Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/21/21 in all areas

 1. Egy pár napja csak úgy kíváncsiságból megkérdeztem Pablo Hidalgo-tól, hogy Lucas mikor találta ki azt a szabályt, hogy a jedik (legalábbis a Prequelek idején) nem lehetnek romantikus kapcsolatban és miért (már azt leszámítva, amit a filmekben hallunk). Ezt válaszolta:
  4 points
 2. Matt Savage - “This capsule was an early design for transporting Coaxium during the train heist in Solo: A Star Wars Story. The capsule sits in a giro to keep the unstable coaxium level as the train takes corners.”
  3 points
 3. Ilyen nem lesz, Meg fog jelenni, max csak később, legrosszabb esetben akkor, ha épp kifogytak a kiadnivaló Star Wars-ból. Valószínű, hogy még idén év végén kijön. Még a Queen's Hope is meg fog jelenni magyarul, pedig az előző két királynős regénynek csapnivaló a hírneve és e miatt valószínűleg a fogyások is megzuhantak az elmúlt időkben Johnston könyveinél. Viszont a Queen's Hope-pal sem fognak kapkodni. Egy új Thrawn-ra, vagy Köztársaság fénykorára nyilván nagyobb a kereslet. Pedig ez egyre komolyabb trend a könyvek világában. Elsősorban azoknál az esestknél, ahol nagyobb az értékelések száma. Az értékelések a fogyásokat is befolyásolják az utóbbi időben, elsősorban a lemaradók és a bizonytalanok táborában. Adott vásárló bizonytalan, hogy megvegye-e az adott könyvet, ezért kivár. Nézi az értékeléseket, pl. a molyon is. Ha azt látja, hogy molyos ismerősei körében nem örvend nagy népszerűségnek az adott könyv, akkor úgy dönt, nem veszi meg. Nyilván ezek a vélemények egy sorozat esetében a nyitóköteteknél az előrendelőkre nincsenek hatással. A sorozat későbbi részeinél lesz érdekesebb a dolog, mikor az olvasók egy bizonyos tábora kivárja a véleményeket és az alapján dönti el, hogy belevágjon a könyvsorozatba. Már itt, ezen a fórumon is láttam ilyet. Ott volt pl. A királynő végveszélyben című regény, melyre nagyon sokan közülünk negatívan reagáltak és más fórumtársakat is befolyásolt ez, volt aki leírta, hogy ha a többieknek ennyire nem tetszik, akkor már meg se veszi. Ugyanez a hatás megvan más felületeken is.
  2 points
 4. Luke és a Skywalker fénykard
  2 points
 5. Hála égnek, lassan 7 éve ide se toltad a képedet.
  1 point
 6. A sorozat egyik legkülönlegesebb csúcspontja ez a rész.
  1 point
 7. Kicsit szájbarágósan adagolja a mondanivalót az ezredes úr (és kis csapata), de ezt leszámítva egy kreatív, elgondolkoztató, tömény sci-fi, ami filozófiai és lélektani kérdéseken mereng el rendkívül stílusosan. Teljes mértékben egyetértek @Wilde hozzászólásával, itt a belső utazás sokkal fontosabb és izgalmasabb, mint a külső.
