Ugrás a kommentre

1x13 - Rebel Resolve


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

13. rész - Rebel Resolve / Lázadó elhatározás

 

epguider112.jpg

 

Írta: Charles Murray, Henry Gilroy

Rendezte: Justin Ridge

 

Helyszín: Lothal

 

Szereplők:

Wilhuff Tarkin nagy moff - Stephen Stanton

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Inkvizítor - Jason Isaacs

Kallus ügynök - David Oyelowo

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

C1-10P

264

 

Történet

Miután Kanant elfogták, Ezráék igyekeznek rájönni, hol tartják fogva bebörtönzött barátjukat és hogyan szabadíthatnák ki onnan. Eme célért nem restek birodalmi őrjáratokat megtámadni vagy éppen szívességet kérni korábbi munkaadójuktól. Ám a lázadók között nem mindenki nézi jó szemmel a csapat ténykedését, vannak, akik szerint sorsára kéne hagyni Kanant a fontosabb célok megoldása érdekében. Eközben a Jedit Tarkin nagy moff hallgatja ki, hogy mindent megtudjon a lázadókról.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Kanan holografikus fájlja tartalmazza a férfi Birodalom ellen elkövetett bűneit, úgy mint: birodalmi ellátmány ellopása, ellenszegülés letartóztatásnak, birodalmi tisztek megtámadása és engedély nélküli repülés.

- Első alkalommal láthatunk egy birodalmi cirkálót. A jármű ismerős mivolta nem véletlen, ugyanis a The Clone Wars sorozatban is szerepet kapott Jedi Cruiser utódjáról van szó. A modell amit itt használtak nem teljesen ugyanaz mint korábban, mert több apró változtatás is történt rajta. Az ötlet, miszerint Jedi hajókat használjanak a Birodalom oldalán az EPIII végéből ered. Akkor a Birodalom létrejötte után a Venator rombolókról hagyták le a színes részeket, így lett az összes hajó egyformán szürke.

- A bebörtönzöttek listáján szerepel a "Wookie Jam Crew" kifejezés is, ami egy belső stábtagoknak szóló vicces utalás.

- Már a The Clone Wars sorozatban is használtak karakter modellt arra, hogy sokszorosítva benépesítsenek vele pl. egy hajót. Itt sincs ez másként hiszen a birodalmi tisztek nagy része ugyanazon karakter modell felhasználásával készült. A szemükre húzott sapka abban segít, hogy a turpisság ne legyen könnyen felismerhető és ezáltal zavaró.

- Az epizódban feltűnik Cikatro Vizago szállító járműve is, amelyet - csak úgy mint bűnszövetkezetét - Broken Hornnak hívnak.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

A birodalmi kommunikációs droid teljes karakter illusztrációja

 

2.jpg

Hordó illusztráció

 

3.jpg

Kanan hologramjának illusztrációja I

 

4.jpg

Kanan hologramjának illusztrációja II

 

5.jpg

A birodalmi cirkáló illusztrációja I

 

6.jpg

A birodalmi cirkáló textúrái

 

7.jpg

A birodalmi cirkáló oldalnézetből

 

8.jpg

A birodalmi cirkáló alulnézetből

 

9.jpg

A birodalmi cirkáló illusztrációja II

 

10.jpg

A birodalmi cirkáló hídjának illusztrációja I

 

11.jpg

A birodalmi cirkáló hídjának illusztrációja II

 

12.jpg

A Birodalmi cirkáló hídjának részletei

 

13.jpg

Orvos droid illusztráció

 

14.jpg

A Broken Horn illusztrációja

 

15.jpg

AT-DP lépegetők Lothalon. Digitális illusztráció

 

16.jpg

Kanan vallatása I

 

17.jpg

A Ghost a neplementében

 

18.jpg

Kanan vallatása II

 

19.jpg

Rohamosztagosok a futár droiddal

 

20.jpg

Chopper távozás a Birodalmi cirkáló zsilipén át. Digitális concept rajz

 

21.jpg

Chopper rakétája működés közben

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Nos, jól érezhetően ez csak a felvezetője volt a nagy finálénak. Igazán semmi extra nem történt benne, csendes kis epizód. Fulcrum egyre többet mutat meg magából, köpenyét tekintve akár Jedi is lehet, ami ugye erősíteni látszik az Ahsoka elméletet. Bár nekem már eszembe jutott Ventress és Darth Maul is, ezek sem lennének semmi fordulatok - noha persze én sem gondolom komolyan egyiket sem, de nagyon nincsen fogódzóm a személyét tekintve.

Öröm volt látni a TCW-s köztársasági Arquitens osztályú könnyű cirkálót. Mindig is hiányolta valahogy a birodalmi flottából a köztársasági hajókat, holott valahol evidens, hogy abból a hatalmas seregből kellett valaminek maradnia a robogókon kívül. Hát most tessék. Ha nem is láthatok Venatort Birodalmi csillagrombolóval kötelékezni, legalább ilyen kis hajók feltűnnek. Mondjuk így meg megint arra felé billen a mérleg, hogy változatosabb a sorozatban a felhozatal, mint a filmben, de egye fenyő. Inkább legyen ez. :D

Kíváncsi vagyok, mit fog Vizago kérni a jövőben. Mondjuk ez a hajlongás nekem kicsit magas volt, nem igazán jött át, mi a csudát akart ezzel, de ahogy elnéztem, Ezrának sem igazán. Megjegyzem, hogy tessék, Ezra Kananért is fejjel rohan a falnak, ahogy gondoltam, most ezután valaki el tudná még képzelni, hogy ha elmondanák Heráék, hogy a szülei esetleg élnek, nyugton maradna? Ugye, hogy nem. De mint látható azért nem eszetlenül rohan bele a csapdába.

És jön Mustafar. Ep3-as zenei visszhang, szépen szólt. De mit hoz nekünk ez a helyszín? Érdekes lesz látni, az biztos. Oké, volt már ep4-5-6-ban ep1-2-3-as bolygó, de Naboo-t épp csak láttuk. Ez most új lesz. Most először fog szerves részévé válni egy kultikus ep1-2-3-as bolygó a Birodalom érájának. Érdekes volt, hogy Kanan szerint ott halnak meg a Jedik. Ezt vajon Anakinra értette? Vagy esetleg azóta valami más is üzemel Mustafaron? És mi vár majd ott rá? Darth Vadert milyen döbbenet lenne már ott látni. Persze valahogy eme békés felvezető után nem számítok Vaderre, mivel itt van Tarkin, valahogy nem hiszem, hogy máris bemesélnek még egy nagymenőt. Nem, most az Inkvizítor még játszik, a legnagyobb játékos pedig Tarkin. A meglepi meg szerintem Fulcrum kilétének felfedése lesz. Vader meg majd a második évad sztárja lehet.

