Ugrás a kommentre

A keresztmarkolatos fénykardról


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Az ébredő Erő előzetesében látott keresztmarkolatos vörös fénykard igazi mémgenerátor volt: inspirált már ezerpengés kardot, zöld keresztes fénykardot, sőt, svájcibicskakardot is. Viták indultak a kard hasznosságáról, arról, hogy Darth Maul duplapengés fénykardja után menő vagy csak felesleges menőzés az új penge. A BBC megkérdezte Roger Christiant, az első fénykard Oscar-díjas készítőjét is, aki szerint ez egy ősi fénykard, mutatós, de nem praktikus oldalpengékkel – márpedig a praktikussság alapelvárás volt a klasszikus részek idején, hiszen Lucas azt kérte, a Star Wars világa tűnjön használtnak, valódinak:

 

Looking at the lightsaber in the trailer it has to be a found, older one as the blade is rougher, it’s flame-like, so not as smooth as the newer blades. The snowy environment would hint that someone has found an ancient saber so I surmised this is an older laser sword. For sure there is a lot of debate going to be blogged now about the little blade protection side flames. They look cool, but aren’t practical, and that was the original Star Wars mantra, everything had to look used and real. George wanted it that nothing ever stood out as designed, just a used universe that was real. So there has to be a reason coming for this laser sword. J J Abrams would have considered every visual in this first teaser.”

 

Christian mindazonáltal bízik az új film készítőiben és abban, hogy jó okkal tervezték így ezt a kardot. Addig pedig, amíg nincs képünk arról, hogy is fog kinézni egy párbaj ezzel a karddal, itt egy videó, amin a Wisconsin Historical Fencing Association vívómestere mutatja be a keresztpengés fénykard potenciális előnyeit. A videó nyelve angol, de a mozdulatokat mindenki meg fogja érteni: a keresztpengék nem csak a kéz védelmére szolgálnak, hanem a támadások kivédésére és hatékony visszacsapásra is. Kétségtelenül képzett vívónak kell lenni ahhoz, hogy a blokkolt csapás végül ne a fénykard markolatát vágja ketté (utánaküldve akár a kardot tartó kezet is), de ez a probléma az egyszerűbb kardokra is fennáll – mint azt a Baljós árnyakban láthattuk is, amikor Obi-Wan kettévágta Darth Maul kardját.

 

2015 decemberében kiderül majd, mire jut a sötét alak az extra pengékkel, és kivel fogja felvenni a harcot az erdőben.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.