Ugrás a kommentre

Whill

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    1.431
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

  • Győztes napok:

    1

Hozzászólások

  1. 11 órával ezelőtt, Bomarr írta:

    Csak magamból kiindulva: részben azért is álltam le az SW kiadványok vásárlásával mert nem voltak a könyvesboltokban. A Szukits online áruháza meg kritikán aluli.

    Így van, az új oldal biztosan nem könnyített a helyzeten. Az előző sokkal átláthatóbb volt. Főleg most, hogy négy képregénysorozat fut egyszerre, és össze-vissza jelennek meg (pld. a Vader két kötettel előrébb tart a többinél), egyre nehezebb volt követni, hogy mi az amit előrendeltem/előjegyeztem/kiszállítás alatt van/stb.

     

    11 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

    Mondom, példának hozom a Delta Visiont. Már nem is tudom hány éve, 2020 előtt döntöttek úgy, hogy a Librit, Lírát kihagyják. A Kingpin nemrég hozott egy döntést, mi szerint a Lapkeres terjesztést előbb korlátozzák, majd befejezik.

    Az sem megfelelő megoldás, hogy mindent készletet a terjesztőknek odaadnak. Az Alexandra bukása után ez is egy öngyilkos üzletpolitika. Az talán megfelelőbb, hogy csak minimális mennyiséget adnak oda a nagy terjesztőknek, hogy legalább reklámban menjen, ez, meg az megjelent.

    De itt másról is szó volt. Nem csak a terjesztéssel, kiszállítás emelkedésével volt gond. Nagy volt a lemorzsolódás az elmúlt években és ez nem csak az emelkedő árak, meg kiszállítás miatt történt.

    A Kingpintől azért nem mertem még soha semmit rendelni, mert rengeteg horrorsztorit olvastam arról, hogy a postán hogyan bánnak a képregényekkel és a postaládába konkrétan belegyűrik őket. Remélem legalább a Pókember lapkeres terjesztése megmarad, az már lassan 4 évtizedet képes volt átvészelni.

    • Tetszik 1
  2. Teljesen ledöbbentett, hogy ezt így hirtelen minden előzetes nélkül bejelentették. Számítottam rá, hogy lesznek megszorítások (drágulás, kisebb példányszám, kevesebb könyvek évente, stb.), de erre nem. Egy ideje fontolgattam az angol nyelvű ebookra való átállást, a magyar kiadáshoz azért ragaszkodtam csupán, mert jobban szeretem fizikailag a kezemben tartani a könyvet. Ettől függetlenül ez a hír nagyon elszomorító, és a tudat, hogy itt Európa kellős közepén ennyire nincs már kereslet Star Wars-könyvekre. Meg az, hogy olyan sorozatok, mint a High Republic vagy a 2020-as képregények most már örökké hiányosan fognak tátongani a polcokon. De a könyvkiadónak elsősorban teljesen érthető módon a profit a célja, és ha egy könyvkiadás veszteséges, akkor értelemszerűen nem érdekes, hogy egy adott sorozat hiányos-e vagy sem. Egy korszak zárult ma le.

    • Szomorú 2
  3. 2023. 06. 01. - 22:49, Ody Mandrell írta:

    A Romboló születése és első gyilkolása vérfagyasztó volt, hihetetlenül sajnáltam Kevmót és Macri mestert. :( Marchionnak volt egy ábrázolása a Vihar Szeme képregényben, amiben narancssárga fénykarddal áll egy szirten. Az lehet Kevmo kardja is (most nem emlékszem Loden Greatstorm kardjának színére, ezért nem állítom, hogy mindenképpen Kevmo kardja van azon a képen).

    Nemrég fejeztem be a könyvet, és nekem is ez volt az első gondolatom, amikor Marda elrakta Kevmo kardját. :)

    Kis utánanézéssel szerintem az inkább Loden kardja. A könyv borítóján a Kevmo markolatának végén van egy "tányér", amiből a fény kijön. Loden kardjának a markolata pedig a hagyományos henger. Kár érte, szerintem érdekesebb lett volna, ha a fénykard családi ereklyeként kerül Marchionhoz.

