Ugrás a kommentre

A szereplők


Dzséjt

Ajánlott hozzászólás

Rendező, zeneszerző, író,, látásmód, kidolgozottság, zene, történet, mind-mind fontos részei a Star Warsnak, és az ep7(-8-9) sikere nagymértékben rajtuk és ezeken fog állni. De van még egy tényező, a szereplők. Az eredeti hat epizód koherenciájához nagyban hozzájárulnak azok a szereplők, akik több részen át is kiveszik a részüket a Galaxis átformálásából. C-3PO és R2-D2, Obi-Wan Kenobi, Palpatine, Anakin Skywalker, Yoda, Boba Fett, Owen bácsi, Beru néni, Chewbacca és Jabba, hogy csak azokat említsem, akik kettőnél több epizódban tűntek föl kisebb-nagyobb szerepben. Vajon ezúttal is lesznek visszatérőink?

A két droid feltűnésére igen magas összeget mernék tenni. Voltaképpen ők a Star Wars mesélői, még úgy is, hogy szegény C-3PO közben elvesztette az emlékezetét, de R2 például mindenről tud. Kihagyásuk, főleg mivel öregedésre képtelen szereplők és a Galaxis bármelyik korszakában használhatóak, botor dolog lenne.

De mi van az élőlényekkel, az emberekkel, akik bizony öregednek mind az univerzumon kívül, mind belül. Az ep1-2-3-ban azokat a karaktereket, akik feltűntek az ep4-5-6-ban is, lehetőség szerint ugyanazok keltették életre. Frank Oz, Ian McDiarmid, Anthony Daniels, Kenny Baker, mindegyikük visszatért korábbi szerepéhez. Persze az időközben meghalt, vagy megöregedett színészek nem kapták vissza korábbi szerepüket - kivétel, ha olyan paradox helyzet állt elő, mint Sidious esetében, amikor a fiatal Palpatine-t pont a megöregedett McDiarmid játszhatta el, de ilyen még egy ebben a formában nincs. De most előre megyünk az időben, nem vissza, vagyis az ep4-5-6 karakterei megöregedtek, akárcsak megformálóik.

 

Vajon visszatér-e Luke Skywalker? Esély van rá. Régi nyilatkozatok alapján, amik még a '80-as évekből származnak, Lucasnak voltak tervei Luke-kal a harmadik trilógiában. Többször is utalt rá, hogy abban Luke Ben Kenobihoz hasonló öreg bölcs mesterként tűnne már fel, ami azt is jelzi, hogy nem főszereplő lenne. Egy ilyen szerepkörben még Mark Hamill is eljátszhatná, amire jó esély van a vacsorázós hír alapján. Szarul néz ki? Igen, de mit számít ez a mai filmvilágban? Egy kis diéta, nem kevés smink és CG, aztán Luke lehet jobban nézne ki, mint az ep5-ben.

És ha jön Luke, jönnie kell Leianak is. Vajon ő milyen szerepet kaphatna? A Galaxis hercegnője nyilván nem opció, nem hiszem, hogy Leianak ilyen ambíciói lennének. De akkor micsoda? Politikus, mint az anyja, aki a békéért küzd, csak harciasabban? Vagy esetleg egy harminc-negyven évvel későbbi Galaxisban bölcs Jedi mester? Eltudnátok képzelni Leiat Jedi köntösben és fénykarddal? Carrie Fisher viszont totál jöhet, simán ráírható egy öreg politikusnő/Jedi mester szerepe.

S persze a trió harmadik fele, Han Solo sem hiányozhat. Harrison Ford állítólag hadilábon áll a Star Warssal, és végül is kollégáival ellentétben neki még szüksége sem lenne erre a szerepre, már ha eltekintünk attól, hogy mostanában nem szerepelt túl sok nagy sikerű filmben. De a nyugdíja neki már biztosítva van. Ám, visszatért Indy szerepébe is, és szerintem van olyan jó haverságban Lucassal, hogy újra beüljön a Millennium Falcon pilótafülkéjébe (az azért mekkora hangulatbomba lesz, amennyiben újra látjuk a Falcont!). Ám Han szerepe egy olyan Galaxisban, amikor nincsen Birodalom... Hát, furcsa lenne. Ahogy az ep2-3-ban szerintem Padmé nem találta a helyét (pacifista diplomata egy háborúban), úgy Han sem valószínű, hogy megtalálná a helyét egy békésebb Galaxisban. Akármennyit is fejlődött, végig hű maradt szabad lelkű egyéniségéhez, hisz még tábornokként is baromi laza és önfejű volt. Katonaként nem tudnám elképzelni, de nyugton ülő családapaként sem. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy az öreg Han hogyan tudná anélkül kivenné a részét az új történetekből, hogy ne csak az árral sodródjon.

