Ugrás a kommentre

Alan Dean Foster írja Az ébredő Erő regényváltozatát


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

tfa-novel-327x245.jpgForrás: ClubJade

 

Mára talán közismertté vált, hogy az 1977-es, eredeti Star Wars-könyvet nem George Lucas írta, hanem Alan Dean Foster, aki 1978-ban már saját néven publikálhatta az első, Star Wars-univerzumban játszódó, de a filmektől független könyvet, a Splinter of the Mind’s Eye-t (itthon Erőpróba címen jelent meg). Alan Dean Foster nevéhez fűződik az első három Alien-film regényváltozatának megírása is, sőt, a Star Trek univerzumába is belekóstolt: ő írta a legutóbbi kettő, J. J. Abrams rendezte film, a Star Trek és a Star Trek Into Darkness könyvváltozatát.

 

Talán itt tűnt fel a VII. rész készítőinek, talán hagyománytiszteletből gondoltak rá, de Alant kérdezték meg először, hogy megírná-e Az ébredő Erő regényt, és az író természetesen igent mondott.

 

Az Alan Dean Foster: Az ébredő Erő e-könyvben 2015. december 18-án, a film premierjének napján jelenik meg, míg a keményfedeles kiadásra januárig kell várni. Ez egyben megválaszolja azt a kérdést is, hogy vajon hagyják-e a mozifilm készítői az eddig erősen titkolt történetet hetekkel a film bemutatása előtt nyilvánosságra kerülni könyv formájában: természetesen nem. (A filmregények hagyományosan hamarabb szoktak megjelenni, mint a filmek.)

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.