Ugrás a kommentre

Pondabubu

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    23
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 2018. 11. 20. - 22:52, Darth Sky írta:

    A "puszító hajlamokkal teli, durva tanítvány" Rey is lehetett, miután lyukat lőtt az egyik ház falába, és félbevágta azt a sziklát, ami széttörte a lanai-ok talicskáját, és majdnem agyonvágta őket. Az "unokaöccs" viszont belerondít a képbe... lehet, hogy "unokahúg" akart lenni, mivel Luke azt mondta a Gondnokoknak, hogy Rey az unokahúga. Szerintem kevés értelme van annak, hogy Luke és Rey után ugyanúgy érkezett pár idegen, akikre szinte egy az egyben illik az a leírás, ami a két Jedire. 

    Én most végeztem a könyvvel angolul. Ennél a résznél "niece" van írva, ami unokahúgot jelent. Tehát egyértelmű, hogy Reyre gondol. Azt nem tudom, hogy magyarul hogyan lett ebből unokaöccs... 

    Ezért is van az, hogy SW regényt egy jó ideje már csak angolul olvasok. Valami nem jó a magyar fordításokkal mostanában. Valahogy unalmasabb is, meg jellegtelenebb a magyar. És ezt nem azért mondom, mert "angol-buzi" lennék, csak régebben színvonalasabb volt a fordítás.

    Persze azért le a kalappal a fordító előtt. Én ugyan jól el tudom olvasni az eredeti szöveget, de nem vállalkoznék a fordítására. Ahhoz nem elég angolul tudni, írói véna se ártana.

    • Tetszik 1
  2. 2 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

    Saw fekete, a testvére is az, hogy lenne egy vörös hajú echte fehér szeplős lánya? Másik, hogy Steela meghalt YE 20-ban a 20-as évei elején vagy még annyi sem volt, a Solo vége YE 10 körül játszódik ahol Nest 19 éves kb. vagyis steela halálakor már 9 éves körülinek kell lennie és akkor Steela mikor szülte 12-14 évesen? Az nagyon nem az SW szellemisége lenne.

    Hát nekem nem tűnt fehérnek, de csak a moziban láttam. Nem néztem róla képeket eddig. Ez a kép valóban fehér csajt mutat, de nekem a moziban a haja, a bőre és a kora alapján is Gerrera rokonának tűnt. De ez csak egy teória persze, ami mostanában nem szokott nagyon bejönni :)

  3. Tartottam ettől a filmről, úgy éreztem, hogy felesleges és nincs mit elmesélni erről a történetről. Ennek megfelelően nem is érdeklődtem iránta túlságosan. Természetesen tévedtem! :) Kifejezetten pörgős, izgalmas, hangulatos lett. Han Solo karaktere olyan, amilyennek lennie kell és Emília Clarke is rácáfolt az előzetes várakozásaimra.

    Csuvival való találkozás hatalmas! Az a jelenet máris a kedvenceim közé emelkedett. :)

    A meglepetés karakter szerepeltetése igazi ajándék a rajongóknak. 

    Elképzelhetőnek tartom, hogy többszöri megnézése után jobban fog tetszeni, mint a RO, a hangulata már most nagyon megfogott.

    5/5

    • Tetszik 2
  4. Szerintem annyira kapcsolatban áll Saw Gerreraval, hogy az unokahúga! Említi az anyját, akinek a bolygóját az erőforrásaiért megtámadták, fellázadtak és meghalt. Ráadásul hasonlít is rá és ott van vele Twl Tubes... Ezek alapján én Saw Gerrera testvérének a lányának gondolnám.

  5. 6 perccel korábban, Bomarr írta:

    Ezek a számok honnan vannak? Elég falsnak tűnnek. Most jött a hétvégéről a hivatalos becslés (nem a 4 naposról) és ott 52 millión áll a TLJ. Nem sokkal de 2 millióval veri a Jumanjit.

    Viszont ezzel még idén meglett az első hely Amerikában! :clap: A harmadik hely worldwide és átlépve az 1 milliárd!

    • Nagyon tetszik 2
  6. Nem írok túl gyakran ide, de azért rendszeren olvasom a fórumot. Alapvetően a háttérbe húzódó típus vagyok, ami kapcsolódik is ahhoz, amit most szeretnék leírni.