De ha jön Han, tuti jön Chewbacca is. Nos, az ő megjelenítésével nincs gond, lényegében bárki játszhatja, ráadásul mindig csak Han szőrös haverjaként funkcionált, így bármikor bárhol bedobható a sztoriba.

És persze ott van a köpönyegforgató Lando. Vele kapcsolatban szerepet eltudnék képzelni, egy ilyen kétszínű sármőrnek mindig lehet szerepe. Na de Billy Dee Williams, hát ahogy hallottam a londoni celebrationon mintha több füvet szívott a kelleténél. Oké, a befűszerezett Lando is jöhet. :)

 

És akkor most jöjjön az igazán meredek ívben feldobott labda: Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker és Yoda. Igen, simán szerepelhetnek. Lucas minden téren lehetővé tette. Az univerzumban is megjelenhetnek, és szereplő is van rá. Örök életű szellemek, ha Luke és Leia szerepel, lazán megjelenhetnek neki, de lényegében bármely Jedinek (mellesleg megjegyzem, Luke például még szellemként is szerepelhetne, ha esetleg akkora lenne az időbeli ugrás). Yoda CG, Frank Oz pedig még visszatérhet hangadóként. Ewan McGregor újra magára öltheti Obi-Wan szakállát, már bizonyította, hogy remekül visszaadja az öreget. Hayden Christensen pedig magyarázatra sem szorul, sőt, mondok egy meredek feltevést: mi van, ha az ő behelyezése az ep6-ba icipicit ezt a célt szolgálta. :hmm: Mekkora érzelmi töltet lenne egy olyan jelenetben, amiben Luke vagy Leia Anakinnal beszélget!!! Főleg Leia esetében lenne ez nagyon kemény. Mert Luke megbocsátott Vadernek, na de Leia... Ő egy teljesen más történet, az ő otthonát Vader elpuszította, megkínozta, a szerelmét egy széntömbe fagyasztotta, több ízben is elfogta... Egy ilyen találkozás érzelmileg vetekedne a 66-os paranccsal, vagy Vader végső döntésével.

 

Na és az újak. Vajon kik lesznek az új hősök? Az ep1-2-3-ban a Galaxis elitjei szerepeltek. Jedi tanácstagok, kiválasztott, bolygók uralkodói, a Köztársaság vezetői. Csupa-csupa nagyember, a kisemberek csak mellékszerepeket kaptak, lényüket leginkább Jar Jar szimbolizálta, de őt is beléptették a nagyok közé az ep2-ben. Az ep4-5-6-ban éppen ellenkezőleg, a nagyok szorultak háttérbe, a kicsik lettek a hősök. Parasztfiú, csempész, svindler. Még a hercegnő is bolygóját vesztette hontalan lett, címe az Alderaan pusztulása után fabatkát sem ért.

De mi lesz most? Megint nagyemberek, vagy újra kisemberek? Esetleg ezúttal a kettő keveréke? Egyszerre lesz általuk tág és szűk belátásunk a Galaxis életére? Bevallom, nekem ez utóbbi tetszene igazán. Akárkik is lesznek, ők fogják alkotni az új Jedi Rendet, és formálni a Galaxist, bárhogy is fessen az az ep6 után.

 

De ami még igen sarkalatos kérdés, az a főgonosz. Egyszer valaki azt mondta, egy történet csak annyira jó, amennyire a főgonosz. Darth Sidious vitathatatlanul hatalmas főgeci volt. Olyan személy, aki még akkor is uralta a jelenetet, amikor csak hologramként szerepelt, egy igazi konspirátor, a rögtönzés nagymestere és gonoszsága mérhetetlen. És még a gonosz kacaj is jól állt neki. De csatlósai sem törpültek el mellette, Darth Vader, Darth Maul és Darth Tyranus, mindegyikük jól megírt, jól funkcionáló alfőgonosz volt, hogy az ő alattuk lévő Grievousról, Jabbáról, Jangoról és Tarkinról már ne is szóljak. A Star Wars tobzódik a remeg gonoszoktól és ettől (is) olyan jó. A hősöknek remek kihívóik vannak. Vajon képesek újra valami olyan kaliberű főtetüt alkotni, mint Sidious, és körülvenni olyan alszemetekkel, mint a tanítványai, követői? Mert ezen nagyon sok fog múlni.

