Ugrás a kommentre

sirszalhasogato

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    152
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 22 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

    Azt furcsállottam, hogy a barlangjából előcsalt krayt inkább a menekülő tuskent nyelte el, nem a kikötött, jóval méretesebb és több táplálékot nyújtó banthát.

    Nem éhes volt, csak a kiabálókat akarta eltüntetni. :D

     

    1 órával korábban, Bence1997 írta:

    Szerintetek látjuk még az évadban Cobbot? Timothy guest starként van említve, tavaly Quill is az volt és szerepelt 3 részben. Örülnék, ha az évad végén még viszontlátnánk. :)

    Úgy érted élve, nem darabokban? :P

    • Vicces 2
  2. 4 órával ezelőtt, Frenkie írta:

    Ahogy látom csak én vagyok az aki szerint nem biztos hogy Bobba Fett-et látjuk a végén. Persze minden arra utal, de attól hogy Cobb páncélja Bobbáé nem következik az hogy a végén őt látjuk. Nekem túl egyértelmü utalás ez amit nem szoktak az alkotók elkövetni.

    Miből gondoljátok(a páncélon kívül) hogy Bobbát látjuk? Miért ne lehetne egy volt klón?

     

    És a wookieepedia is tényként kezeli, hogy az Fett: https://starwars.fandom.com/wiki/Boba_Fett

     

    Spoiler


    chb54rzco8w51.jpg

     

     

    • Nagyon tetszik 1
    • Vicces 2
  3. Spoiler

    Szerintem jogosak ezek az aggodalmak, és én is utálom, mikor a sok visszatérés miatt súlytalanná válnak az elhalálozások, és kiszámíthatatlanná a történet. DE Boba Fettet már 1992-ben feltámasztották, és aztán fontos szerepet is kapott, ezért én azt nem érezném fairnek, ha a kánon-idővonalon meg elmaradna ez a dolog, mert amúgy szerintem sem volt méltó vég a sarlacc gyomrába pottyanás „a galaxis legjobb fejvadásza” számára.

    (Ez már messzire vezet, de a „legendásan jó” rohamosztagosok, akik a filmben nem tudnak eltalálni semmit, és a teljesen inkompetens Első Rend további tünetei a gyengén fel- vagy leépített antagonistákban jelentkező írói/rendezői igénytelenségnek. Thrawn, Maul és Palpatine (ööö mármint az Ep.9 előtti) esete mutatja, hogy lehet ezt jól is csinálni, és Fettnek van már akkora kultusza, hogy érdemes legyen ezt a csorbát kiköszörülni.)

     

    • Tetszik 2
  4. 2020. 09. 09. - 13:22, Darth Revan9 írta:

    SW könyveknél az Thrawn regénnyel zárjuk az évet. Természetesen a 2021-es év még alakulóban van.

    Amire látok esélyt. Poe Dameron: Free Fall, From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back, Light of the Jedi, Into the Dark, Victory's Price, Thrawn: Chiss Birodalom második kötet, második The High Republic felnőtt regény, második The High Republic Young Adult regény. Ami még kérdéses: The Clone Wars Stories of Light and Dark. The High Republic: A Test of Courage (middle grade junior regény).

    Kínácsi vagyok mi fog megvalósulni és mi fog kiesni.

     

    A Dark Legends-re nincs esély?

    • Tetszik 1
  5. 4 órával ezelőtt, caseyjones írta:

    Mivel pénzt adtam ki értük, elolvasom őket, hogy ne verjem a fejem falba, hogy pénzt dobtam ki. :D Elpasszolni meg nehezen tudom őket, mert elég könnyen megkaparintható termékek.

    A másik két Solo-trilógia egyébként milyen Daley könyveihez képest?

     

    A Crispin-féle elég jó szerintem, a magyar Han Solo-trilógiáról meg azt mondják, hogy – bár tényleg nem hivatalos – a Brian Daley-könyveknél jobban sikerült.

    • Tetszik 1
  6. 2 órával ezelőtt, caseyjones írta:

    A Vesztegzárral mi lehetett a probléma? Mert azt 2014-ben adták ki, és nem az Aquila, Lap-ics vagy a Valhalla jóvoltából. 