    Én is szembesültem már többször is azzal, hogy ismerősöm, haverom - aki magát SW rajongónak véli - szerint szar az ep8. Miközben én 3 megtekintés után, már dobogóra helyezem magamban a ep3 és az ep5 mellé. Hogy szerintem miért van ez a nagy különbség a véleményekben? Szerintem a kulcs a rajongóság mikéntje, fogalma közötti nézetkülönbség! Nem csak Star Wars-szal kapcsolatban tapasztalom ezt, de itt most csak erre térek ki. Szóval vannak a rajongók és vannak a magukat rajongónak vélők! Ez két különböző csoport és míg az előbbi megérti a másodikat, addig ez fordítva lehetetlen! Én rajongó vagyok (és itt a fórumon is szerintem mindenki az), mert már óvodás koromban is "lézerkardosat" játszottam (most 39 éves vagyok), mert 10 évesen minden szombaton megnéztem a Birodalom visszavágot, mert minden epizódot több közel 100x láttam, mert minden évben legalább 2x megnézem az összeset (angolul és magyarul is), mert elolvastam szinte az összes SW regényt (pedig sokat igen gyengének tartok :)), mert gyűjtöm a SW Legokat (és csak az SW-ket). :D

    És hogy vannak ezzel a magukat rajongónak gondoló ismerőseim? Minden részt láttak... kb 2x. 1-2 könyvet elolvastak, de főleg akkor foglalkoznak az SW-vel, amikor kijön egy új film. Ennek megfelelően a RO-t imádják, a ep8.-at pedig utálják. Én értem őket, de ők meg sem próbálnak nyitottan hozzáállni a dologhoz. És hogy jön ez a háttérbe húzódó személyiségemhez? Hát úgy, hogy bele se megyek velük vitákba. Rájuk hagyom az egészet. Nem tudnék olyat mondani, ami megfogná őket. Nem érvelhetek azzal, hogy én nagyobb rajongó vagyok! :) Vagy nem hinnék el, vagy azt gondolnák, hogy nagyképű vagyok, meg okostojás. Úgyhogy amíg ők egymás között undorító módon, ostoba véleméyneket hangoztatva szidják a 8-at, addig én magamban mosolygok, és alig várom hogy újra megnézhessem. :)

    • Nagyon tetszik 1
    • Tetszik 5
  7. 32 perccel korábban, pb69 írta:

    Egyrészt ez nem magyarázat vagy érv, másrészt még csak nem is igaz. :)

    Ez a kijelentés megállja a helyét, bár legalább az egy-egy jelenetben feltűnő sokadlagos szereplők közt több idegen felbukkan.

    Ez már erősen sántít. Az Ep.1-ben ott van Yoda, illetve a Jedi Tanács tagjai közül nagyon sok idegen. Jar Jar és Darth Maul, a Kereskedelmi Szövetség tagjai, pl. ugye Gunray. Watto, Sebulba stb.. A 2-ben a kaminoiak és geonózisiak, valamint a CIS vezetősége is tele van idegenekkel. Az arénában a jedik között is feltűnnek mindenféle fajok, ez a 3-ban is marad, ahol amúgy a vukik is kicsit többet szerepelnek. És ott van ugye Grievous is, aki hiába kiborg, ettől függetlenül sem ember.

    A TCW-ban meg aztán pláne sok-sok idegen faj kapott szerepet, elég ugye Ahsokát vagy Vntress-t említeni, de ott is ott volt Maul, Savage, a jedik, hondo, Cad Bane stb.. A Rebels-ben is a főszereplők közt ott feszít Hera vagy Zeb, a másik oldalon Thrawn, az inkvizítorok stb..

    Igazad van, bár én a fontosabb karakterekre gondoltam. A fő szereplők mind emberek, a fontosabbak között is, csak elvétve akad idegen. A rajzfilmek meg más tészta, mivel ott sokkal több idő van és a költségeket sem növeli meg egy idegen karakter szerepeltetése.

  8. Amúgy ez a nagy fikázódás és elégedetlenség sem új dolog. Már a Special Edition-ök idején arról ment a téma, hogy ez csak a pénzről szól, meg újabb bőrt húznak le róla, meg minek ez a sok CGI, ez már nem is Star War! :) Aztán jött OT! Szerintem nem kell itt ecsetelnem, hogy mi ment akkoriban is. Aztán a Clone Wars... aztán a ep7... :) Ez mindig így ment! Engem nem lep meg, viszont totál hidegen hagy. 8 éves korom óta imádom a filmeket, mindegyiket! Nekem a ep8 is nagyon bejött. Igen: merész, kihívó és meglepő, de szentül hiszem, hogy pont erre volt szükség és csak jobb lett tőle a franchise!