  1 point
 8. Ne fesd az ördögöt a falra!
  1 point
 9. Elnézést @Ody Mandrell testvér.
  1 point
 10. Köszönöm! Így akkor teljessé vált az epizód guide!
  1 point
 11. Hát a drengirek belépője nagyon állatira sikeredett.
  1 point
 12. Már nem emlékszem a címére. Egy Fumax könyv volt, egy fantasy. Csak az első kötet jelent meg. Maga a Fumax közölte, hogy nem folytatják a negatív visszajelzések miatt. Én akkor megnéztem, hogy állt a könyv, és akkor volt 78%-on. Én se értettem az esetet, elképesztőnek találtam. A Fumax utólag elismerete, hogy a fogyások sem az elvárt szinten voltak. Azt nem tudom, hogy a kezdeti negatív vélemények miatt zuhanhantott-e meg az eladás a megjelenést követően, viszont a Fumax állítása szerint a visszafogottabb fogyások ellenére folytatták volna, csak a molyos negatív kritikák miatt döntöttek a mellett végleg, hogy kaszát kap a széria. Szerk. Most nézem a molyt. Ez volt az. És most 83%-on áll. Kár érte. https://moly.hu/konyvek/sebastien-de-castell-az-arulo-pengeje
  1 point
 13. Mondhatni A #1 V-18 fan titulust meghagyom neked
  1 point
 14. Valaki szóljon már a készitőknek, hogy Pildi úrnő lelki világára is figyeljenek oda, amikor Crosshair történeti ivét kezdik befejezni!
  1 point
 15. Te miért hiszed azt, hogy Pedro Pascal miatt megállt az élet a Lucasfilm Mandalore-csapatánál? Pedig már nagyon régen nem szükséges egy színész jelenléte ahhoz, hogy forgassanak, és még régebb óta képesek arra a filmkészítők, hogy úgy ütemezzék a forgatást, hogy az mindenkinek jó legyen. Eleve a The Last of Us sem évekre táblázta be Pascalt. Emellett, mivel a karaktere nagyon sok esetben visel sisakot, és ez valószínűleg a 3. évadban sem fog jelentősen változni (nem dobta el a vödröt), sok felvételt oldhatnak meg Pascal nélkül. Ne feledjük, az első évadban van egy komplett rész (Sanctuary), amiben Pascal egyáltalán nem szerepel, csak a hangját adta Mandónak. Aztán meg, már a 2002-es Attack of the Clonesban is vannak olyan jelenetek, amikben olyan színészek szerepeltek, akik ott sem voltak a fő forgatáson. Jó példa Jimmy Smits. Minden jelenetet, amiben szerepelt Bail Organa is, Smits nélküle vettek fel, mert nem ért rá. Vele később forgatták le a jeleneteket zöld háttér előtt, egyedül, és utólag illesztették össze a két anyagot. És akkor még hol vannak az olyan, mindennapos trükkök, amikor a kamerával szórakoznak (például hátulról mutatják a szereplőt) vagy a színész arcát ráillsztik a kaszkadőr arcára (az ep2-3-ban ezzel is rengetegszer éltek, de már a '93-as Jurassic Park-ban is működött a dolog). Nyilávn ezek csak olyan helyzetben jók, amikor pillanatokra látszódik a karakter arca, de ilyenek is lehetnek, például az akciójelenetekben. Az ütemezéshez ma már rengeteg dolog segítséget nyújt, a technika pláne. És hála a Disney-nek, a The Mandaloriannek a pénz sem feltétlen akadály. Nyilván itt is vannak korlátok, de nem annyi, mint teszem azt egy Stargate-nél, ahol ki kellett találni valamit egy karakter távollétére, amikor az nem ért rá. És még ez sem jó példa, hiszen még ezek a sorozatok is a '90-es évek végén, 2000-es években készültek, amióta nagyot fejlődött a világ. Szóval de, Pedro Pascal nélkül is simán forgathatnak, sőt akár az egész évadot leforgathatják a távollétében úgy, hogy azokat a jeleneteket, amikben az arca is látszódik, majd később elkészítik, és ráillesztik a jelenetre. Minden más esetben meg a dublőr használható, Pascal meg majd adja a hangját.
