Ugrás a kommentre

gafz

Arany támogató
  • Összes hozzászólás:

    391
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 9 órával ezelőtt, Yoda József írta:

    Hogy lehet Omega "tiszta genetikai másolat", ha egyszer Jango férfi, ő meg nő? Ez már anno se volt nekem tiszta

    Sehogy. Embernél mondjuk talán majd egyszer lehet nőt csinálni a férfi megtermékenyített petesejtből, csak az Y kromoszómát kell X-re cserélni. De az sem tiszta másolat. De ez az SW, nem kell tőle ésszerűséget várni. 

  2. 2023. 12. 05. - 21:39, Donát írta:

    Most azokhoz szólnék, akik néha le-le maradoznak a szavazásokról.

    Ha csütörtök délután (de még este 20:00 előtt) felnéztek ide (mondjuk egy beállított ébresztővel :D), akkor egyik elődöntőről sem fogtok lemaradni. :peace:

    Mint írtam egyszer, a Norton antivírus tiltja az oldalt, sokkal ritkábban nézek rá, mint korábban. Ezzel nem lehetne csinálni valamit? Most épp a munkahelyi gép előtt ülök.

  3. 13 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    A tündék halhatatlanok, ha jól rémlik, de ha nem is, akkor is több ezer évet élnek.

    De igazából nem tudom, miért lényeges Grogu és Djarin öregedési különbsége. Grogu 50-51 éves jelenleg, de tudjuk, hogy Yoda 100 évesen már Jedi lovag volt, és az első tanítványát okította. Vagyis Grogu a következő 49-50 évben el fogja érni azt a kort, ami az embernél a 19-25 éves kort jelentheti, ha abból indulunk ki, hogy Obi-Wan 25, Anakin pedig 19 évesen kezdett padawant nevelni. 50 év pedig azért egy ember számára hosszú, de nem egy egész élet, pláne nem egy olyan világban, ahol csodagyógyszerek és a kibernetika is kitolhatja az ember életkorát. És sehol sincs megírva, hogy Grogu 100 éves kora előtt nem sajátíthat el mindent.

    Eleve, Geogut nem szabad "beszélni sem tudó kisgyerekként" kezelni. Grogu ugyan nem tud beszélni, de még mindig nincs tisztázva, hogy ez azért van, mert 50-51 évesen kb. egy kétéves embergyerek szintjén van (amit nagyon erősen kétlek), vagy faji sajátosság, vagy az átélt embertelen traumák következménye (én még mindig erre teszem a voksom). Mert azért vannak elég komoly tények amellett, hogy Grogu jóval érettebb már, mint amit abból le lehet szűrni, hogy nem tud beszélni:

    1) Beszélni nem tud, de kommunikálni igen. És most nem csak a gügyögésre gondolok, hanem arra, hogy telepátiával nagyon jól tudott beszélni Ahsokával, és baromi gyorsan rájött arra, hogyan tudja megértetni magát IG-12-n keresztül.

    2) IG-12-t pillanatok alatt megtanulta kezelni. Pedig az egy távirányítású exoskeleton volt, egy elég bonyolult konstrukció. Ő mégis másodpercek alatt megtanulta kezelni, kommunikálni általa, sőt harcolni vele.

    3) Képzett Erőhasználó. Ugyan felejtett és a kihagyás miatt elsatnyultak a képességei, de amint újra elkezdte használni az Erőt, gyorsan igen látványos dolgokra lett képes.

    4) Képes volt feltűnés nélkül felkutatni Djarint egy számára ismeretlen birodalmi komplexumban.

    5) Asbszolút képes a helyzetértékelésre. Tökéletesen fel tudja mérni, hogy egy helyzet mennyire veszélyes és mit kell tennie ilyen helyzetekben. Például kinavigál egy barlangból, megküzd az ott lévő lényekkel, aztán elrepül egy másik bolygóra, hogy segítséget hozzon a bajbajutott apjának.

