Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/07/21 in all areas

 1. Na mehetek holnap AstraZenecára!
  6 points
 2. Ez igy nem igazán állja meg a helyét. Csak azért mert a populációszám soká nőtt fel újra a korábbi szintre nem jelenti azt hogy a járvány után rosszabb lett volna az élet. Sőt egy csomó európainak épp hogy jobb lett az élete a járvány után. Például sok helyen a parasztok ráébredtek hogy mennyit számit a munkájuk most hogy annyian kihaltak, ezért egyre magasabb lett az áruk. Volt ahol először a pestis után kaptak a parasztok pénzbeli fizetést. Sok helyen épp a pestis miatt indult be igazán a polgárosodás. Nem csak a szegények de a gazdagok is gazdagodtak: csak nézzük meg hogy nézett ki aza
  4 points
 3. Ha jól veszem ki a cikkből, az a percepciója a történésznek, hogy a félelem sokkal erőteljesebben ható erő, mint a korábbi "normális" élet iránti igény. Arról nem tudok mit mondani, hogy Németországban milyen a helyzet, de én itt Magyarországon (szűk merítésből) azt tapasztalom, hogy inkább az ellenkezője áll fent. Nagyon sokan szeretnének utazni, koncertekre, étterembe, kocsmába járni és a kulturális programokra is lenne igény, csak a lehetőség nem adott. Szerintem a személyes találkozások és az emberi kapcsolatok is inkább felértékelődnek, annak tükrében, hogy most megtapasztaltuk milyen érz
  4 points
 4. Az I. és II. világháború teljesen átrajzolta a világtérképet. Ha az a két világháború nincs most egy teljesen más országban élnénk. Ez a járvány viszont jó eséllyel annyi hatással lesz ránk hogy évente el kell mennünk új oltásra, ami változás, de szemben a világháborús példával nem igazán érdemi.
  4 points
 5. Mivel mostmár van vakcina sokkal könyebb az újabb variánsokra vakcinát késziteni. Egyébként minden vészhelyzetben azt hiszik az emberek hogy erről a vészhelyzetről fog szólni most a világ. Az ennél sokkal pusztitóbb pestisen vakcina nélkül túl lett a középkori Európa három év alatt. A túl lett alatt azt értem hogy három év után ugyan még mindig létezett a pestis és haltak bele emberek, de már nem befolyásolta drasztikus mértékben a tömegek életét. Az élet ment tovább ahogy régen.
  4 points
 6. Előrendelhető a könyv. https://www.szukits.hu/koztarsasag-fenykora/10589-claudia-gray-star-wars-fenyegeto-sotetseg-010581.html
  4 points
 7. Nálam biztos nem. Annyira túl van használva itt, hogy egyenesen megutáltam.
  3 points
 8. Friss kép Ewan McGregorról. Alakulunk.
  3 points
 9. A Skywalker Academy névből nem vonnék le még messzemenő következtetéseket, mert Luke-ra is és Rey-re is vonatkozhat. Viszont ha Luke-ról akarnának sorozatot akkor én az animációs megoldás pártján vagyok.
  3 points
 10. - Best Visual Effects in a Photoreal Episode: The Marshal - Best Animated Character in an Episode or Real-Time Project : The Jedi – The Child - Best Created Environment in an Episode, Commercial or Real-Time Project: The Believer - Morak Jungle
  3 points
 11. Egy interjú készült Kevin Kinerrel, ahol a zeneszerző megemlítette, hogy nemrég fejezték be a 14. epizód zenéjét. Tehát legalább 14 részt fogunk kapni az első évadban.