 

Eh... Kezdek elememben lenni. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szép kis eszmefuttatás :clap:

A Disney bejelentése szerint original lesz a trilógia, és nem alapul korábbi könyveken, játékokokon stb.. :hmm:

A forgatókönyvíróknak fel kett kötni a bugyogót, hogy Lucas és a Disney, nameg a rajongók elvárásainak megfeleljenek.

 

Dzséjt, lennél most kreatív munkatárs a készülő trilógiánál? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hehe, meghiszem azt :)

 

De ha már szereplők, most egy színészre gondolok... Disney kedvence Johhny Depp, utóbbi 10 évben a legtöbb nagyszabású studio filmben ott volt (Karib filmek,Alice Csodaországban stb) most is egy nagy Disney pojektet tudott le, a Lonle Rangert.

 

Elég nagy esélyt látok rá, hogy a Disney ismét felkérje kedvenc színészét Johhny Deppet, hogy eljátszon egy remek karaktert a Star Wars univerzumban :o

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tényleg ott van mindegyikben... Te mond csak, hol láttad az Avengersben, a John Carterben, a Tron Legacy-ban, az A varázslótanoncban, a Narnia krónikái filmekben, vagy éppen az Iron Man 3 előzetesében? Az ilyen nagyot mondásokról azért leszokhatnál... ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A 6 film egy lezárt történet, valószínűleg új irányt fognak venni az ep7-ben. Éppen ezért minél kevesebb régi karaktert kellene visszahozni, maximum annyit, amitől működne a kontinuitás. A droidok jöhetnek, de a hús-vér karakterek már nem igazán. Amit el tudok képzelni, hogy esetleg Luke még öregen az elején szerepel két mondat erejéig, aztán Luke el. És/vagy a Jedik közül hologramként valaki, ebben a formában bármelyikük lehetséges, Anakin, Luke leginkább.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha valóban szerepeltetni akarnak egy következő nemzedéket, akkor tényleg jó lenne, ha az EU-ból merítenének ihletet.

 

Egyelőre a főgonosz személye az, amely nyugtalanságra adhat okot. Még is ki lenne Palpatine császár méltó utóda? Dzséjt jól írta, hogy az öreg még azokat a jeleneteket is uralta, amikor csak hologramként jelent meg. Sőt, megkockáztatom, akkor is, amikor csak említették a személyét, mint az EP4 során, amikor Tarkin bejelenti a civakodó birodalmi főtiszteknek a Szenátus feloszlatását, mint a néhai Köztársaság utolsó maradványát. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A régi trilógiát inkább Vader uralta mint Palpatine szerintem. Én hátul gombolós koromban meg is voltam sértödve hogy a hatodik részben az ultimate cool karaktert letérdeltetik egy öregember elé aki beszologat neki. Nálam igazán az uralkodót a prequel tette helyre.

 

Az EU-t remélem hanyagolni fogják, bár Lucast ismerve ez boritékolható is. Aki szereti azokat a könyveket az nyugodtan olvashatja őket de az mindig is EU volt ez meg nem. Attól hogy ez a film megjelenik nyilván nem tünnek el a betűk a régi könyvekből.

 

Amitől igazán félek az Han Solo. Jól írja Dzséjt, egy ilyen karakter csak hánykolodna az új trilógiában. Az ep.6 után játszodó Sw könyvek egyik legfeltünőbb vonása hogy szegény iszonyú bénán fest mint gondos családapa. Ha komolyan vennék a figuráját akkor Leiával egész életükben ilyen se veled se nélküled életet élnének.

Szerintem aki a régiek közül központba kerülhet az Luke. A Saga ilyes folytán lehetne a Skywalker család Sagaja.

 

Főgonoszra ugyan nincs tippem, de algonoszra igen: huttok! Egy-kettő, akár egy egész kartell. A Hutt Birodalom egyébként is végig ott volt a háttérben az egész eddigi Saga során. Őket nem a semmiből kéne előhúzni. Ráadásul a Birodalom elleni Lázadás, de a filmek alapján még a Klón-háború se különösebben tépázta meg a bolygóikat. Tényleg Jabba halálán nem húzta magát fel egyikük se? Nyilván hosszú idő rekonstruálni hogy pontosan hogy távozott el, mert az EU-val szemben, csak a filmek alapján a teljes udvartartása odaveszett amikor meghalt. Ez a bosszú nyilván pitiáner indok, de hát Gunray is ilyen pitiáner indokok miatt utálta Padmét. Nem gondolnám, hogy a huttok el birnák vinni a főszálat, de hogy piszok jó algonosz lenne belőlük az hótziher.

