Ugrás a kommentre

Kirúgták a második Star Wars-antológiafilm rendezőjét


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Tavaly nyáron számoltunk be róla, hogy az akkor 29 esztendős Josh Trank rendezheti a második önálló Star Wars-filmet (Az első Star Wars-rendező, aki fiatalabb a Star Warsnál). Trank, aki jelenleg a Fantasztikus Négyes legújabb filmadaptációját rendezi, egy év előkészület után kiszáll a Star Wars-filmből.

 

josh_trank-300x157.jpgJosh Trank

 

Azután, hogy egy éven át abban a hihetetlen megtiszteltetésben volt részem, hogy a Lucasfilm csodálatos és tehetséges munkatársaival dolgozhattam, azt a személyes döntést hoztam, hogy más úton haladok tovább. Rengeteget agyaltam ezen, de a szívem mélyén tudom, hogy eredeti kreatív lehetőségeket kell keresnem. Ezzel együtt a Star Wars univerzuma egyike azoknak a dolgoknak, amelyek a legnagyobb hatással voltak rám, és nagyon várom már, hogy milliónyi más Star Wars-rajongóval együtt megtapasztaljam, amit a jövője tartogat. Szeretném megköszönni a barátaimnak, Kathleen Kennedynek, Kiri Hartnak, Simon Kinbergnek és mindenkinek a Lucasfilmnél és a Disneynél azt a fantasztikus lehetőséget, hogy részese lehettem ennek a munkának.

 

— idézi Trank szavait a starwars.com.

 

Kiri Hart, a Lucasfilm sztoricsapatának vezetője így kommentálta a hírt: “Megtisztelő volt együtt dolgozni Joshsal. Hálásak vagyunk mindazért az energiáért és a Star Wars iránti szeretetéért, amivel hozzájárult a munkafolyamathoz, és a legjobbakat kívánjuk neki.”

 

A szép szavak ellenére a Hollywood Reporter úgy tudja, Trankot egyszerűen kirúgták a produkciótól, miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nem képes megbirkózni a Fantasztikus Négyes rendezői feladataival.

 

A lap úgy tudja, bár a fiatal rendező betegségre hivatkozva mondta le részvételét a két hete rendezett Star Wars Celebration találkozón, valójában már akkor inogott a széke, és a stúdió kérte meg rá, hogy ne vegyen részt a rendezvényen.

 

A lap hosszan taglalja a Fantasztikus Négyes forgatásán felmerült problémákat, amelyekből a filmet gyártó Fox szóvivője annyit ismert el, “valóban voltak göröngyök az úton.” A Hollywood Reporter forrásai egyebek mellett bizonytalannak és kiszámíthatatlannak nevezik Trank rendezői munkáját. “Sosem jó, ha valaki nem tud választ adni a felmerülő kérdésekre, bizonytalan vagy elrejtőzik a világ elől” — mondja egy névtelen forrás.

 

 

Kinberg súgott

Tény, hogy három hónappal a bemutató előtt utóforgatást kellett tartani a Fantasztikus Négyeshez. A hírek szerint a két producernek, Simon Kinbergnek és Hutch Parkernek kellett beugrania, hogy megmentsék a filmet.

 

Kinberg, aki a Lucasfilm sztoricsapatának is tagja, és a második Star Wars-antológiafilm egyik producere, egy tavalyi interjúban még arról beszélt, hogy ő maga ajánlotta rendezőnek Trankot:

 

Sok jót mondtam Joshról a Lucasfilmeseknek. Érdekelte őket, mert akárcsak Rian (Johnson) és Gareth (Edwards), ő is amolyan új generációs rendező. Kis költségvetésből tudott nagyszabású filmet készíteni. Szerintem ez is olyasmi… nem mintha ezeknek a filmeknek ne lenne óriási költségvetése, de ez egy olyan hagyomány, amit még George (Lucas) indított el, aki az American Graffiti rendezőjeként készített egy hatalmas sci-fit. Szóval Joshban megvolt az, amit a Lucasfilm kedvel ezekben az új rendezőkben.

 

Állítólag Kinberg azóta maga számolt be Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnöknek a Trankkal kapcsolatos problémákról is. A rendező viselkedéséről és munkastílusáról szóló negatív hírek elbizonytalanították a Star Wars agytrösztjét, míg végül eldöntötték, hogy nem bízzák rá a produkciót.

 

A stúdió még időben lépett, hiszen a második antológiafilm bemutatója 2018-ban esedékes, a forgatás egy éven belül nem várható. A Hollywood Reporter szerint a Lucasfilm már keresi Josh Trank utódját a rendezőt székbe.

 

 

Megvan a VIII. Epizód operatőre

steve_yedlin.jpgSteve Yedlin

 

Közben a Variety információi szerint Rian Johnson, a Star Wars: VIII. Epizód rendezője kiválasztotta filmje operatőrét. A produkciót, amelynek forgatása év végén kezdődhet el, Steve Yedlin fényképezi. Az operatőr személye nem meglepetés, hiszen Yedlin fényképezte Johnson első filmjét, a Bricket és eddigi legnagyobb sikerét, a Lopper című sci-fit is.

 

A VIII. Epizód a tervek szerint a Star Wars negyvenedik évfordulóján, 2017. május 26-án kerül a mozikba.

 

(ovibankenobi.blog.hu)

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.