Ugrás a kommentre

caseyjones

Tag
 • Összes hozzászólás

  575
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

213 Nagyon kedvelt

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Manhattan
 • Érdeklődés
  Amerikai sportok, szuperhősök, képregények, sci-fi, fantasy, Bud Spencer & Terence Hill, rockzene.

Legutóbbi látogatók

1.076 profil megtekintés
 1. Na, ezt nem is tudtam. Olvasva ezt az érdekességet, örülök, hogy végül C'Baoth klónja szerepel a trilógiában, nem pedig Obi-wané. Szerintem teljesen komolytalanná tette volna az egészet. Én nem a C'Baoth-klónra gondolok a canon kapcsán, hanem magára C'Baoth-ra, az eredeti figurára.
 2. Most, hogy a Thrawn-trilógiát olvasom, eszembe jutott, hogy milyen jó volna, ha Jorus C'Baoth-t beletennék a hivatalos kánonba. Ha már Thrawn admirális és Rukh megkapta ezt a "megtiszteltetést", akkor a Zahn-művekből C'Baoth is megérdemelné, úgy gondolom. Én bírom ezt a ****fej, "na majd én megmondom" stílusát, még Windu mesteren is túltesz. Én mindig azt hajtogatom, hogy mindenki maga döntse el, mi Kánon, és mi nem, de egészen biztos vagyok benne, hogy a Star Wars-rajongók többsége nem így gondolkodik, hanem szigorúan veszi a Disney által megszabott Kánont. Sőt, jó néhányan szerintem nem is foglalkoznak a Legends-könyvekkel, mondván, úgysem képezik hivatalosan az SW-idővonalat - így feltehetően Jorus C'Baoth neve több fannak nem cseng ismerősen, pedig szerintem megérdemelné, hogy Kánonba kerüljön, s ezáltal a rajongók jobban megismerjék. Én mindenképp film formájában találkoznék vele szívesen, s emellett könyvekben is visszatérhetne. És tudtommal ő kimondottan Legends-karakter, tehát elvileg még csak fogalom szintjén sem létezik a hivatalos SW-univerzumban (ha nem tévedek), szóval teljesen felül lehetne írni a kalandjait, az eredettörténetét (ahogyan azt Thrawnnal is tették, ha jól hiszem) - nyilván nem kéne erőltetni vele kapcsolatban a Kirajzás-sztorit (már amennyiben ellentmond a Kánonnak), meg hogy klónozták, stb. Egy részlegesen új történetet kreálhatnának neki, de a külsejét, jellemét meghagynák. Ti mit gondoltok?
 3. caseyjones

  Könyvek

  Én nagyon ragaszkodom a Legends-könyvekhez, és nekem szinte azok képezik az SW Univerzumot. (Némi túlzással lehet azt állítani, hogy Kánon-ellenes vagyok. ) Mindezek ellenére a Leiáról szóló regényt mindenképpen meg fogom venni. Mindig is érdekelt Leia fiatalkora; az az időszak, mikor az Alderaanon élt, és még nem ismerte se Hant, se Luke-ot, senkit. Az OT jellegzetes triójából (Han-Leia-Luke) már kettő figurának is van hivatalos előzménysztorija (Hannak ugye a májusban megjelent film, Leiának meg ez a regény). Kíváncsi vagyok, Luke-nak lesz-e regény arról az érájáról, mikor még a Tatooine-on éldegélt (merthogy film nem lesz, tuti). Tudtommal nem akad ilyen könyv se a Kánon, se a Legendák között.
 4. caseyjones

  Sorozatok 7.0

  Elkezdtem nézni az 1998-as Sandokan-rajzfilmsorozatot. Már hosszú évek óta nem láttam belőle egy részt sem, és már nagyon régóta keresem. Végre sikerült ráakadnom a szinkronos részek többségére az ncore-on, szóval elkezdhettem nézni. Régen leírhatatlanul kedveltem, és még most is brutálisan jónak tartom ezt a sorozatot. Kár, hogy nem kapott akkora visszhangot és hírnevet ez a sorozat; a Google-ban rákeresve is alig lehet ráakadni. Pedig egy fantasztikus rajzfilm.
 5. caseyjones

  SW könyvek 3.0

  Ez a szerencsétlen verzió a Thrawn-trilógia második kötetében, a Sötét erők ébredésében van, melyet most olvasok. Ráadásul kétszer is előfordul benne ez a téves fordítás. Tudom, hogy akkoriban még nem tudta senki, hogy mit jelent a "clone wars", de akkor sem értem, miért nem alkalmaztak tükördordítást (klónháborúk). Nem tudom, miért gondolták, hogy a clone egy földrajzi név vagy ilyesmi.
 6. caseyjones