 

Ja és Dzséjt nagy gratula az iráshoz! Imádom az ilyen nagy fejtegetéseket olvasni :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Abszolút infó híján vagyunk, számomra mégis evidens, hogy az új trilógiában a Skywalker família további sorsának lehetünk majd tanúi. Elvégre, ahogy a számozás is utal rá, a Saga folytatásáról van szó (nem egy ebben az univerzumban játszódó, a filmekhez laza szálakkal kapcsolódó trilógiáról), az 1-6. rész pedig Anakin és Luke Skywalker életének egy szakaszát dolgozza fel. Persze az 1-6. rész egy szépen kialakított, kerek egész, de ennyi erővel az Episode 4 önmagában is az.

Mindenképp abban látom a korábbi filmekkel való egyezést, ha megismerhetjük a Skywalkerek harmadik generációját, ami egyúttal a filmek új generációjára is remek párhuzam, utalás. Nekem már az Episode 6 megtekintése után egyértelmű volt, hogy Leia és Han kapcsolatuk későbbi (képernyőn már nem látott fázisában) gyerekekkel gazdagítják az SW-világát, akikben ott csörgedezik Anakin Skywalker vére (egyúttal Han Solo-é is, ami nem egy rossz kombináció). Ezen a vonalon könnyedén lehetne tovább szőni a szálat... Luke immár Qui-Gon korú Jedi-mester, aki Yodához hasonlóan inkább az a háttérbe vonuló, csendes, merengő típus, aki csak akkor használja a fénykardját, ha feltétlen muszáj. Így kiküszöbölendő az, hogy főszereplő legyen, ugyanakkor megvan az elengedhetetlen kapocs, ami összeköti a Sequelt elődeivel. Tehát én egy felnőtt korú Solo (Skywalker) testvérpárt mindenképp jónak tartanék egy-egy főszerepre.

Han és Leia inkább legyenek Luke-hoz hasonló, kevesebbet szereplő karakterek, ugyanakkor puszta jelenlétükkel (ami ne legyen fölösleges és erőltetett) váljanak összekötőkapoccsá. Abban nem sok jót látok, ha a nyugdíjas korban lévő triót erőltetnék orrba szájba, a fentebb említett módon viszont még tetszene is.

Másrészt, van nekünk egy Anakin Skywalkerünk. Meghalt, de ez miért gátolná meg a felbukkanását? Egyrészt ő a Kiválasztott, másrészt Kenobihoz és Yodához hasonlóan elsajátította az Erő-szellemmé válás technikáját, így bőven látok rá esélyt, hogy a szakállas öreghez hasonlóan Anakin is felbukkan (ismét) fia előtt, hogy tanácsokkal lássa el, vagy bármi hasonló... a lényeg, hogy ez tovább növelné a korábbi trilógiákkal való kapcsolódást, egységességet. Anakin Jedi volt a Prequelben, Sith az Originalban, majd Erő-szellem a Sequelben. Nesze neked kerekség. :P De az sem lenne feltétlen ökörség, ha Anakin Skywalker kapcsán zajlana az alapkonfliktus... ugyan már meghalt, mégis tovább él a cselekményekben, ami kihatással lehetne a 7-8-9. részekre.

R2-D2 és C-3PO szereplése alap! Semmi értelmét nem látom a mellőzésüknek. Lucas elmondása szerint R2-D2 a távoli jövőben el fogja mesélni a Star Wars történetét (nyilván, amit maga is átélt), így a két droidnak a filmekben a helyük. Már csak szimbolikus jelentőségük miatt is, mivel az évtizedek folyamán valóságos ikonokká váltak.

Lehetnének visszatérő mellékszereplők is, akik feltűnése tovább növelné a nagyon fontos kohéziót.

A potenciális új szereplőkből pedig óceánnyi lehetőség kínálkozik. Jedik, politikusok, csempészek, fejvadászok, stb. Aminek nagyon örülnék (és a 6 filmből hiányolom is), az egy kiforrott jellemű, és technikailag is magasan képzett női Jedi. A geonosisi csatában cameozó Aayla vagy Luminara minden csak nem sok...

