Ugrás a kommentre

1x07 - Empire Day


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. rész - Empire Day / A Birodalom napja

 

epguider106.jpg

 

Írta: Henry Gilroy

Rendezte: Steven G. Lee

 

Helyszín: Lothal

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Inkvizítor - Jason Isaacs

Kallus ügynök - David Oyelowo

Tseebo - Peter MacNicol

Maketh Tua miniszter asszony - Kath Soucie

Cumberlayne Aresko parancsnok - David Shaugnessy

Myles Grint felügyelő - David Shaugnessy

Jho - Dee Bradley Baker

Valen Rudor báró - Greg Ellis

Gall Trayvis szenátor - Brent Spiner

Alton Kastle - Steve Blum

Ephraim Bridger - Dee Bradley Baker

Mira Bridger - Kath Soucie

C1-10P

 

Történet

A Galaxis nagy ünnepségre készülődik: elérkezett az Első Galaktikus Birodalom megalakulásának 15. évfordulója. Ám ez a nap nem mindenkinek öröm, különösen nem Ezrának. Az ifjú padawant súlyos titkok gyötrik, ami miatt nem tud tanulmányaira koncentrálni. S ha mindez nem lenne elég gond neki, a múlt árnyaiból előtűnik egy régi ismerőse - akire az egész Birodalom vadászik.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az öreg Jho pit kocsmája egy kis előőrs közepén fekszik, amelyet "Jhothal" néven is emlegetnek. A helyiség messze esik a fővárostól.

- Jho a kocsmájában sok klónok háborúja korabeli roncsot hasznosított újra, köztük egy "Crumb Bomber" elnevezésű gunship orrát is. Jho állítja, hogy eredeti darabról van szó.

- Jho nevének írásához a köznyelvben használatos betűtípust használja. Az ithoriánok fiziológiai tulajdonságaiknál fogva képtelenek a köznyelvet beszélni, így fordítógépek használatára kényszerülnek.

- Ahelyett, hogy megmutatnák Palpatine igazi valóját, a holoneten általában fiatalnak és jóképűnek ábrázolják. Ez bevett gyakorlat az állami médiában.

- A hírsávon, amit a Birodalom Napját beharangozó adás alján láthatunk, tragikus eseményről számolnak be. Veszett Loth-macskák támadtak a Boo Boo farm lakosaira.

- A Birodalmi himnuszt Kevin Kiner kicsit átdolgozta erre a részre, ünnepélyesebbé téve azt. Ez a zenei téma és sok variánsa az EPV és EPVI részekben sokszor feltűnt, mint Darth Vader zenei témája.

- A Bridger házon látható figyelmeztetések a következőek: "A Birodalom tulajdona. MARADJ TÁVOL" "FIGYELMEZTETÉS"

- Az eredeti történt szerint az Ezra család egy bizonyos Cob Tier révén ismerkedett volna össze Tseebóval. Cob Tier eredetileg a család barátja lett volna, de később, ahogy a történet fejlődött, a karakterét kombinálták Tseebóéval.

- Tseebo összes hutt nyelven elmondott szövege először angolul született meg, amit később fordítottak le idegen nyelvre. A műveletet Pablo Hidalgo végezte el.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Jho pit kocsmájának bejárata

 

2.jpg

A pit kocsma bejáratának dekorációkkal kibővített illusztrációja

 

3.jpg

A pit kocsma belső tere

 

4.jpg

A pit kocsma bútorzata

 

5.jpg

Valen Rudor báró teljes karakter illusztrációja

 

6.jpg

Ezra otthona kívülről

 

7.jpg

Ezra otthonának belső tere I

 

8.jpg

Ezra otthonának belső tere II

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Nagyon jó rész volt, durván felpörögtek az események. Épp most emlegettük Ezra szüleit és tessék, máris jönnek be a képbe. Ráadásul az a ráérzős jelenet, hát nem tudom, nekem nagyon azt sugallja, hogy Jedikkel van dolgunk. Lehet, hogy kiugrott Jedik, és az, hogy mindkét szülő Erőérzékeny a magyarázat arra, miért olyan járatos Ezra az Erőben? És az mekkora már, hogy Ezra pont az ep3-ban született, azon a napon, amikor kiirtották a Jediket és megalapult az Első Galaktikus Birodalom. Kis plusz az ep3-hoz, mert most már bizony, amíg Palpatine szövegel, Obi-Wan és Yoda a Templomot járja, és Vader felszámolja a Szeparatista Tanácsot, eszembe fog jutni, hogy valahol a Lothalon pedig éppen megszületik Ezra.

Tetszett az az apró, finom húzás is, hogy Sabine az epizód elején figyelte Ezrát és Kanant a távolban, és később is nagyobb érdeklődést mutatott Ezra iránt. Csak tán nem kezd megtörni Sabine kisasszony? :)

Amúgy ez az egész birodalmi nap is nagyon jó húzás, egyszerűen imádom ezt a Rebelsben, hogy látjuk, hogyan működik a Birodalom. Továbbra sincs féktelen terror, csak éppen jelzik a népeknek, hogy tapsikoljanak, amikor tapsikolni kell. Mekkora, hogy három TIE pilóta bemegy a kocsmába (tök jó a klón sityak a háttérben, meg a kocsma cégéreként a LAAT/i orra :D), batyogatják a népet, aztán bekapcsoltatják a HoloNetet. Pech, hogy Trayvis újabb adást adott, erre meg nem volt hajlandó az ithori lekapcsolni, mert hát ez a törvény. :lol: És milyen jó kis fordítócucca volt. :) De azt hiszem, ez egyértelművé tette, hogy Trayvis nincs a Birodalom oldalán, nem játszik össze velük - bár mondjuk nekem eddig is egyértelmű volt.

A parádé is csecse volt, de még jobban tetszett, hogy megtudtuk, mire jó az a bili Lobot fején. Azért ez se semmi, hogy a Birodalom így tesz egyeseket szolgává. Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok, hogy ha Tchibo Tseebo ilyen gyagya, hogyan lépett meg?

Ami még érdekes, hogy ezek szerint az AT-AT lépegetők, a TIE-bombázó és a Sentinel osztályú kompok szinte vadonatújak az ep4-ben és az ep5-ben. Meg Vader TIE-vadásza is, bár ez egy eléggé bukott projektnek tűnik, hiszen eme varriánsból eddig volt kettő - már csak egy -, a Vader-féléből meg van egy.

A "folytatása következik" felirattól viszont dobtam egy hátast. A TCW-ben ez nem volt éppen megszokott jelenség, enyhén szólva nem számítottam rá. De jó, legalább így is összefüggőek a sztorik, és legalább nem akarnak görcsösen mindent 20 percbe beleszuszakolni. Gyanítom, hogy az Inkvizítorral újra lesz lehetőség fénykardozni.

