Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/28/20 in all areas

 1. 8 points
  A mai nap a Starwars.com felfedte az augusztus 25. -én érkező könyv szerzőit és tartalmát: Lou Anders (Dooku Captured & The Gungan General) - A történet a Dooku elfogva történetszálat fogja bemutatni, ahol ugye elsőként ismerjük meg Hondo Ohnakat, továbbá az Obi-wan/Anakin kettős közti dinamika is előjön... ja és ne feledjük el Jar-Jart se. A szerző ebben a történetben kiakarja aknázni Dooku karakterét, így elolvasott mindent a grófról továbbá megnézte az összes TCW részt, ahol feltűnt. Tom Angleberger (Bane's Story, azaz a Rako Hardeen kvadrológia) - Bane szemszögéből fogjuk átélni Palpatine elrablásának történetét. Felkészülésnek az író megnézte a TCW sorozatot és Bane inspirációját: Lee Van Cleefet! Preeti Chiibber (Hostage Crisis) - Az első évad fináléját újra elolvashatjuk, ahol elsőként találkozhattunk Cad Bane -el. A történet Anakin szemszögéből fogja elmesélni Bane Szenátusi ámokfutását. Az író megnézte többször ezt az epizódot, továbbá a forgatókönyvet is átnézte, hogy a lehető legjobban felkészüljön. E. Anne Convery [aki nem mellesleg Dave Filoni felesége!] (Bug, azaz a Massacre epizód) - Egy "eredeti" történet, amely mégis valamilyen szinten érinti a Massacre c. epizódot. Az író Sam Witwerrel beszélgetett, hogy megértse Talzin motivációit. Szó lesz elvileg Talzin anyai szeretetéről Maul, Ventress és az éjnővérek iránt. Zoraida Cordova (The Lost Nightsister, vagyis a Bounty epizód) - Az író kb. 50 -szer látta a Bounty c. epizódot és a történetében Ventress szemszögén keresztül fogjuk újra átélni a Bobával átélt kalandot. Sarah Beth Durst (Almost a Jedi, vagyis a Youngling szál) - Katooni szemszögéből fogjuk megismerni a Youngling szál végét, ahol Hondot kiszabadítják és megismerjük Katooni gondolatait, miközben elkészíti a fénykardját. Ahsokát is végigjárja a történet a fiatal Katooni szemszögéből. Greg Van Eekhout (Kenobi's Shadow, vagyis a The Lawless rész) - A történet a The Lawless c. epizód néhány olyan jelenetét fogja bemutatni, amit mi nézők nem láthattunk Anakin és Obi-wan között. Továbbá újra átéljük Satine halálának pillanatát. Jason Fry (Sharing the Same Face, vagyis az Ambush epizód) - Yoda szemszögéből újra átéljük a Rugosán történt eseményeket, pl. a klónokkal való beszélgetését. Az író mindig is megakarta ismerni Yoda gondolatait és egy álma vált valóra ezáltal. Yoon Ha Lee (The Shadow of Umbara) - Az Umbarai történetszálról ír Yoon Ha Lee, méghozzá Rex százados szemszögéből. Újra átélhetjük az Umbarán történő haláltusát, Rex érzéseit, stb. Rebecca Roanhorse (Dark Vengeance) - A Brothers c. epizód írásos formája, amely Maul szemszögéből fogja bemutatni a káoszt, amely tövis barátunk agyában történik. Megismerjük a zabrak érzéseit és az újjászületését. Anne Ursu (Pursuit of Peace) - A Heroes on Both Sides c. epizód írásos formája, amelyben Padmé szemszögéből fogjuk megismerni az útját és érzéseit a háborúval és a szakadárokkal kapcsolatban.
 2. 7 points
  A The Mandalorian regény december 1-én fog jönni Amerikában. Ez nálunk olyan április-május lenne nálunk 2021-ben.
 3. 7 points
  Szedem is elő a karszalagom, tudtam én hogy elfog jönni még a mi időnk.
 4. 6 points
  Nekem úgy tűnik, hogy sikerült meggyőznöm a kiadót. Nekik is tetszik, ami benne van. Ha jól látom, akkor a sztorik többsége komoly kemény és felnőttes epizódokat is feldolgoz.
 5. 6 points
  A Szukits kiadónál örültek, hogy lesz regény A mandalorihoz. Amint lehet el is kezdenek rajta dolgozni.
 6. 5 points
 7. 5 points
  Az egyik Mandi doksiban egyszerre vágják rá a trükkmesterek, hogy biz a baljós árnyak tartalmazza legtöbb makettes trükköt minden sw film közül!