  1 point
 16. Az én lelkemnek is jól esne, ha Crosshair megtérne, de in universe ez a logikus.
  1 point
 17. Ma a Mozi+-on 15.45-kor Baljós árnyak, 21.00-kor A Sith-ek bosszúja.
  1 point
 18. Én azért reménykedem, hogy nem így lesz. Kanant is "megölték" anno, pedig egy pozitív főszereplő kinyírása sokkal kevésbé gyerekbarátabb, mint egy negatív karaktert meghagyni azon az oldalon ahol van. Egyébként az jutott eszembe, hogy Crosshair nem közvetlenül a Birodalomhoz lenne hithű, hanem a kötelességéhez, ami el is hangzik a sorozatban (Egy jó katona követi a parancsot), tehát Crosshair nem abban hisz, hogy "Birodalom, elnyomás, agresszió" vagy abban, hogy "Köztársaság, szabadság, jólét" hanem abban, hogy Ő egy katona akinek az a dolga, hogy elvégezze azt amivel megbízzák, függetlenül attól, hogy ki van hatalmon. Ebben szentül meglehet győződve, ezért lehet az egész személyes a számára, mert a testvérei személyesen Őt és azt is elárulták, amiben eddig (legalábbis szerinte) mindannyian hittek.
  1 point
 19. Crosshair a rész végén eléggé érdekesen reagált egy-két dologra. Lehet, hogy van nála visszaút? Jó lenne egy olyan megoldás, hogy lenne lehetőség visszalépnie, de nem él vele.
  1 point
 20. Igen, lesz, méghozzá pénteken. Nagyon más panelt nem láttam, csak THR lesz, ahol viszont mindenképpen beszélnek majd a 3. hullámról. Már alig várom. Mindenképpen fent leszek és hozom a híreket.
  1 point
 21. a Rescue on Ryloth guide képe:
  1 point
 22. Áprilisban kezdték el forgatni a sorozatot és a Volume technológiát használják. A Mandinál volt az, hogy októberben kezdték el forgatni mindkét évadját és egy évre rá jött is. Szerintem itt is egy késő márciust már be is lehet táplálni a naptárba. Az LRM is közölt egy hírt. Amellett, hogy megerősítették, amit Jordan a saját blogján közölt, elmondták, még ezelőtt több inqvizítorról beszéltek, most pedig a Leia szerep mellett azt is hozzátették, hogy R2 és C-3PO is felfognak tűnni a sorozatban. Nem tudják, hogy milyen szerepük lesz, elképzelhető, hogy Bail mellett fognak feltűnni. Illetve valóban látni fogunk klónháborús jeleneteket Obi-wannal és Anakinnal.
  1 point
 23. A Twins is a TROS után játszódik!
  1 point
 24. Emmy jelölések: - Outstanding Drama Series - Outstanding Directing for a Drama Series Jon Favreau - Chapter 9: The Marshal - Outstanding Writing for a Drama Series Dave Filoni - Chapter 13: The Jedi Jon Favreau - Chapter 16: The Rescue - Outstanding Production Design for a Narrative Period or Fantasy Program (One Hour or More) Chapter 13: The Jedi - Outstanding Supporting Actor in a Drama Series Giancarlo Esposito - Outstanding Guest Actor in a Drama Series Carl Weathers - Chapter 12: The Siege Timothy Olyphant - Chapter 9: The Marshal - Outstanding Casting for a Drama Series - Outstanding Cinematography for a Single-Camera Series (Half-Hour) Chapter 15: The Believer - Outstanding Cinematography for a Single-Camera Series (One Hour) Chapter 13: The Jedi - Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes Chapter 13: The Jedi - Outstanding Sound Editing for a Comedy or Drama Series (One Hour) Chapter 13: The Jedi - Outstanding Single-Camera Picture Editing for a Drama Series: Chapter 11: The Heiress Chapter 13: The Jedi Chapter 15: The Believer Chapter 16: The Rescue - Outstanding Sound Mixing for a Comedy or Drama Series (One Hour) Chapter 13: The Jedi - Outstanding Special Visual Effects in a Season or a Movie - Outstanding Stunt Coordination - Outstanding Stunt Performance Chapter 16: The Rescue - Outstanding Prosthetic Makeup Chapter 13: The Jedi - Outstanding Music Composition for a Series (Original Dramatic Score) Chapter 16: The Rescue - Outstanding Period and/or Character Hairstyling Chapter 16: The Rescue