    De a regény így is nagyszerű. :D

    • Tetszik 3
  4. Köszi mindenkinek a fotókat, infókat, beszámolókat! Örülök, hogy jól sikerült, és jól éreztétek magatokat. Még így a videókon és a beszámolókon keresztül is hatalmas élmény volt a Celebrationt követni. El tudom képzelni, hogy milyen lehengerlő lehetett személyesen is ott lenni rengeteg rajongó, alkotó, színész és cosplayes között. Maguk a bejelentések is hatalmasat ütöttek. Számomra az egész rendezvény csúcspontja Hayden volt, jó látni, hogy ennyi év után végre megkapja azt a szeretetet és megbecsülést, amit megérdemel.

    • Nagyon tetszik 4
    • Tetszik 2
  5. 21 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

    Ugye, hogy milyen cuki? Én nem tudom nem szeretni. Valahogy valami kedvesség és báj járja át ezt a sorozatot az előzetes alapján, mely visszaidézi régi gyerekkoromat. Úgy érzem, nagyon jó érzés.

    Fura lesz megszokni ezt a profilképedet azok után, hogy éveken át Darth Revan fenyegető tekintetével azonosítottalak :D

    • Vicces 3
    • Tetszik 2
  6. Engem mindig is a kívülről érkező ellenfelek érdekeltek a legjobban. Nyilván nem ismerjük a teljes galaxist, de azért az erőviszonyokat nagyjából átlátjuk. Tudjuk, hogy belülről nem érkezhet olyan fenyegetés (a lázadókat kivéve :)), ami például a Birodalmat komolyan veszélyeztetné. Ezzel szemben az Ismeretlen Régiók és ami azon túl van, végtelen lehetőségeket rejtenek magában. Ott vannak például a Lando-könyvekben lévő, egymással háborúzó droid-civilizációk. De simán lehet valahol, néhány galaxissal arrébb egy olyan erejű ősi civilizáció, ami a Birodalmat is néhány hét alatt elsöpörheti. A galaxison belül nehezen tudom elképzelni, hogy kalózoknál vagy birodalmi maradványoknál nagyobb fenyegetés felüsse a fejét.

    • Tetszik 2
  7. Ha a Világok Közötti Világ tényleg nagy szerepet fog játszani a sorozatban, akkor lehetséges, hogy Baylan egy alternatív univerzumból érkezik? Az öltözködése, megjelenése, fénykardja is nagyon eltér mindentől, amit az SW-ben megszokhattunk.

  8. 1 perccel korábban, Bomarr írta:

    Ezzel csak annyi a bajom, hogy a Köztársaság Fénykoránál kezd kicsit azaz érzésem lenni hogy az éra előbb kifullad mint hogy eljutnánk végre egy olyan produktumhoz ami érdekelheti a széles közönséget is. Nálam legalábbis a hype a Jedik fénye regénynél pörgött igazán. Azóta inkább enyhül. 

    Ha egy érát fel akarnak épiteni akkor kezdjék valami olyannal ami baromi nagyot üt és nem csak a fanoknak hanem mindenkinek.

    Szerintem a High Republiccal nem nagyon terveznek már 2025 után. Lassan eljutunk a harmadik fázishoz, utána vége. Még az Eclipse is jön gondolom, bár az most eléggé lóg a levegőben. De ezt leszámítva szerintem a High Republic a könyvekkel és a képregényekkel egy kerek, lezárt történet lesz.

    • Tetszik 2
  9. Már csak az lesz érdekes, hogy hogyan fogják a tágabb közönségnek elmagyarázni, hogy ki az a Sabine, Hera, Thrawn, stb. Sokan a Disney+ sorozatokkal kapcsolódtak be a Star Warsba, muszáj úgy tálalni ezeket, hogy az se riadjon el, aki nem nézte az animációs sorozatokat.

    • Tetszik 1
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.