Jump to content

Darth Revan9

Tag
 • Content count

  12672
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1169 Nagyon kedvelt

1 Follower

About Darth Revan9

 • Rank
  Council Member
 • Birthday 11/09/1987

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország Szeged
 • Érdeklődés:
  Star Wars, fantasy-k.

Recent Profile Visitors

9380 profile views
 1. Lok utólag is boldog szülinapot!
 2. Christie Golden: A ködök vámpírja Ezt a regényt sokan a Dark Fantasy nagy klasszikusának tartják. Bevallom, és elsősorban Christie Golden neve miatt olvastam el. Az írónőhöz kötődik pár, számomra felejthetetlen alkotás, többek között a Klánok ura és a Sötét tanítvány is. Kár, hogy ilyen kevés könyv jelent meg az írónőtől, de ez inkább technikai dolgok miatt történt így. Legtöbb könyve a Warcraft, Starcraft és Star Trek univerzumokban játszódik. A Warcraft és Starcraft a jogtulaj hülyesége miatt nem jöhetnek ki nálunk, a Star Trek könyvekre pedig sajnos nem igazán mutatkozik kereslet. A ködök vámpírja az első Ravenloft regény volt. (Legalábbis tudomásom szerint.) A Ravenloft világa a Dungeons & Dragons fantasy multiverzumhoz tartozik. A D&D ugyebár az egyik legnépszerűbb szerepjáték, mely számtalan képzeletbeli univerzumot létrehozott, és ezekhez a világokhoz rengeteg regény íródott. Ezek a könyvek számtalan felejthetetlen órát okoztak nekem. A Star Wars mellett ezeket olvastam a legtöbbet annak idején. Ravenloft még nem volt a kezemben, és ezt a könyvet az írónő miatt már évek óta el akartam olvasni, úgyhogy pótoltam. Érdekes, izgalmas és olvasmányos lett, de mégsem tudom besorolni a kedvenceim közé. A történet A cselekmény nem volt annyira dinamikus, ami nem volt baj, ha éreztem volna, hogy hová fog kifutni az egész. Az eleje egy kissé csapongó, összevisszaság lett. A könyv második felére begyorsulnak a dolgok, lehullnak a leplek, fény derül a titkokra. A végső összecsapás fordulatos és izgalmas, nem mindig az történik amire számít az olvasó. Viszont a könyv első fele lassabb, illetve pár helyen feleslegesen túlrészletezettek a véres jelenetek. Egy kicsit vegyes érzés alakult ki bennem. A vége tetszett. Épp ezért megadom rá a négyest, de a könyv első felét olvasva többször úgy éreztem, hogy ez csak közepes lesz most. Mindenesetre egy szórakoztató és kellemes olvasmány lett.
 3. Igen, de ez így akkor is fura, Az utolsó Jedikben elhangzott mondata után. Abból úgy tűnik, mintha a két korábbi Erő-használó Renddel, a Jedivel és a Sith-tel lenne komoly gondja.
 4. Sejtettem, hogy jó nagy hülyeség a cikk.
 5. Darth Revan9

  DC

  Néha igen, de kilapítom őket. Beteszem két keményfedeles SW közé.
 6. Darth Revan9

  DC

  A Batman 34. számával elindul az Újjászületés érája, mely a legújabb DC korszak. Három füzetet kapunk. Egy bevezetőt, és az újra számozott Batman 1-2. számát. Az első füzetben Tom King jól bemutatkozott, de Scott Snyder is besegített. Mikel Jann-nak jók a rajzai, elégedett voltam vele. Az 1-2. számok: Én vagyok Gotham 1-2. részek. A történetszál izgalmasan és jó indul. Nagyszerű kezdés, várom a folytatást.
 7. Greg Bear: Az álmok bolygója Most, hogy újra kiadásra kerül Az álmok bolygója és úgy is át kellett néznem a kifejezés készlete miatt, újra elolvastam az egész könyvet. Eredetileg nem terveztem, de hát, ha minden jól megy, küszöbön van a Yuuzhan Vong invázió története. Annak idején nagyon tetszett a könyv, nem igazán volt összeshasonlítási alapom. Újra a könyv végére értem. Nem tetszett annyira, mint annak idején, de nem kopott annyit, sőt kifejezetten kellemes olvasmány volt. Például A Külső Űrhöz képest jobban tetszett. Greag Bear jól meg tudta ragadni a fiatal, kalandvágyó Anakint. Az egész kaland egyfajta szürreális hatást keltett, pont, mint egy álom. A Star Wars mesésebb irányába vitte a dolgokat, amit nagyon kedvelek. A cselekmény pár helyen a könyv közepén indokolatlanul lassú volt. De a többi rész ezt megfelelően ellensúlyozta. Az összeredmény most: négy és fél.
 8. Fúj, de nagy marhaságot olvastam az előbb. Az állították egy cikkben, hogy azért ölték meg Han és Luke-ot, illetve azért halnak, meg a klasszikus filmek szereplői, hogy minél kevesebbet tejelhessenek Lucasnak, ugyanis "állítólag" Lucast megilleti egy bizonyos % minden általa kitalált karakter szerepeltetéséért. A cikk címe valami olyasmi volt, hogy ezért rombolja le a Disney a Star Wars. Ki volt az a retardált hülye, aki ilyeneket ír?
 9. Köszönöm szépen. A maradékot meg majd a kiadónál kitúrják. Megadtam nekik, mely könyvekben kell lenniük. Ha egyszer nem adják ide a könyveket PDF-ben és jobb így nekik, akkor végül is miért ne?
 10. Egyelőre országosan hiánycikk.
 11. Ma jó sokat kutattam. A legtöbbre sikerült pontot tenni. A kiadónál végül abban maradtunk, hogy a problémásokat elküldöm nekik és majd ők kikutatják. De még így is maradt pár dolog. A karbon szerintem jó. Pl. karbonfagyasztó, karbonfagyasztás. A hawk-bat sólyomdenevérként jelenik meg A vadászó árnyékban. Elég sok helyen szerepelt, de eddig még sehol sem bukkantam rá. Coruscanti éjsszakák I-II. Medstar I-II. A megtévesztés leple. A Taszeken Oázis (Tusken Oasis) szerintem jó lesz, de még nem bukkantam rá A Jedik alkonyában. Az RBEB - droidvezérlésű rendőrségi bevetésiegység biztosító más néven a Police cruiser backup unit nagy fejtörést okoz, pedig ott van a Coruscanti 1. és 3. részében is. Egyébként, ahogy elnéztem a javítási jegyzéket, láttam, hogy jó sok minden kerül majd javításra.
 12. A Disney nem köti ki, hogy mit hogyan fordítsanak. Néha előfordult, azt hiszem a Millenium Falcont Ezeréves Sólyomnak kellett Az ébredő Erőben, de aztán Az utolsó Jedikre már nem volt ilyen kikötés.
×
×
 • Create New...

Important Information