  1 point
 25. Majd a harmadik évadban behozzák Baby Snoke-ot és újra lesz cukiság.
  1 point
 26. Nekem nagy kedvencem lett a Solo. Laza űrwester-kalandfilm, amiben menő dumák, menő járművek, még menőbb csaták vannak, és egyszerűsége ellenére jó sok meglepetést tartogat. De talán azért is szerettem meg ennyire, mert ettől aztán tényleg nem vártam semmit, ahogy azt már korábban is meséltem, még a mozi felé tartva sem tudtam volna azt mondani, hogy ez engem érdekel. Aztán bumm! Betalált. Apropó, kis anekdota. Úgy egy éve Pesten betértem a McDonaldsba, és persze a solós pólóm feszült rajtam. Ahogy mentem az asztalomhoz, egy néger csávó rám nézett, szélesen elvigyorodott és azt mondta: jó póló, jó film. Hát nem tudtam nem egyetérteni vele.
  1 point
 27. A hétvégén az elejébe akartam belenézni, aztán az egészet megnéztem. Ez még mindig egy szuper film. Ahhoz képest, hogy ez csak egy SW környezetbe ültetett bűnözős film, elképesztő mennyi minden van benne. -Korélia világa lenyűgöző. A Disney korszak egyik leglátványosabb bolygója, pláne ha csak az élőszereplős alkotásokat nézzük. -Csak pár villanásra látjuk az itteni alvilágot de még igy is találkozunk pár emlékezetes karakterrel. Ráadásul Lady Proxima vagy Moloch is mind életben maradtak úgyhogy rájuk még vissza lehetne egyszer térni, legalább egy képregény erejéig. Birnám ha Solo egyszer visszamenne és lerendezné a bandát. -Qi'rát is imádtam az első pillanattól az utolsóig. Azt külön díjazom, hogy szemben annyi más SW színésszel Emilia Clarke kifejezetten lelkes a szerepe kapcsán és például a napokban nyilatkozta hogy egész meghatódott amikor megtudta hogy a karaktere visszatért egy képregényben. Az egyik kedvenc jelenetem amikor Lando kabinjában vannak Hannal meg amikor a végén Savareen-en beszélgetnek. Han próbálja tenni a kemény legényt de Qi'ra átlát rajta. -Az "autós üldözés" valami szenzációs az elején pláne amikor a kamera körbemegy Han gépe körül. -Láttunk egy űrrepteret belülről! Ez is milyen már. Birom a birodalmi indulót a toborzó videó alatt -A mimbani csatából az a kevés amit láttunk az bizony háború a javából. Utána ahogy az árkokban mennek, nagyon feelinges. -Ahogy az illik Csuvi és Han első találkozását sikerült roppant emlékezetesre írni. -Woody Harrelson csípőből hozza Becket figuráját. Marha jól áll neki. Bírom amikor a Mimbanon felnevet azon hogy Han megpróbálja megfenyegetni majd lazán ellene fordítja a szituációt. -Rio szellemes és nagyon szerethető. Emlékszem hogy meglepett a moziban hogy ilyen hamar meghal. -A vonatrablás főleg onnantól nagyon adja, hogy feltűnik Enfys Nest. Imádom a zenét ami itt szól. -Dryden Vos hajóján érzésem szerint jobban el lett találva a luxus, mint Canto Bighton. Nehéz megfogni miért tetszik jobban, de talán azért mert itt keverednek a régi és az újfajta lények. Van itt befőttesüvegbe eltett énekes is, ugyanakkor látni twileket is. Plusz visszaköszönnek a Rogue One-ban látott átprogramozott rabszolgák, akiknek nincs meg a fejük teteje. -Újranézve többször is rácsodálkoztam mennyire erősek az alakítások. Például Dryden Vos karaktere nem túl bonyolult, de