    Grogu egyértelműen nem felel meg a "beszélni sem tudó kisgyerek" szintjének. A beszédképességének nem megléte vagy trauma vagy faji sajátosság következménye, de szellemileg szerintem egy 8-10 éves szintjén állhat.

    Szerintem az írók nem voltak konzekvensek.  Hol nagyon csecsemősre vették, hol kevéssé. De így vagy úgy, néhány évad alatt ezzel a fejlődési ütemmel megmaradna biodíszlet szintjén.

    • Nem értek egyet 1
    • Vicces 1
  4. 2023. 11. 11. - 14:57, Yoda József írta:

    Grogu egyelőre nem tudott túllépni azon, hogy van, és cuki. Voltak jelei, amikor megvillant, mint hasznos társ, de ez nálam kevés. Egyelőre ő csak egy mellékszereplő a saját sorozatában is. Lehet még belőle bármi persze, de perpillanat a Lucasfilm sem tekint rá többként, mint egy cuki karakter, akivel el lehet adni egy rakás terméket.

    Sajna Grogu a lassú életciklusa és élettartama miatt fejlődésképtelen "mandalóri" élettartamhoz mérve. Szerintem öngól volt visszahozni.

  5. Éppen most , Ody Mandrell írta:

    Felesleges biztos nem volt, mert Leia nélkül nem lehetett EPIX.

    Szerintem megerőszakolták a forgatókönyvet, úgy próbálták megírni, hogy a meglévő felvételekhez igazították, a plusz jelenetek szerintem így is kilógtak az adott történetből meg hangulatból. Szerintem ha offscreen meghalt volna, jobb lett volna a filmnek. 

    • Zavaros 1
  6. 2023. 10. 10. - 22:06, Ody Mandrell írta:

    Szerintem megírják úgy, hogy ne kelljen másik színész.

    Azt el ne kövessék szerencsétlennel, mint Leilával a Skywalker korában. Az szerintem bűn rossz és felesleges volt.

    • Nem értek egyet 3
  7. Le akartam darálni, de valahogy már nem érdekel. Nem volt benne semmi, ami megfogott volna, amivel nem azt akarom mondani, hogy semmi sem tetszett benne. De annyira kevés volt a cselekménye, mint egy dupla pilot epizódnak. Ami felkeltette az érdeklődésemet, arról semmi érdemi info nem volt benne, aztán folytatás, ha lesz, lehet hogy 5 év múlva mozifilm formájában.  Nálam bekerült a Mandalorian 3, Boba fett, Kenobi mellé az ilyen is volt, nem volt emlékezetes csoportba,

    • Nagyon tetszik 1
    • Szomorú 1
    • Vicces 4
  8. 1 órával korábban, Bomarr írta:

    Ja mint amikor a Birodalom visszavágban a rohamosztagosok csak lőnek de sose találnak célba ha a húsvér hősöket kéne eltalálni. Vagy az ep.4-ben amikor kiderül hogy a galaktikus, erőforrásoktól duzzadó Birodalom bénább és kisebb tűzerejü vadászgépeket gyárt mint amivel a szedett vedett lázadók repkednek. Welcome to Star Wars. The world of the plot armor.

    Oké, ott inkompetensek lehetnek néha a rohamosztagosok (azért a lázadást alaposan megszivatták), de itt 100? méterről tüzelnek csillagrombolóról gyalogosokra, nálam ez már a túlzó incompetencia ami érdektelenné teszi az egész harcot.

    • Tetszik 1
  9. Nem sok minden haladt előre ebben a részben, de a tömény akció legalább előhozta a régi emlékeket, nekem bejött. Thrawn is kezdi előszedni a karizmáját. Csak azt sajnálom, hogy nem 20 részes ez a sorozat, hogy a történet is legyen már több, mert az elég sovány, ha a sallangoktól megfosztjuk. Ezt hiányolom a Mandalorian-ból is..

