Ugrás a kommentre

Chris Weitz fejezi be a Star Wars-forgatókönyvet


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Gary Whitta távozása után Chris Weitz fejezi be Gareth Edwards önálló Star Wars-filmjének forgatókönyvét. Erről a Hollywood Reporter adott hírt.

 

chris_weitz-300x196.jpg

 

A 45 esztendős Weitz azáltal kerülhetett képbe, hogy ő írta a Disney számára a márciusban mozikba érkező Hamupipőke film forgatókönyvét, ám korábbi munkái közé tartozik a Z, a hangya, Az arany iránytű, valamint az Egy fiúról című film is, amelynek adaptált forgatókönyvéért 2003-ban Oscar-díjra jelölték.

Weitz New Yorkban született, de Cambridge-ben szerzett diplomát angol irodalomból; regényíróként, producerként és — olykor Paul nevű testvérével karöltve — rendezőként is tevékenykedik. (Utóbbi minőségben jegyzi az Alkonyat-filmek egyikét.)

 

Miután az egy hónapja távozó Gary Whitta elkészítette a legújabb Star Wars-forgatókönyv első változatát, Weitz feladata az lesz, hogy végső formába öntse a szkriptet.

 

Sok ideje nem lesz rá. Ahogy azt nemrég olvashattátok, a Lucasfilm már megkezdte a szereplőválogatást a produkcióhoz. Az első önálló Star Wars-film 2016. december 16-án kerül a mozikba. Rendezője az angol Gareth Edwards (Godzilla), operatőre pedig Greig Fraser (Zero Dark Thirty).

 

(ovibankenobi.blog.hu)

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.