  Számítástechnika

  Ki lehet kapcsolni valahogy a böngészőben, hogy bizonyos weblapoknál ne jöjjön fel folyton alulról "az oldal cookie-kat használ" sáv? Egyrészt marhára nem érdekel, hogy az adott oldal cookie-kat használ, másrészt mobilon (némi túlzással) a fél képernyőt elfoglalja ez az ökörség; szóval eléggé zavaró.
 7. caseyjones

  SW könyvek 3.0

  Elkezdtem a Thrawn-trilógia második részét. Eddig szerintem jobb, mint az első. A Birodalom örökesei kicsit nehez indul be, a Sötét erők ébredéséről viszont ez cseppet sem mondható el.
 8. caseyjones

  SW könyvek 3.0

  Timothy Zahn: A Birodalom örökösei (A Thrawn-trilógia 1. része) Már nagyon régóta szerettem volna belekezdeni Timothy Zahn regénytrilógiájába, mivel mindig is kíváncsi voltam, milyen az eredeti folytatása A Jedi visszatérnek. Az első résszel végeztem is, és tetszett, bár nem voltam vele maradéktalanul megelégedve. Annyi szent, hogy jobb, mint Az ébredő Erő, elsősorban a karakterek miatt. Nagyon örülök, hogy ebben szerepel Lando és Wedge is, akik ugye a The Force Awakensből kimaradtak. Emellett olyan új karakterek tűnnek fel, akik rengeteget dobnak a regényen: a C'Baoth-klón, Thrawn, Mara Jade, Talon Karrde. Pellaeon is új karakter volt, őt viszont az elejétől fogva utáltam. Egyszerűen annyira egy felesleges, jellemtelen, semmilyen figura. Tulajdonképpen neki csak annyi jelentősége volt a könyvben, hogy általa megtudhatjuk Thrawn admirális gondolatait. Ha már Thrawn admirális: az ő karaktere szuper, már a Kirajzásban csodáltam Zahnt, hogy milyen jó figurát tudott megalkotni vele. Bár ebben a regényben volt egy-két momentuma, ami már túlzás volt - itt most konkrétan arra gondolok, amikor Leia és Chewie átszállnak Lando hajójára az űrben titokban, és Thrawn kimatekozza, hogy ők szálltak át Lando hajójára (akik olvasták a regényt, tudják, mire gondolok). Nekem ez annyira abszurd volt, bármekkora zseni is Thrawn. A noghrik, valamint a hozzájuk köthető részek elképesztően jók voltak, tetszettek. Nem is tudtam, hogy a Lázadókban szereplő Rukh innen lett "nyúlva". Azt hittem, ő teljes mértékben új arc a Star Wars világában. Hiányoltam az űrcsatákat és a fénykardozós részeket. Ezekből igen kevés van. (De így is akad több izgalmas, meglepetéssel teli rész.) A végén mondjuk volt űrcsata, de elég rövidre lett zárva, ahogyan a könyv befejezése is. Én azt mondom, ez sokkal méltóbb folytatása a hatodik résznek, mint Az ébredő Erő. De igazán ez sem tökéletes. Én adok rá egy 4-est (5-ös skálán). Nem volt rossz, de én egy picivel jobbra számítottam. Zahntól a Kirajzás ettől fényévekre van.
 9. caseyjones

  Vélemények és javaslatok 2.0

  Igen, végre nálam is! Sok fejfájást meg káromkodást okozott nekem a vírusirtó folytonos figyelmeztetése, de most már szerencsére a webvédelem bekapcsolásával is fel tudok lépni az oldalra anélkül, hogy a vírusirtó figyelmeztetne.
 10. caseyjones