Mindent összevetve, egy kellemes, de semmi különösebb extrát nem mutató epizód volt. A vihar előtti csend.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Abszolút egyetértek az alábbi hozzászólással. Viszont érdekes volt látni, hogy Choppert mennyire megviselte Kanan hiánya. Csak van szíve a kis csepűrágónak. :)

 

Nagyon jó jelenet volt még, amikor Kanant próbálták kínozni, és az Inkvizítor elismerően bólintott, hogy szépen ellen tud állni. Bár azt nem értettem, hogy merülhetett fel benne akár csak ötlet szintjén is, hogy nem ismer más Lázadókat, hiszen biztos forrásból tudhatják, hogy de.

 

Szerintem Vader gyűlölte Mustafart, ezért lehet, hogy a Birodalom megalakulása után odavitte a Jediket kivégezni. Nem lepne meg...

 

Bár jó rész volt összességében, de valóban inkább afféle felvezető volt a nagy finálé előtt, amit egyre jobban várok. Ja és még valami: remek volt a rész zenéje is!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, Chopper most először mutatta ki, hogy nem csak egy ritka nagy paraszt a droidok között, hanem ragaszkodik a társaihoz. Aztán persze az epizód végén hamar emlékeztette a társait és minket is, hogy egy ritka nagy paraszt a droidok között, amikor kilökte azt a szegény másik droidot.

 

Ami viszont nem jött be az epizódban, az az elején az AT-DP-s harc. Hirtelen erőteljesen sebezhetetlen lett Ezráék lépegetője. Még az ajtó is felfogta egy másik AT-DP lövését. Máskor azért ennyitől kidőltek - még úgy is, ha feltételezzük, hogy az AT-DP-k tűzereje kisebb a csapatszállító tankoknál - eddig csak azzal lőttek AT-DP-re, és valóban, a lépegető nem tudott kárt tenni a páncélosban, de azért nehogy már olyan gyenge egy ilyen lépegető, hogy egy ajtót sem tud átlőni. Legalább azt a jelenetet kihagyhatták volna.

 

Szerintem az Inkvizítor más lázadókra gondolt, nem Heráékra. Őket már ismerik, tudják, hogy valahol a Lothalon lehetnek, de Tarkin joggal feltételezheti, hogy Kanan kapcsolatban állhat más sejtekkel is. Ami voltaképpen igaz, hiszen ott van Fulcrum. Na meg a Lothalon is lehetnek egyéb sejtek, ami részben szintén igaz, hiszen bár Vizago nem aktív lázadó, de az ő információi segítik a lázadást. Ha ez kiderülne, a Birodalom valószínűleg őt is levadászná. Szóval szerintem a kihallgatás témája nem Kanan csapata felé irányul, hanem más lázadó sejtek felé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na pont ilyen részekre számítottam. De ez a Fulcurum egyre gyanusabb,hogy ki lehet?! Kiváncsi leszek mi lesz Kanan-al. Egyre jobban belemerülnek a készitők is,így egyre több olyan dolgot mutatnak meg. És persze még több kérdést vetnek fel :---)))

Kiváncsi leszek a végkimenetelre! Az is lehet,hogy a mustafaron egy csomó erő érzékeny gyermeket találunk majd :---))) Egyre nagyobb a fantáziám :---)))

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megnézve az Onderon-szálat, eszembe jutott, hogy nem-e valaki ebből a sztoriból Fulcrum. Filoniék szerint ez a lázadás magja, és Saw, Lux és Ahsoka (mondjuk a hologram alapján Ahsoka kizárt, hiszen togrutaként a szarvai feltűnnének - na nem, mintha a hologramokat nem lehetne megváltoztatni, szóval még ez sem feltétlen kizáró tényező) megkapták itt a megfelelő kiképzést és tapasztalatot, ráadásul mindegyikük megfelelő vezéregyéniség ahhoz, hogy magára öltse ezt a szerepet. Ráadásul a Tipping Pointsban van egy szöveg, ami mintha ennek az epizódnak az előhangja lenne.

 

LUX: Steela biztos boldog lenne. Az áldozata, felszabadította Onderon-t.

AHSOKA: De milyen áron?

 

Ebben az epizódban pedig Fulcrum kifejezetten erőteljesen utalt az árra, hogy fel kell áldozniuk Kanant a nagyobb siker érdekében. Érdekes egybeesés, ha azt vesszük, hogy a TCW-s epizódokat a lázadás magjaként aposztrofálták anno. Logikus lenne ezután, hogy Fulcrum onnan kerül ki. Persze masszív elmélkedés, de az Onderon-szálat nézve valahogy végig ez lebegett a szemem előtt.

 

Amúgy egész Onderon-szál olyan, mintha a Rebels lenne kicsiben. Hőseink először kis célpontokat támadnak, majd egyre nagyobbakat, szólnak a néphez, végül, amikor már beszállnak a nagyfiúk a helyi vezérek mellé, meg kell hozni az áldozatot. Bár a Rebelsben most még valószínűleg nem lesz olyan nagy az áldozat, mint Steela halála, Kanan már utalt arra, hogy bizony az akcióik áldozatot követelhetnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész valóban egy felvezető volt a fináléra, de annak tökéletes. Az elején az akció a lépegetővel majdnem teljesen ugyanaz volt mint a Jedi visszatérben Chewie és az ewokok tevékenysége, bár az, hogy utána eltalálták őket és a lépegető még csak nem is sérült kissé túlzás volt. Ismét jöhet a régi lemez, hogy miért ilyen bénák a birodalmiak :D

 

Fulcrum kiléte egyre érdekesebb, a Herával való beszélgetése Ezráról bennem azt erősíti, hogy egy jedi lehet az. Az Ahsoka teória a csuklya jellege miatt megdőlni látszik, viszont ha egy jediről van szó olyasvalaki lehet aki Kananhoz hasonlóan nem kapott teljes képzést vagy csak nem sokkal a 66-os parancs előtt lett jedi lovag. Azért gondolom így mert a Rise of the Old Mastersben Kanan azt tervezte, hogy Luminara veszi majd át Ezra tanítását, mikor belátta, hogy nincs felkészülve arra, hogy mester legyen. Viszont ha Fulcrum egy jedi mester lenne akkor ő kellett volna, hogy legyen az első jelölt Kanan szemében Ezra tanítására vagy legalábbis miután kiderült, hogy Luminara halott fontolóra kellett volna ezt vennie. Ez alapján viszont még mindig simán lehet Ahsoka, a csuklya pedig lehet trükkösen van megoldva. Aztán persze lehet nem is egy jediről van szó vagy nem is erőérzékenyről. Dzséjthez hasonlóan nekem is megfordult már a fejemben Darth Maul is, de ezt én sem gondolom komolyan, bár hatalmas csavar volna, lehetetlen hogy ő valaha is jó ügyet szolgáljon.

