ne legyen nyitás és fokozatos visszarendeződés. De szerencsére kulturált helyeken nem azon megy a lovaglás, hogy most akkor mikor lesznek majd újra nézőkkel teli meccsek meg fesztiválok, mert helyén kezelik a dolgokat. Szóval nem, nagyon nem az van a a háttérben, amit mondasz, totálisan másról van szó. A gazdaság és társadalmi élet újraindítása, fokozatos felrázása nem arról szól, hogy akkor pár hónap alatt MINDEN téren és MINDENÁRON vissza kell menni arra a működésre, ami anno volt. Így is van, karácsonyi vásár legyen, a többi nem számít.
  0 points
 45. A gazdaság nagy része már indul is újra, a turizmus is felpöröghet majd, fokozatosan oldják fel az utazási korlátozásokat is. Ill. azt is érdemes megjegyezni, hogy amíg külföldre nem lehet menni, addig az országon belüli turizmus felerősödik, ami ugyan nem pótolja teljesen a kieső pénzt, de enyhíti a bajokat. A művészet és a sport kapcsán pedig azt kell megérteni, hogy ezek baromira sokadlagos dolgok. Elhiszem, hogy fáj egyeseknek, hogy most nem mehetnek fesztiválra, moziba/színházba, koncertekre, sporteseményekre, bulizni stb., de kicsit elkényeztetettnek érzem a "modern társadalmakat"... B@szki, világjárvány van, tényleg ennyire fontos ilyeneken kattogni? Az teljesen egyértelmű, hogy nem állhat meg az élet és a gazdaság, mert annak durvább következményei vannak, mint a vírusnak. Viszont meg kell találni az egészséges arányokat, és igazság szerint az már egy simán elképzelhető kompromisszum, hogy a fenti dolgokból bizony engedni és áldozni kell. Senkinek nem hiányzik, hogy azért durranjon be újra komolyabban a vírushelyzet, mert bulizni meg meccsekre kell járni. Azt sem árt elfelejteni, hogy a lazítások és a visszarendeződés csak addig fog működni, amíg nem jön a komolyabb 2. hullám, szóval nem lenne bölcs dolog kockáztatni. A legnehezebb helyzetben talán a színházak és mozik lehetnek. A sportkluboknál és zenészeknél azt mondom, hogy azért megoldható másképp a dolog átmenetileg. Nézők nélkül már mehetnek a sportesemények, a jegybevételek kiesését pedig fedezhetik másképp, akár uúgy szurkolók által. Ha vkinek fontos a szeretett klubja, akkor megérti a jelen helyzetet és kifizeti a jegyárat kvázi támogatásként, annak ellenére is, hogy csak TV-ben vagy neten nézheti a meccset. Ugyanez igaz mondjuk a zenei előadókra és rajongóikra is. Persze, nyilván sokak ennek kapcsán így is elvesztik a melóhelyüket meg rossz helyzetbe kerülnek, de sajnos ez elkerülhetetlen. Válság van, nem fog mki gond nélkül kilábalni belőle egyhamar. Ez sajnos ezzel jár. Háborúban halnak meg emberek, sajnos törvényszerű. Hozzátenném, hogy sporteseményeken vagy mozi/színház fronton még meg is oldható a dolog, csak kevesebb nézővel és másfajta hozzáállással, szervezéssel. Nyilván dolgoznak rajta, persze, csak csodákat ne várjunk. A "rettenetes helyzet" meg eléggé relatív. Ha sikerül a visszarendeződés, a gazdaságok újraindítása, akkor azért pár szórakozási lehetőségtől eltekintve nem sok dolog fog hiányozni a korábbi életből. A gyógyszereknél pedig jó tudni, hogy eleve az egészség megőrzésére vagy visszanyerésére irányulnak, tehát nem poénból tart olyan sokáig kifejleszteni, tesztelni, majd bevezetni vmit. Tök rossz, hogy nincsenek teltházas focimeccsek, közben milliók halnak meg rákban. Nem biztos, hogy most van ám az a rettenetes helyzet, ami miatt mindent félredobva ezen a vakcinán kell melózni mkinek, aztán meg kockázatosabb módon piacra dobni. És még mielőtt félreértené bki, nem az 1-2 hónappal ezelőtti helyzetről beszélek, hanem ami most van, ill. ami felé tartunk.
  0 points
This leaderboard is set to Budapest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information