    Úgy emlékszem, arra egyedileg szerződtek még anno (asszem valaminek a kiesése miatt utólag csapták hozzá az éves/féléves könyvcsomaghoz, amit kiadni szándékoztak), szóval ezért van eleve máshogy kezelve. Hogy azóta pontosan miért nem lehet újra kiadni, azt majd Revan megmondja. :) De a Disney nem engedi, ez lesz a lényeg. :D :(

  7. 52 perccel korábban, Nute Gunray írta:

    Az Esterhazy nem olyan vészes, ezt a nevet Magyarországon és - talán - Ausztrián kívül nem ismerik. De ugyanebben a könyvben felbukkan egy Enver Hoxha nevű Jedi is: ez a név  egy az egyben azonos az albán kommunista diktátor nevével.

    Na EZ van lejjebb, @caseyjones :nana: :D

    • Vicces 1
  8. 1 órával korábban, caseyjones írta:

    Ennél csak a Baljos Anrjak van lejjebb. :lol2:

     

    Ó, nem :D az szerintem vicces! Mármint, egyrészt kicsit más a helyesírása, másrészt nem egy valós személynévből lett egy fiktív személynév, harmadrészt meg milyen meta már, hogy a saját sagánk egyik alapfilmjének kevésbé ismert nyelvű címéből csinálunk egy mellékszereplőt? Lehet hogy kettős mérce, de szerintem ez a húzás zseniális. :D

  9. 7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

    A rengeteg földi megnevezés (pl. dinoszaurusz) miatt elég sok kritikát kapott utólag ez a trilógia. A legdurvább példa, hogy a Lando Calrissian és ThonBoka csillagbarlangjában még a portugál gálya (angolul Portuguese man-o'-war) nevű medúza is szerepelt, így ezen a néven. :D Aztán végül ezt úgy kanonizálták, hogy kitaláltak egy Portug nevű bolygót.

    4 órával ezelőtt, Whill írta:

    A Lando-trilógis még a Thrawn-trilógia előtt íródott, amikor még nem volt annyira kiforrott az EU. Éppen ezért a stílusa jelentősen elüt a többi SW-könyvtől, és emiatt sokaknak nem tetszik. Én csak az első részét olvastam, szerintem egy kellemes, egyedi olvasmány.

     

    A Yoda – Sötét találkozónak viszont nincs mentsége az Enwandung-Esterhazy családnévre. :P Nálam ez verte ki a biztosítékot. 

    Spoiler

    Remélem kárpótlásul bevezetnek majd egy Esterházy-birtokot a sagába, vagy egy Madjarorsag nevű bolygót. (De jó nagy legyen ám! :D )

     

    • Vicces 1
    • Tetszik 1
  10. 2 perccel korábban, caseyjones írta:

    Csak ki kellett írnom ide, ugyanis azóta már elvitték. Nem tudom, hogy valóban 500 Ft-ért sikerült-e eladni, mindenesetre azóta már lekerült a regény a moly.hu-ról.

    Ha valóban sikerült 500-ért eladni, akkor gratulálok a szerencsés vevőnek, mert megspórolt nagyjából 40.000 Ft-ot. Az eladónak meg még nagyobb gratula, mert gyakorlatilag bukott 40.000 Ft-ot. :lol:

    Csak akkor, ha egyébként nem kidobásra szánta, mert onnan nézve viszont nyert 500-at. :P

  11. 5 órával ezelőtt, caseyjones írta:

    A post-Endorról jut eszembe: ha minden jól megy, még idén elkezdem a TNJO-t. Aki olvasta, azoktól kérdezem: Az álmok bolygóját leszámítva el kell olvasni bármilyen másik regényt, amely szükséges a TNJO megértéséhez? Van ez az Ifjú Jedi Lovagok sorozat, azt például el kell? Vagy nyugodtan belevághatok?

    Az NJO-t még ugyan nem olvastam, de lazán kapcsolódik hozzá a Kirajzás is (amit pedig ettől függetlenül ajánlok, ha eddig kimaradt volna). :)

  12. 17 perccel korábban, caseyjones írta:

    A címszereplő abszolút nem volt számomra kedvelhető, ráadásul totál komolyan vehetetlen volt nekem az, hogy muun volt. A muunok alapvetően ugye egy gyáva népség, ezért kicsit furának hatott, hogy az egyikőjüket Sith-ként láthattuk. A folyamatos szónoklatai meg bölcselkedései annyira szárazak és unalmasak voltak, hogy sokszor már elvesztettem a fonalat. 