 8. 5 points
 9. 4 points
  Most összegeztük a kiadónál hány kötet várható. Ami most még nincs fent a honlapon sem előrendelhetőben, sem előjegyezhetőben elég szép mennyiség. 9 könyv még idén év végétől kb. 2021. nyár végéig.
 10. 4 points
 11. 4 points
  Azért én ilyet nem pipáltam még. Ebben a félévben van/volt olyan tárgyam, hogy vállalati információs rendszerek. Kvázi a különböző ERP programokról van benne szó, amiket a mindennapokban is használhat az ember a pénzügytől a logisztikáig. Na ennek volt többek között egy gyakorlati része, ahol felhő alapú oktató programban kell számlázást, megrendelést stb. fiktíven megcsinálni majd ezt osztályozza. Első lépése ennek, hogy mindenki először adminként belépett, és kreált magának egy saját profilt, onnantól azt használta. Na mint kiderült valakinek sikerült magát az admin profilt kompletten átírni bejelentkezési emailestől, jelszavastól. Ugyan is tegnap este 8-kor írt nekünk a tanárnő, hogy amíg nem tud adminnal belépni és leellenőrizni a feladatokat addig senki nem kap jegyet. Jegyzem meg, jövőhéten hétfőn vége a jegybeírási időszaknak Ugyan nem én írtam át, de a saját profilom is rendelkezett annyi admin jogosultsággal, meg annyira faék az egész oktató rendszer, hogy visszaállítottam neki este 11-kor az admin profilját. Le is osztályozta egyébként 100%-osra a feladatomat Alapból az egész óra oktatása agyrém volt, mert szó szerint 1 órán át azt néztük, hogy szenved egy Excel képlettel, másrészről minden beadandó be lett már adva május közepén és csak most állt neki a félév vége előtt 3 nappal megnézni ezeket. Értem, hogy oktat más tárgyat is, de azért na már... Amúgyis már múlt hétvégére ígérte hogy kijavít mindent. Minden tárgyal megvagyok már május vége óta, de júliusban még mindig erre az egyre várok. És ennek tetejébe még jött a tegnapi eset. Nem tudtam már, hogy sirjak vagy nevessek az egészen. Ha már valaki infót oktat ráadásul 20 éve, akkor igazán megoldhatná hogy ne tudja valaki kizárni őt a rendszerből...
 12. 4 points
  És az a vicc, hogy az Ep3 regényváltozatában Obi-Wan tényleg ezt felelte Grievousnek. "- Jöjjön hát, Kenobi! Kapjon el! Maga Lord Tyranus képezett ki az önök Jedi-harcművészetében. - Úgy érti, Dooku gróf? Micsoda különös egybeesés. Ugyanis én képeztem ki azt az embert, aki megölte őt."
 13. 4 points
  Kedves Fórumtársak! Végre utolértem magam és a két legutóbbi podcast adás kikerült videó formájában a YouTube-ra is: Új remény: A Birodalom visszavág: A kettő együtt valamivel több, mint 5 óra!!! tömény Star Wars tartalom! Jó szórakozást!
 14. 4 points
  Ezt szerintem már a TCW is elég jól tisztázta. A hatodik évadban mondja el Windu, hogy Sifo-Dyast azért vágták ki a Tanácsból az ep1 előtt, mert víziót látott egy háborúról és szorgalmazta egy hadsereg felállítását. Eztán mindenki tényként kezeli, hogy Sifo-Dyas volt a megrendelő és titokban tartotta a Tanács előtt. Lama Su is azt mondta az ep2-ben, hogy ő rendelte meg a klónokat, és biztos, hogy nem a magát Sifo-Dyasnak kiadó Dookuval meetingelt ez ügyben anno, mert később Dookut Lama Su Tyranusként azonosította, amikor feltelefonálta Tup miatt - és Dooku maga azt mondta Sunak, hogy csak Sifo-Dyas tudott a biochipről. Vagyis Su Tyranust és Sifo-Dyast két külön, de egymással kapcsolatban álló emberként ismerte meg. Dooku és Sifo-Dyas közeli barátságát pedig megerősítette a Dooku: Jedi Lost. Szóval nyilván kapcsolatban álltak, és a Mester és tanítványból azt is tudjuk, hogy Dooku valamivel a Jedi Rend elhagyása után felkereste az egyik egykori tanítványát, és ezután már feltételezhetjük, hogy régi, renegát barátját is megkörnyékezte. Talán pont Dooku volt az, aki anyagi támogatást adott Sifo-Dyasnak a klónok megrendelésére, és Lama Su illetve a Jedi Tanács szavai alapján biztos, hogy a klónok megrendelése Dooku és Dias közös projektje volt, majd ezután Dooku megölte a barátját.