 

Eszement jó rész, csak az a blokád áttörés ne lenne benne. Hirtelen a kis lépegetők kifogytak a tűzerőből?

Eddig sem mutattak olyan hűde nagy tűzerőt az AT-DP-k, a fegyverzetük és a páncélzatuk is egyértelműen az élőerő ellen valóak. Az ITT a Breaking Ranksban is simán kilőtte Zare-ék alól a lépegetőt, ellenben a Fighter Flightban egy TIE több közvetlen találattal sem tudott kárt tenni egy ITT-ben. Szóval a következetesség megvan.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszett. Dzséjt kb mindent leírt, amit hozzátennék, hogy első ízben kezdtem aggódni a 22 perc kihasználásán, mert nagyon bepörögtek az események a végére és azt gondoltam nincs már idő lezárni..frappáns válasz jött az aggodalmamra.. :)

Amit még kiemelnék, hogy a kuriózumnak számító fénykardhasználat milyen üdítő.

Kanan pár mozdulata és az a felugrás a rész vizuális csúcspontja. De az Inkvizitor központú TIE formáció sem " hazudott.."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eddig sem mutattak olyan hűde nagy tűzerőt az AT-DP-k, a fegyverzetük és a páncélzatuk is egyértelműen az élőerő ellen valóak. Az ITT a Breaking Ranksban is simán kilőtte Zare-ék alól a lépegetőt, ellenben a Fighter Flightban egy TIE több közvetlen találattal sem tudott kárt tenni egy ITT-ben. Szóval a következetesség megvan.

A Ghost lövőereje ennyivel erősebb? És ha olyan strapabíró az ITT, akkor hogy mentek rajta keresztül Sabine-ék (az úttorlaszra gondolok)?

 

Egyébként nagyon jó rész volt, később kifejtem. Ez az évad csak 7 részből áll? :o

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyébként nagyon jó rész volt, később kifejtem. Ez az évad csak 7 részből áll? :o

Még mielőtt elindult volna azt mondták, hogy 16 részes lesz (remélhetőleg ez nem változott). De nem tudni, hogy a hetedik rész után milyen címek jönnek.

 

Edit: Közben utána néztem. Valóban 16 epizódos lesz, viszont úgy hogy amikor ezt nyilatkozták, akkor a pár perces specialokat egybevonva egy résznek számitották a Spark filmet kettőnek, tehát azon túl összesen 13 részt kapunk. Vagyis a következő résszel túl leszünk az évad felén.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Ghost lövőereje ennyivel erősebb? És ha olyan strapabíró az ITT, akkor hogy mentek rajta keresztül Sabine-ék (az úttorlaszra gondolok)?

A Ghost valószínű, hogy egy fregatt tűzerejével bír. Vagyis igen, egy páncélozott csapatszállító nem akadály neki, mint ahogy a valóságban is el tud kapni egy fregatt egy APC-t. És, mint minden harci járműnél, itt sem mindegy, hol mennyi páncél van . Vannak dolgok, amiket nem lehet agyonpáncélozni - elviekben itt ugye a repulzor lehet az, de az az alján van -, illetve vannak olyan részek, ahová hiába tesznek páncélt, strukturálisan akkor is gyengébb marad, mint a gépezet többi része. Az APC-knél ilyen jellemzően az utastér. Sajnos hiába tesznek rá páncélt, a nagy, üres tér miatt ezek fala akkor is gyengébb, mint mondjuk az orr - amelyet pont blokádtörés vagy egyéb akadályok átütése miatt igen erősre csinálnak (plusz a motor védelme, ha elől van). Szóval az ITT, ahogy bármilyen más APC, szemből a legvédettebb, oldalról viszont ehhez képest gyenge. Persze az oldalfal és a mennyezet is kibír nem kevés találatot, de például ha egy APC-t el akarsz intézni páncélököllel, azt is nem szemből, hanem oldalról kell ráküldeni. Szemből kivédi, oldalról nem biztos.

Ugyanakkor azt is érdemes még hozzátenni, hogy az ITT-t Sabine-ék csak félrelökték, nem áttörték, és a Ghost is felborította. Ahogy írtam, valószínűleg a repulzotok könnyebben sérülnek, és a találat, ami után pedig irányíthatatlanná vált a gép, pont az ITT alá csapódott be. De az még ekkor sem felrobbant, "csak" felborult.

 

Őszintén szólva, eddig az ITT-k tűnnek a Star Wars egyik legreálisabb hadi gépezetének. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De ha az ITT-k eleje ennyire erős miért nem állitottak belőle fel egy féltucatot szorosan egymás mellett orral előrefelé? Persze lehet azt mondani, hogy nem volt ennyi a közelben és kellett volna még 5 perc vagy több hogy ezt össze lehessen hozni. Ami bajom van a jelenettel, hogy hiányzik belőle a finesz. Amikor nyomják a gázt, vártam hogy miféle frappáns megoldással kerülnek ki a szorult helyzetből ám végül semmiféle nagy ötletet nem kaptam. Egyszerüen annyira kedvezőek a körülmények hogy a birodalmi útzár semmit nem ér és elég tövig nyomni a gázt.

 

Viszont a birodalomnak legyen mondva: kiderült hogy ha elszorva is de azért vannak talpraesett, kifejezetten tehetséges katonáik. Az egyikük hadján, hogy beugrik Ezráékhoz, de még Kanant is le tudja ütni. Ha nincs ott az Erő az (ex?)padawannal akkor talán egymaga elfoglalja a járművet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A kérdés inkább úgy kezdődik, hogy miért APC-kel akarnak blokádot felállítani? Merthogy ezek nem erre valóak. Meg miért csak az egyik útvonalra állították fel? Mi van, ha a másik sávban mennek hőseink, akkor még ütközésre sem lett volna szükség. Mindent összevetve, maga a blokád összetétele is nevetséges. Két robogó (egy legyet nem állít meg), két rohamosztagos ( :lol: ), két tiszt (mit kerestek ott és miért mindig ezek vannak ott mindenhol?), egy ITT úgy beállítva, hogy a másik simán átjuthasson rajta, plusz a két AT-DP, ami tűzerőben nem képes felvenni az ITT védelmével a versenyt, hiszen egy könnyű páncélos gép. Szóval jó kérdés, mire készültek a birodalmiak. Gyalogság ellen ez jó lenne, de gyalogosan nyilván nem erre távoztak volna hőseink. Civil siklóra, robogókra? Azok ellen valószínűleg működött volna a dolog, míg át nem ugratnak a másik sávba. Az biztos, hogy ITT-re nem számítottak, mert ennél csak komolyabb dolgokkal lehetett volna azt megállítani.

