Ugrás a kommentre

Megvan az operatőr és a formátum


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

mindel.jpg

 

A Boba Fett Fan Club ott volt a Dan Mindel operatőrrel tartott közönségbeszélgetésen, a ASC Breakfast with Dan Mindelen, ahol megtudták, hogy ő és csapata lesz felelős a VII. epizód képi világáért.

Mindel dolgozott már együtt Abrams-szel. Első közös filmjük a Mission: Impossible III volt, mely Abrams első rendezése is volt. Ekkor kezdték el közösen használni Abrams azóta híressé/hírhedté vált védjegyét, a lens flare-t. A Star Treket és a Sötétségben: Star Treket újra együtt készítette a két filmes, így nem meglepő, hogy a Star Wars legújabb részénél is ő lett a befutó. Az operatőr eddigi munkái között szerepel még a Kémjátszma, a Domino és a John Carter. Pályája során sokat dolgozott együtt a Ridley és Tony Scott-tal.

 

Mindel azt is elárulta, hogy az új epizód nem digitálisan fog forogni, hanem analóg módon, 35 mm-es Kodak filmre. Pontosabban a 2007-ben bemutatott VISION3 500T 5219-esre.

 

 

 

Abrams híve a régimódi technikáknak, és rendszeresen filmre forgat, így talán ez a döntés sem olyan meglepő. Lucas a Baljós árnyak idején kezdett el a digitális módszerrel kísérletezni, és a trilógia utolsó két része már úgy is készült. Az analóg filmhez való visszatérés egybevág azzal, amit Kathleen Kennedy és Mark Hamill mondott arról, hogy visszatérnek a klasszikus trilógia hangulatához és készítésének módjához.

 

Szóval Gilbert Taylor (Ep IV), Peter Suschitzky (Ep V), Alan Hume (Ep VI) és David Tattersall (Ep I-III) után Dan Mindel is kamera mögé állhat egy Star Wars filmben.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.