 

Ezra nagyon eltökélten megakarja menteni Kanant, tetszett a fiú karizmatikussága ebben a részben ahogy kiötlötte a tervet és intézte a dolgokat. Vizago feltűnésének is örültem, vicces volt mennyire nem hitte el, hogy Kanan egy jedi. Érdekes lesz majd a későbbiekben milyen szívességet kér Ezrától a segítségéért.

 

Chopper alakítása tetszett, az utóbbi időben a kezdeti ellenszenv már vissza esett bennem és megkedveltem valamennyire de most már egyenesen imádom. A sorozat legnagyobb poénja volt ahogy azt a másik droidot kilökte a hajóról és a döbbent nézés amit Ezra és Zeb produkált, azon szakadtam a röhögéstől. Habár azt a másik droidot sajnáltam, szimpatikus volt. Egyébként szerintem igaz lehet aza teória amit a sorozat elején vetett fel valaki, hogy Chopper gyári hibás, főképp azután kezdtem el ezt gondolni mikor a Vision of Hope-ban majdnem leszedte Kanan fejét.

 

Kanan vallatása kemény volt, de jól állta a sarat, azért a befejezetlen képzése és hiányosságai ellenére komoly erényei is vannak, nem tudták őt megtörni. És végül kiderült, hogy hőseinknek a Mustafarra kell utazniuk. Örülök, hogy felbukkan ez a bolygó és nagyon hatásos volt ahogy a végén egy taktus felszólalt az ep3-ból, arról a részről mikor a szeparatisták kivégzése után Anakin áll a hídon. Imádom a sorozatban, hogy amellett, hogy igyekszik az OT elemeit kibontani, sosem mulaszt el prequel érabeli utalásokat tenni. Kifejezetten biztató, hogy ez a rész felvezetésként funkcionált, így sokkal nagyobb tér marad az utolsó részre az akciónak, ami ha még dupla részes is lesz, akkor brutálisan nagyot fog ütni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyelőre Fulcrum személyéhez szólnék hozzá a hologram alapján. Én roppant erőltetettnek vélném ha Ahsoka olyan gyenge trükkökkel élne, mint hogy az arcát megmutatja Hera -nak de a fejét már manipulálja. Ennek semmi értelme. :D Három lehetőséget látok.

 

1. Ahsoka lesz a megoldás, de egy olyasmi robotot használ mint Padmé az Alderaan -i konferencián. Ezt valaki már korábban felvetette és továbbra is nagyszerű ötletnek tartom.

2. Fulcrum nem más mint Lux Bonteri. Ezt az támaszthatja alá, hogy Bonteri elvileg évekig szenátor volt (ki tudja lehet, hogy még most is az) így lehetnek belső infói a szenátusból. Itt bejöhet Ahsoka is, akivel titkos kapcsolatban él.

3. Fulcrum = Barris Offee. :D

 

Holnap írok bővebben is az epizódról, egyelőre csak annyit, hogy kib*szottul várom a finálét! :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Felvezetés ide vagy oda, szerintem ez (is) egy rohadt jó rész volt. Teljesen mindegy mi és hogyan történik, olyan hamisítatlan SW-hangulat rí le a képernyőről, ami önmagában is parádés. Persze szerencsére a többi tartalommal sincs érdemi gond, de az alaphangulat példaértékűen ágyaz meg minden más elemnek. A TCW-ben voltak olyan részek, amik ugyan nagyon jól sikerültek, de valahogy az igazi SW-feeling nem jött át és így eléggé kilógtak a képből. A Rebels-nél egyelőre nincs ilyen effektus, bár kíváncsi leszek hogyan fogják ezt a lépést tartani évadokon át.

 

Külön tetszettek Tarkin apró kis rezdülései és mozdulatai. Látszik, hogy a készítők alaposan tanulmányozták az öreg minden filmes jelenetét és a karakterének elmélyítése melett szépen használják ezeket a tapasztalatokat. Ez persze már a TCW-ben is így volt, de azért jó látni, hogy ilyen jó dolgok megmaradnak.

És igen, Chopper is nagyon szépen beilleszkedett és hasznos tagja lett a csapatnak. Az epizódvégi magánakciója meg feltette a pontot az i-re, tipikus chopper-es tahóság volt. :)

 

Fulcrum egyre többet mutat meg magából, köpenyét tekintve akár Jedi is lehet, ami ugye erősíteni látszik az Ahsoka elméletet. Bár nekem már eszembe jutott Ventress és Darth Maul is, ezek sem lennének semmi fordulatok - noha persze én sem gondolom komolyan egyiket sem, de nagyon nincsen fogódzóm a személyét tekintve.

Na már csak Maul hiányzik ide is. Akár Talzin is lehetne. :lol: Viszont kövezzetek meg, de Ventress-t én adnám. :) Nem tudom hogyan alapoznák meg a lázadók oldalán való feltűnését, de ügyesen tálalva bizony örömmel fogyasztanám.

 

Megjegyzem, hogy tessék, Ezra Kananért is fejjel rohan a falnak, ahogy gondoltam, most ezután valaki el tudná még képzelni, hogy ha elmondanák Heráék, hogy a szülei esetleg élnek, nyugton maradna? Ugye, hogy nem.

Pontosan ez jutott nekem is eszembe. Tökéletes válasz ez a korábbi rész kapcsán felmerülő kérdésekre. Noha érthető Ezra (és amúgy a csapattársak) hozzáállása, de Hera se véletlenül parancsolta, amit. Tudjuk milyen szálak fűzik Kanan-hoz, mégis így döntött, ez nem játék. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak Ezra-t tette próbára, hanem belátta Fulcrum intelmeit.

Ez már csak azért is fontos, mert egyértelműen kiderült, hogy már komolyan mozgatják "felülről" is a lázadó szálakat, hiszen nem kis dologban hajlandó Hera Fulcrum-ra hallgatni, mondván a nagyobb cél dominál. Másrészt az is explicit ki lett mondva (ami eddig is érződött), hogy Hera a csapatban a góré.

Ezra-ék pedig hatalmas kockázatot vállaltak, ami még sok szempontból visszaüthet. Ha más nem, akkor Vizago oldaláról, mert egy ilyen űrgengszternek elkötelezni magukat nem épp előnyös. Hondo kapcsán is láthattuk milyen szélkakasok tudnak lenni az ilyen figurák.

 

Érdekes volt, hogy Kanan szerint ott halnak meg a Jedik. Ezt vajon Anakinra értette? Vagy esetleg azóta valami más is üzemel Mustafaron?

Szerintem egyértelműen nem Anakin-ra értette. Tarkin is mondja, hogy olyan helyre akarják vinni, ahol a jedik megtörnek. Eszerint vmi új birodalmi "okosság" megy ott, ahova már vittek pár delikvenst.

