Ugrás a kommentre

NorbiLordi

Támogató
  • Összes hozzászólás:

    9.340
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

  • Győztes napok:

    160

Hozzászólások

  1. 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    @NorbiLordi köszi. A Halo-franchise-nak ugyan ismerem a sztoriját (anno az Infinite előtt kellett egy összefoglaló cikket írnom, és a főszerkesztő engem jelölt ki önként jelentkezőnek :)), de ennyire részletekbe menően nem. Így akkor az is hű a játékokhoz, hogy Reach utcáin a háttérben néha magyar szavakat is el lehet csípni.

    Megjegyzem, általános ismereteim alapján a tévésorozat nem ragaszkodik makacsul a játékok lore-jához.

     

    Talán a sorozatban is említették fél szóval, hogy sok magyar telepedett a bolygóra, azért olvastam ennek utána részletesebben. Én is csak nagyjából ismerem a sztorit, az fix hogy ott már felrúgták az egészet, hogy levette Master Chief a sityakot :D Hogy jobb e így vagy sem nem tudom, de a 2. évad egyelőre jobban adja nekem mint az 1.

  2. 1 órával korábban, Dzséjt írta:

    Tényleg? Ezt nem is tudtam. Akkor még autentikus is. :D 

     

    Lore szerint sok magyar telepes állapodott meg Reachen, azért is Visegrád a neve a helynek ahol a jelfogó felvan állítva. De van Esztergom nevű űrkikötő is, Farkas tó, Csongrád és Aszód nevű település, Ütközet szurdok stb. Hogy Magyarországon forgatták a sorozatot az így nézve nagy plusz :D 

    • Nagyon tetszik 2
  3. 3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

    Szinopszis: (spoileres az első könyvre nézve)

      Spoiler elrejtése

    Most, hogy ismét egymás közelében keringenek, a két Jedi-mester nem tudja többé megtagadni a köteléket, amely mindig is visszahúzta őket egymáshoz, és erősebbé tette őket.

     

    Miután végre felvállalják valódi vágyaikat

     

     

    Vagyis:

     

    Spoiler

    image.png

     

    • Vicces 1
  4. 3 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

    Addig tök jól ment a szekér, amíg úgy pár éve nem döntött úgy a Szukits h minden könyvet visszahív a bolthálózatokból és csak saját maga kezdi árusítani, miközben drasztikusan visszanyeste az előrendelési, rendelési akciókat. Elszámították magukat. Az már csak kármentés volt a részükről 2023-ban, hogy jó, akkor az előző években megjelent könyvek mégis lehetnek pl. a Libriben, de a legújabb címek persze nem. Pedig, megsúgom, most decemberben pl. a Chiss Birodalom ill. Darth Plagueis könyveket vitték mint a cukrot (a Libriben) többször utánuk kellett rendelni.

     

    Pont ez az, hogy ha valakinek csak 1 könyvre van szüksége, akkor nem éri meg neki a Szukitsról rendelni, mert a szállítási díjból vehetne magának még egyet egy könyvesboltban. Mikor még az Alphabet Osztag utolsó része megjelent én is a Libriben vettem meg, mert másra nem volt igényem akkor. Ha nem lett volna rá lehetőség, lehet azóta se lenne meg. Átlag ember meg általában nem úgy vásárol, hogy összevár x könyvet, mert úgy jobban kijön a szállítás.

    • Tetszik 4
  5. Hát nálam akkor továbbra is marad az angolul olvasás. Ha más nem veszi át az SW-t, akkor másnem AI-al lehet fordíttatni könyveket. DeepL-el leteszteltem az Eye of Darkness prológusát, teljes mértékben olvasható, nyelvtanilag rendben van, félrefordítás nem igazán van benne.

    • Nagyon tetszik 2
    • Szomorú 1
  6. 23 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

    A The Expanse-t nézte valaki? 

    Egy rész után nem kapott el, érdemes kitartani? A stat. mellette szól, ahogy néztem. 

     

    Első pár rész bevezető jellegű, utána viszont már rendesen beindul, a többi évadról nem is beszélve :D 

    • Köszönöm 1
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.