Amúgy kicsit úgy érzem, hogy Lothalon nagyon alacsony a birodalmi hadsereg jelenléte. Eddig minden, amit láttunk, az szinte semmi. Könnyű páncélzatú lépegetők, robogók, néhány csapatszállító, de semmi erősebb cucc. Semmi olyan, mint amilyen egy AT-AT, egy AT-TE, egy LAAT/i, egy AAT vagy egy A6 Juggernaut. Csak támogató erő és csapatmozgatásra alkalmas eszközök, sehol a támadóerő.

 

Az a kis birodalmi tényleg nagyon ott volt a szeren, megérte volna előléptetni, ha túlélte volna. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gondolom a kis jelenlét annak köszönhető, hogy maga Lothal is elég gyéren lakott. Még a fővárosa is elég szerény méretekkel bír. Ez tipikusan az a hely, ahol a második Halálcsillag felrobbanása után elég lesz ha megkapják a hírt hogy halott az Uralkodó és máris az egész bolygó lerázza a rabigát... a helyi erők meg vagy gyorsan megadják magukat, vagy elhúznak vagy felkoncolva végzik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A kérdés inkább úgy kezdődik, hogy miért APC-kel akarnak blokádot felállítani? Merthogy ezek nem erre valóak. Meg miért csak az egyik útvonalra állították fel? Mi van, ha a másik sávban mennek hőseink, akkor még ütközésre sem lett volna szükség. Mindent összevetve, maga a blokád összetétele is nevetséges. Két robogó (egy legyet nem állít meg), két rohamosztagos ( :lol: ), két tiszt (mit kerestek ott és miért mindig ezek vannak ott mindenhol?), egy ITT úgy beállítva, hogy a másik simán átjuthasson rajta, plusz a két AT-DP, ami tűzerőben nem képes felvenni az ITT védelmével a versenyt, hiszen egy könnyű páncélos gép. Szóval jó kérdés, mire készültek a birodalmiak. Gyalogság ellen ez jó lenne, de gyalogosan nyilván nem erre távoztak volna hőseink. Civil siklóra, robogókra? Azok ellen valószínűleg működött volna a dolog, míg át nem ugratnak a másik sávba. Az biztos, hogy ITT-re nem számítottak, mert ennél csak komolyabb dolgokkal lehetett volna azt megállítani.

Amúgy kicsit úgy érzem, hogy Lothalon nagyon alacsony a birodalmi hadsereg jelenléte. Eddig minden, amit láttunk, az szinte semmi. Könnyű páncélzatú lépegetők, robogók, néhány csapatszállító, de semmi erősebb cucc. Semmi olyan, mint amilyen egy AT-AT, egy AT-TE, egy LAAT/i, egy AAT vagy egy A6 Juggernaut. Csak támogató erő és csapatmozgatásra alkalmas eszközök, sehol a támadóerő.

 

Az a kis birodalmi tényleg nagyon ott volt a szeren, megérte volna előléptetni, ha túlélte volna. :)

Hát igen... magyarázhatjuk azzal, hogy az ottani erők irányítója nem épp egy nagy koponya. :)

 

Egyébként AT-TE-k ekkor már vannak? Az AT-DP nem az elődje? Vagy párhuzamosan léteznek már ekkor?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát mit ne mondjak, brutál jó rész volt. Talán az eddigi legpörgősebb, külön öröm, hogy az elején megint kaptunk egy kicsit a jedi kiképzésből. Itt Kanan most jóval higgadtabbnak és bölcsebbnek tűnt mint a Rise of the Old Mastersben, úgy tűnik tényleg tartja magát ahhoz, hogy nem próbálja tanítani Ezrát, hanem tanítja. A fiú azonban nem tudott most koncentrálni, az Empire Day miatt, először azt gondoltam ezen a napon veszíthette el a szüleit, erre kiderül később, hogy a születése napja van. Kemény, hogy csak 1-2 nap különbség van közte és Luke között. Mintha az erő válasza lett volna a sötétségre, hogy mikor számtalan nagy erőhasználó veszti életét, rögtön megszületnek kiemelkedő potenciállal rendelkező erőhasználók, mint Ezra, Luke és Leia. Apropó majd elfelejtettem, ahogy Sabine nézi Ezráékat a távolból a kiképzés alatt sokat sejtető volt. Lehet a lány is kezd érezni valamit a srác iránt.

 

A kantinos jelenet nagyon hangulatos volt, megint kaptunk egy kicsit a propagandából, ahogyan a birodalmiak utasítják a kocsmárost, hogy kapcsolja be az adást az ünnepségről, és mit ad isten a kép átvált Gall Trayvisre, aki a birodalmi propagandára hívja fel a nép figyelmét. Úgy tűnik ha ő felbukkant akkor az a rész kiemelkedően jó lesz (bár eddig minden rész nagyon jó volt). Az a jelenet ahogy a birodalmiak szétnéznek és odaérnek az asztalhoz ahol Hera és Zeb ülnek, egy az egyben olyan volt mint az ANH-ban, amikor a rohamosztagosok Obi-wan akciója után bemennek körülnézni és odaérnek Han és Chewie asztalához. A birodalmiak ezúttal ugyanúgy álltak meg, Hera és Zeb pedig ugyanúgy ültek csendben. És persze fontos momentum, nyomoztak egy rodiai után akit Tseebonak hívnak és nekik dolgozott korábban. Mit ad isten Ezrának régi ismerőse, ami szintén fontos lesz még a későbbiekben.

 

Aztán jött az ünneplés. Igazi nagybetűs propaganda ismét, a birodalmiak mindenkit kényszerítenek az ünneplésre. Ismét feltűnik az összes sorozatban eddig megismert negatív birodalmi, ott van Maketh Tua miniszter asszony, akit én rühellek, mert egy tipikus agresszív haszonélvezőnek tűnik így mindig nagy öröm amikor hőseink elkenik a száját és újabb idegeskedésre adnak neki okot :D Itt vannak Areskoék is és persze Kallus ügynök, úgy tűnik nem bízzák már a véletlenre, ha a Lothalról van szó. Bemutatták az új TIE fightert, amiről rögtön tudni lehetett mi lesz a sorsa, majd jött a lázadók tűzijátékos elterelése. Itt megvolt a már szinte szokásos birodalmi agytröszt poén, amikor Maketh Tua megdicsérte Areskot a koreográfiáért, az meg persze értetlen mosollyal megköszönte. Az utolsó tűzijátékot az új TIE fighter bánta és ki is tört a káosz innentől nem volt megállás. Hirtelen felbukkant az Inkvizitor, tudtam, hogy benne lesza részben, de olyan hitelen jelent meg, hogy az az enyhe ijedtség jött rám, mint gyerekkoromban, amikor Vader megjelent a képernyőn.