 

Bár azt nem értettem, hogy merülhetett fel benne akár csak ötlet szintjén is, hogy nem ismer más Lázadókat, hiszen biztos forrásból tudhatják, hogy de.

Ne menjünk el szó nélkül Hera egy fontos megjegyzése mellett. Azt mondja, hogy Kanan valójában nem tud semmit. Ez így nyilván túlzás, de nagyon valószínűsíti, hogy Kanan messze nincs olyan szinten beavatva a dolgokba, mint azt gondolhatnánk. Érdekes módon az Erőhasználó Inkvizítor is felveti az ötletet, miszerint Kanan nem is ismer számukra igazán érdekes infokat.

 

Megnézve az Onderon-szálat, eszembe jutott, hogy nem-e valaki ebből a sztoriból Fulcrum. Filoniék szerint ez a lázadás magja, és Saw, Lux és Ahsoka (mondjuk a hologram alapján Ahsoka kizárt, hiszen togrutaként a szarvai feltűnnének - na nem, mintha a hologramokat nem lehetne megváltoztatni, szóval még ez sem feltétlen kizáró tényező) megkapták itt a megfelelő kiképzést és tapasztalatot, ráadásul mindegyikük megfelelő vezéregyéniség ahhoz, hogy magára öltse ezt a szerepet.

Ez egy jó vonal lehet. Elég sokat is beszéltünk róla korábban, hogy az onderoniaknak helyük lenne a Rebels-ben. Lux mondjuk nekem nagyon nem hiányzik, de ha esetleg ő kerülne elő, hátha képes megváltoztatni a róla alkotott véleményem. :) Ahsoka-t a hologram alapján én se zárnám ki. Ráadásul ezt a Fulcrum-ot úgy tűnik igencsak nagyágyúnak tartogatják. Ha tényleg rá van kihegyezve ez a felvezető és a záróepizód "sztárja" is ő lesz, akkor szerintem egyértelműen nagyobb durranás kell legyen, mint Lux vagy bármelyik onderoni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pontosan ez jutott nekem is eszembe. Tökéletes válasz ez a korábbi rész kapcsán felmerülő kérdésekre.

Teljesen más szituáció abból a szempontból, hogy itt kézzel foghatóak a dolgok. Ezra szülei esetében ott a bibi, hogy miután megtudja a Birodalom Ezra kilétét, 8 év után hirtelen előtűnnének a nagy semmiből, ráadásul egy Birodalmi hírcsatornán keresztül szállított infóban. Továbbra is azt mondom, hogy ha egy ilyen hírre Ezra fejvesztve rohanna megmenteni a "szüleit" akkor nincs ki a négy kereke. Ez a rész azonban meggyőzött, hogy erről szó sincs. Nagyon is van sütnivalója a fiúnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az előző rész után kicsit csalódás volt, viszont felvezetőnek tökéletes. A csapatból két személyt emelnék ki. Először is Herát, aki hajlandó lett volna felülemelkedni veszteségén és a szent ügyet a személyes elé helyezni. Pedig egyértelmű, hogy Kanan őhozzá áll a legközelebb (talán csak Ezra mérhető vele egy szinten). Nekem ez az áldozathozatal tetszett. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy Fulcrum nem más, mint Ahsoka (a hologram beszédstílusát én hasonlónak véltem a togrutáéhoz). A másik személy, akit kiemelnék, az Chopper, aki jól láthatóan elszontyolodott Kanan hiánya láttán. Na meg a féltékenység is előtört belőle, amikor egy pillanatra felmerült, hogy a birodalmi hírfutár droid a csapat tagja lesz. :) Szegény, de legalább túlélte a zuhanást. :D

 

A következő helyszín Mustafar lesz. Meglepődtem, azt hittem, az ilyen komoly ügyeket, mint Jedik kihallgatását, a Coruscanton intézik, na persze van abban valami szimbolikus, hogy Vader (mert szinte 100%, hogy ő lesz az) pont a Mustafaron rendezkedett be. Ott, ahol Anakin végérvényesen meghalt, s ahol Vader megszületett. Mustafar a Jedi-rend temetője.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mustafar a Jedi-rend temetője.

 

Számomra csak egy párbaj helyszíne! :P

Nyugi értelek, jól beszélsz! ;) És nagyszerűen építik bele újra a történetbe.

Ha kronológiában nézzük, akkor először tcw:Az erő gyermekei -már itt berendezkedett ide Sidious, aztán III:szeparatista búvóhely=sötét oldali jelenlét, és most Rebels: -ki tudja mi lesz itt? :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Teljesen más szituáció abból a szempontból, hogy itt kézzel foghatóak a dolgok. Ezra szülei esetében ott a bibi, hogy miután megtudja a Birodalom Ezra kilétét, 8 év után hirtelen előtűnnének a nagy semmiből, ráadásul egy Birodalmi hírcsatornán keresztül szállított infóban. Továbbra is azt mondom, hogy ha egy ilyen hírre Ezra fejvesztve rohanna megmenteni a "szüleit" akkor nincs ki a négy kereke. Ez a rész azonban meggyőzött, hogy erről szó sincs. Nagyon is van sütnivalója a fiúnak.

Milyen birodalmi hírcsatornán szállított infó? Hera mondaná el neki azt, amit Tseebótól hallott. Ők talán birodalmiak? :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Teljesen más szituáció abból a szempontból, hogy itt kézzel foghatóak a dolgok. Ezra szülei esetében ott a bibi, hogy miután megtudja a Birodalom Ezra kilétét, 8 év után hirtelen előtűnnének a nagy semmiből, ráadásul egy Birodalmi hírcsatornán keresztül szállított infóban. Továbbra is azt mondom, hogy ha egy ilyen hírre Ezra fejvesztve rohanna megmenteni a "szüleit" akkor nincs ki a négy kereke.

Én pedig továbbra is azt mondom, hogy nemcsak az lenne baj, ha Ezra fejetlenül a vesztébe rohanna a hír hallatán. Anno onnan indult ez a beszélgetés, hogy Hera-éknak van-e érdemi indokuk arra, hogy eltitkolják Ezra előtt a feltételezett igazságot. Mivel Ezra feltűnően (persze valahol érthetően is) problémásan reagál az ilyen jellegű dolgokra (erre volt remek példa ez a rész is), ezért az a minimum, hogy teljesen megbolygatná a fiú gondolatait. Ennek pedig nagyon sok negatív következménye lenne, attól függetlenül, hogy konkrétan a szülei után indulna-e vagy sem.