Paul Bettany mindent kihoz ebből a szerepből amit lehet. És miközben rengeteg a jó színész Alden igy is kimagaslik közülük Hanként! -Fura hogy a Lando sorozat bejelentésénél nem derült ki rögtön hogy ki lesz Lando. Pedig csak Donald Glover jöhet szóba. -Talán nincs még egy SW film ami ennyire dugig lenne utalásokkal, de úgy hogy egy részük annyira obskurus hogy csak tényleg a hardcore rajongók értik hogy miről van szó. Mint amikor kiderül hogy Becket ölte meg Aurra Singet. -A helyszínek terén Korélia mellett Kessel a másik nagy dobása a filmnek. -Calrissian krónikák..... -A Kessel futamnál azaz atomnagy szörny elég lovecraft-i. Legalábbis design terén. Nem panaszkodásból mondom. -Ebbe a kis bűnöző filmbe még a lázadás születését is megintrozták. -A fináléban a kedvencem amikor kiderül, hogy nem Han eszén járnak túl hanem ő jár túl mindenki más eszén. Ott aztán beindul a zene és Enfys Nest is bedobja magát.... az egyik legjobb pillanata a filmnek. -Darth Mault behozni tökös húzás volt. A kalapemelés jár érte. -A végében egy baj van. Hogy egyelőre nincs folytatás. A szinészektől per pillanat végleg búcsúzunk. Pedig ezt igy vagy úgy de folytatni kéne. Remélem a Lando sorozat lesz kvázi a Solo 2.
  1 point
 28. Nekem az jutott eszembe, hogy nem lehet ez alapján akarja a Lucasfilm felmérni, hogy mit tudnak egyes animestúdiók kezdeni a Star Wars-szal, ha szabad kezet kapnak? Aztán amelyik a legjobban beválik, az a stúdió a jövőben esetleg kapna egy komolyabb projektet, ami már kánon lenne. Ez csak teória a részemről, de adnám
  1 point
 29. Ahsoka és Kanan találkozott az első évad végén, míg a második évad első része már napokkal, ha nem hetekkel később játszódik. Szóval elég életszerűtlen lett volna az, ha ezalatt egyszer sem beszéltek volna a "régi szép időkről", miközben ugyanazokon a hajókon ütötték el az időt. Pont az a reális, ha nem történik minden on-screen (ezzel elkerülve a benyomást, hogy a szereplők csak a kamera előtt léteznek), és az ilyen beszélgetéseket nem sokkal a találkozás után megejtik - ahogy az történt Ahsoka és Grogu között. Ott láthattuk a találkozás utáni nyugodt perceket is, a Rebels-ben ez nem volt meg. A másik meg, hogy Kanan nem is valószínű, hogy olyan sokat akarna fecserészni a "régi szép időkről" pont azután, hogy a főinkvizítor egy kiadós kínzás közben rákényszerítette a visszaemlékezésre. Eleve Ezrának sem nyílt meg könnyen, Rex megjelenéséig a klón háborúkról egy szót sem szólt. Szerintem ez így történt off-screen: eltelt egy-két nap, Kananben lassan leülepedtek a kínzás eseményei, és utána leült Ahsokával dumálni egy pofa sör mellett a Phoenix Home kantinjában, de akkor sem vitték túlzásba (amúgy eleve, Ahsokának sincs szerintem túl sok jó emléke a Jedi Rendről, főleg ott a vége felé - azért beszédes, hogy számtalanszor elmondja, ő nem Jedi). És pont ez a lényeg: Ahsoka és Grogu valamint Ahsoka és Kanan találkozása nagyon-nagyon más körülmények között történt mind in-, mind out-universe. Ráadásul Kanan és Grogu elég más alakok is. Szóval megértem, hogy ezt a Rebels-be nem fűzték bele. Én sem valószínű, hogy megtettem volna.