 

Megkezdődött a menekülés, Sabine, Kanan és Ezra találtak rejtekhelyet, méghozzá Ezra korábbi házában, ahol a szüleivel élt. Itt derült ki, hogy az Empire Day egyben az ő születésnapja is. Ezután megint jött egy ANH párhuzam, bár már nem annyira direkten, Ezra egy talpazat alatti rejtekhelyet fedett fel, egy üreget, de az nem volt üres, mert a birodalmiak által nagyon keresett Tseebo bujkált benne, aki láthatóan alaposan megvolt zavarodva, majd egy kisebb diskurzust követően Tseeboval együtt akcióba lendültek. Elloptak egy szállító siklót, amit Sabine irányított, nem is rosszul, én egyre jobban bírom ezt a csajt. Bár a birodalom nem tudta megállítani őket, ezúttal szerintem nem panaszkodhatunk, mert az üldözés során azért megnehezítették hőseink dolgát, rendesen volt miért izgulni. Kallus ismét akcióba lendült, és végül nem sok híja volt, hogy nem okozott még nagyobb gondot, de először jött Zeb a Ghost fedélzetéről, majd Kanan volt kénytelen a fénykardját használni, hogy Heráék kitudják mindnyájukat menekíteni. Kallus ügynök lassan olyan halhatatlan lesz mint Darth Maul :D Én egyébként komolyan eltudtam képzelni a rész közben, hogy Kallus ezúttal az életét veszti, sokszor megtörténhetett volna, Zeb lelőhette volna kétszer és Kanan által is elbukhatott volna a végén. Amiatt is lehetett izgulni, nehogy szegény Tseebo pályafutása legyen rövid a képernyőn, az ügynők mintha kifejezetten őt célozta volna meg a Ghost-ra menekülés közben.

 

Tseebo fején épp egy olyan szerkezet van, ami Lobot fején volt a TESB-ben, durva, hogy úgy néz ki ezzel tették a szolgájukká őt, ebben a kütyüben azonban számtalan leírás van a birodalomról és a fegyverzetükről, valamint a gépek felépítséről és még kitudja, hogy mi. Már kicsit több mint egy napja láttam, most nem emlékszem tisztán, hogy ezeket a leírásokat már Ezra házában megnézték vagy csak a Ghost fedélzetén került rá sor. Azonban a TIE figheterk üldözik őket, és nem más ül az egyikben mint maga az Inkvizítor, szegény Chopper meg is tapasztalja mekkora veszély ez, átérezhette milyen volt R2,-nek amikor Vader megpörkölte, ismét egy párhuzam az ANH-val. Egyébként a kis droid itt megint a szimpatikusabb formáját hozta, jó volt ahogy a lézerágyú irányítását kézbe vette.

 

A rész végén Tseebo magához tér, felismeri Ezrát és amit mond, abból úgy tűnik Ezra szülei még életben vannak. Ez aztán a nagy meglepetés, a rész egy To be Countinued felirattal ér véget, ilyen se volt még képernyőn Star Warsban, de hatásos volt, nekem tetszett.

 

Nem ejtettem még szót arról, hogy Ezra többször is a szülei hangját hallja az epizód alatt és nem úgy tűnik, hogy csak a gondolataiban idézi fel a hangjukat, erre talán választ kapunk a következő részben.

 

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de nagyon tetszett ez a rész és bőven volt miről írni, nem hittem, hogy nálam a Rise of the Old Masters-t túlszárnyalja valami, de ez most nagyon erősen veszélyezteti az eddigi top részt nálam, nagyon kíváncsian várom a Gathering Forces-t, hamarosan azt is megtekintem. :)

Szerkesztve: - Palpi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt, birodalmi propaganda a köbön. :) A kantinban leadott híranyag hangulata akár egy második világháborús propagandafilmnek is megfelelt volna. Palpatine a Galaxis megmentője, hát persze. :D Az eltelt másfél évtized alatt szépen felépítették az öreg kultuszát. Amikor a lázadók Trayvis hangjával ismét feltörték az adást, az ithori csapos szép riposztot adott az arrogáns birodalmi tisztnek. :D Nagyon hangulatos jelenet volt, bár a kocsmát a készítők még igazán megtölthették volna pár emberrel. Maga az ünnepség is kőkemény színpad volt csupán. Kivezényelt emberek, fanfárok, a legkorszerűbb technikai cuccok felvonultatása erőfitogtatás és megfélemlítés céljából... a diktatúrák így működnek. Egyre többet emlegetik Pryce kornányzót, remélem, hamarosan ő is szerepet fog kapni.

 

A nap fontosságát és Tseebo elfogásának szükségességét mindenképp jelzi, hogy az eddig megismert összes birodalmi szerepet kapott ebben a részben. Most a birodalmiak sem tűntek olyan bénának, mint máskor, hiszen egyikük még Kanant is szépen a padlóra küldte, és ha nincs az Erő, bizony a Jedi már nem élne, nem is beszélve Ezráról. A TIE-vadászok is ügyesek voltak. Az Inkvizítorról, aki vezette a légi támadást, egyből Vader jutott eszembe. Szép párhuzam. :) Tetszett, hogy Zeb, a küldetést és társai épségét figyelembe véve, végül mégsem Kallust vette célba, hanem az Inkvizítort, még az Advanced TIE felrobbantása után. Most Chopper is hasznos volt, remélem, nem esett semmi baja. :S :D

 

Most már egyértelműnek tűnik, hogy Ezra szülei élnek (aztán lehet hogy tévedek). Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lett velük. 8 év sok idő. Ők már a kezdet kezdetén felismerték a Birodalom természetét, és szervezetten kezdtek ellene lázadni, rádióadásokkal. Az pedig, hogy Ezra a Birodalom kikiáltásának napján született, szép utalás a filmekre. Ő már a sötét diktatúra szülötte, akinek a Köztársaság egy múltba vesző megfoghatatlan valami, a "boldog békeidők". Furcsa belegondolni, hogy Luke-kal és Leiával gyakorlatilag egyidős (születésük között talán csak pár nap lehet, de talán annyi se). Luke még a buckapatkányokra lövöldöz, amikor Ezra már a Lázadás része lett.

 

Annyi mindenről lehetne még beszélni: a rész elején Ezra Jedi-tanórájáról, a csapat közti összhangról, érzésekről, Ezra tragédiájának feldolgozásáról, kezeléséről, A Birodalom fegyverkezési terveiről, de ezek a rész kibeszélésekor úgy is felfognak merülni, remélhetőleg. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ami nekem a rész kapcsán átjött: nagyon idősen kezdte el Ezra a tanulást és nagyon felkészületlen a mestere. Ebből így nem sok jó fog kijönni. Makacs, engedetlen, türelmetlen és bár belül jó lelkű, rendkívül sebezhető. Ez Anakin esetében sem jött be, pedig Obi-wan Kananhoz képest egy Yoda.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fantasztikus rész volt! Ezra epizódja ez, de a kulcsfigura egyértelműen Tseebo. Hihetetlen mennyi mindent sűrítettek bele, de mindezt úgy tették, hogy kellemesen elférjenek a dolgok. A stáb hat év alatt szinte tökélyre fejlesztette ezt a módszerét.