 

Fulcrum esetében nehéz már elképzelni, hogy Ahsoka-n kívül ki lehetne akkora kaliber, akire ilyen szinten alapoznak egy évadzárást. Egy "mezei" túlélő jedi kevés, egy korábbi TCW-mellékszereplő (mondjuk egy onderoni vagy netán klón) kevés, egy Bail Organa kevés (pláne, hogy már személyesen fel is tűnt korábban), Mothma is. Még abban se vagyok biztos, hogy egy Ventress mondjuk eléggé ütne. Aki még szóba jöhet, az Obi-Wan vagy Leia. Előbbit nem lenne célszerű előhúzni a kalapból, nem illene igazán a globális képbe (meg noha korábbi hologram formájában, de ő is volt már). Leia-t adott esetben el tudnám képzelni. Ahsoka mellett jelenleg nálam ő a másik lehetőség.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos valóban felvezető rész volt a fináléhoz, de ez semmit nem vont le az epizód értékéből. Az elején a lépegetős jelentből egyből lejött, hogy kettőzött erővel keresik most már a Lázadókat. Sőt! Egyáltalán már keresik őket! Eddig ugye simán flangálhattak az utcán, beülhettek egy sörre Jho krimójába, a kutya nem ismerte fel őket. Ez viszont a Trayvis affér óta gyökeresen megváltozott. Egy sima lépegető meghekkelése se megy simán, és csak a szerencséjüknek köszönhetik, hogy nem lett nagyobb bajuk. Dzséjttel ellentétben nekem nem volt bajom a lépegető fedél pajzsként való felhasználásával mert egyrészt az láthatóan legalább 5x olyan erős mint a vékony külső burkolat, másrészt pedig azok a lézerek az Endoron a fákat is csak "karcolgatták" :P

 

Nagyon kíváncsi voltam a csapat miként reagálja le Kanan hiányát. Abban persze nem kételkedtem, hogy utána mennek de nem egészen erre számítottam. Fulcrum mondókája teljesen a régi rendet idézte. Hagyjátok magára a barátot a nagyobb jó érdekében. Hera ugyan "vitázik" egy kicsit Fulcrummal de aztán belátja, hogy fontosabb a legénység élete mint sem hogy veszélybe sodorhatnák. Az egész szövegből nekem az jön le, mintha ez a csoport valamiért különleges lenne. Ezrát pl. külön is említi. A nagyobb terven nyilván a lázadó sejtek későbbi összevonását, organizációját értette a titokzatos valaki, de azért lehet ott még más is. Még csak most kezd kinyílni az egész történet, aminek tovább ágyazott azzal a megjegyzéssel, hogy Ezra beszédére a Birodalom felsőbb köreiben is felfigyeltek. Bár úgy vettem ki Fulcrum szavaiból, hogy erre a feltűnősködésre talán még nem volt itt az idő. Itt tehát Kanan és az egész csapat elég meggondolatlan volt. Remélem kibontják még később ezt a szálat.

Természetesen a csapatnak nem volt más választása, mint a Jedi után menni. Hera próbálta ésszerűen kezelni a helyzetet, pedig valószínűleg érzelmileg ő áll Kanan -hoz a legközelebb. Itt szerintem messze ő mutatta a legérettebb magatartást. Ezra ismét meggondolatlan, amit ezúttal Sabinere is átragasztott. Zebet nézve viszont az az érzésem volt, hogy neki mindegy, a hét is páros. Azt csinálja amit mondanak neki. Nem ő a csapat agytrösztje az biztos. :D Ami még érdekes volt, hogy Kanan hiányában Ezra kreálta a terveket. Az kétségtelen, hogy Hera a hajó kapitánya de azért most mégsem éreztem akkora tekintélynek mint esetleg korábban. Ok, most Kanan kiszabadításáról volt szó ez felülírhatta a szabályokat. De pl. Ezra és Chopper úgy tervezgetett a háttérben Herát megkerülve, ahogy csak akart. Ilyet korábban nem láthattunk.

 

Kanan közben elég szorult helyzetben volt, de igazából nem tudtak mit kezdeni vele. Tarkin is elég tanácstalan volt most de a végére már talán ő is kezdet elhinni, hogy ez a fickó talán tényleg egy Jedi. Figyelemreméltó volt, hogy Inkvizítor mennyire hatástalan Kanan ellen. Lehet, hogy fénykardforgatásban lenyomja de másban nem igazán. Amikor elkezdték kínozni a lézer-tüskékkel az már a tehetetlenség jele volt, bár sokra azzal se mentek. Tarkin a végére meg is unta a dolgot.

 

Kellemesebb jelenet volt a Vizagóval folytatott beszélgetés. :D Imádom ezt a fazont. Kicsit Hondo feeling van benne, de azért mégis másabb, nem koppintás. A meghajlásos rituálén pl. jót nevettem. :lol: Itt is elrejtettek egy jövőbeni lehetőséget azzal, hogy Ezra elkötelezte magát neki. Azért megvolt a Corleone érzés amikor mondta Vizago, hogy most nem kér semmit, hanem majd egyszer valamikor? :D

Az infó megszerzésének terve elég jól átgondolt volt, ezért mindenképpen dicséret illeti Ezrát. A végső űrcsata igen látványosra sikeredett az űrbe kiszippantott rohamosztagosokkal és Chopper rakétázásával. Egy kis poén még a rész végére is maradt, szegény Birodalmi droid bánta Chopper féltékenységét. :D Pedig már olyan boldog volt, hogy új családra lelt. :D

 

A lényeg azonban az volt, hogy Heráék megtudták hova viszik Kanant. A Mustafarra. PT kedvelő lelkünk megint felragyoghatott eme név hallatán, személy szerint számomra ez a hely még inkább emeli majd a befejező rész fényét.

 

Jöhet a finálé! :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Leia-t adott esetben el tudnám képzelni. Ahsoka mellett jelenleg nálam ő a másik lehetőség.

 

Ez tényleg lehetne. És akkor nincs hologram-kapucni-manipuláció.

De a szinkron-visszakeverések eléggé árulkodóak, mind francia, mind angol, mind magyar tekintetben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos, jól érezhetően ez csak a felvezetője volt a nagy finálénak. Igazán semmi extra nem történt benne, csendes kis epizód.

Csendes, tele akciókkal és szerintem Fulcrum infói is aranyt érnek. Én már ennyivel is beérem. :D

 

Öröm volt látni a TCW-s köztársasági Arquitens osztályú könnyű cirkálót. Mindig is hiányolta valahogy a birodalmi flottából a köztársasági hajókat, holott valahol evidens, hogy abból a hatalmas seregből kellett valaminek maradnia a robogókon kívül. Hát most tessék.

Ráadásul ez nem ugyanaz a hajómodell átfestve, hanem egy új modell átalakításokkal.

 

Mondjuk ez a hajlongás nekem kicsit magas volt, nem igazán jött át, mi a csudát akart ezzel, de ahogy elnéztem, Ezrának sem igazán.

Utána megmagyarázza miért hajlongott. Remélem megvolt felirattal is. :D:P

 

Érdekes volt, hogy Kanan szerint ott halnak meg a Jedik. Ezt vajon Anakinra értette? Vagy esetleg azóta valami más is üzemel Mustafaron?

