Ugrás a kommentre

EU szereplők a VII. epizódban?


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Folytatjuk a hírek pótlását… bár most erősen pletykákról lesz szó. Nagyon erősen.

A starwars7news.com arról lamentált néhány napja, hogy mennyire is jelenik majd meg az EU a VII. epizódban, mikor egy névtelen hozzászóló, akik később azt kérte, szólítsák JediDiggernek, a kommentek között belsős információkat osztott meg az oldallal. Szerinte megkapjuk Marát is, Jacent, Jainát és Bent is…meg nem is… Olvassátok fenntartásokkal!

 

mara_jade.jpg

 

Itt az a bizonyos első hozzászólás:

 

Az elmondható, hogy a
Rebels
fogja bemutatni Mara Jade-et a filmes kánonban, aki időnként megjelenik majd az Inkvizítor oldalán. Ő lesz Ben Skywalker (élő) anyja.

A VII. epizód 30 ABY-ben játszódik. Jacen és Jaina azok lesznek Bennek, mint Luke-nak Han és Leia voltak. Ben nagyjából annyi idős, mint az unokatestvérei. Chewie életben van. 4 ABY-től teljesen új idővonalat kapunk.

Pablo Hidalgo és Leland Chee folyamatosan konzultál Kethleennel és J.J.-jel az EU adatbázisból származó részletek, karakterek ügyében.

2015-re a könyvek és a képregények a mozik, a TV és a Netflix kánonjába fognak tartozni.

A
Rebels
nek nagyon erős kapcsolata lesz az új trilógiával. EU karaktereket, ötleteket, bolygókat visz majd a kánonba, és bemutat két új szereplőt az új trilógiából, egy birodalmit és egy Jedit.

 

Azok után, hogy mennyiszer elmondták, hogy a VII. epizód nem a könyveken alapul majd, meglepődnénk, ha ennyi is bekerülne az EU-ból… Az viszont nem hihetetlen, hogy esetleg a Rebels karaktereket adhat az új trilógiának, hiszen hasonló pletykánk már volt.

A forrás így folytatta egy későbbi üzenetében:

 

Jelenleg az EU karakterek vázlatos leírását használják megváltoztatott nevekkel. Luke felesége a Shira Brie/Marad Jade formulát követi majd: Vörös haj, zöld szemek, attitűd, stb…

Ugyanez a helyzet a nagy trió gyerekeivel.

A rajongók nem találkozhatnak majd olyan karakterekkel, mint Kyle Katarn, Corran Hornn vagy Chligal, de hozzájuk nagyon hasonlóval biztosan.

Ez nem is lehetne világosabb,
A Jedi visszatér
utáni EU, mely ’91-ben indult, halott. A
Kirajzás
tól számolva egyetlen történet sem számít.

Bob Iger [a Disney feje] is azt mondta, hogy a 17.000 létező karaktert inspirációként használják majd. Shire Brie és Mara Jade lesznek Luke feleségének/szerelmének alapjai.

Jaina a Solo lány, Jacen a Solo fiú, Ben pedig a Skywalker fiú ihletője.

Az új idővonal legtöbb karaktere a régi idővonal karakterein alapszik.

 

Ha ennyi mindent át akarnak venni, miért éppen a nevet változtatnák meg? Sok minden kamunak hangzik ebből, de az esélye mindig megvan annak, hogy mégsem az.

Mara Jade feltűnése mint Luke szerelme valószínűtlennek tűnik, hiszen George Lucas maga is rengetegszer kijelentette, az ő fejében Luke sosem nősült meg.

Az viszont aztán tényleg nagyon merész kijelentés, hogy az EU halott. JediDigger nem tudhat sokat róla, ha ilyet ki mer mondani, hiszen szerinte is csak a Kirajzástól számítva törlik el… Na, ez a másik. Az első üzenetben még 4 ABY-ról (A Jedi visszatér) volt szó, a másodikban viszont már 27 BBY-ről (Kirajzás) beszél. Ez nem kis különbség, hiszen így az egész klón háború és a lázadás korai szakaszai is eltűnnének (kivéve persze a TCW-t). Azért ez nagyon drasztikus lenne.

 

A forrás szerint a VII. epizódra való utalgatás nem a Rebelsben kezdődik majd, hanem A klónok háborúja hátralévő részeiben, azon belül is Yoda történetívében. Na erre nagyon kíváncsiak leszünk!

 

arndt.jpg

 

JediDigger megerősíti, hogy a Michael Arndt távozásának körülményeiről szóló pletykák igazak, azaz kreatív okokból küldték el. Arndt Luke-ék gyerekeire koncentrált a forgatókönyvében, Abrams viszont még a Nagy Triót szerette volna a középpontba helyezni, így elváltak útjaik és a szkriptet átírták. JD szerint viszont itt nincs vége a történetnek, szerinte ugyanis Arndtot átvezényelték a VIII. epizód írására, ahol már tényleg a fiatalokon lesz a hangsúly. Ezt alátámasztja az is, hogy az Oscar-díjas forgatókönyvíró azóta sem választott következő projektet, pedig más stúdiók biztosan örömmel lecsapnának rá.

 

JediDigger azzal zárta meséjét, hogy elmondta, Abrams többször is találkozott Timothy Zahnnal. Ezt azonban maga az író cáfolta a Club Jade-en:

 

Általában nem folyok bele az ilyen dolgokba, de mivel felmerült a nevem, gondoltam hasznos lesz, ha elmondom, hogy Abrams és én *nem* találkoztunk. Akármit is jelentsen ez.

 

Az oldal szerint JediDigger forrásai mind közel állnak a produkciókhoz, de így is nehéz minden állítását komolyan venni. Ti mit szóltok mindehhez?

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.