  2 points
 12. Az érzés, amikor újranézed húsvétkor gyerekkorod egyik kedvenc kosztümös történelmi kalandfilmsorozatát, mely már 20 évvel ezelőtt is teljesen magával ragadott, és most 20 év után is ugyanolyan lehengerlő érzést nyújt. Az 1999-es olasz tv-sorozat, A Karib-tenger kalózai volt annak idején a kedvenc kalandfilmsorozatom. Most újranézve még mindig az első helyen áll. A történetnek semmi köze a Disney-s Johnny Depp filmekhez. Ez egy 17. században játszódó romantikus kalandtörténet. A középpontban két testvér, akiket az élet két ellentétes oldalra sodor. Kaland, izgalom, szerelem, árulás, gyűlölet,
  2 points
 13. Jól ki van gyúrva! Kemény lehet a remete élet. Amúgy ez a sorozat ha jó lesz, minden SW TV szériát le fog söpörni a színről.
  2 points
 14. Nem tudod mit hagysz ki.
  2 points
 15. Látom nem ment át a példa: nem a két járvány ereje és jelentősége lett összehasonlitva, csak arra volt példa, hogy a világrengető krizisek jó szokása az hogy nem tartanak örökké.
  2 points
 16. Sisko: A főtisztek aranyat hordtak, a műszakiak vöröset... Jadia: A nők meg keveset. Nézők: Jajjaszívem! A 32. század már igazán jó hely a DIS-nek, tényleg kezdhették volna itt, de akár a Star Trek: Nemesis után is játszódhatott volna a Picard idejében. Eredetileg a klingonok elleni háború miatt akarták benyomni prequelnek, de aztán pont az a háború lett baromira másodlagos és akármire kicserélhető a tüköruniverzum sztorija mellett. Az egészet el lehetett volna adni úgy, hogy a 24. században, valamikor a Romulus pusztulása után újra kitör egy háború a Föderáció és vala
  2 points
 17. Most szólt a háziorvosom, holnap után mehetek oltásra. Sinopharmot kap Ody bácsi.
  2 points
 18. Hát, naná, hogy jó lesz! Nem lehet rossz
  1 point
 19. Itt reggel tízkor konkrétan 10 percig esett. Azóta napsütéses, szeles borulás volt.
  1 point
 20. Majd eláll. Áprilisban szokott ilyen lenni.
  1 point
 21. Én abban bízom, hogy április végére mindenki megkapja az első oltást, így valószínűleg hamarabb jöhet a második is (amiatt lett kitolva a második oltás időpontja, hogy az elsőt minél hamarabb megkaphassák az emberek)
  1 point
 22. The Covid-19 pandemic in a nutshell. https://www.instagram.com/p/CNVYeJVATok/?igshid=1hpapo661ggo3
  1 point
 23. Na, nagyjából 8 hónap után csak sikerült sort kerítenem erre a szériára is. Egyelőre az első 5 számot olvastam el, jövőhéten folytatom, amikor kijön az új szám is, így felzárkózom, már ami ezt a szériát illeti. A történetet meglepő módon érdekesnek találtam, bár nem mondom, hogy egy nagyon jó történetet hozott össze az író. A fejvadászoké itt a főszerep és egy régi ismerősüket kell, hogy elkapják. Ez az alapsztori, amely érdekes véget ért.
  1 point
 24. Nem tudom te melyik boltvan veszed, de biztos jó lehet. Én egy igen jó, audiovizuális megoldásokkal felspanolt boltban szoktan ezeket keresgélni.
  1 point
 25. Európa 1640-re érte el azt a lakosságszintet, ami a 14. századi pestisjárvány előtt volt. Tényleg ne így legyünk túl három év alatt egy járványon.
  1 point
 26. Sebastian már korábban is kinyilvánította érdeklődését a szerepre és azt is mondta, hogy ha Mark is úgy akarja, belemegy ebbe. Bár őszintén én jobban örülnék egy animációs sorozatnak, ha tényleg akarnak ezzel valamit kezdeni.