Szerintem is-is. Valamivel meg kellett magyarázni Anakin eltűnését. Lehetséges, hogy a Birodalmi propaganda gépezet azt híresztelte, hogy Anakin és Kenobi is a Mustafaron vesztették életüket.

 

Abszolút egyetértek az alábbi hozzászólással. Viszont érdekes volt látni, hogy Choppert mennyire megviselte Kanan hiánya. Csak van szíve a kis csepűrágónak. :)

Mindig amikor kezdené megkedvelni az ember aki csinál valami köcsögséget. :D

 

Chopper alakítása tetszett, az utóbbi időben a kezdeti ellenszenv már vissza esett bennem és megkedveltem valamennyire de most már egyenesen imádom. A sorozat legnagyobb poénja volt ahogy azt a másik droidot kilökte a hajóról és a döbbent nézés amit Ezra és Zeb produkált, azon szakadtam a röhögéstől. Habár azt a másik droidot sajnáltam, szimpatikus volt.

Ne sajnáld. Egyből lett két macskája. :D Jó hely ez a Lothal. Mindig leesik valami az égből. :D

 

Kanan vallatása kemény volt, de jól állta a sarat, azért a befejezetlen képzése és hiányosságai ellenére komoly erényei is vannak, nem tudták őt megtörni.

A TCW -hez szokott szemünk talán már fel se fogja, hogy ez a kínzás azért nem volt ám gyenge. Főleg egy Disney sorozatban. :)

 

Ne menjünk el szó nélkül Hera egy fontos megjegyzése mellett. Azt mondja, hogy Kanan valójában nem tud semmit. Ez így nyilván túlzás, de nagyon valószínűsíti, hogy Kanan messze nincs olyan szinten beavatva a dolgokba, mint azt gondolhatnánk. Érdekes módon az Erőhasználó Inkvizítor is felveti az ötletet, miszerint Kanan nem is ismer számukra igazán érdekes infokat.

Erre én is kíváncsi lennék, mármint hogy mit tud Kanan és mit nem. Az biztos, hogy ha az a prioritás, hogy maradjanak rejtve, akkor nem kéne felhívni magukra a figyelmet egy bolygórendszerekbe kisugárzott lázadó adással...

 

A következő helyszín Mustafar lesz. Meglepődtem, azt hittem, az ilyen komoly ügyeket, mint Jedik kihallgatását, a Coruscanton intézik, na persze van abban valami szimbolikus, hogy Vader (mert szinte 100%, hogy ő lesz az) pont a Mustafaron rendezkedett be. Ott, ahol Anakin végérvényesen meghalt, s ahol Vader megszületett. Mustafar a Jedi-rend temetője.

Viszont ez kicsit ellentmond a Vader vs. Tatooine elméletnek. :P

 

Számomra csak egy párbaj helyszíne! :P

Nyugi értelek, jól beszélsz! ;) És nagyszerűen építik bele újra a történetbe.

Ha kronológiában nézzük, akkor először tcw:Az erő gyermekei -már itt berendezkedett ide Sidious, aztán III:szeparatista búvóhely=sötét oldali jelenlét, és most Rebels: -ki tudja mi lesz itt? :clap:

Valóban remekül fel van építve, bár én még megvárom mi lesz a funkciója a fináléban. :D

 

Fulcrum esetében nehéz már elképzelni, hogy Ahsoka-n kívül ki lehetne akkora kaliber, akire ilyen szinten alapoznak egy évadzárást. Egy "mezei" túlélő jedi kevés, egy korábbi TCW-mellékszereplő (mondjuk egy onderoni vagy netán klón) kevés, egy Bail Organa kevés (pláne, hogy már személyesen fel is tűnt korábban), Mothma is. Még abban se vagyok biztos, hogy egy Ventress mondjuk eléggé ütne. Aki még szóba jöhet, az Obi-Wan vagy Leia. Előbbit nem lenne célszerű előhúzni a kalapból, nem illene igazán a globális képbe (meg noha korábbi hologram formájában, de ő is volt már). Leia-t adott esetben el tudnám képzelni. Ahsoka mellett jelenleg nálam ő a másik lehetőség.

És ha Echo az? :D Mindenki annyira várja már Ahsokát, hogy most már az ütne nagyot ha nem ő lenne az. Én legjobban Luxnak örülnék mert általa Ahsoka is bejöhet a képbe és így két remek szereplőt is visszakapnánk. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ami még érdekes volt, hogy Kanan hiányában Ezra kreálta a terveket. Az kétségtelen, hogy Hera a hajó kapitánya de azért most mégsem éreztem akkora tekintélynek mint esetleg korábban. Ok, most Kanan kiszabadításáról volt szó ez felülírhatta a szabályokat. De pl. Ezra és Chopper úgy tervezgetett a háttérben Herát megkerülve, ahogy csak akart. Ilyet korábban nem láthattunk.

Tegyük hozzá, hogy Hera-nak nem is kellett semmiféle terven munkálkodnia (ahogyan elvileg a többieknek se), hiszen arról volt szó nem mennek Kanan után és nyugton maradnak egy időre. Ezen kívül Hera nagy nehezen elfogadta Fulcrum intelmeit és elengedte Kanan-t (nekem talán kicsit meglepő módon), de ez nyilván sokat tört rajta lelkileg. Ez látszott is, nem volt annyira elemében, miközben a többiek a háta mögött szervezkedtek. Ugyanakkor a Vizago-nál való feltűnésénél elég erőteljesen érződött, hogy bizony még mindig ő a góré. Ugyan megingott kicsit, de ez inkább csak őt érintette, a tekintélye azért maradt a többiek előtt.

 

De a szinkron-visszakeverések eléggé árulkodóak, mind francia, mind angol, mind magyar tekintetben.

A fogalmazásból, beszédstílusból, hanglejtésből, hangsúlyozásból stb. nekem is inkább más jött le és másra gyanakszom, de szerintem mindenképp e két kis hölgy közül kerülhet ki a győztes. :)

 

Leia annyi idős mint Ezra.

Valóban, ez így van. És? :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tegyük hozzá, hogy Hera-nak nem is kellett semmiféle terven munkálkodnia (ahogyan elvileg a többieknek se), hiszen arról volt szó nem mennek Kanan után és nyugton maradnak egy időre. Ezen kívül Hera nagy nehezen elfogadta Fulcrum intelmeit és elengedte Kanan-t (nekem talán kicsit meglepő módon), de ez nyilván sokat tört rajta lelkileg. Ez látszott is, nem volt annyira elemében, miközben a többiek a háta mögött szervezkedtek. Ugyanakkor a Vizago-nál való feltűnésénél elég erőteljesen érződött, hogy bizony még mindig ő a góré. Ugyan megingott kicsit, de ez inkább csak őt érintette, a tekintélye azért maradt a többiek előtt.