Ezért ne kövezettek meg, először csak poén szinten jutott eszembe, de akár az idős Ahsoka is egy lehetőség... akik nem nézik a TCW-t, azok számára nem lenne eget rengetően nehéz elmagyarázni néhány mondatban, ki is ő, mit keres itt, hol volt, stb. Annyiból tartom veszélyesnek, hogy nehéz megállapítani, mennyire illene ebbe a korszakba. Másrészt, biztos vagyok benne, hogy sokan azon akadnának fent (ahogy a mai napig még sok TCW néző is), hogy Skywalkernek hogy lehetett tanítványa, amikor a 3. részben nem kapta meg a mester címet... :facepalm::clap: Viszont akár abból a szempontból is jó húzás lehetne, hogy emlékeivel, történeteivel közelebb hozná egymáshoz Anakint és Luke-ot. De az Új Jedi Rend (mert ennek megalakulását is csaknem 100%-ra veszem) kiépítésében is jelentős szerepet tölthetne be.

 

Ez csak néhány ötlet, ami eszembe jutott a szereplők kapcsán, de egyrészt nem vagyok forgatókönyvíró, másrészt, így elelmélkedve, ha profik nyúlnak hozzá, akár egy nagyon élvezetes trilógia születésének is tanúi lehetünk a következő évek folyamán.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahsoka nekem is eszembe jutott (meg Cad Bane :)), sőt, a TCW-ből más szereplők is átugorhatnának az ésszerűség mellett (azok, akik átélhetnek 30+ évet, tehát főleg az idegenek). Mondjuk Rotta, mint a Bomarr említett hutt alfőgonosz, aki kicsit begőzölt az apja halála miatt? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahsokánál a kisebb probléma lenne szerintem, hogy Anakin tanítványa volt. A nagyobb az, hogy mit csinált ő a középső trilógia alatt? Szerintem ez már eléggé leterhelné a nézőket, hogy egyrészt Klón-háborús hős, Anakin tanitványa, aki valamiért teljesen felszivodott a Birodalom eltűnéséig, de most újra itt van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Főgonoszra ugyan nincs tippem, de algonoszra igen: huttok! Egy-kettő, akár egy egész kartell.

Ez egy remek ötlet, én is pártolnám.

 

Egyébként elég nehezen szakadunk el az első 6 filmtől (ezt most nem szó szerint értem), és bizonyos szinten az EU-tól is (pl. Solo-gyerekek), igazán arra vagyok kíváncsi, vajon a valóságban is így lesz-e, vagy mernek valami teljesen újba belefogni. Egyelőre az ep7-9 számozásból indulunk ki, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy feltétlenül muszáj volna az 1-6 részekben szorosan kapcsolódó történetet kihozni. A kontinuitás kimerülhet a számozásban, és más egyébben pedig nem. Vagy mivel még nem szeretnének kijönni a történettel és alcímekkel, az új filmek tekintetében maradnak hivatkozási alapnak a sorszámozások, aztán ez változni fog. Azt hiszem, részemről amellett lennék így semmi infok mellett, hogy nagyobb változás lesz, mint amire most gondolni tudunk. Ha nem, akkor sem történik semmi tragédia :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahsokánál a kisebb probléma lenne szerintem, hogy Anakin tanítványa volt. A nagyobb az, hogy mit csinált ő a középső trilógia alatt? Szerintem ez már eléggé leterhelné a nézőket, hogy egyrészt Klón-háborús hős, Anakin tanitványa, aki valamiért teljesen felszivodott a Birodalom eltűnéséig, de most újra itt van.

 

Illetve, "Ha én elmegyek, az utolsó Jedi, Te leszel." A bölcs mester utolsó mondatai ne legyenek már füllentések vagy tévedések.

 

Az élőszereplős sorozatban még lehet túlélő Jedi, de a IV. epizódtól kezdve, már ne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Filmek tekintetében Ahsoka az első trilógia alatt sem csinált semmit :hehe:

De ott ez nem feltétlenül baj. Anakinhoz az ep.2 után került, tehát az első két filmes szerepeltetése nem indokolt és ha valami lesz vele (esetleg meghal az ep.3 előtt), akkor nincs ütközés. Az új részeknél viszont túl sok kérdést húzna maga után és szerintem emiatt erőltetett lenne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Yoda nem volt kispályás Jedi, ez tény, de hogy a Galaxis (felfoghatatlanul hatalmas "terület") összes Jedijét személyenként érzékelje, azt szinte kizártnak tartom. Egyébként Yoda mióta tévedhetetlen? :) Az Ep1-2-3 rá a legjobb példa, hogy nem az.