    • Nagyon tetszik 1
  9. 1 perccel korábban, kudar írta:

    Sajnos a negatív véleménnyel rendelkező haveri köröm példájából tanulva már tudom, hogy teljesen felesleges győzködni azokat akiknek nem tetszett. Ő elmondja az ő véleményét, Te próbálod megmagyarázni, de úgyse fogod tudni megváltoztatni, és nem is azt mondom, hogy meg kéne. Ha valaki utálni akarja a porgokat, akkor érvehetsz te ewokokkal vagy Jar jar-ral vagy bármivel, akkor se fog másképp nézni rá. Csak fölösleges időhúzás. Egyik ismerősöm videókat küldött amiben azt próbálják bizonygatni, hogy az új rész mekkora sz-r lett. Majd ez mellett feltett nekem egy csomó fikázó kérdést, amikre én szépen, érthetően válaszoltam, amire az a válasz jött, hogy ne is próbáljam meggyőzni, neki ez akkor sem tetszik. :D:D Én meg ezen jót röhögtem szóval én elfogadom mindenkinek a véleményét, ha megkérdeznek elmondom persze az enyémet is, de hogy vitatkozzak valakivel akit tudom, hogy nem lehet meggyőzni...ennél rövidebb az életem. :D Én imádom a filmet, még ha nem is így képzeltem el, és már 5x láttam szóval... Plusz a Disneyt nem fogják zavarni ezek a kis rajongói lázadások, a bevételek miatt meg nem aggódom szóval...hol már a 9. rész?? :)

    Ezzel ugyanígy vagyok! Van olyan haverom, aki meg se nézte a filmet, de folyton fikázza, meg videókat osztogat meg róla, amik arról szólnak, hogy milyen szar! :) Amúgy tele az internet ostoba, minősíthetetlen stílusú fikázós videókkal. Az emberi butaság határtalan! :)

    • Szomorú 1
    • Tetszik 1
  10. 19 perccel korábban, pb69 írta:

    Engem globálisan egyetlen dolog zavar a filmben, mégpedig az idegen fajok szerepe. Gyakorlatilag az összes kicsit is fókuszban lévő szereplő ember. Ugye visszatér Leia és Luke, illetve itt a Rey-Finn-Poe trió, a másik oldalon pedig Kylo és Hux. Ez nyilván nem a 8 sara, ugye számomra már a 7 is aggályos volt ilyen téren. Snoke-nál nagy kérdés ki fia borja, de a sérüléseitől eltekintve itt már egyértelműen elég emberszerűnek tűnik.

     

    És akkor jönnek az új szereplők: Holdo ember, Rose ember, még DJ is ember, sőt az eredeti kódtörő is ember. A rabszolgagyerkőcök is emberek. Az ER-ben is akárki feltűnik, ember. Igazából az összes nevesített szereplő ember. Jó, kameózik egyet Maz, visszatér kicsit Yoda és ott van Chewie is, aki szintén nem sok vizet zavar. De ennyi. Az összes többi idegen faj biodíszlet. Már a 7 sem volt épp előremutató ilyen téren, a RO se, a 8 meg még ennél is szegényesebb. Ennek nagyon nem örülök, hogy ilyen szinten bezáródik az univerzum.

    Ez mindig így volt a Star Warsban!

    OT minden főszereplője ember, szintén csak Chewie és Yoda a kivétel. Még a rossz oldalon is csak Jabba az egyetlen fontosabb szereplő, aki nem ember.

    A PT-ben szintén. Griveous az egyetlen, de akár ő is lehetne ember, hiszen a lényege, hogy kiborg

    • Tetszik 1
  11. Remélem nem nálunk lett felvéve....

     

     

    Biztos lehetsz benne, hogy kánon! :D Csak egyszerűen másabb kezdése volt mint a fő filmeknek ami szerintem jó gondolat. Persze a megvalósítás már más kérdés de nekem nem volt vele gondom.