Ezra átvette a kezdeményezést. Ha mindenki letargiába esik és nem csinálnak semmit az se jó. :)

 

Valóban, ez így van. És? :)

Szerintem nem egy 15 éves kislány a Fulcrum. :vizago kacaj:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fulcrum kilétét illetően én egyre biztosabb vagyok Ahsokában. Lehet a második évadra a főszereplő gárda is kibővül majd és Ahsoka behozatalával Vader esetleges szerepe sem fulladhat olyan egysíkúságba, hogy a feltűnése csak azt jelentse, hogy a hősöknek menekülniük kell. Esélyük nyilván így sem lenne, de egy Vader vs. Ahsoka nem kell mondanom mekkora érzelmi töltettel bírna. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Utána megmagyarázza miért hajlongott. Remélem megvolt felirattal is. :D:P

Valójában már akkor sikerült megértenem, amikor másnap megnéztem jó minőségben, nem a netes változatot. Ez az átka, ha az ember türelmetlen, a netes változaton, pláne, ha a laptopon nézi az ember, nem mindig a legjobb a minőség. De hát úgy kell annak, aki türelmetlen. :D

 

Szerintem is-is. Valamivel meg kellett magyarázni Anakin eltűnését. Lehetséges, hogy a Birodalmi propaganda gépezet azt híresztelte, hogy Anakin és Kenobi is a Mustafaron vesztették életüket.

Már ha törték magukat a magyarázkodással. :hmm: De igen, ez egy tetszetős és valószínű lehetőség.

 

És ha Echo az? :D Mindenki annyira várja már Ahsokát, hogy most már az ütne nagyot ha nem ő lenne az. Én legjobban Luxnak örülnék mert általa Ahsoka is bejöhet a képbe és így két remek szereplőt is visszakapnánk. :)

Őszintén szólva, én már majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy nem Ahsoka. Ahogy írtad, béna megoldás lenne ez a holós dolog, ha Hera ismeri az arcát. Bár Filoniék miatt kézenfekvő (sőt, a beszédstílusa nagyon olyan, mint Ahsokáé, főleg a hangsúlyozása), talán ez is egy ok, hogy nem ő lesz az. Hiszen mi a meglepetés a kézenfekvőben? Ahogy lentebb fejtegettem, én is egy onderonira számítok, és onnan a legkézenfekvőbb Lux. Viszont a hangját nagyon rejtegetik, ami azt jelzi, hogy egy jellegzetes orgánummal megáldott, ismert szereplőről van szó, ami szerintem kizárja Luxot, neki annyira nem volt jellegzetes a hangja - azt sem mondom, hogy átlagos volt, de egy Ventress, Ahsoka vagy Obi-Wanhoz képest nem olyan a hangja, hogy amint hallod, egyből tudod, hogy ő az. Szóval jelenleg Luxra tenném a legnagyobb összeget, de még rá sem túl nagy összeget. Ha igazán ütni akarnak, akkor mindenképpen olyasvalaki kell, aki eddig vagy az ellenkező oldalon harcolt (Ventress, Maul), vagy olyan hűséges volt a kormányhoz, hogy kevésbé kerül gyanúba (Rex, Cody, Echo, Yularen). Esetleg egy halottnak hitt karakter (Windu, bármely ismert Jedi, akit nem láttunk a 66-os parancs alatt meghalni), vagy egy ismert, de a Rebels idején eddig nem aktív szereplő (Obi-Wan, Jar Jar :D ). Bár lehet, akkor ülnénk igazán s*ggre, ha a csuklya leesik, és Sidious vigyorog ránk -> "Everything is going as planned..."

Persze, lehet egy maxi nagy félrevezetés is a dolog, és végül tényleg Ahsoka lenne. Az ő személye, ha ideiglenesen is, de megoldja azt a problémát, hogy se Kanan, se Ezra nem ér fel az eddig ismert fénykardforgatókhoz. Legalább lenne valaki, akinek sansza van Vader és az Inkvizítor ellen (szerintem Kanan bármennyit gyakorolhat, Vaderrel szemben akkor is alulmaradna).

Részemről örülnék Tano kisasszonynak, de Luxra számítok, viszont remélem, hogy nagyon meglepnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

...végül tényleg Ahsoka lenne. Az ő személye, ha ideiglenesen is, de megoldja azt a problémát, hogy se Kanan, se Ezra nem ér fel az eddig ismert fénykardforgatókhoz. Legalább lenne valaki, akinek sansza van Vader és az Inkvizítor ellen

Erre azért nem vennék mérget, ha Ahsoka valamivel jobb kardforgató is mint Kanan, Vader ellen neki sem lenne esélye, anno Grievous ellen sem termett neki sok babér.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha igazán ütni akarnak, akkor mindenképpen olyasvalaki kell, aki eddig vagy az ellenkező oldalon harcolt (Ventress, Maul), vagy olyan hűséges volt a kormányhoz, hogy kevésbé kerül gyanúba (Rex, Cody, Echo, Yularen). Esetleg egy halottnak hitt karakter (Windu, bármely ismert Jedi, akit nem láttunk a 66-os parancs alatt meghalni), vagy egy ismert, de a Rebels idején eddig nem aktív szereplő (Obi-Wan, Jar Jar :D ). Bár lehet, akkor ülnénk igazán s*ggre, ha a csuklya leesik, és Sidious vigyorog ránk -> "Everything is going as planned..."

 

Maul-t kizárnám azért mégis csak egy (ex)Sith, a vér nem válik vízzé. Klónokat szintúgy kizárnám azért nekik mégis csak meg van buherálva a fejük, hogy hűségesek legyenek. Windu nagyon penge ha túlélte :D Nemsokára kiderül. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Windu amúgy nekem is eszembejutott már, az ep3 óta vannak akik úgy hiszik, hogy nem halt meg Palpatine támadásától, és a TCW-hez hasonlóan itt is visszatérne egy halottnak hitt karakter csak most a jó oldalon. Bár személy szerint ennek a verziónak nem örülnék.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem nem egy 15 éves kislány a Fulcrum. :vizago kacaj:

Szerintem se, de nem a kor miatt. Azért a SW-ban akadt már pár igencsak fiatal, ám fajsúlyos szereplő, szóval ez aligha kizáró tényező. Még akkor se, ha nyilván nem egy tinédzsert képzelnénk el ilyen szerepkörben. ;)

 

Erre azért nem vennék mérget, ha Ahsoka valamivel jobb kardforgató is mint Kanan, Vader ellen neki sem lenne esélye, anno Grievous ellen sem termett neki sok babér.