Direkt nem jövök az EU-val (ami szerint viszonylag sok Jedi életben maradt, ami nem is olyan hihetetlen), mert elég Lucas-ra gondolni, aki valami oknál fogva Quinlan Vos 66-os parancs utáni életben maradása mellett kardoskodott. Tudom, meggondolhatja magát az öreg, stb., de ez jelzésértékű lehet annak tekintetében, hogy Lucas szerint sem csupán 2 darab Jedi élte túl a tisztogatást. Ha ésszerűen belegondolunk, bármilyen profi volt a Birodalom, hogy az összes létező Jedit kiirtsa 2 kivétellel, számomra kissé abszurd. Tehát én nem alapoznék mindent Yoda kijelentésére, mivel szerinte a Sötét Oldalról sem lehet visszatérni, mivel az örökké uralja az illető sorsát. Igaz, hogy a Kiválasztott cáfolta meg az állítását, ám ettől még tévedett, ez a lényeg. Mindent tudó Jedi még Yoda sem volt, de szerintem kár ezt ragozni, érthető, mire akarok kilyukadni.

 

Hogy Ahsoka mit csinált a középső trilógiában? Azt amit Ben és Yoda a két trilógia között, azt amit Darth Maul az Episode 1 és TCW között. Ötletek biztosan lennének, de ha realista akarok lenni, be kell látnom, hogy minimális, ha nem zéró az esélye a lány felbukkanásának. Mint írtam, csak kósza ötlet egy mezei rajongótól. Bízom benne, az alkotók jobban tudják, milyen szereplőkre van szükség az új trilógiában.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én nem pártolom Ahsoka visszatérését, neki mindenképp meg kell halni a TCW-ben, legalábbis remélem, hogy ez bekövetkezik. :) A huttok szerepelhetnének akár, de csak mint mellékgonoszok. Nekem még mindig furcsa belegondolni, az original trilógiánál valamiért azt gondoltam, hogy Jabba az egyetlen hutt a világon, aztán az EP1-ben feltűnt a háttérben Gardulla. :D Meg azóta az EU is kidolgozta a szervezetüket stb. (amit a TCW részben át is vett)

 

Anakin-szellem dolgot én támogatom, de ha ezt megcsinálják, az egyik legnagyobb vitatott lépés lesz. Így is sokan rázták az öklüket, amikor Haydent rakták be az EPVI zárójelenetébe (megjegyzem, köztük voltam én is).

Szerkesztve: - Nute Gunray
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ha valaki vissza fog térni szellemalakban, az Yoda lesz. Ebben bízom is. Aztán ki tudja. Ashoka esetleges feltűnésétől már most viszketek, többek közt a lent felsorolt okok miatt. De aggódni majd akkor kezdek, ha Darth Maul nem hal majd meg (egyértelműen) a TCW-ben, és a későbbiekben viszontláthatnánk, mint a Sith-rend feltámasztóját, vagy valami. Ahogy jobban belegondolok, azért elég sok lehetőségük lesz az alkotóknak elcseszni a dolgokat.

Remélem csak olyan elvek alapján fogják kidolgozni a folytatást, hogy azokkal ne tegyenek semmit zárójelbe az eddigi sztoriból, egy apró mozzanatot, jelenetet, de még egy mondatot se kelljen majd utólag újramagyarázni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt hiszem, részemről amellett lennék így semmi infok mellett, hogy nagyobb változás lesz, mint amire most gondolni tudunk.

Ez is egy lehetőség, de két okból kételkedek a nagyon nagy változásban. Egy, Lucas benne van, és eléggé ragaszkodik a kapcsolatokhoz. A TCW is szólhatna bárki másról, mégis Anakin és Obi-Wan a főszereplő, és minden filmes karakter feltűnik, még olyan is, aki már meghalt. :)

Másrészt, túl sok volt az ep1-gyel kapcsolatban a negatív felhang amiatt (is), hogy ennyire más lett. A világ, a szereplők. Szóval nem biztos, hogy ezt másodszor is meg merik lépni. Más lesz, de nem annyira, mint teszem azt a Star Trek TNG és az Enterprise.