 

Rögtön egy meglepivel kezdtünk hisz Kanan ismét on-screen tanítja Ezrát. Kicsit már hiányoltam a Jedi tréning folytatását, de itt végre ismét képbe került. Kanan valóban fejlődött a bölcsesség átadásban, most mintha érettebb és nyugodtabb lenne. Valószínűleg Kanan is érzi, hogy Ezra elég zárkózott és nem enged igazán közel magához senkit. Talán még azt is érzi, hogy titkai vannak. Ez ügyben próbált valamit tenni, bár kevés sikerrel. Sabine kikacsintása is jó Ezra felé, főleg mert talán most először vehettük észre, hogy azért szemmel tartja a fiút. Továbbra is úgy vélem, hogy idővel ők lehetnek Kanan és Hera státuszának várományosai. Persze ezt az időszakot meg is kellene érnie a sorozatnak. :) Ami nagyon bejött még itt, az a tooka feltűnése és harca Ezra –val. :D Az SW macsek eddig csak háttér elem volt, de itt most egész kis harcias oldalát mutatta. Biztos ennek a fejére esett korábban az a valami is, amit a Ghost –ról ledobtak. Most megint fejbe csűrték és ez már sok(k) volt neki. :lol:

 

A tanítást három TIE szakította félbe, akik a helyi kantin udvarán szálltak le. Itt tudjuk meg, hogy valami gigszer van, mert lezárták az egész bolygót, a képek alapján egy Rodiait keresnek. Ez a jelenet arra is kiváló, hogy újabb példáját mutassa be a Birodalmi önkénynek. Lézerkarabéllyal felfegyverkezve kényszerítik az italozókat, hogy éltessék Palpatine –t és a Birodalmat? Nagyon jól eltalált diktatúra feelingje volt a jelenetnek. Viszont azt furának találtam, hogy nem ismerték fel Zeb –éket. Ezek szerint nincs benne még a képük a Birodalmi nyilvántartásban? Nem körözik őket? Ha másnak nem már Kallus –nak gondoskodnia kellett volna, hogy bekerüljenek a Birodalmi rendfenntartók köztudatába. Fura, hogy ez eddig nem történt meg. A másik érdekesség, hogy láthattunk Palpatine régi beszédéből egy meghamisított képet. Az érdekességekben majd benne lesz, hogy a nép előtt mindig a kiretusált Palpatine –t mutatták, így azok ilyen szép embernek ismerik a császárt. :D Ez eloszlat pár olyan feltevést, miszerint Palpatine évekig a torz ábrázatával akarta volna emlékeztetni alattvalóit a Jedik árulására.

 

Közben nagy meglepetésemre Ezre különvált a csapattól. Addig nem igazán tűnt fel, hogy valami bántja, de Tseebo felismerése után már nyilvánvalóbbá volt a dolog. Itt viszont jön egy olyan hangulatos jelenet, mihez foghatót a filmekben is csak ritkán láthattunk. Ugyanis kicsit megállunk…Ezra támaszkodik a torony korlátján és a várost nézi a lemenő nap fényeiben amint az Erő téma szól. Hát kérem ez az SW esszenciája! És ez ráadásul nem csak és kizárólag a hangulatról szól. A magányosság érzése is vastagon benne van a jelenetben. Hiába van ott a fiúnak a Csapat, valami nagy bánat nyomja a szívét. Ez itt és most látszott igazán. Csodálatos ez a jelenet, és mindez csak felvezetése egy meghökkentő felfedezésnek. Ezra beszélget a szüleivel? Ez nagyon megfogott! Vajon milyen képesség első felbukkanása ez? Én nem hiszem, hogy a szülők az Erőn át szóltak volna a fiukhoz. Ez azért túl nagy falat lett volna nekik, hisz tudjuk, hogy csak a legnagyobb Jedik képesek erre. Ráadásul azt se tudjuk, hogy a fiú szülei lovagok voltak –e egyáltalán. Szóval így ez elég mellbevágó volt, de persze pozitív értelemben.

 

Eztán jött a Birodalom napi ünnepség! Nahát, volt ott minden, mint a jó boltban. Az összes Birodalmi főnök jelen volt egyet kivéve, ez pedig a sokat emlegetett Pryce kormányzó. De hát ő most éppen Palpatine s*ggében volt Coruscant –on, így nem ért rá. Amilyen révetegen előadta ezt a tényt Tua, számomra nyilvánvalóvá vált, hogy Ő is oda vágyik. Egyébként igazán megnézném már a pofázmányát ennek a Pryce –nak csak úgy, mint Alton Kastle –nak. Itt is megjelent a diktatúra, mert nem elég, hogy kimennek a derék polgárok egy ilyen ünnepségre, még lelkesedni is kell. Aki erre magától nem képes, azt a Birodalmiak ösztökélik. A rész egyik legnagyobb poénja is itt volt, amikor Zebnek már majdnem csokis lett a bugyija a kezében egyre hevesebben pislogó gránáttól. :lol: Persze az csak egy jó kis tűzijátékra volt hangolva, ami a Naboo –n látott ünnepélyt jutatta eszembe. Meg kell említenem a jelenet alatt hallható átdolgozott Birodalmi indulót, ami szerintem telitalálat. Kanan részeg előadása is mókás volt, szerencséjére Ezra kimentette. :) Aztán jó volt végre együtt látni az eddigi gonosz főszereplőket: Tua, Kallus és az Inkvizítor egy körbe gyűlve. Megmondom őszintén nem hittem volna, hogy Tua ilyen magas pozícióban van, bár a beosztása (miniszter) azért árulkodó lehetett volna. Kíváncsi lennék, hogy egy Lothal –i miért tud ennyire belezúgni a Birodalomba? Gondolom az anyagiak miatt…

 

A térről való menekülés után ismét Ezra kerül előtérbe, illetve annak otthona! (itt kell megjegyeznem, hogy szinte az egész epizód este játszódik, ami tovább emeli a hangulati faktort, egyébként már nem először). Itt találjuk a szökött Tseebo –ot, aki már nem önmaga. Rögtön arra gondoltam, hogy vajon miként tudott ilyen tudat állapotban megszökni? Felsejlett előttem, hogy talán Ezra szülei is közreműködtek ebben. Így vagy úgy, de Tseebo pont alkalmas arra, hogy Ezra múltját felfedje. Összeáll a kép, megtudjuk miért is volt feszült a fiú, kik voltak a szülei és mikor született. Hát persze, hogy a Birodalom napján. Elég frusztráló lehet egy ilyen alkalommal együtt ünnepelni a születésnapodat. Arra is fény derül, miért keresik a Birodalmiak Tseebo -t: tele van a feje mindenféle Birodalmi taktikákkal, új harci járművekkel. A lázadóknak ez egy kincsesbánya. Nem mellesleg azt is megtudjuk, mi az a szerkezet a szerencsétlen fején, amit később majd Lobot is visel. Egy embertelen rendszer újabb égbekiáltó bűne! Egyébként már akkor megsajnáltam, amikor ott lent a lyukban gubbasztott, sírva. Apropó lyuk. Ez megint egy olyan hely, amit csak szimplán hangokkal varázsolnak irtó hangulatossá. Ez most is így történt, de erre ezúttal rájött még Ezra szüleinek ismételt felbukkanása. Valószínűleg ők is lázadtak a Birodalom ellen, legalábbis az infók erre utalnak. Talán azért vihették el őket a Birodalmiak, mert rájöttek mit is csinálnak.