Ahsoka már a TCW-ben sokkal jobb kardvívó volt, mint Kanan a Rebels-ben. Nyilván nem tudjuk, hogy azóta mennyire tudta/akarta használni a kardját akármire, mennyire jött ki esetleg a gyakorlatból, de az is lehet, hogy a szellemi érettség és fejlődés ilyen tekintetben is jobbá tette. Szerintem Ahsoka e téren közelebb lehet (nyilván a már "rokkant", páncélos) Vader-hez, mint Kanan-hoz. Ettől még nyilván nem sok esélye lenne ellene, de legalább nem csak a sithen múlna meddig tart a párbaj.

 

Windu amúgy nekem is eszembejutott már, az ep3 óta vannak akik úgy hiszik, hogy nem halt meg Palpatine támadásától, és a TCW-hez hasonlóan itt is visszatérne egy halottnak hitt karakter csak most a jó oldalon. Bár személy szerint ennek a verziónak nem örülnék.

Na már csak ez hiányozna... :D

 

Fulcrum-nál oké, hogy most Ahsoka elég valószínűnek tűnik, ami tényleg csökkentené a szenzációt, nem lenne igazán meglepetés. Viszont kérdés mennyire tűnt ez átlátszónak még jóval korábban? Ha a sztorikat előre megírták, akkor nem fognak azért változtatni a tervezett karakteren, mert közben a megvalósítás túlságosan poéngyilkos lett, a nézők ügyesebbek voltak a vártnál, vagy a hangtorzítástól kezdve mindenféle trükköt bevetettek. :)

Abban biztos vagyok, hogy a karakter kilétének nagyot kell ütnie, amihez aligha elég egy Lux (vagy más onderoni), random jedi vagy Bail, Mothma stb.. Az se ártana, ha az illető rendesen passzolna a globális képbe, azaz nem előhúznák a kalapból mondjuk Windu-t, Maul-t vagy Obi-t. Ezen két feltételből esetleg Ventress vagy Leia jöhet szóba még, de neccesen. A leginkább passzoló láncszem nyilván Ahsoka.

Már csak azért is, mert sztoriszálak tekintetében is sok potenciált rejteget. Ott van maga a tény, hogy életben hagyták, a Vader-vonal (márpedig ezt a lehetőséget elszalasztani vétek lenne), más lázadó sejtek (leginkább az onderoniak) is könnyen beemelhetők vele, Kanan-éhoz kicsit hasonló sorsra jutott anno, Ezra-val nagyjából egyidősen láthattuk utoljára. És nem utolsó sorban nem ismert a későbbi sorsa, így nincsenek korlátok, ill. nincs az a biztonságérzet se, hogy úgyse hal meg vagy sérül meg súlyosabban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Újabb dolog jutott eszembe Fulcrum kilétével kapcsolatban, ami viszont az Ahsoka elmélet ellen szól. A Gathering Forces végén láthattuk a hajóját ami egy Tantive IV-hez hasonló korvett volt, ez alapján a Leia teória lehet igazabb, hacsak nem maga Bail Organa az.

 

Ahsoka már a TCW-ben sokkal jobb kardvívó volt, mint Kanan a Rebels-ben. Nyilván nem tudjuk, hogy azóta mennyire tudta/akarta használni a kardját akármire, mennyire jött ki esetleg a gyakorlatból, de az is lehet, hogy a szellemi érettség és fejlődés ilyen tekintetben is jobbá tette. Szerintem Ahsoka e téren közelebb lehet (nyilván a már "rokkant", páncélos) Vader-hez, mint Kanan-hoz. Ettől még nyilván nem sok esélye lenne ellene, de legalább nem csak a sithen múlna meddig tart a párbaj.

Azért Ahsokát sem kell túlmisztifikálni, tény, hogy a TCW alapján akkor jobb vívónak tűnt mint Kanan és valószínűleg az évek során fejlődött is, de nem fejlődhetett olyan ütemben mintha maradt volna a jedi rendben. Nyílván érettebb lett, de túlzásnak érzem, hogy közelebb állna a jelenlegi Vaderhez tudásban mint Kananhoz. Mégiscsak egy padawan volt aki elhagyta a rendet, és talán a legtöbb kortársánál előrébb járt, de ez a fejlődési ütem nem volt tarható a mestere és a harcok nélkül. Szerintem ha jobb is mint Kanan nem múlhatja felül olyan sokkal, tehetséges volt, de nem volt benne akkora potenciál, hogy a legjobb vívók közé emelkedhessen. Meg azért Kananra árnyékot vet, hogy az Inkvizítort kifejezetten kardvívásra és jedi ölésre képezték ki, nem véletlenül kapta meg ezt a rangot és volt rá utalás, hogy Luminarát is elintézte, és ez alapján lehettek más áldozatai is. Kanan etekintetben még egész jól boldogult vele, a Rise of the Old Mastersben nem is monhatjuk, hogy konkrétan kikapott tőle, a Call to Actionben pedig egész jól vette fel a harcot még ha alulmaradt is, egyedül a Gathering Forcesban szenvedett megalázó vereséget.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Újabb dolog jutott eszembe Fulcrum kilétével kapcsolatban, ami viszont az Ahsoka elmélet ellen szól. A Gathering Forces végén láthattuk a hajóját ami egy Tantive IV-hez hasonló korvett volt, ez alapján a Leia teória lehet igazabb, hacsak nem maga Bail Organa az.

Szerintem ez nem olyan döntő fontosságú dolog. Ahsoka is furikázhat hasonló hajóval. Persze lehet, hogy mégis komolyabb jelentőséggel bír majd a dolog.

 

Ahsoka kapcsán az ő topikjában reagálok. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Őszintén szólva, én már majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy nem Ahsoka. Ahogy írtad, béna megoldás lenne ez a holós dolog, ha Hera ismeri az arcát.

Viszont a robotos verzió még erre is adhat választ. A torz hang a roboté így az identitása teljesen védve van ha esetleg a Birodalom elfog egy ilyen holo adást. Egyébként Fulcrum érvrendszere Kanant illetően nagyon nem egyeztethető össze a régi Ahsokával. Ok, eltelt 15 év, de a lány sose mondott volna olyanokat, hogy hagyják sorsukra a Jedit (eleve egy Jedit veszni hagyni milyen dolog már ezekben a Jedi ínséges időkben?), és a nagyobb jót kell szolgálni. Ez mind a régi rend dogmája, ami közrejátszott abba is, hogy Ahsoka kilépett közülük.

 

vagy az ellenkező oldalon harcolt (Ventress, Maul),

Ezennel hivatalosan is bevettem Ventress-t a jelöltjeim közé. Bár nem hiszem, hogy Ahsoka tetkójával a ládáin rohangálna. Ha csak nem félrevezetés. egyébként azt a hologramot elnézve szinte biztos, hogy nő az illető...

 

hacsak nem maga Bail Organa az.

 

Basszus Bail az! Pedig pofon egyszerű a megfejtés. :facepalm: A korvett, ráadásul a Droids Distress végén megismeri a csapatot is R2 felvételéből. Mindent visszavonok és Bail -re szavazok. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.