 15. 4 points
  Lefizették őket. Minden okos ember tudja hogy minde CGI volt. Valójában még Liam Neeson sem volt soha ott a forgatáson, a virtuális mását látjuk a filmben. Ejj csoli hogy bedölsz holmi szakmabeliek trükkjének.
 16. 4 points
  A pólus moziban minden nap más klasszikus filmet mutatnak be. július 2. 18:00 - Forrest Gump (1994) július 3. 18:00 - Cápa (1975) július 4. 18:00 - Jurassic Park (1993) július 5. 18:00 - A keresztapa (1972) július 6. 18:00 - Vissza a jövőbe (1985) július 7. 18:00 - Indiana Jones - Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981) július 8. 18:00 - Gladiátor (2000) július 9. 18:00 John Carpenter: A DOLOG (1982) július 10. 18:00 Terminátor 2 - Az ítélet napja 3D (1991) július 11. 18:00 Volt egyszer egy vadnyugat (1968) július 12. 18:00 Apokalipszis most - végső vágás 4K 7.1. hang (1979) július 13. 18:00 A keresztapa 2. (1974) július 14. 18:00 Vissza a Jövőbe 2.(1989) július 15. 18:00 Vissza a jövőbe 3. (1990)
 17. 4 points
  David Prowse 85. születésnapja alkalmából osztotta meg ezt a kis színfalak mögötti érdekességet:
 18. 4 points
 19. 4 points
 20. 4 points
  Nem ő egyedül a felelős, de szerintem az ő felelőssége a legnagyobb. Ő volt az, aki olyan döntések sorát hozta, ami nagymértékben megkönnyítette az Első Rend dolgát. - Tekintélyközpontú, inkább szívességekre, semmint törvényekre és rendeletekre épülő kormányzásával tönkretette a kancellári posztot, így minden őt követő tisztviselő ebben a tisztségben képtelen volt a Köztársaság vezetésére. - Aminek egyenes következménye, hogy a Szenátus iránymutatás nélkül frakciókra bomlott. Tudjuk mely két frakcióra. - Lecsökkentette a hadsereget, így az Első Rend egyetlen lövéssel eltörölhette a megmaradt haderő gerincét. - A fegyverleszerelési törvénye miatt a hadseregfejlesztés leállt. Az új Köztársaság legtöbb hajója 20-30 éve elavult. Ennek hála a megmaradt erők csak nehezen vagy sehogy sem védhették meg a tagbolygókat az Első Rend támadásától. Mothma a főkolompos abban, hogy a Köztársaság oda jutott, ahol a Vérvonalban megcsodálhattuk. Ő indította el a bagázst azon az úton, az ő félelme a centralizációtól. Az eddigiek alapján nekem úgy tűnik, hogy Organa annak ellenére aktívabb volt, hogy Mothmával ellentétben ő próbálta fenntartani annak látszatát, hogy a Birodalom hű tagja. Személyesen tartotta a kapcsolatot Ahsokával, fegyvereket szerzett (az A-szárnyúak és a Hammerheadek az ő érdemei, a B-szárnyú sorozatgyártása is neki hála indult el), maga mérte fel Kananéket azzal, hogy elküldte hozzájuk C-3PO-t és R2-D2-t. Személyesen felügyelte a craiti bázis építését. Ráadásul a klón háborúk alatt ő megjárta a hadak útját is a Christophsison, és a Jedi Templom ostromakor lőfegyverrel az oldalán ment megnézni, mit a hézag, aztán meg személyesen indult Yoda keresésére egy állig felfegyverzett hajón. Mon Mothmáról jelenleg a felét sem tudjuk elmondani. Persze ez nem minősíti Mothmát, nem kell neki háborús amazonnak lennie, de a fentiek alapján szerintem Bail pacifizmusa ellenére sokkal jobban idomul a háborús eseményekhez. Persze tudjuk, hogy ő sem nézi jó szemmel Saw ténykedését, ugyanakkor az eddigiek alapján szerintem feltételezhetjük, hogy sokkal messzebb hajlandó lenne elmenni, mint Mothma.