 

Tseebo –t ki kell vinni a bolygóról! Ezzel a mottóval indult az epizód utolsó harmada, amiben ismét összecsapnak hőseink az Inkvizítor vezette bandával. Nekem nem volt bajom a blokád áttöréssel, simán belefér egy ilyen animációs sorozatba. A csata már annál izgibb volt, és főleg azért is, amit Bomarr említett. A Birodalmi katonák ezúttal nem inkompetensek. Még Kanan –t is elintézi az egyik….na jó csak úgy tűnik, hogy elintézi, de már ez is valami. :D Azt azért érdemes észrevenni, hogy a rosszfiúkat legalább annyira nehéz leszedni, mint a jókat. Kallus amit itt túlélt azelőtt le a kalappal. Hihetetlen jó katona. A rohamosztagosok bénaságát ő pótolja. A végén még beszáll az Inkvizítor is, és ahogy azt kell, egyetlen lövéssel beborítja a műszerfalba Hera –t, és kisüti Choppert. Ugye mondtam, hogy a keményebb arcok keményebb szívással fognak járni? :P

De ami igazán ütött, az Tseebo infója volt, miszerint tudja mi lett Ezra szüleivel. :o Ez a lezárás méltó befejezése volt az évad eddigi legjobb részének.

 

To be continued… Most először tűnt fel, de nem volt vele gond. Max. annyi, hogy én talán SW betűkkel írtam volna ki. Mindent egybevetve egy fantasztikus résszel gazdagodtunk, és természetesen hihetetlenül várom a folytatást!

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A másik érdekesség, hogy láthattunk Palpatine régi beszédéből egy meghamisított képet. Az érdekességekben majd benne lesz, hogy a nép előtt mindig a kiretusált Palpatine –t mutatták, így azok ilyen szép embernek ismerik a császárt. :D

Azt a nyavaja! Ez fel sem tűnt, de nagyon jó húzás! :clap:

 

Meg kell említenem a jelenet alatt hallható átdolgozott Birodalmi indulót, ami szerintem telitalálat.

Az nagyon baba volt, ezzel technikailag Williams zenéjét elhelyezték magában az univerzumban is. :)

 

Kíváncsi lennék, hogy egy Lothal –i miért tud ennyire belezúgni a Birodalomba? Gondolom az anyagiak miatt…

Szerintem Tua valami arisztokrata család elkényeztetett libája, ami a Birodalomban baromi jól él. Ezért is van vakhűsége. Mondjuk az eddig látottakból ítélve nem az eszéért alkalmazzák, szóval megvezetni sem lehet nehéz.

 

Ami nekem a rész kapcsán átjött: nagyon idősen kezdte el Ezra a tanulást és nagyon felkészületlen a mestere. Ebből így nem sok jó fog kijönni. Makacs, engedetlen, türelmetlen és bár belül jó lelkű, rendkívül sebezhető. Ez Anakin esetében sem jött be, pedig Obi-wan Kananhoz képest egy Yoda.

De ez ugyanígy igaz volt Luke-ra is, sőt, ő jóval idősebb volt, mint Ezra. Szóval szerintem itt a legnagyobb baj Kanan felkészületlensége. Kanan voltaképpen annyi idős volt, amikor a Jedi Rend összeomlott, mint most Ezra. Kanan csak annyival tud többet a Jediségről, hogy őt azért gyerekkorától képezték, de ahogy a Rise of the Old Mastersből kiderült, azoknak a tanoknak egy részét nem értette meg. Kanan egyszerűen pocsék mester és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nagyfokú felelőtlenség volt tőle elvállalni Ezra tanítását.

Amúgy számomra érdekes összevetni Kanant és Ahsokát. Mindegyikük egyidős, ugyanakkor kerültek a Jedi Rendbe, ugyanakkor voltak padawanok. Mégis, Ahsoka sokkal Jedisebb, érettebb, bölcsebb, amikor kirúgják a Jedi Rendből (ami ugye pár hónappal előzi csak meg a Rend bukását, szóval mindketten közel ugyanakkor váltak meg a Jediségtől), mint Kanan most, felnőtt férfiként.

 

Ez amúgy az, amire gondolok?

Mire gondolsz? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mire gondolsz? :hmm:

Az a jobb felső sarokban lévő kör a körben engem igen erősen a Halálcsillagra emlékeztet, csak a hőseink itt még nem tudják értelmezni ezt a képet szerintem. A nagy körben a kis kör meg mintha a turbólézer működését próbálná szemléltetni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy számomra érdekes összevetni Kanant és Ahsokát. Mindegyikük egyidős, ugyanakkor kerültek a Jedi Rendbe, ugyanakkor voltak padawanok. Mégis, Ahsoka sokkal Jedisebb, érettebb, bölcsebb, amikor kirúgják a Jedi Rendből (ami ugye pár hónappal előzi csak meg a Rend bukását, szóval mindketten közel ugyanakkor váltak meg a Jediségtől), mint Kanan most, felnőtt férfiként.