  1 point
 27. Erre már mit lehet mondani?
  1 point
 28. Vagy gyógyszerészét Ezt mondtam neki én is, neki tudnia kell.
  1 point
 29. Mindent dramatizálni szoktak manapság, a covid miért lenne kivétel?
  1 point
 30. Az emberiség azért ennél sokkal rugalmasabb, ezt már bizonyította az elmúlt párezer évben.
  1 point
 31. Szerintem ez túlzottan pesszimista.
  1 point
 32. Igen, mind a 9 kötet.
  1 point
 33. A Picard csak 22-ben jön, előbb kapjuk meg a Lower Deckset és a DIS-t.
  1 point
 34. Ezek közül a Picardot várom a legjobban, talán az érzelmi viszonyulás miatt is. Ugyan sosem volt a kedvencem a TNG, de talán azt meg a Patrick Stewartos filmeket láttam a DS9 mellett a legtöbbször és a tavalyi visszatérése Picardnak nagyon jól sikerült. Ez a kis sejtetés meg a végén nagyon stílusos lett, hát nagyon várom!!! Annak is örülök, hogy kb. 1 évvel az első évad után, nyáron már érkezik is a Lower Decks második évada, ami számomra a tavalyi év abszolút pozitív meglepetése volt Trek fronton, úgyhogy kíváncsi leszek a folytatásra. A DIS egyelőre még elég távol van, gondolom ezt kapjuk ma
  1 point
 35. Nálam Tarkin a RO egyik legkellemesebb meglepetése volt. Emlékszem amikor először megfordult és megláttam az arcát, tátva maradt a szám. Szerintem nagyon jó lett, majdnem jobb, mint az eredeti.
  1 point
 36. Jaja! Emlékszem, még az EPI forgatása előtt Rick azt mondta, Charlton Heston fogja játszani Yodát.
  1 point
 37. Látszik, hogy a mostani generáció nem Rick McCallum nyilatkozatain nőtt fel. Nekik még új ez a sok süketelés. Pedig na, Kennedy amatőr hantázó az öreg Rickhez képest.
  1 point
 38. Igen, pont ma kell leadni az UEFA-nál a vállalt nézőszámokat. Undorító.
  0 points
 39. Nekem az AstraZenecával kapcsolatban nem az a legnagyobb aggályom, hogy vérrögösítésre hajlamosít (ha egyáltalán ez bebizonyosodik), mert ez ellen lehet védekezni vérhígítóval, hanem hogy 84 napot kell várni a 2. oltásra. S tekintettel arra, hogy valódi védettség a 2. oltás után 2-3 héttel alakul ki, az AZ-vek oltottaknál ez gyakorlatilag 100+ napot jelent az első oltástól számítva. Ennek fényében a 2,5 millió beoltott smafu, mert ezen belül 8-900 ezer beoltott van, aki már legalább 2 hete túl van mindkét oltáson. Na, ők valóban védettek. A többiek még nem. Abszolút nincs itt az i
  0 points
 40. 0 points
 41. Amerikában ebben a hónapban jelent meg a Skywalker: A Family At War című könyv, ahol természetesen a családról mesél az író. Azonban a család közeli hozzátartozóiról is van szó, többek között Obi-wan is kap egy fejezetet. Érdekesség, hogy Obi-wannak 10 év kellett ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen Qui-gonnal. Minő meglepetés, az Obi-wan Kenobi sorozat pont 10 évvel a ROTS után játszódik.
  0 points
 42. Jó, hogy nyáron már két Köztársaság Fénykora regény olvasható lesz magyarul. A Test of Courage még sehol sincs a Kolibrinél. Kár volt a Kolibrinek ragaszkodnia ahhoz, hogy újraindítja a kánon junior regényeket. A Szukits kiadó ki tudta volna hozni nyárra a Test of Courage-t is.
  0 points
 43. Napi új fertőzöttek száma: 1933 (előző naphoz képest: +43) Napi új halálos áldozatok száma: 311 (előző naphoz képest: +141) Kórházi ellátást igénylők száma: 12 202(előző naphoz képest: +195) Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1407(előző naphoz képest: -33) Napi mintavételek száma: 12 201 (előző naphoz képest +1007) Az első dózissal oltottak száma: 2 536 751(+104 438 a keddi közlés óta) Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 005 936 (+83 050 a keddi közlés óta). Aztak*rva, 311 halott...
  0 points
This leaderboard is set to Budapest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information