 21. 4 points
  Szerintem azért az is beszédes, hogy az ep9-ben lényegében akárhová mentek a hőseink, ott megjelent az Első Rend. Alig ér oda a Sinta Gleccserkolóniára a Falcon, már egy szakasznyi TIE zúdul a nyakukba. Épp csak leszállnak a Pasaanán, máris feltartóztatja őket egy ott állomásozó rohamosztagos. A Kijimin meg már hosszú-hosszú idővel azelőtt ott nyüzsögtek, hogy Rey-ék odaértek. És ezek mind peremvidéki, isten háta mögötti világok. Ha ezeken rendre ott volt az Első Rend, akkor a magvilágokban is lehettek szép számmal (a Coruscanton és a Corellián biztos, mivel az egyik eleve hat évvel az ep8 előtt az Első Rendhez csatlakozott, a másikat még az ep8 eseményei után foglalták el - és mindkét bolygó fellázadt az Első rend ellen végül, így az Exegolra már onnan is jöhettek hajók). Nyilván nem minden bolygón volt jelen az Első Rend, és az is fix, hogy számukra nem úgy alakult az invázió az ep9-ig, mint ahogy itt az ep8 elején lefestik - de ennek oka meg pont az ep8-ban van, jó néhány fejezettel ezután.
 22. 4 points
  Ez a baj, hogy minden rettenet elveszti a súlyát. A nácik ezek voltak, nem azok a gamerek, aki csak az egyik PC-t szeretik, a másikat meg nem. És a nemi erőszak az, amit a szovjek katonák csináltak, amikor bevonultak, nem az, amikor megfogom valakinek a seggét.
 23. 4 points
 24. 4 points
  Mikor jöttök le a holdról? Már nem sok hely van a naptáramban, a világvágék, és egyéb globális katasztrófák mellett.
 25. 4 points
  Bizonyos értelemben igen, persze. Pl. ha vki elvégez egy sulit, de utána évtizedekig nem dolgozik a szakmájában, attól még nevezhető annak, amit végzett. Vagy egy másik példa, amikor vki pornósként, művészként, sportolóként stb. kerül be a köztudatba, akkor a visszavonulása után is megmarad ezen "titulusa". A bűnözőség más kontextus, de itt is hasonló dologról beszélhetünk. Fajsúlyos dolgokról beszélünk, ilyen értelemben az embert "kísérti" a múltja, nem lesz semmis, hiába tölti le a büntetését. Mit? A bulikban általában isznak az emberek, ez pedig nem mindig úgy néz ki, hogy X odamegy a pulthoz, egyedül kikéri a piáját, visszamegy a helyére, aztán elszürcsölgeti. De még egy házibuliban sem. Az emberek meghívják egymást, töltenek a másiknak is, akár froclizzák is egymást ki mennyit iszik stb.. Erre már egy "jóindulatúbb" figura simán rámondhatja, hogy leitatás. A fogdosás se sokkal egyértelműbb dolog, ha vhol táncolás van, ott sok esetben már adódnak félreérthető szituk, ha vki félre akarja érteni. Én fiú létemre csomószor kitalálhatnám, hogy zaklattak egy-egy buliban, ha annyira akarnám, aztán ha vki nem volt ott, kontextus nélkül csak tőlem hallja a sztorit, akkor még el is hinné. Ami normális, azt normálisnak tartjuk, nincs ebben semmi meglepő. Szerintem azért érdemes elgondolkodni azon, amikor bizonyos jelenségnél csak egy szűk réteg kiált ördögöt, a legtöbben meg csak csodálkoznak, hogy miről is van szó egyáltalán. Megdöbbentő mennyire hétköznapi szituációkat tudnak kiforgatni és félremagyarázni egyesek. Na, ez a cikk is tipikusan ilyen. Összemos dolgokat, torzít, egyértelműen célzottan és irányítva közli az eredményeket. Most a hosszú és egymáshoz nem sokban hasonlító elemeket is felsorakoztató listáról vegyük azt, amely miatt jó eséllyel a leginkább kialakulhatott ez a szenzációhajhász tálalás. Miért ne lehetne elfogadható egy olyan szexuális aktus, ahol egyik fél sem jelezte egyértelműen, hogy nem akarja azt? Tán mindenki meg szokta kérdezni vagy nyilatkoztatni szokta a másik felet szex előtt, hogy "te most akarod ezt?". Könyörgöm, vannak olyan élethelyzetek, amik erősen arra utalnak, hogy mindkét fél akarja a szexet, ha mégsem így van, akkor aki nem, az közölje egyértelműen, hogy nem. Ez kb. olyan, mintha bemennék egy étterembe, kérnék egy napi menüt, aztán utána felháborodnék, hogy gluténérzékeny vagyok, mégis olyan kaját kaptam, miközben nem is mondtam, hogy az vagyok. Egyszerűen vannak esetek, amikor az az alapbeállítás, hogy X esemény fog történni, ebbe az irányba mutatnak a dolgok. Ilyenkor nem azért kell szólni a másiknak, hogy X lesz, hanem azért, ha te mégsem akarod X-et. Ez ilyen egyszerű. Természetesen nem minden eset ilyen, de vannak ilyen bizonyos esetek. És hogy is szólt az eredeti felvetés. Vannak olyan bizonyos esetek, amikor elfogadhatónak tartják azt, hogy ne legyen explicit közös megegyezés. Igen, vannak. (Amúgy ősrégi manipulatív és torzító kérdezési technika az, amikor kizárólagosságra kérdezel rá. Az emberek döntő többsége a legszélsőségesebb esetekben sem fog kizárólagosan vélekedni, mert "tart" az ilyen kijelentésektől. Ahogy a szólás is mondja: "soha ne mondd, hogy soha". Meg lehet figyelni sokaknál, hogy akármennyire mereven és megingathatatlanul képviselnek egy adott álláspontot, ha bekérdezel, hogy "és elképzelhetetlen olyan élethelyzet, amikor ne így lenne" vagy hasonló dologgal, akkor elbizonytalanodnak és visszakoznak. Nem mki, de sokan.)