Ahsokanak Anakin volt a mestere, aki ugyan tapasztalatban közel sem mérhető Depa Billabahoz, viszont az kétségtelen, hogy mester-tanítvány viszonylatban Ahsoka remekül passzolt Anakinhoz és ez fontos. Azt se feledjük, hogy Anakin más szellemiségben élt mint a többi jedi, az ő szabályokat áthágó viselkedése és szellemisége a klón háború alatt többnyire eredményes volt, ezáltal Ahsoka is több mindent tapasztalhatott meg és több szemszögből is láthatta a dolgokat, ami a bölcsesség egyik kulcsa. És tudjuk, hogy Anakinék mindig kaptak feladatokat a háború alatt, egy idő után a legfontosabbakat is, így volt alkalma Ahsokának bölcsességben fejlődnie. Arról nem is beszélve, hogy ezen kalandok során majdnem mindig ott volt Obi-wan is, aki ekkor már bármelyik jedinek tökéletes mestere lett volna, Ahsoka közvetetten tőle is sok mindent tanulhatott. Depa Billaba tevékenységéről nem sokat tudunk, csak annyit, hogy a Baljós árnyak idején még a jedi tanács tagja, a TCW-ben, ha jól emlékszem egyszer sem bukkant fel, így bár biztosan ő és Kanan is sokat harcolt a háborúban, annyit biztosan nem mint Ahsokáék és a feladataik is úgy mond kevésbé fontosak lehettek. Valamint az is valószínű, hogy Depa nem különbözött a többi mestertől, ő is dogmatikusan követte a jed rend szabályzatát mindenféle új szemlélet nélkül, ez pedig a rugalmasság hiánya miatt jócskán kihathatott Kananra. Gyakorlatilag gyerek volt még mikor magára maradt, befejezetlen kiképzéssel, ami korlátok közé szoríthatta, így neki nehezebb lehetett feldolgozni a rend bukását mint egy mesternek lett volna, így a Rebelsig eltöltött évei alatt biztosan sokat szenvedett és talán meg is csappant a bizadalma a jedik eszméinek egy részében. Azt is tudni kéne persze, hogy milyen padawan lehetett Kanan, az is sokat megmagyarázna.

Szerkesztve: - Palpi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet hogy Kanan padawanként még jobb mestere lett volna Ezrának, de azóta másfél évtizede olyan életet él, aminek köze sincs a jediséghez. Kedvese van, kalóz módjára él és harcol. Ettől ő még ösztönből tudja használni az Erőt, de a tanitáshoz úgy kell összeszednie az emlékmorzsáit abból a régi időből amikor még őt is tanították. Ráadásul valószinüleg az elmúlt 15 év annyira hozzászoktatta ehhez az új élethez hogy kicsit hiszi is meg nem is, hogy a Jedi Kódex meg az összes szabály tényleg annyira fontos volt. A probléma ezzel csak az, hogy valószinüleg a szkepticizmusa miatt nem tudja jól megitélni, hogy mi volt tényleg fontos és mi az ami csak betokosodott hülyeség. Nem véletlen, hogy Yoda mondásánál is elsőre nem az értelmet keresi hanem ő is rálegyint, hogy "ja lehet hogy az öreg hülyeségeket hordott össze".

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehetséges, hogy tényleg az, bár szerintem túlzás lenne öt évvel a tervrajzok megszerzése előtt infót szerezniük a Halálcsillagról.

Először én is ezt gondoltam, de ha belegondolsz, ebből a képből sokat nem tudnak összerakni, ha csak tudják, hogy mit keressenek, amit még évekig nem fognak tudni. Viszont ez a kép akár azt is magyarázná, hogy miért olyan fontos Tcheebo.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hetedik rész spoiler

 

De a terveket leadják Fulcrumnak. Valószinüleg a bimbozó Lázadás ki fogja elemezni az adatokat. Csak észre vennék ha közte van az -immáron 15 éve épülő- Halálcsillag is. A képen ráadásul rengeteg kisebb nagyobb kör van, ami miatt igazából szinte bármi lehet. Egy bolygó lerohanásának a terve is lehet akár

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt, durván felpörögtek az események. Épp most emlegettük Ezra szüleit és tessék, máris jönnek be a képbe. Ráadásul az a ráérzős jelenet, hát nem tudom, nekem nagyon azt sugallja, hogy Jedikkel van dolgunk. Lehet, hogy kiugrott Jedik, és az, hogy mindkét szülő Erőérzékeny a magyarázat arra, miért olyan járatos Ezra az Erőben?

Nagyon is lehetséges opció, bár én nem hiszek benne. Kicsit vad elgondolás, de mivel Ezra apjának Dee Bradly Baker a hangja, így akár még egy klón, akár Rex is az apja lehet. :D

 

És az mekkora már, hogy Ezra pont az ep3-ban született, azon a napon, amikor kiirtották a Jediket és megalapult az Első Galaktikus Birodalom. Kis plusz az ep3-hoz, mert most már bizony, amíg Palpatine szövegel, Obi-Wan és Yoda a Templomot járja, és Vader felszámolja a Szeparatista Tanácsot, eszembe fog jutni, hogy valahol a Lothalon pedig éppen megszületik Ezra.

Folytatva az előző gondolatsort: lehet, hogy nem Lothal -on született, csak oda menekültek a szülők. Gondolhatták, hogy kis eldugott peremvidéki bolygó, ott majd jól el lesznek. Aztán feltűnt a Birodalom itt is, és akkor lettek ellenállók.

 

De azt hiszem, ez egyértelművé tette, hogy Trayvis nincs a Birodalom oldalán, nem játszik össze velük - bár mondjuk nekem eddig is egyértelmű volt.

Szerintem rá akarják terelni a gyanút ezekkel a feltűnésekkel, hogy ő Fulcrum. De minket nem lehet átverni, de nem ám! :nana::D

 

A parádé is csecse volt, de még jobban tetszett, hogy megtudtuk, mire jó az a bili Lobot fején. Azért ez se semmi, hogy a Birodalom így tesz egyeseket szolgává. Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok, hogy ha Tchibo Tseebo ilyen gyagya, hogyan lépett meg?

Talán volt egy tiszta pillanata? A részben is láthattuk, hogy ha lekapcsol a szerkezet, Tseebo hirtelen megvilágosodik.

 

Amit még kiemelnék, hogy a kuriózumnak számító fénykardhasználat milyen üdítő.

Ez nálam is nagyon ott van a szeren. Kanan csak akkor kapja elő ha már minden kötél szakad. Régen így képzeltük volna a Jediket. Csak a végső esetekben használják a kardot. A PT és a TCW ezt felülírta, de jó újra visszatérni ehhez a koncepcióhoz. Már alig várom, hogy Ezrának is legyen kardja (pedig az még oly' messze van hisz még abban se biztos, hogy Jedi lesz :( ).

 

De ha az ITT-k eleje ennyire erős miért nem állitottak belőle fel egy féltucatot szorosan egymás mellett orral előrefelé? Persze lehet azt mondani, hogy nem volt ennyi a közelben és kellett volna még 5 perc vagy több hogy ezt össze lehessen hozni. Ami bajom van a jelenettel, hogy hiányzik belőle a finesz. Amikor nyomják a gázt, vártam hogy miféle frappáns megoldással kerülnek ki a szorult helyzetből ám végül semmiféle nagy ötletet nem kaptam. Egyszerüen annyira kedvezőek a körülmények hogy a birodalmi útzár semmit nem ér és elég tövig nyomni a gázt.

