Ugrás a kommentre

Az ébredő Erő a Comic-Conon


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Péntek éjjel (kaliforniai idő szerint este fél hatkor) került sor San Diegóban a 2015-ös Comic-Con legjobban várt eseményére, a Az ébredő Erő pódiumbeszélgetésére.

 

A rendezvény 7000 fő befogadására képes H csarnokának bejáratánál — nem túlzás â€” napok óta sátoroztak a Star Wars-rajongók. J.J. Abrams rendező több doboznyi fánkot rendelt a legkitartóbb sorbanállóknak, akiknek bejutva sem kellett csalatkozniuk. Először is elsők közt láthatták az alábbi videót, amely betekintést ad a VII. Epizód kulisszái mögé:

 

 

 

Mint látható, a kulisszák itt szó szerint értendők, az alkotók azt akarták megmutatni, hogy valódi díszletek közt, valódi szereplőkkel, kézzel fogható bábokkal, robotokkal forgatták a filmet.

Azt hiszem, az összeállítás ér annyit, mint bármilyen előzetes.

 

 

 

“Jelenleg vágjuk a filmet. Van már egy nyers vágásunk. Most van az a különleges pillanat, amikor már a finomításokat végezzük” — mondta el a rendező, hozzátéve: “Alig várom, hogy megmutathassam nektek a filmet. Keményen dolgozunk, hogy olyan legyen, amilyennek szántuk.”

 

A rendező mellett Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök és Lawrence Kasdan forgatókönyvíró is a közönség elé lépett. Kennedy ismételten beszélt arról, hogy amíg a VII., VIII. és IX. Epizód a saga része lesz, ezekkel párhuzamosan készülnek önálló Star Wars-filmek is. Az elsőt három héten belül kezdi el forgatni Gareth Edwards rendező.

 

“Ma nem lennék itt, ha nincs az a zseni, akit George Lucasnak hívnak” — mondta el Kasdan, aki szintén beszélt a hagyományos módszerekről, amikkel Abrams készíti a filmet. “Azt érezni, hogy ezek valódi fegyverek, valódi rohamosztagosok.”

 

cc2015_bobbajo03-300x256.jpgBobbajoe a színpadon

 

Mindennek illusztrálására színpadra lépett Bobbajo, akit a tavalyi UNICEF-kampány videójában láthatott először a közönség. A lényt, amely egy öt ember által távirányított báb (nincs is benne ember…???) kitörő ujjongással fogadták a rajongók. Kennedy elmondta, hogy az utóbbi években rengeteget fejlődött a robot technológia, Bobbajo ennek illusztris példája. De, mint elhangzott, Bobbajo csak egy a több száz lény közül, amelyeket a filmhez készítettek.

 

Ezután a főszereplő hármas következett: Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn) és Oscar Isaac (Poe Dameron) csatlakozott az alkotókhoz.

 

cc2015_daisy-300x225.jpgDaisy Ridley (fotó: Twitter)

 

Boyega elárulta, hogy szokásához híven klónharcos sisak mögé rejtőzve járta végig a Comic-Con folyosóit. Daisy a fizikai felkészülésről beszélt: “Fantasztikus volt, és remélem, hogy látható is lesz az eredménye.” Isaac pedig elmondta, az ő karaktere Han és Luke örökségét hordozza. “Poe valószínűleg látta a kitüntetési ceremóniát (az Új remény végén), és azt mondta magában: én is hős akarok lenni.”

 

Abrams elmondta, nem írtak különböző bőrszínű karaktereket, egyszerűen csak a legalkalmasabb színészt keresték meg mindegyik szerepre.

 

Ezen a ponton csatlakoztak a sötét oldal képviselői is: Adam Driver (Kylo Ren), Domhnall Gleeson (Hux tábornok) és Gwendolyn Christie (Phasma kapitány).

 

cc2015_darkside-300x225.jpgA sötét oldal képviselői (fotó: Twitter)

 

Driver elmondta, hogy nem jó vagy rossz karakterként közelített Kylo Ren szerepéhez. “Én gonosz vagyok” — vágta rá viszont Gleeson, indoklásként hozzátéve, hogy a karaktere brit.

 

A hallgatóság megtudhatta, hogy Hux tábornok hatalommal rendelkező figura (elvégre tábornok), majd Gleeson és Abrams azt is elárulta, hogy a karakternek van egy bázisa, amit Starkillernek hívnak. (Ez volt a Skywalkerek eredeti neve George Lucas korai forgatókönyveiben.)

 

“Nagyon izgalmasnak találtam, hogy egy nő van a páncél alatt” — mondta el Christie a krómba öltözött kapitányról.

 

A szervezőknek még mindig sikerült fokozniuk a vendégek sorát. A színpadon megjelent a klasszikus trilógia főszereplő triója is. Elsőként Carrie Fisher és Mark Hamill, majd a rendezvény legnagyobb meglepetése, Harrison Ford!

 

cc2015_ford-300x225.jpgHarrison Ford személyesen (fotó: starwars.com)

 

Fordnak nem csupán az első nyilvános fellépése volt ez a márciusi repülőbalesete óta, hanem Star Wars-rendezvényen is először vett részt.

 

“Az első Star Wars a munkáim kezdetét jelentette, ezért nagyszerű dolog volt visszatérni” — monda el a színész. “Lehetett volna nevetséges. Ez az egész több mint harminc éve történt, mondhatni felnőttem azóta. Mégis, ott voltam, és ugyanazt csináltam, mint megannyi évvel korábban. Meg kell mondjam, remek érzés volt.”

 

Utolsó meglepetésként J.J. Abrams élő Star Wars-koncertre invitálta a közönséget, ahol Az ébredő Erő zenéjén dolgozó John Williams videón elmondott köszöntője után felcsendültek az űreposz ismert dallamai.

 

A teljes pódiumbeszélgetést megtekinthetitek az alábbiakban:

 

 

 

ovibankenobi.blog.hu

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.