 26. 4 points
  A Birodalom visszavág PodCast hanganyaga. Résztvevők: Darth Cupsy, Wilde és szerénységem. Időtartam: kerekítve 2 óra 34 perc ízig-vérig Star Wars tartalom! Itt hallgatható! Jó szórakozást!! Az új remény videóval megcsúsztam, valószínűleg A Birodalom visszavággal együtt fog kikerülni YouTube-ra a jövő héten!
 27. 3 points
  Na, elolvastam a könyvet és jobb lett mint amire számítottam. Nagyon bírtam a három főszereplőt, bár Maize-t elég hamar elválasztották Karr-tól, és RZ-től. Az utazásuk során sok, már ismerő világra ellátogattak hőseink, Utapau, Jakku, Battuu, Maz Kastélya stb. Karr látomásainak hála rengeteg múltbéli eseményt újra átélhetünk, a Jedik kiirtása, a Csillagpusztítóbázis építése( igen, komolyan) Sifo-Dyas halála. Legalább olyan jó olvasztótégeje a történeteknek mint az Ellenállás Újászületése. RZ-7 karakterét szerintem nagyon jól eltalálta az író, imádtam a párbeszédeit Karral. Fura, hogy Luke és a Jedi Rendje mennyire a háttérbe vonulva élt, amíg Ben el nem pusztította, hiszen a könyvben a Jediket még mindig csupán legendaként kezelik annak ellenére, hogy a polgárháború hőse is Jedi volt. Karr kezdeti motivációja az, hogy felkutassa a Jedik múltját, és találjon egy Jedi mestert, aki megtanítja a képességének kezelésére, amit a szülei betegségnek hisznek. Szomorú, ám egyben örömteli is, hogy nem ismerthette meg Luke-ot, mert mellette talán tényleg Jedi lehetett volna, bár tudván hogy mi történt az Akadémiájával örömteli is, mert így legalább megúszta a mészárlást. Palpatine Jedi ellenes propagandájának erejét is jobban megismerhettük, mert még Karr dédapka is elhitte a hazugságot, hogy a Jedik elárulták a Köztársaságot. Remélem a jövőben még kap folytatást a történet, mert hatalmas potenciál van a karakterben, még Rey-el is összefuthat a háború után. 5/5
 28. 3 points
  Egyetértek azokkal, akik az új történeteknek jobban örültek volna, de ez így is nagyon várós, kicsit mintha újra lehetne élni az adott történeteket, de azért mégsem olyan, mintha csak újranézném az adott epizódot, hanem valami többletet is kapunk hozzá. Számomra az egyik legvárósabb egyrészt a Heroes on Both Sides, amiatt is, hogy kedvelem Padmét és az ő nézőpontja, mind a háborús konfliktus, mind a Köztársaság okán is érdekes, ráadásul neki volt itt egy személyes kötődése is... továbbá úgy érzem, hogy itt lépett igazán szintet a sorozat amikor jobban belepillanthattunk a másik oldalba is. Az Umbarai részek a kedvenceim között vannak és Rex nem is egy agyonhasznált figura, akinek teljes mértékben ismerjük a gondolatait, úgyhogy az is érdekes lesz, valamint legalább ennyire izgatott vagyok a Bane szállal kapcsolatban, a tavalyi újranézésénél ez a történetszál úgy emlékszem, hogy már nem volt igazán a kedvenceim között, de Bane miatt - akiről nem sok mindent tudok a sorozaton kívül - ezt is érdekes lesz majd olvasni. A Lawless és az 5. évados Mandalore szál volt sokáig a kedvencem a sorozatból, arra nagyon kíváncsi leszek milyen lesz újraélni Obi-Wan szemszögéből. Amellett, hogy nagyon szép lezárást kapott azért jó, hogy még valamilyen formában mindig él a TCW.