Szerintem az ilyen dolgokra pont rá lehet húzni azt ami a Birodalomnak mindig is sajátja volt. Az ellenfél lebecsülését. :)

 

Gondolom a kis jelenlét annak köszönhető, hogy maga Lothal is elég gyéren lakott. Még a fővárosa is elég szerény méretekkel bír. Ez tipikusan az a hely, ahol a második Halálcsillag felrobbanása után elég lesz ha megkapják a hírt hogy halott az Uralkodó és máris az egész bolygó lerázza a rabigát... a helyi erők meg vagy gyorsan megadják magukat, vagy elhúznak vagy felkoncolva végzik.

A Birodalmi állandó jelenlétet elnézve, egy ilyen hírre kb. egy nap alatt megbukik a helyőrség. Akik érnek is valamit mint Kallus vagy az Inkvizítor, azok csak azért vannak ott mert Kanan csinált anno egy 22 -est. :D

 

Kemény, hogy csak 1-2 nap különbség van közte és Luke között. Mintha az erő válasza lett volna a sötétségre, hogy mikor számtalan nagy erőhasználó veszti életét, rögtön megszületnek kiemelkedő potenciállal rendelkező erőhasználók, mint Ezra, Luke és Leia.

Ez egy remek gondolat, és némiképpen rezonál is Vader aggodalmával. Mintha az Erő azonnal új lehetőségek garmadáját hozta volna világra. Azt, hogy ki ér majd célba közülük persze homály fedi. :)

 

Kallus ügynök lassan olyan halhatatlan lesz mint Darth Maul :D Én egyébként komolyan eltudtam képzelni a rész közben, hogy Kallus ezúttal az életét veszti, sokszor megtörténhetett volna, Zeb lelőhette volna kétszer és Kanan által is elbukhatott volna a végén.

Ne! Még ne! Kallusban rengeteg potenciál van, nem lenne jó már a hatodik részben elveszíteni. Szerencsére nem Martin írja a sorozatot. :D

 

Tetszett, hogy Zeb, a küldetést és társai épségét figyelembe véve, végül mégsem Kallust vette célba, hanem az Inkvizítort,

Egymás után leszedhette volna mind a kettőt. ;)

 

Most már egyértelműnek tűnik, hogy Ezra szülei élnek (aztán lehet hogy tévedek).

Biztosra veszem, hogy halottak. Egyrészt ez nagy lökést adhatna Ezrának a tanulásban (hasonlóan Lukehoz, akinek Beru néni és Owen bácsi csontváza adta a végső lökést), másrészt pedig nem okozna felesleges bonyodalmat a továbbiakban. Remélem ez a következő részben kiderül.

 

Ami nekem a rész kapcsán átjött: nagyon idősen kezdte el Ezra a tanulást és nagyon felkészületlen a mestere. Ebből így nem sok jó fog kijönni. Makacs, engedetlen, türelmetlen és bár belül jó lelkű, rendkívül sebezhető. Ez Anakin esetében sem jött be, pedig Obi-wan Kananhoz képest egy Yoda.

De ez ugyanígy igaz volt Luke-ra is, sőt, ő jóval idősebb volt, mint Ezra. Szóval szerintem itt a legnagyobb baj Kanan felkészületlensége. Kanan voltaképpen annyi idős volt, amikor a Jedi Rend összeomlott, mint most Ezra. Kanan csak annyival tud többet a Jediségről, hogy őt azért gyerekkorától képezték, de ahogy a Rise of the Old Mastersből kiderült, azoknak a tanoknak egy részét nem értette meg. Kanan egyszerűen pocsék mester és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nagyfokú felelőtlenség volt tőle elvállalni Ezra tanítását.

Amúgy számomra érdekes összevetni Kanant és Ahsokát. Mindegyikük egyidős, ugyanakkor kerültek a Jedi Rendbe, ugyanakkor voltak padawanok. Mégis, Ahsoka sokkal Jedisebb, érettebb, bölcsebb, amikor kirúgják a Jedi Rendből (ami ugye pár hónappal előzi csak meg a Rend bukását, szóval mindketten közel ugyanakkor váltak meg a Jediségtől), mint Kanan most, felnőtt férfiként.

Kanan valószínűleg egy átlag Jedi lett volna (eddigi működése alapján szinte biztos...), de ettől még simán taníthatja Ezrát. Ez már nem olyan tréning mint anno a Jedik sorai között. A sok veszély ami akkor fennállt, szerintem itt már abszolút nem állja meg a helyét. Pont úgy ahogy Lukenál sem.

 

Lehet hogy Kanan padawanként még jobb mestere lett volna Ezrának, de azóta másfél évtizede olyan életet él, aminek köze sincs a jediséghez. Kedvese van, kalóz módjára él és harcol. Ettől ő még ösztönből tudja használni az Erőt, de a tanitáshoz úgy kell összeszednie az emlékmorzsáit abból a régi időből amikor még őt is tanították. Ráadásul valószinüleg az elmúlt 15 év annyira hozzászoktatta ehhez az új élethez hogy kicsit hiszi is meg nem is, hogy a Jedi Kódex meg az összes szabály tényleg annyira fontos volt. A probléma ezzel csak az, hogy valószinüleg a szkepticizmusa miatt nem tudja jól megitélni, hogy mi volt tényleg fontos és mi az ami csak betokosodott hülyeség. Nem véletlen, hogy Yoda mondásánál is elsőre nem az értelmet keresi hanem ő is rálegyint, hogy "ja lehet hogy az öreg hülyeségeket hordott össze".

Ez a dolgok másik oldala. Nekem így is tetszene. :)

 

Hetedik rész spoiler

 

De a terveket leadják Fulcrumnak. Valószinüleg a bimbozó Lázadás ki fogja elemezni az adatokat. Csak észre vennék ha közte van az -immáron 15 éve épülő- Halálcsillag is. A képen ráadásul rengeteg kisebb nagyobb kör van, ami miatt igazából szinte bármi lehet. Egy bolygó lerohanásának a terve is lehet akár

 

Másnak is leírtam, így neked is le kell. :) Hetedik rész spoilereket szerintem itt ne írjunk. Aki még itt jár az kétlem, hogy sokat szeretne tudni a hetedik részről. :peace: Majd ha odaérünk meglepődünk, vagy csalódunk. A lényeg, hogy ott találkozzunk vele.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Másnak is leírtam, így neked is le kell. :) Hetedik rész spoilereket szerintem itt ne írjunk. Aki még itt jár az kétlem, hogy sokat szeretne tudni a hetedik részről. :peace: Majd ha odaérünk meglepődünk, vagy csalódunk. A lényeg, hogy ott találkozzunk vele.

Ez kifejezetten Donátnak szólt (igaz ezt nem jeleztem) és az itteni beszélgetéshez kapcsolódott. Nem akartam spoileres beszélgetést nyitni vele csak tettem egy spoileres megjegyzést ami ide illett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.