     

    Persze tudom, hogy kánon! :) Csak szerintem akár egy kis SW logót megérdemelt volna. Ahogy a plakátokon is végig volt, hogy a Zsiván Egyes felirat alatt, hogy Star Wars történet.

  12. Egy rövid értékelés tőlem is, egy megtekintés után...

     

    Az rögtön az elején nem tetszett, hogy SW logó semmilyen formában sem tűnt fel. Számomra ezzel azt sugallták, hogy ez nem kánon film, hanem csak Legend. Bevallom ekkor kicsit szkeptikus hangulatba kerültem.

    A film eleji gyors ugrálás a karakterek és helyszínek között sem tetszett. Nehezen lehetett követni,de nekem tavaly a TFA is túl gyors volt elsőre. Valószínűleg túl öreg vagyok már. :)

    Aztán eddig tartottak a negatív dolgok! Ahogy kezdett beindulni a történet és ahogy egyre többet adagoltak a fanoknak szánt elemekből (Tarkin, csillagromboló a város felett, Halálcsillag stb.) kezdett egyre szélesebb mosolyra húzódni a szám! :)

    A végére pedig a film megvett kilóra! A végső csata, az EPIV felvezetése és Vader utolsó jelenete katarzis volt!

    Bevallom, hogy elsőre jobban éreztem magam a moziban, mint tavaly az EPVII alatt!

    Máshogy kell kezelni ezt a filmet, mint a "nagy" epizódokat, de nekem bejött! Igazi SW! ;)

    9/10

  13. Elgondolkoztam valamin, kiváncsi vagyok ti hogy látjátok!

    Ugye a Clone Wars sorozat idején szenvedett Amerika az iraki és az afgán háborújában és szent meggyőződésem, hogy az egész rajzfilmsorozatot befolyásolta ez az esemény. Rengeteg aszimmetrikus harc, klónkatonák helyzetének bemutatása elmaradott vidékeken zajló harcokban... stb. Ezt is lehetne hosszan elemezni, de itt inkább arról beszélnék, hogy szerintem az Erő ébredését is befolyásolja egy aktuális politikai szereplő: az Iszlám Állam. Van egy kicsi, nagyon agresszív szervezet, ami a legszörnyűbb eszközök használatától sem riad vissza. Inkább bűnbanda, mint állam, de meglehetősen jól szervezett. Nem ilyen az Első Rend is?

    És a másik oldalon ott van egy fejlett, gazdag, de politikailag tehetetlen elit, aki polkorrektségi mániájától bénultan, tehetetlenül nézi a pusztítást: Nyugat -> Új Köztársaság.

  14. Sziasztok!

    Elég régóta olvasgatom a fórumot, és most az új film miatt rá is szánom magam, hogy írjak.

    Magamról röviden csak annyit, hogy 37 éves vagyok, a Star Wars egészen apró gyerekkorom óta meghatározó része az életemnek. Azt hittem, hogy "beteges" ez a rajongás, de látom mások is vannak ezzel így! :)

     

    Röviden értékelném a filmet.

    Pozitívumok:

    - Az, hogy egyáltalán létezik! :)

    - A látvány elképesztő.

    - A hangulat igazi Star Wars.

    - Ismét érezhettem azt a mély "vááóó" érzést, amit csak Star Wars-tól lehet érezni. Főleg akkor tört ez rám,amikor Rey a Falconnal vadult. :)

    - Nekem a zene is nagyon bejött. Azóta már vagy 10x meghallgattam a Soundtracket, szerintem vannak olyan témák,amik igenis klasszikusokká válhatnak. Itt főleg Rey témájára gondolok. Gyanítom ez a szám vissza fog térni a következő részekben is.

     

    Negatívumok:

    - Kicsit gyors a film tempója, ezért nincs idő mélyen átérezni a dolgokat. Tudom, hogy manapság erre van igény, úgyhogy ezt el is tudom fogadni.

    - Nekem is hiányzik kicsit több háttér infó a Galaxis politikai viszonyairól. Gondolom majd regények, képregények bővítik ezt.

     

    Összeségében hatalmas élmény volt a film, és alig várom 23-át,amikor újból megnézem, ezúttal szinkronosan. Biztos vagyok benne, hogy a premier alatt, az izgatottság és az éjszakai időpont miatt sok részlet elkerülte a figyelmemet. Majd a második megtekintés után is jövök egy hosszabb elemzéssel.

    10/10

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.