 29. 3 points
 30. 3 points
  Vajon mennyire lesz bugos?
 31. 3 points
  Szerintem csak le kellene valahogy fordítani az "Unspeakable" szót is, mert az eredeti cím is direkt "bugyután" hangzik, ezzel is kifejezve az Aphra-képregények egyedi hangulatát. Az "Elképzelhetetlen Lázadó Szuperfegyver" nem hangzik rosszul, és illik Aphrához.
 32. 3 points
  Köszönöm. Én is sajnálom. Közben kiderült, hogy mi áll a háttérben. A Belügyminisztérium rendelete. A cél az, hogy a hozzám hasonlókat elsősorban nyílt munkaerőpiacra közvetítsék ki. Ezzel nincs is baj, csak azzal van gond, hogy ez most azzal járt, hogy több területen megtiltották irodai adminisztrátori munkakörben a diplomás végzettségű emberek alkalmazását közfoglalkoztatotti munkakörben. Még akkor is tiltva van, ha az illetőnek van irodai munkához releváns OKJ végzettsége. Ez azért nonszensz a köbön. Tehát, csak azért, hogy a statsztikákban ne legyen túl sok olyan eset, melynél, diplomás végzettségű közfoglalkoztatott van, hoznak egy ilyen baromságot. Külön fájó pont az, hogy a Vízügynél meséltek nekem olyan közfoglalkoztatottról, akit a szerződése lejárta után normál munkaviszonyban garantált bérminimumért felvettek. (Ezt az illetőt egyébként még a tiltás előtt tudták alkalmazni.) Szóval most elúszott annak lehetősége, hogy 2021-től már legyen egy biztos helyen legalább garantált bérminimumom. De nem baj, nem adom fel. Megyek tovább, húztam új közvetítő lapot, és adtam be piaci helyekre is. Egyszer csak lesz valami.
 33. 3 points
  Szerintem is lehetne egyszerűen csak "Lázadó szuperfegyver". Vagy, ha mindenáron jelzőt akarunk elé, akkor kiindulhatunk az unspeakable angol szinonimáiból. Aminek a magyar megfelelőire pár példa a szörnyű, kegyetlen, rettenetes, félelmetes, ijesztő, rettegett, stb. Az biztos, hogy a "kimondhatatlan" kimondhatatlanul rosszul hangzik nyers fordításban.
 34. 3 points
  Elvakult rajongó vagyok. Azoknak a trendeknek ülök fel amik a legkapósabbak. 99-ben nem lehetett cgi semmi. Pont. A rossznyelvek beszélték. Jar-Jar és Watto a bizonyíték. Ott nagyon kilógott a lóláb. Legrosszabb makettek ever!
 35. 3 points
  Néhány hír az F1 -ről és hogy miben változik majd meg az egész a vírusnak köszönhetően: - Elsőként is a Merci új festéséről van szó. Kedves celebünk, Hamilton javaslatára lett minő meglepetés... fekete színű a Mercedes. Lewis szerint két posztnál többet kellene tenniük az ügy érdekében - ugye Hamilton kiáll Floyd mellett - és innen jött az ötlet, hogy legyenek feketék. A felszerelés is fekete lett - be is mutatták - továbbá a sisakjuk is változni fog. Változtatni fognak a csapaton is, legalábbis elmondásuk szerint mindössze 3% -uk tartozik a kisebbségbe, ezek közül 12% -uk nő. Sok tehetséget akarnak felvenni, ezzel nagy változást elérni... - Ami a sportot érinti, ezek a változások lesznek: zárt kapus rendezvények - nem lesznek nézők, vendégek és szponzorok továbbá drasztikusan csökkentik a helyszínen jelenlévő emberek létszámát. A csapatok is mindössze 80 emberrel rendelkezhetnek. Csakis néhány kiválasztott média közvetítheti az eseményeket. Sajtótájékoztatók online lesznek megtartva. Természetesen mindenkin maszk kell, hogy legyen az egész versenyhétvége alatt... A csapatok "buborékjai" - a csapattagoknak 5 naponként kell tesztelniük magukat. A csapatok tagjai nem találkozhatnak más csapatok tagjaival, a saját "buborékjukban" kell lenniük. Extra munkaórák - Az egész dolog miatt a munkaidő meghosszabbodik. Elvileg egy motorcsere kétszer több időbe fog telni, mint korábban. Csütörtökön és pénteken egy órával többet dolgozhatnak a csapatok. Nincs gumiválasztás - a választást