    A mestere pedig, Darth Tenebrous, szintúgy komolyan vehetetlen volt, mert a bithekről nekem mindig a Tatooine-on zenélő bithek jutnak eszembe, és nem tudtam tőlük elvonatkoztatni. 

    Ez egyrészt valahol érthető, másrészt elég rasszizmus-gyanús. :P Szerencsénkre valószínűtlen, hogy muun és bith sjw-ok járnának erre, de azért hadd éljek egy kifordított példával: a másik oldalról lehetne azt mondani, hogy „teljesen fura és átélhetetlen, hogy a császár egy ember, mikor embereket csak párafarmerként és lázadó pilótaként szoktunk látni” (nyilván nem).

    Szerintem akkor normális egy univerzum, ha ugnaught nem csak fémfeldolgozó lehet, és twi'lek nő nem csak táncos. Lehetnek eltérések a különböző fajok hajlamai és mentalitásai között, de ez nem jelenti, hogy az egyének ne választhatnának változatos hivatásokat. Némiképp kivételnek tekinthetők az olyan zárt társadalmak, mint a huttoké, vagy a lakóhely és a hagyományos életvitel által szélsőségesen befolyásolt csoportok, mint a tuskenek vagy a jawák – valamint a sejthetően Erő-hiperérzékeny 'Yoda faja'. De a bith, a muun és a twi'lek fajok képviselői átlagos űrutazó társadalmakból indulva népesítették be a galaxist, valószínűtlen, hogy minden időben, helyszínen és szituációban minden egyedük ugyanazon szakmának hódolna.

    • Tetszik 2
  13. Szerintem ez pusztán presztízs-kérdés (de én is pesszimista vagyok inkább). Persze, lehet azt mondani, hogy a Kánon hoz nagyobb bevételt, meg ott vannak az új filmek, meg nemtommi. De ha kicsit hátrább lépünk az átfogóbb képért, semmivel sem jelentene kisebb bevételt, ha két párhuzamos univerzumot tartanának fönn, mindegyikhez új (disney-lucasfilm) tartalmakat gyártva. Akár filmeket is. Két egyértelműen elkülöníthető brand (Kánon, Legendák), megfelelően fölépített viszonnyal és azonos lelkesedéssel végzett marketinggel kb. ugyanannyi pénzt hozna. Lehet hogy porgos műanyagtányért valamivel kevesebben vennének, de nagyjából ennyivel többen költenének Darth Nihilus-plüssre... :D viszont a választék nagyobb lenne, így akár több ember találhatna számára megfelelő terméket.

    Ehhez két dologra lenne szükség: leszállni a magas lóról, hogy feltétlenül a mi* Kánon-univerzumunk a királyabb minden téren, és az elején befektetni valamennyit a szélesebb körű Legendák-marketingbe. Én most nem nagyon látok ezekre hajlandóságot, bár pár valószínűtlenül befuccsoló kánon-projekt még változtathat ezen, vagy egy legendákért (is) rajongó lucasfilmes megfelelő pozícióba kerülése.

    Szóval, szerintem bőven van olyan életerős a Star Wars, hogy elbírjon két párhuzamos univerzumot, egyszerűen dönteni kéne emellett a stratégia mellett.

     

    *Amúgy mindkét univerzum az övék, szóval igazán bánhatnának kevésbé mostohán az elsőszülöttel.

    • Tetszik 1
  14. 4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

    Szerintem a Kotor is ezt a koncepciót képviselte erdetileg, hiszen előbb ott volt Darth Revan és Darth Malak, mint mester és tanítvány, majd Darth Malak és Darth Bandon.

     

    Aztán ezt a Kotor 2 (Sith Triumvirátus) majd főleg a TOR felrúgta.

    A pusztítás útjában benne is van, ahogy Revan holokronjából merít ihletet Bane a kettő szabályához.

    • Tetszik 2
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.