  1 point
 30. Szerintem attól függetlenül, hogy ismerték egymást vagy sem, logikus lépés lett volna, ha kapunk velük pár közös jelenetet, ahol a múltról beszélgetnek, mert egyikőjük sem találkozott már Prequel érából származó jedivel, jó ideje és mindkettejük karakterfejlődése szempontjából fontos lehetett volna, különösen mert sok hasonló dolgon mentek keresztül. Filoni egyébként a Twitteren anno elárulta, hogy ismerték egymást: Szerintem jó lett volna, ha legalább ezt a rövid jelenetet belerakják a sorozatba, mert már ebben sok minden benne van. Anno amúgy megkérdeztem erről Freddie Prinze Jr.-t az egyik Twitch streamje alatt és a válaszában kissé csalódtam, főleg mert anno az ő 2. évad előtti interjúiban elejtett mondatai miatt sejtettem azt, hogy lesz Ahsoka és Kanan között valami nagy TCW-szintű drámai jelenet, ahol a 66-os parancsot tárgyalják ki, de közben ez nem igazán így történt, csak a fickó kissé túlhypeolta a dolgokat, de értékeltem az informatív válaszát.
  1 point
 31. Nute-al értek egyet. Fantasztikus és utolérhetetlen rész is egyben. Hatalmas sci-fi hangulata van, és nem is emlékszem, hogy valaha 22 percben ekkora hangulatot tudott-e volna kreálni bármi a saját kategóriájában (biztos volt ).
  1 point
 32. Ez az epizód ízig-vérig sci-fi, a különös atmoszférájú bolygóval és annak kietlenségével együtt, számomra máig az egyik emlékezetesebb TCW-epizód.
  1 point
 33. Visszaolvastam, hogy mit írtam anno erről a részről... sokat nem tudnék hozzátenni még mindig nagyon tetszik. Ez az epizód ennek a történetszálnak szerintem egyértelműen a legjobbja. Wac itt vetkőzi le a korábban kissé idegesítő Jar-Jar szerű hülyeségeit és válik belőle egy már-már támogató szereplő Gascon mellett, míg maga Gascon is egyrészt itt veszíti el végle a kontrollt amihez korábban annyira ragaszkodott és utána itt tudja újra összerakni magát Wac segítségével. Nagyon jó az atmoszférája az egész epizódnak, egy igazi belső utazás is a szereplőknek, a csapat "kémiája" szempontjából is egy fontos lépcsőfok volt ez a kaland, nagyon élveztem. Mindenesetre ezek még mindig a könnyedebb részek a két fajsúlyos arc előtt, amit a Maul és az Ahsoka-szálban bemutattak, ott egy újabb szintet lépett a sorozat!
  1 point
 34. Pedig nincs is benne semmi. Magát az ürességet nagyon jól sikerült megfogni, plusz még egy kis mondanivalót is belecsempésztek (Gascon monológja Wac -nak az élet értelméről. Az egy zseniális jelenet).
  1 point
 35. Bár nem éppen a kedvencem ez a történetszál - szerintem túlságosan elnyújtották, plusz ugye a végén az a bizonyos bumm és a droid esete -, de ennek az epizódnak a hangulata izomból lenyomja a TCW minden más epizódjának a hangulatát egyediségében. Egy masszív hangulati bomba.
  1 point
 36. Én is imádom ezt a részt! Szerintem a sorozat vegytiszta sci-fi része. Nem hiába mondták anno, hogy hasonlít Möbius hangulatvilágára. Zseniálisan sikerült megidézni.
  1 point
 37. "Csak" 24 Emmy jelölést kapott a sorozat.
  0 points
 38. Én angolul láttam először. Nos, számomra az volt valami förmedvény. Cristopher Lee hangja pl. olyan, mintha valakit tökön rúgtak volna. Nem tudom, miért de valahogy akárhányszor nézek meg angolul filmet, vagy sorozatepizódot, utána megnézem szinkronosan, nálam mindig az jön le, hogy magyar hanggal jobb, eredetiben pedig mindig találok több színészt is, akinek a hangja idegesít.
  -2 points
This leaderboard is set to Budapest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information