 

Illetve, "Ha én elmegyek, az utolsó Jedi, Te leszel." A bölcs mester utolsó mondatai ne legyenek már füllentések vagy tévedések.

Ha csak ez a szöveg nem arra vonatkozik, hogy Luke az utolsó tagja a Jedi Rendnek. Ne feledjük, maga a Jedi egy eszme, amit követnek, egy Rend, amibe tömörülnek eme eszme követői. Ahogy azt a filmben Dooku kapcsán láttuk, ettől az eszmétől el lehet fordulni, a Rendből ki lehet lépni, és akkor az illető már nem Jedi lovag. Még Ben is úgy fogalmaz, hogy "I was once a Jedi Knight", magyarul "valaha én is Jedi lovag voltam". Vagyis már magát sem tartja Jedinek! Ha annak tartaná magát, jelenidőben beszélne a dologról. Szóval Luke az eszme és a Rend utolsó tagja, nem az utolsó jó Erő használó, és nem feltétlen az utolsó olyan Erőhasználó, aki valaha a Rend tagja volt. Ki tudja, hányan hallgattak Obi-Wan és Yoda utasítására, hogy bujdossanak el.

Persze, ettől függetlenül én sem tartom valószínűnek Ahsoka vagy bármilyen egykori Jedi visszatérését. Főleg azért nem, mert ha még élnének, és nem egy Dagobah szerű ősvilágon lapulnak, akkor legkésőbb az ep6 idején előmásztak volna rejtekhelyükről.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elég nagy esélyt látok rá, hogy a Disney ismét felkérje kedvenc színészét Johhny Deppet, hogy eljátszon egy remek karaktert a Star Wars univerzumban :o

Én nagyon bírom Johnny Depp-et, de speciel SW-filmen egyáltalán nem tudom elképzelni. :hehe:
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tök jó olvasni ezeket a lelkes találgatásokat... Mennyire más a hangulat, mint volt két napja. :)

 

A SW univerzumban - ahogy már tapasztaltuk - szinte bárki visszahozható. Azt nem mondom, hogy ez mindig jó dolog is, de talán szellemkép formájában nem annyira fájó. Ugyanakkor arra azért vigyáznék a helyükben, hogy a 4-5-6 jedimentes és sithmentes világába nehogy nagyon belerondítsak.

 

Viszont Sith- és Jedi Holokronokkal a lehetőségek korlátlanok. Akár Darth Bane és a többiek... illetve Satele Shan és néhány nagy hatalmú Jedi is feltűnhetne. Már ha akarnak egyáltalán bármi kapcsot az EU-val.

 

Nagyobb valószínűséget látok azonban arra, hogy a Luke/Leia/Solo triumvirátus valami epizódszerepben tér vissza, aztán inkább egy Új Jedi Rend színes világával (igen, női Jedivel) és esetleg egy új Sith Birodalom tagajaival töltik meg a mozit. Csempészekkel, fejvadászokkal, kalandokkal. Szerintem a Disney logo alatt a politika kevesebb lesz - ami bizonyos szempontból nem baj. De hogy lesz még Jar Jar-hoz hasonló idióta figura a gyerekek kedvéét, az majdnem biztos. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is biztosra veszem, hogy a klasszikus hármas vissza fog térni. Azt nem mondom, hogy ők viszik a hátukon majd a sztorit, de jók lesznek a kontinuitás végett. A többiről persze lövésem sincs, a lehetőségek tárháza végtelen...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az új részeknél viszont túl sok kérdést húzna maga után és szerintem emiatt erőltetett lenne.

Egyáltalán nem pártolom a jelenlétét. Mindössze céloztam arra, hogy sem az első, sem a második trilógiában nem szerepelt, így a következőben pláne felesleges :)

 

Én nagyon bírom Johnny Depp-et, de speciel SW-filmen egyáltalán nem tudom elképzelni. :hehe:

Én sem :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is biztosra veszem, hogy a klasszikus hármas vissza fog térni. Azt nem mondom, hogy ők viszik a hátukon majd a sztorit, de jók lesznek a kontinuitás végett. A többiről persze lövésem sincs, a lehetőségek tárháza végtelen...

