Ugrás a kommentre

Vége a LucasArts-nak


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

GrimFandango-Lucasjpg.jpg

 

Hát…akkor ennyi volt. Már korábban is hírt adtunk felőle, hogy nem áll jól a LucasArts szénája, most azonban már biztos: A Disney bezárja a Lucasfilm videojáték-fejlesztő részlegét.

 

A céget 1982-ben alapították, és legnagyobb sikereit a 90-es években érte el. A Star Wars és Indiana Jones témájú játékok mellett rengeteg saját fejlesztésű, eredeti játékot készített még. Ilyenek voltak a The Secret of Monkey Island (1990) és a Grim Fandango (1998).

Az utolsó játékuk, mely nagy sikereket ért el, a Force Unleashed (2008) volt. A Kinect Star Wars, mely éppen ma egy évvel ezelőtt jelent meg, volt az utolsó cím, melyet a cég fejlesztett.

 

A hivatalos nyilatkozat:

 

Miután felmértük helyzetünket a játékpiacon, úgy döntöttünk, hogy átállítjuk a LucasArts-ot belső fejlesztésről licence-modellre. Ezzel csökkentjük a kockázatot és szélesítjük a minőségi
Star Wars
játékok portfólióját. A változás eredményeként elbocsátásokat kellett eszközölnünk a szervezet egész területén. Hihetetlenül hálásak vagyunk és büszkék a tehetséges csapatokra, akik az új címeink fejlesztésében részt vettek.

 

A Kotaku szerint 150 embert küldtek el (a Wikipedia szerint 350+ dolgozója van) és leállítottak minden futó projektet, többek között a First Assaultot és a 1313-t. A Game Informer azonban felvette a kapcsolatot a Lucasfilm egyik szóvivőjével, akitől egy leheletnyivel több bizakodásra okot adó választ kapott:

 

Természetesen, mint minden cégnek, mely ekkora bejelentésen megy át, nekünk is át kell néznünk a portfóliónkat és át kell rendeznünk néhány dolgot. A
1313
fantasztikusan nézett ki, és nagyszerű fogadtatása volt. A többi, be nem jelentett címünk is remekül van, csupán elértük azt az üzleti értelemben vett pontot, ahonnan nem fejleszthetjük tovább őket saját magunk és nem tarthatjuk azt az irányt, mely felé a cég eddig tartott.

 

Meg kell még említenem, hogy bizonyított külső partnereket keresünk, akik segíthetnének videojátékokat szolgáltatni a rajongóknak. Továbbra is hiszünk a videojáték-iparban, továbbra is jelentetünk meg Star Wars játékokat, csupán csak egy másik modellt keresünk a belső fejlesztés helyett…

Mindent figyelembe vesznek. Mindig ott a lehetőség, hogy a
Star Wars 1313
egy külső cég segítségével megjelenik.

 

Nagyon szomorú. Szörnyű egy nap. De szeretnék mindenkit megnyugtatni, lesznek még új
Star Wars
játékok a piacon.

 

A Knights of The Old Republic és a Battlefront is külső cég fejlesztése, így van rá esély, hogy minőségi Star Wars játékot látunk a jövőben. Arra viszont valószínűtlennek tűnik, hogy a LucasArts bármely más címéből új játék készüljön, ami nagyon szomorú. Akárhogy csűrik, csavarják a dolgot, ez azt jelenti, hogy a LucasArts mostantól már csak egy brand, egy név.

 

Szerintetek napvilágot lát valaha a 1313 vagy a First Assault? Vajon így végleg befellegzett egy esetleges Battlefront vagy Jedi Knight folytatásnak?

Nektek mi volt a kedvenc LucasArts játékotok? Ne csak Star Wars-ra gondoljatok!

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.