  10. 34 perccel korábban, csoli1138 írta:

    @gafz

    Ide nem kell spoiler, csaxólok, pirossal nem dobálózom, de le kell írnom, hogy messze menően nem értek egyet a hozzászólásoddal. Nem lehet minden rész a saga egyik újabb csúcspontja. A rész rendben volt semmi logikátlan nem volt benne, csupán a tempót lehet kofogásolni, de nem kell mindig rohanni és kardozni. Volt az elég. Kaptunk egy új vilàgot és bővült az ismeretünk a régiről is az éjnővérek kapcsán. Árnyalódik a jedik szerepe is Baylanék párbeszédei miatt.

    Indiai Ezra... A rebelsben is tiszta Aladdin volt. Nem vártam mást? Ha nem tetszik Sabine-nak majd megborotválkozik. Kék kontaktlencsével tökéletes casting volt Eman Esfandi! 

     

    Szokás szerint azért tettem spoilerbe mert a fórum hangulatát rontaná. És ez csak egy magánvélemény. De tény, sokkal többet vártam a résztől, és nem a fénykardozás meg lövöldözés mennyiségére gondoltam. 

    Pl. hirtelen hűséges baráttá váló hátas megijed a harcban, megrendszabályozom, teljes lesz a béke. Vót' már sokszor, ugorjunk már. 10+ éve nem látott rajongásig szeretett barátot (otthagyok miatta mindent mást) még csak meg sem ölelem, mikor találkozom vele. Szóval nekem ezek meg a hasonló dolgok nem igazán jöttek be.

    • Zavaros 2
  11. Nálam visszakonvergált a történet az első 3 rész kis túlzással "nagy büdös semmi"-jébe. A csillagromboló jól nézett ki, a boszorkák szörnyen, Thrawn nem hozta azt a kisugárzást, mint az animációs sorozatokban (bár a végén javult valamit a helyzet), Szabine akciója jó volt a többi jelenete nem igazán (mást sem tud, csak hol van Ezra fapofával, mikor megtalálja szintén). A szakállas indiai Ezta a sem volt elsőre emészthető, meg a találkozás érzelemtartalma kb. 0 volt. Jelen rész után csak annyi érdekel, miről is beszél Skoll. Azért még reménykedem, hogy a 4-5. rész után még lesz valami kiemelkedés a középszerből, bár már csak 2 rész van hátra..

    • Szomorú 1
    • Vicces 3
  12. 11 órával ezelőtt, Darth Riddick írta:

    Retcon. Na igen. Rám is írt egy kedves barátom, hogy nézem-e az Ahsoka-t, illetve, hogy hogy tetszett a legutóbbi rész?! Elő is jött a részéről, hogy nagyon sokan abban bíznak, hogy Filoni eltörli (retcon-olja) a Sequel filmeket és jön a rendes folytatás Thrawn-al. 

    Mondtam is, hogy ez egészen biztosan nem fog megtörténni!!

    A Sequel köbe van vésve. Az viszont egyértelmű (hisz éppen ezt látjuk), hogy az alkotók ezen időszak homályos részeit megkezdték kitölteni, világossá tenni. De EP VII-VIII-IX eltörlés NEM lesz! (Ne is legyen!)

     

    Nem kell attól eltörlődnie az STnek, hogy Thrawn megjelenik, lehet ő alapítja meg az első rendet, aztán majd meghal vagy remete lesz Palpatine meg küld egy új vezért.

     

    Spoiler

    El sem hiszem, hogy ilyet írtam,  nem szeretem az ST-t.

     

    • Tetszik 2
  13. 6 perccel korábban, Donát írta:

    Én most azt gondolom, hogy ez nem az "igazi" (Erőszellem) Anakin volt, ahogy Vader sem Vader volt a Dagobah barlangban. Ez egy Erő általi próbatétel volt Ahsoka számára, amihez felhasználta az Erő az Ahsoka fejében lévő Anakin / Vader képet hogy próba elé állítsa. 

     

    Nagyon remélem hogy ez így van, mert ha ez a valódi Erőszellem Anakin lett volna akkor nagyon sok hiányérzetem lenne a beszélgetésük kapcsán. 

    És szerintem ez nem a WBW volt, csak egy halálközeli élmény.

    • Tetszik 1
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.