Már nekik is nagyon örülnénk, szerintem. :) Hisz rajtuk nőttünk fel. :) Peter Mayhew nem tudom, hogy benne lesz-e, minden gond nélkül elvállalhatná, talán a Disney is szeretné őt visszahozni, nem tudom. A továbbiakban zölddel mindig hozzáfűzök valami EU-sat. A film ugye 40 évvel játszódna A Jedi Visszatér után, ami az EU szempontjából pont egy olyan korszak, amit még csak most közelítettek meg és teljességgel kihasználatlan. Luke-ot már többször meg akarták ölni az EU-ban, de Lucas folyton megvétózta. Talán ezért? Han Solónál nem tette ugyanezt, felmerült, hogy így jár, de végül életben hagyták. Chewbacca elvileg erre az időszakra már halott, de az EU rugalmas, ha a Disney úgy döntene, hogy visszahozza, márpedig a nosztalgia végett lehet megteszi, majd összeütnek egy sztorit, hogy nem sokkal a film kezdete előtt visszatér, miszerint túlélte a Sernpidali katasztrófát. Megoldható teljesen.

 

Viszont szerintem nem csak ez a három szóba jöhető név lehetne. Anthony Daniels szinte biztosan elvállalná C-3PO-t, hiszen mindenütt elvállalta. Kenny Baker, hát... Őt szinte sohasem láthatjuk, de mégiscsak ő R2-D2. Akit még nagyon szívesen látnék a vásznon, az Billy Dee Williams. Igaz, hogy ő még Harrison Fordnál is öregebb (75 éves), de egész jól tartja magát és Hollywoodban azért sokáig szokták húzni a színészek.

 

Az újak közül, hát... Emelhetnek át egy-két arcot az EU-ból, de lehet, hogy csak mellékszereplőként. (Aayla Secura és Quinlan Vos tökéletes példa erre.) Adott ugye a Solo házaspár egyetlen életben maradt gyermeke, Jaina Solo, de ő már javában felcseperedett, fiatal nő, nemrég házasodott meg. A többi gyerekre nem is feltétlenül kell utalniuk, kivéve ha behozzák Allanát, Solo fiának, Jacennek a lányát, aki most velük él. Róla például lehetne egy ilyen Jedi Lovagos kiképzős sztorit írni. Vagy ott van Luke fia, Ben. Talán ez jó lehetőség arra, hogy átadják végre a stafétabotot az új generációnak, mint a filmek, mind az EU tekintetében.

 

Arra gondoltam, hogy akár Denis Lawson is megjelenhetne, ő volt ugye Wedge Antilles, bár mellékszereplő volt és ma már alig lehet ráismerni és az átlagos filmnéző nem is tudná, hogy ki az. De mégis megmosolyogtató visszatérő lenne.

 

Corran Hornt én behoznám. Nagyon sok régi motoros EU fan kedveli őt. Egykori x-szárnyú pilóta, Wedge-el szolgált egy században, későbbi Jedi Lovag, aztán Mester és egy nagyon-nagyon jó karakter. Bár ő is öregszik azért erre az időszakra, szerintem Viggo Mortensenre tökéletesen illene a szerep.

 

Persze nem hiszem, hogy minden szereplőt az EU-ból szortíroznának, nyilván a történet gerincét az újak fogják vinni, mert úgy van értelme várni a filmet, ráadásul fontos, hogy újak legyenek, mert így nem kell 20 évnyi könyvtudás ahhoz, hogy bárki képben legyen, ráadásul meg akarnak célozni egy új generációt. Az események tárháza végtelen. Csak azért keverem ide az EU-t, mert ahogy elnézem, legalábbis az előzetes híresztelések alapján a Disney elég körültekintő és minél inkább meg akarnak felelni a rajongóknak és persze az új generációnak.

 

Apropó, egy Frank Oz, mint Yoda szelleme szintén nagyon nosztalgikus lenne. (Anakin pedig max. Hayden Christensen képében jelenhetne meg, mert ugye őt azért mégiscsak belecsempészték az EPVI.-ba.)

 

Boba Fett, bár az EU visszahozta rögtön a halála után, szerintem biztos, hogy nem lesz, még akkor sem, ha ebben az időszakban még él.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kenny Baker, hát... Őt szinte sohasem láthatjuk, de mégiscsak ő R2-D2.

Kenny Baker semmit nem csinált már az új trilógia alatt. Asszem az első részben egyszer belebújt a robotba, nosztalgia gyanánt. Deniels egyszer nyilatkozta is, hogy nem érti miért írják ki a film végén Baker nevét, hisz már köze nincs a karakterhez. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.