Ugrás a kommentre

R2-D2 már a fedélzeten!


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

R2_EP7.jpg

 

A múlt héten egy olyan <a href="http://starwarsblog.starwars.com/2013/11/19/r2-d2-is-in-star-wars-episode-7-and-hes-fan-made/' class='image' alt='R2-D2' />fotó látott napvilágot, melyen Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, két ismeretlen férfi és a kedvenc asztrodroidunk szerepelt. Bár nagy meglepetés lett volna, ha nem így van, de most már hivatalossá vált a hír: R2-D2 szerepleni fog az új filmben! Mint később kiderült, a két ismeretlen férfi neve Lee Towersey és Oliver Steeples. Mindketten nagy rajongók és az R2-D2 Építők Klubjának (<a href="http://astromech.net/">R2-D2 Builders Club) tagjai. Ők ketten hivatalosan is csatlakoztak a VII. epizód készítői gárdájához.

Steeples, aki 10 évnyi tervezés és alkatrészgyűjtés után, 2007-ben építette meg első R2-ját, ezt mesélte a Kathleen Kennedy-vel való találkozásról:

 

Az egész akkor kezdődött, mikor Kathleen Kennedy körbenézett az R2-D2 Építők részlegén a németországi Celebration Europe-on múlt nyáron. Együtt fotózkodott velünk és nagyon megdicsérte a droidjainkat. Megemlítettem neki, hogy az angol R2-D2 Építők elérhetőek lesznek, ha szükség lenne rájuk. Persze csak viccnek szántam a dolgot. Mikor Jason McGatlin (executive producer) kapcsolatba lépett velem, az az ő javaslatára történt.

 

A képen látható droidot Towersey építette, aki a nagy feladat ellenére magabiztosnak tűnik:

 

Jól ismerjük R2-t. Rengeteg alkatrészünk és rajzunk van, amit referenciaként használunk, ráadásul azt is tudjuk, hogyan épül fel egy ilyen szerkezet, szóval azt is tudjuk, hogy milyen problémákat kell elkerülnünk.

 

R2_EP7_építők.jpg

 

Jelenleg mindketten a Pinewood Stúdióban dolgoznak (ahol a kép is készült), és egyelőre csakis az asztromechanikai droidok megépítése és karbantartása a feladatuk:

 

A mechanikán még fejlesztenünk kell. Jelenleg a kutatási és tervezési fázisban tartunk, ahol olyan meghajtást keresünk, ami megbízható minden elképzelhető terepen. Szóba jöhet egy egymotoros megoldás és egy olyan rendszer is, ami tereptől függően állítható. Van néhány ötletünk, ami csak tesztelésre vár.

 

Mindketten vettek már rész forgatáson, azonban mozifilmen még nem dolgoztak. Ráadásul ez nem is akármilyen film:

 

Towersey:
Lenyűgöző látni a film készítésének folyamatát, ahogy a Star Wars VII. epizódja szépen lassan körénk épül.

 

Steeples:
Valóra vált álom. Remélem a világ minden minden R2-D2 építőjének elvárásához méltó leszek, a több milliónyi Star Wars rajongóról már nem is beszélve.

 

Ez igazán jó hír! Minél többen dolgoznak a filmen őszinte lelkesedéssel, annál jobb lesz a végeredmény. smile.gif

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.