eltörölték, a csapatok tehát a Pirellitől fogják automatikusan megkapni az adott hétvégére a keverékeket. Ez 2 kemény, 3 közepes és 8 lágy szettet jelent. Zoomos meghallgatások - A versenybírók olyan szobákban fognak dolgozni, amik jól ellesznek különítve, megfelelő biztonságot adva az ott dolgozóknak. Amennyiben beidéznek majd egy versenyzőt, védőfelszerelés és védőtávolság tartása kötelező lesz. Ha nincs terem, akkor a szabadban fogják megcsinálni, esetleg online, Zoom használatával. Elmarad a versenyzők verseny előtti parádéja Új rajtrács procedúrák - Kevesebb ember és kevesebb idő áll majd rendelkezésre a csapatoknak a vasárnapi rajtrácson. Csapatonként maximum 40 ember tartózkodhat a rajtrácson - tehát kb. a fele a megengedett 80 létszámnak - illetve fél óra helyett 20 percet kapnak a csapatok. Az autókra 3 helyett 5 perccel a kezdés előtt fel kell rakni a gumikat. A figyelmeztetésnél már csak maximum 16 ember tartózkodhat csapatonként a pályán. Ez egy olyan rész, amin gondolkodik az FIA, lehet eltörlik... Nem lesz pódiumceremónia - a szokásos pódiumon ünneplés helyett elvileg a pályán lesz valamiféle ceremónia, miután az autók lefutották a levezetőkörüket. Ross Brawn szerint talán az lesz, hogy a pilóták a kocsijuk előtt fognak állni de serleget nem kapnak, mert nem mehetnek olyan közel hozzájuk... Egyelőre ennyi lenne. Hááááát... hétvégén meglátjuk, hogy mit hoztak össze.
 36. 3 points
  Sikerült letudni a 11.kötetet is. Nagyon közel már a sorozat vége. Sajnos a Shu-toruni Megtorlás nem épp a legerősebb történet a sorozatban. Voltak jobbak is, mint a Múló Remény, Leszámolás a Csempészek holdján, és a Yoda Titkos Háborúja. A sztoriban Leia, és a társai csapást akarnak mérni a Shu-torun gazdaságára, de Benthic beleköp a levesükbe, mert el akarja pusztítani a bolygót, hogy igazságot szolgáltasson a Jedha-ért. A rajzol az elején nem igazán tetszettek, de szerencsére utánna javultak. A történet is egy kicsit lassan indult be. Gillen lezárt minden szálat, amit még a 2015-ös Darth Vader szériában indított el, Trios meghalt és a Shu-torun is eljelentéktelenedett. Bírtam az utalást a Solo filmre, akkor mégis csak Benthic volt a szellemlovas. Kiváncsi leszek Tunga sorsát előveszik-e a jövőben. 3,5/5
 37. 3 points
  Koncepciós rajz a Kijimis tömegből, Amuncie Tidian.
 38. 3 points
  Egyelőre ezeket találtam: - Star Wars: The Rise of Kylo Ren TPB --> 2020. július 28. - Star Wars: Jedi Fallen Order: Dark Temple TPB --> 2020. szeptember 15. - Star Wars #1 TPB --> 2020. november 10. - Star Wars: Darth Vader #1 TPB --> 2020. november 24. - Star Wars: Bounty Hunters #1 TPB --> 2020. november 24. - Star Wars: Doctor Aphra #1 TPB --> 2021. január 26.
 39. 3 points
  Szeptemberi Marvel képregény-megjelenések: Star Wars #6 (szeptember 9.) Darth Vader #5 (szeptember 16.) Bounty Hunters #5 (szeptember 23.) Doctor Aphra #4 (szeptember 30.) A TROS képregényadaptációjáról még mindig semmi hír. Júniusban indult volna.
 40. 3 points
  Az egyikből nem következik a másik. Pláne hogy a jelek szerint még mindig nincs fővárosa az Első Rendnek. Ebből úgy tűnik hogy egyetlen igazán jelentős bolygót se sikerült elfoglalniuk. Még mindig az űrben van a vezetés. És amikor a végén látjuk lezuhanni az Első Rend csatahajóit, akkorse látunk egy Magvilágbeli bolygót sem. Ha a kánon az hogy a Magvilágban erős volt az Első Rend, akkor az ep.9 nagyon félrement mert ebből semmi nem jön át. Pont az ellenkezője jön át. Hisz Lando gond nélkül tudott egy óriási sereget toborozni méghozzá baromi gyorsan a Magvilágokban. Arra pedig hogy ott bármi konfliktus lenne még egy félmondatnyi utalást se kapunk.