  Sport 3.0

  Bár nem szeretem a labdarúgást, viszont a lehető legtöbb csapatsportban figyelemmel követem a magyar nemzeti csapatot, s ez alól a foci sem kivétel. De a 2016-os Eb-szereplés óta sajnos már nem tud érdekelni labdarúgó-válogatottunk, és ahogy látom, már Titeket sem. Ha van meccsük, kizárólag azért értesülök róla, mert a média folyton a képembe tolja. Én azt mondom, idén érdemesebb figyelmet fordítani női kéziseinkre, ugyanis év végén Európa-bajnokságon szerepelnek; illetve férfi, valamint női vízilabdásainkra, akik július 14. és 28. között szintén Európa-bajnokságon szerepelnek. Ezekben a sportokban még úgy-ahogy jók vagyunk. Illetve fél szemmel érdemes majd rápillantani nyáron a férfi kosarasokra is, akik vb-selejtezőt játszanak. Bármennyire is furán hangzik, de nem esélytelenek a kijutásra. Ugye a magyar kosár a magyar focihoz hasonlóan sokáig a béka feneke alatt volt, de az Eb-szereplésük után ők talán nem szerepeltek le annyira, mint a focisták (eddig...). Más talán nincs is az idei évre, már ami a csapatsportokat illeti. A rögbiseknek úgy tudom, véget ért az Európai Nemzetek Kupája, a hoki vb-nek meg szintúgy vége már hetek óta.
 11. caseyjones

  SW könyvek 3.0

  Ezzel tisztában vagyok, de ha már újra kiadta a kötetet a kiadó, nem ártott volna előtte átnézni pár alkalommal, hogy ezek a kisebb-nagyobb hibák ne maradjanak benne.
 12. caseyjones

  SW könyvek 3.0

  Újabb gyöngyszemre bukkantam olvasás közben. Azt hiszem, az 58. oldalon a Kirajzás-tervet Kirepülés-tervnek fordította az illetékes úriember, a klónháborúkat pedig clone-i háborúknak. Utóbbinál már nem tudtam kínomban eldönteni, hogy sírjak, nevessek vagy mindkettő. Nyilvánvalóan a Clone Wars kifejezés láttán a fordító azt gondolta, a Clone földrajzi név lehet. Még szerencse, hogy maga a regény kifejezetten érdekes - ha nem lenne az, az igénytelen fordítói munka miatt biztos, hogy már a sarokba hajítottam volna. Erről én is tudok. Sőt volt, hogy Star Wars címmel jelentettek meg egy olyan könyvet, amelynek tulajdonképpen semmi köze nincs az égvilágon az SW-hez. Vagyis egészen pontosan rányomtatták óriási betűkkel a borítóra, hogy a "Csillagok háborúja könyvek szerzőjétől", de marketinges célokból a "Csillagok háborújá"-t hatalmas betűkkel rakták rá, a "könyvek szerzőjétől" mondatrészt pedig alig észrevehetően tüntették fél.
 13. caseyjones

  SW könyvek 3.0

  Elkezdtem tegnap a Thrawn-trilógiát. Nem sokáig jutottam el benne, de már tengernyi helyesírási, vessző- meg gépelési hibába ütköztem. Nem tudom, ki volt a könyv lektora, korrektora, de én biztos nem adtam volna neki egy forintot se a "munkájáért". Amúgy meg a regény remek, csak sajnos ezek a hibák nem kicsit rontanak az élvezhetőségen.
 14. caseyjones

  A Star Wars Saga jövője

  Én most éppen valami ehhez hasonló dolgot művelek, csak az 1-6. résszel meg néhány Legends-művel.
 15. caseyjones

  DC és egyéb képregények

  Végeztem az Usagi első részével. Fantasztikus képregény. Van benne humor, sok akció, érzelem, remek párbeszédek, szerethető figurák. Kell ennél több? Nagyon tetszik, hogy az író-rajzoló elkalauzol bennünket a feudális Japánba, és mindezt antropomorf figurákkal teszi meg, ezáltal a gyerekeknek az érdeklődését is felkeltheti a képregény. Tetszik továbba a rajzstílus, illetve hogy minden egyes mozzanatot aprólékosan, precízen leír Stan Sakai szerző. Itt most olyanokra gondolok, mint például amikor a szereplő sárban mászkál, a lábai köré oda vannak biggyesztve különféle hangutánzó szavak, melyek a tocsogást érzékeltetik. Pár kisebb negatívum: néha a háttérben voltak dínóra emlékeztető figurák, amiket nem tudtam hova tenni. Jópofák voltak, de nem értettem, mit keresnek a középkori Japánban ilyen dínószerű teremtések. Emellett az nem tetszett, hogy többször is előfordult az ember szó a műben. Ebben az univerzumban elméletileg nem léteznek emberek, ezért is volt fura, hogy a nyúl Usagira azt mondják sokszor, hogy jó ember, derék ember, stb. Bátran merem ajánlani minden képregényrajongónak. Azt meg ne gondolja senki a figurákból, hogy a képregény kisgyerekeknek való (itt-ott találkozni viszonylag horrorisztikus öldöklésekkel a könyvben).
×

Fontos információ