 41. 3 points
  The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide, nagyon remélem, hogy ez magyarul is meg fog jelenni. Mellesleg az ifjúsági regényváltozatot egy visszatérő, Joe Schreiber írja. Ő még az új kánonban nem alkotott.
 42. 3 points
  Érkezni fog a jövőben egy Mandalorian regény, sajnos több részletet nem árultak el. Az író Adam Christopher lesz. Egyéb finomságok is lesznek.
 43. 3 points
  Tudtátok, hogy a Mercator-féle térképvetület is rasszista? Persze valójában csak annyi a történet, hogy ugye a gömbnek a palástja nem téglalap alakú, ezért torzítás nélkül nem is lehet téglalapra rárajzolni a világtérképet. A Mercator-féle vetületen minél távolabb vagyunk az egyenlítőtől, a méretek egyre jobban torzulnak. De a tudálékos nyugdíjas néni belemagyarázta, hogy annak idején a pápa kérte Mercatort, hogy ilyen legyen a térkép, hogy azok a területek, ahol fehérek laknak, nagyobb méretűnek tűnjenek Az már csak hab a tortán, hogy elővesz egy másik, "helyes" térképet, ami valójában szintén torzít, csak éppen horizontális irányba
 44. 3 points
  Nem véletlen szokták mondani, hogy PC Master Race
 45. 3 points
  Remélem lesz egyszer egy nyílt világú akció-RPG is!
 46. 3 points
  A TCW vége szerintem zseniális volt. Bizony ez a sorozat nagyon is bátran vette elő a komor témákat, legyen az a háború viszontagságai, a civilek szenvedései, a klónok dilemmái, Anakin zuhanása a Sötét Oldal felé, vagy éppen a szemben álló felek árnyalása (lásd Bonteri). Ilyen téren nekem a Rebels kissé visszalépés is volt. Imádom a TCW-t, nem lehet egy lapon említeni a 2003-as sorozattal. Azok csak kedvcsináló kis miniepizódok voltak az EP3 elé, funkcióját betöltötte, de semmi több.
 47. 3 points
  Figyelj, egy kérdésem lenne hozzád, és arra kérlek, hogy igennel vagy nemmel válaszolj, jogom ugyan nincs ilyet kérni, szóval legfeljebb figyelmen kívül hagyod. Neked ez tetszik ami most történik/szerinted a világ most jó irányba megy? Engem a történelem legundorítóbb alakjaira emlékeztetnek: jakobinusok, bolsevikok, nácik vagy itthon a tanácsköztársaság -> nyilasok -> kommunisták. Szóval nem példátlan ez, és rajtuk is túl leszünk, ha szerencsések vagyunk, akkor kevesebb áldozattal. Nem mellesleg a könyvek is élettelen tárgyak, de ember könyveket sem éget. És volt olyan, hogy valaki azért vesztette el a munkáját, mert zsidó, most azért mert fehér. Eddig mondjuk azt hittem, hogy a színésznek az a munkája, hogy szerepet játsszon. Süti átnevezés. Gondolom hallottál már róla, hogy a parlagi viperát eredetileg rákosi viperának nevezték. De a rákosi mátyás miatt át kellett nevezni. Forduljak le a székről, ha csak én látok hasonlóságot. Filmet levettek a netflixről. József Attilának is tiltottak be verseit. Ez sem új. El kell dönteni, hogy a nácik a sz*rok, vagy az volt bennük a sz*r, hogy ők csinálták azokat a retteneteket, nem "mi"...
 48. 3 points
  Szerintem a sorozat hátbszúrása lett volna ha megpróbálnak egy pozitivabb véget rittyenteni a végére. Az ep.3 tálcán kinálta, hogy drámai legyen a végkifejlet. Nagyon jó nem hogy ijedtek meg ettől és éltek a lehetőséggel. Így lett igazán kerek az egész.
 49. 3 points
  Hát ennek a sorozatnak el nem tudom képzelni, hogy lehetett volna pozitív lezárást adni, főleg úgy, hogy amit feldolgoz (a klónháborúk) az az a legtragikusabb esemény, ami a Skyawlker Sagában történik.
 50. 3 points
  Sajnálom a Debrecent, én a Kisvárda kiesésének drukkoltam. Ezeket a rezsim által felfuttatott csapatokat (Mezőkövesd, Kisvárda, Puskás, korábban Balmazújváros) ki nem állhatom.
This leaderboard is set to Budapest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information